*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

22 Αυγούστου

See Through Τα.."παπάκια" ευχαριστούν τον Θωμά Ηλιάδη! Εμένα; Οι ειδήσεις με άλλο στυλ...

22 Αυγούστου
Τα… «παπάκια» ευχαριστούν τον Δήμο Ξάνθης και τον Θωμά Ηλιάδη!
Τα υπέροχα… «παπάκια» στο πανέμορφο παρκάκι δίπλα στο Κήπο, ευχαριστούν τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Ξάνθης Θωμά Ηλιάδη που μετά το σχόλιο της στήλης, χθες καθάρισαν επιτέλους το χώρο μας και κολυμπάμε πλέον σε καθαρό νερό… Μακάρι αυτό να συνεχιστεί!
………………..
ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Ο κύριος Τσέπελης μας ενημέρωσε με δελτίο τύπου που μας έστειλε ότι την Κυριακή στην ορκωμοσία του στο Δημαρχείο Ξάνθης, θα είναι παρών και ο Μητροπολίτης Ξάνθης κ.Παντελεήμων. (σ.σ. Προφανώς χωρίς τον Εφραίμ της Μονής Βατοπεδίου αυτήν τη φορά…).
-Μετά από αυτό πιστεύω ότι ο «αδελφούλης» θα τακτοποιήσει και τα ενοίκια που οφείλει στην Εκκλησιαστική Επιτροπή Τιμίου Προδρόμου για τον ημιυπαίθριο που μίσθωσε δίπλα στο «Πρώτο Σκαλί» του προκειμένου να το συνενώσει –ΠΑΡΑΝΟΜΑ φυσικά… -με το δικό του ακίνητο!
*Το ίδιο αίτημα διατυπώνω φυσικά και στον δημοτικό σύμβουλο του Γιάννη Παπαχρόνη κύριο Τσακιρίδη Αφεντούλη που αν δεν κάνω λάθος είναι μέλος στην Εκκλησιαστική επιτροπή του Ναού και προσφάτως δέχτηκε από τον Τσέπελη πρόταση… ανεξαρτοποίησης προκειμένου να του δώσει κάποια θέση!!!
*Ερώτημα προς την κυρία  Σπανού στην Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Ξάνθης. Αλήθεια τα πρόστιμα της πρώην «Αρχόντισσας» μετά την αγορά του ακινήτου της από την οικογένεια Τσέπελη, πληρώθηκαν ποτέ στο Δήμο Ξάνθης; Όπως και τα πρόστιμα που του είχε επιβάλει η Πολεοδομία όταν «μπάζωσε» το ρέμα της Χρύσας;
Ή μήπως οι Αυτοδιοικητικοί κυρία Σπανού και κύριε Κυριάκο Παπαδόπουλε, δεν… πληρώνουν πρόστιμα; Λέω…
……
*Πολύ συγκινητική θα είναι φαντάζομαι το σημερινό αποχαιρετιστήριο πάρτι του Ζαγναφέρη στο Χατζιδάκειο μετά το τέλος της 5ετούς θητείας του στην οποία τελικά… ΔΕΝ ΚΑΤΟΡΘΩΣΕ ακόμη και σήμερα να βρει λύση σχετικά με την αξιοποίηση και εκμετάλλευση του συγκεκριμένου κυρίου!
-Ένα ακόμη… επίτευγμά του δηλαδή σε σχέση και με αυτά που δήλωνε στην ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΡΑΜΜΗ όλα αυτά τα χρόνια και αποδείχτηκαν ως συνήθως… λόγια του αέρα!

Σύλληψη 29χρονου στο Δροσερό για κατοχή ηρωίνης
Συνελήφθη την Τρίτη 20-8-2019 το πρωί, στο Δροσερό, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, 29χρονος ημεδαπός, διότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του βρέθηκαν δύο (2) νάιλον συσκευασίες με ηρωίνη, συνολικού βάρους 12 γραμμαρίων, οι οποίες και κατασχέθηκαν.

Αναβλήθηκε το Beer Festival της Ξάνθης
Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα δράση, το φεστιβάλ Beer Festival, που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στην Ξάνθη αναβλήθηκε.
Σύμφωνα μάλιστα με τους διοργανωτές οι λόγοι της αναβολής αποδίδονται στο γεγονός το δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης άργησε να αποκριθεί στο αίτημα τους για την παραχώρηση της πλατείας Πεσόντων.
Αναλυτικά σε σχετική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρονται τα εξής:
Είμαστε στην δυσάρεστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι το Beer Festival, το οποίο ήταν προγραμματισμένο για τις 23 και 24 Αυγούστου, αναβάλλεται.
Παρόλα αυτά, το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί μέσα στην επόμενη καλοκαιρινή περίοδο, αλλάζοντας τις ημερομηνίες του φεστιβάλ.
Τα αίτια αναβολής είναι η τεράστια καθυστέρηση της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου για την παραχώρηση της πλατείας Πεσόντων. Επομένως, το Beer Festival θα πραγματοποιηθεί και θα είναι καλύτερο από ότι προγραμματίζαμε!
Αναμείνατε στο ακουστικό σας,
ευχαριστούμε για την κατανόηση.

Νεκρός 81χρονος στην παραλία της Αρωγής Ροδόπης.
Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες της Τρίτης 20 Αυγούστου από την παραλία Αρωγής Ν.Ροδόπης, 81χρονος ημεδαπός.
Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε  διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Σύλληψη 2 αλλοδαπών για άσκηση παραεμπορίου 
στην Νέα Ηρακλείτσα και την Καβάλα.
Συνελήφθησαν την 20-8-2019 το βράδυ, στη Νέα Ηρακλείτσα και την Καβάλα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Σταθμού Νέας Περάμου και του Αστυνομικού Τμήματος Καβάλας, ένας 45χρονος αλλοδαπός και μία 21χρονη ημεδαπή, διότι σε δύο ξεχωριστές περιπτώσεις κατελήφθησαν να ασκούν υπαίθριο εμπόριο, διαθέτοντας προς πώληση διάφορα είδη παρεμπορίου, στερούμενοι των απαιτούμενων αδειών. Κατασχέθηκαν συνολικά 47 είδη παρεμπορίου, ενώ επιβλήθηκαν στους δράστες τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα.

Την Κυριακή 25 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία 
της νέας διοίκησης του Δήμου Ξάνθης. Ζητωωωω!
Την Κυριακή 25 Αυγούστου 2019 και ώρα 12.00μ., παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμωνος, θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο της πόλης, η ορκωμοσία του νέου Δημάρχου Εμμανουήλ Τσέπελη, των μελών του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης, των Συμβούλων Κοινοτήτων και των Προέδρων Κοινοτήτων που αναδείχθηκαν από τις πρόσφατες δημοτικές εκλογές για την δημοτική περίοδο 2019—2023.
Η ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής του Δήμου Ξάνθης θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 52 του Ν.3852/2010, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 40 του Ν.4555/2018(ΦΕΚ Α΄133/19.07.2018) Πρόγραμμα «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ Ι», ενόψει της επίσημης ανάληψης των καθηκόντων της την 1η Σεπτεμβρίου.
Από το Γραφείο Τύπου του Δημάρχου Ξάνθης
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΤΣΕΠΕΛΗ
Ανακηρυχθέντος με την αρ. 19/19-06-2019
Απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ξάνθης

Πότε πληρώνονται οι συντάξεις Σεπτεμβρίου 2019
Το Δημόσιο  θα καταβάλλει τις συντάξεις Σεπτεμβρίου 2019  την Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019.
Το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις Σεπτεμβρίου 2019  την Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019.
Για τα υπόλοιπα Ταμεία οι συντάξεις του Σεπτεμβρίου 2019 θα πληρωθούν ως εξής:
Το ΝΑΤ θα καταβάλλει τις συντάξεις Σεπτεμβρίου 2019  την Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019.
Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις Σεπτεμβρίου 2019 την Τρίτη 27 Αυγούστου 2019.
Ο ΟΓΑ θα καταβάλλει τις  συντάξεις Σεπτεμβρίου 2019 την Τρίτη 27 Αυγούστου 2019.
Το ΕΤΑΑ (μη Μισθωτών) θα καταβάλλει τις  συντάξεις Σεπτεμβρίου 2019 την Τρίτη 27 Αυγούστου 2019.
Ο ΟΠΕΚΑ θα καταβάλλει τις  συντάξεις Σεπτεμβρίου 2019 των Ανασφάλιστων Υπερηλίκων την Τρίτη 27 Αυγούστου 2019.
(Τα υπόλοιπα ταμεία του ΕΦΚΑ (Μισθωτών) θα καταβάλλουν τις συντάξεις Σεπτεμβρίου 2019  την Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019).
(Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος του Σεπτεμβρίου 2019 θα καταβληθούν  την Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019).
Επικουρικές Συντάξεις (ΕΤΕΑΕΠ)  Σεπτεμβρίου 2019 – Πληρωμή την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2019.
Το ΕΤΕΑΕΠ θα καταβάλλει τις επικουρικές συντάξεις Σεπτεμβρίου 2019 την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2019.


Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στις Καρυές Σαμοθράκης
Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε το απόγευμα σε δύσβατο σημείο στις Καρυές Σαμοθράκης, χάρις στην άμεση επέμβαση δύο πυροσβεστικών αεροσκαφών Πετζετέλ και ενός πυροσβεστικού ελικοπτέρου.
Στο σημείο «Πηγές του Φονιά», θα παραμείνουν καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας, συνεχίζοντας την κατάσβεση των εστιών που έχουν παραμείνει, τα πεζοπόρα τμήματα του κλιμακίου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του νησιού αλλά και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αλεξανδρούπολης, που μετέβησαν στη Σαμοθράκη.
Τροχαίο με ένα νεκρό και δύο τραυματίες στην Εγνατία Οδό
Ένας νεκρός και δύο τραυματίες είναι ο απολογισμός τροχαίου δυστυχήματος με σύγκρουση δύο ΙΧ, που σημειώθηκε στην Εγνατία Οδό, στο ύψος της εξόδου για Καβάλα, στη Θεσσαλονίκη.
Σύμφωνα με το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο 65χρονος οδηγός του ενός αυτοκινήτου, υπήκοος Σερβίας, έχασε τη ζωή του, ενώ ελαφρά τραυματίστηκαν ο επιβάτης στο ίδιο όχημα και ο οδηγός του δεύτερου αυτοκινήτου.

Μπράβο του! Ο Λοχίας ΕΠΟΠ Πεζικού Χρήστος Γκιαουράκης είναι ο «ήρωας» που είδε πρώτος τον άτυχο άνδρα στη Ξάνθη να καλεί σε βοήθεια!

Ο Λοχίας ΕΠΟΠ Πεζικού Χρήστος Γκιαουράκης είναι ο «ήρωας» που είδε πρώτος τον άτυχο άνδρα που ζαλίστηκε και έπεσε από το μπαλκόνι του να καλεί σε βοήθεια στη Ξάνθη. (σ.σ. Κάποιοι μίλησαν για....αυτοκτονία, αλλα για γέλια τελικά ήταν όλα αυτά...)
Άφησε τα παιδιά του στο παρακείμενο κατάστημα υπολογιστών, πέρασε απέναντι, έσπασε την πόρτα της εισόδου της πολυκατοικίας και την πόρτα της οικίας και άρπαξε από τα χέρια τον συμπολίτη μας. Στην συνέχεια συνέδραμαν και άλλοι δύο περαστικοί για να τον ανεβάσουν στο μπαλκόνι. Όμως δεν τελείωσε εκεί το επεισόδιο μιας και χρειάστηκε ο ίδιος Λοχίας να του κάνει και ΚΑΡΠΑ στον συμπολίτη μας μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο.
*Η φωτογραφία είναι απο το Enachannel 
 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »