*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

25 Ιουνίου

See Through Οί ύβρεις του υπόκοσμου, Οι οσφυοκάμπτες και οι ειδήσεις με άλλο στυλ...

25 Ιουνίου
Λαός προδομένος…πάντα νικημένος…! (Απο τις κινητοποιήσεις του λαού της Ξάνθης κατά των διεκδικήσεων της Μονής Βατοπεδίου στη Λίμνη Βιστωνίδας)
………………………………
ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Δεν με αφορούν οι ύβρεις του οποιοδήποτε πολιτικάντη και των εγκάθετων που «κουβαλάει», πόσο μάλλον αν αυτός το μόνο που έχει να επιδείξει από την ημέρα που εμφανίστηκε το όνομά του στο… «πολιτικό στερέωμα», συνδέεται είναι η… νύχτα, οι Βουλγάρες, και πολιτική και προσωπική αλητεία.
-Μπορεί να με βρίζει ο κάθε είδους υπόκοσμος…
-Είναι η ΥΨΙΣΤΗ τιμή όμως για κάθε πολίτη και ιδιαίτερα για έναν μαχόμενο δημοσιογράφο που έχει τη δύναμη να αντιστέκεται και στο «χρήμα» αλλά και στις «παρέες» τους… Αυτά προς το παρόν.
……
*Το κακό είναι ότι και… Οσφυοκάμπτες να τους χαρακτηρίσεις, είναι τόσο ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ και αστοιχείωτοι, που εκτός του ότι δεν ξέρουν τι σημαίνει η λέξη, δεν ξέρουν και να την γράψουν… σωστά ώστε να βρουν την… ερμηνεία της σε κάποιο λεξικό ή στο Google!
……
*Τις πολύ πετυχημένες εκδηλώσεις του Πολιτιστικού συλλόγου της Διομήδειας επισκέφθηκε το βράδυ του Σαββάτου η υποψήφια βουλευτής της Ν.Δ. Μαρίνα Παυλίδου κι όπως έμαθα –άλλωστε είναι και το χωριό μου- έτυχε ιδιαίτερα θερμής υποδοχής από τους κατοίκους και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αβδήρων Νίκο Μαυρίδη.
*Κατά τα λοιπά το Φεστιβάλ Χορού της Διομήδειας το οποίο επί χρόνια διοργανώνει ο Πολιτιστικός σύλλογος με επικεφαλής την τρομερή Χαρούλα  Θαμνίδου, ήταν από κάθε άποψη πετυχημένο, είχε κέφι κι ο κόσμος εκτός από το θερμό χειροκρότημα που επιφύλαξε στα συγκροτήματα, χόρεψε και διασκέδασε με την ψυχή του.
……
*Εμφανώς ανανεωμένος φυσικά στο Φεστιβάλ εμφανίστηκε και ο  Δήμαρχος Αβδήρων Γιώργος Τσιτιρίδης, αφού για μια ακόμη φορά η ΔΙΟΜΗΔΕΙΑ του έδειξε την εμπιστοσύνη της και τον στήριξε και με το παραπάνω μάλιστα!
……
*Εύχομαι λοιπόν στη Χαρούλα Αναστασιάδου (Motel Νατάσσα), δύναμη και ενέργεια ώστε και του χρόνου το ΦΕΣΤΙΒΑΛ που διοργανώνει, να έχει την ίδια αλλά και μεγαλύτερη επιτυχία.
……
*Το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης ενημερώνει ότι η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου ανέστειλε τις εργασίες της από 22 Ιουνίου μέχρι 7 Ιουλίου 2019 για λόγους συντήρησης και απολύμανσης του χώρου.
Η διαδικασία αυτή γίνεται κάθε χρόνο τους θερινούς μήνες για λόγους ασφάλειας και υγιεινής.
……
*Το βράδυ της Παρασκευής 21 Ιουνίου 2019, οι Λιμενικές Αρχές Καβάλας, Κεραμωτής και Θάσου ενημερώθηκαν  από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ για ύπαρξη αγνοούμενου 33χρονου υποβρύχιου αλιέα στη θαλάσσια περιοχή της παραλίας Κεραμωτής.
Τελικά το Σάββατο, ο ψαροντουφεκάς βρέθηκε άνοιχτά της Κεραμωτής και προς Θασοπούλα. Τέλος καλό δηλαδή, όλα καλά…
……
*Τέλος στη ζωή του με απαγχονισμό έβαλε ένας 46χρονος άνδρας από το χωριό Δοκός Ροδόπης.
Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Κομοτηνής, ο αυτόχειρας φέρεται να αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες είχε επιχειρήσει να κάνει το ίδιο και προ δύο ετών, αλλά τότε είχαν προλάβει να παρέμβουν οι οικείοι του.

Κουμουτσάκος για μουσουλμάνους Θράκης: 
Να σταματήσει η Άγκυρα τα «παιχνίδια» διαρκούς έντασης
«Οι Έλληνες πολίτες μουσουλμανικού θρησκεύματος δεν έχουν ανάγκη από αυτόκλητους προστάτες» τονίζει ο Γιώργος Κουμουτσάκος.
Σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος δήλωσε «Οι Έλληνες πολίτες μουσουλμανικού θρησκεύματος ζουν και προοδεύουν σε συνθήκες ισονομίας και ισοπολιτείας που διασφαλίζει η Ελληνική Δημοκρατία. Η οποία και ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ατομικές ελευθερίες, κάτι που δυστυχώς παραμένει ζητούμενο στην Τουρκία».
«Τα περί δήθεν αθέτησης των προβλεπομένων στη Συνθήκη της Λωζάνης είναι παντελώς ανυπόστατα και αυθαίρετα. Άλλωστε εκείνοι που την αμφισβητούν διαρκώς δεν έχουν καμία αξιοπιστία όταν αναφέρονται σε αυτήν. Η Άγκυρα οφείλει να σταματήσει τα "παιχνίδια" διαρκούς έντασης στην περιοχή. Δεν οδηγούν πουθενά και στο τέλος θα βλάψουν την ίδια» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Κουμουτσάκος.
Την ίδια ώρα να μην κάνει μαθήματα στην Ελλάδα για την εφαρμογή της συνθήκης της Λωζάνης και να σταματήσει την αναπαραγωγή απαράδεκτων δηλώσεων, ζητά με ανακοίνωσή του το ελληνικό ΥΠΕΞ από την Άγκυρα.

Μπαράζ πληρωμών από σήμερα Τρίτη 25 Ιουνίου
-Ποιοι θα δουν λεφτά στους λογαριασμούς τους!
Μπαράζ πληρωμών σε χιλιάδες δικαιούχους από σήμερα Τρίτη 24 Ιουνίου.
Αναλυτικά!
Την Τρίτη, 25 Ιουνίου, θα καταβληθούν σε 152.962 δικαιούχους τα αναπηρικά επιδόματα ύψους 63,2 εκατ. ευρώ ενώ την ίδια ημέρα, θα δοθούν και οι συντάξεις – επιδόματα υπερήλικων.
Οι πληρωμές θα ολοκληρωθούν την εβδομάδα των εθνικών εκλογών, με την καταβολή των επικουρικών συντάξεων από το ΕΤΕΑΕΠ.
Κι έπονται οι ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων:
-Το Δημόσιο θα καταβάλλει τις συντάξεις στις 27 Ιουνίου 2019, ημέρα Πέμπτη. Το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις στις 27 Ιουνίου 2019, ημέρα Πέμπτη. Το ΝΑΤ και ΚΕΑΝ θα καταβάλλουν τις συντάξεις στις 27 Ιουνίου 2019, ημέρα Πέμπτη. Το ΕΤΕΑΕΠ (πρώην ΕΤΕΑ) θα καταβάλλει τις επικουρικές συντάξεις στις 2 Ιουλίου 2019, ημέρα Τρίτη.

Το Ίδρυμα Λάτση εκσυγχρονίζει τις Μονάδες Τεχνητού 
Νεφρού στα Νοσοκομεία Καβάλας και Ξάνθης
Πριν από μερικούς μήνες προκηρύχθηκε από το κοινωφελές Ίδρυμα Ι. Σ. Λάτσης το πρόγραμμα ‘Συμπράττουμε για την Υγεία’. Αναζητώντας κοινές λύσεις σε κοινά προβλήματα, συζητήσαμε οι Διοικήσεις των νοσοκομείων Καβάλας και Ξάνθης και καταλήξαμε να υποβάλουμε πρόταση για τον εκσυγχρονισμό του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού των Μονάδων Τεχνητού Νεφρού των δύο νοσοκομείων. Οι ανάγκες που καλύπτουν οι δύο ΜΤΝ είναι πολλές και μεγάλες και είναι αυτονόητη η υποχρέωση παροχής υψηλής ποιότητας υπηρεσιών στους αιμοκαθαρόμενους συμπολίτες μας.
Είναι απολύτως ευχάριστο το γεγονός ότι το Ίδρυμα Ι. Σ. Λάτση επέλεξε τα δύο νοσοκομεία της περιοχής μας προκειμένου να χρηματοδοτήσει της αντικατάσταση του εξοπλισμού των ΜΤΝ. Με ευθύνη ανθρώπων των νοσοκομείων μας, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά, υποβλήθηκαν άρτιοι φάκελοι, αναδείχθηκε η σκοπιμότητα και αναγκαιότητα της παρέμβασης και αυτό οδήγησε στην επιλογή των δύο νοσοκομείων μας μαζί με 7 ακόμη σε όλη τη χώρα.
Θα επανέλθουμε για τις λεπτομέρειες του ζητήματος.
Ο Διοικητής του ΓΝ Καβάλας
Α. Γ. Καρασαββόγλου
Ο Διοικητής του ΓΝ Ξάνθης
Αχιλλέας Γερόπουλος

Συνελήφθη 24χρονος αλλοδαπός στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Αλεξανδρούπολης να οδηγεί κλεμμένο αυτοκίνητο με πλαστές πινακίδες και χωρίς δίπλωμα
Συνελήφθη το Σάββατο (22-6-2019) το απόγευμα, στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής - Αλεξανδρούπολης, από αστυνομικούς μεικτού συνεργείου ελέγχων, 24χρονος αλλοδαπός, κατηγορούμενος για κλοπή Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, πλαστογραφία και παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον δράστη να οδηγεί ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης, ενώ όπως προέκυψε για το εν λόγω όχημα είχε δηλωθεί κλοπή, λίγες ημέρες νωρίτερα, σε αστυνομική υπηρεσία της Αττικής, καθώς επίσης οι πινακίδες κυκλοφορίας που έφερε ήταν πλαστές.
Κατασχέθηκαν το παραπάνω όχημα προκειμένου να αποδοθεί στον ιδιοκτήτη του, καθώς και οι πινακίδες κυκλοφορίας.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »