*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

27 Ιουνίου

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ; Εφραίμ, την διεκδικεί ακόμη η Μονή Βατοπαιδίου τη Λίμνη Βιστωνίδα;

27 Ιουνίου
*Και τώρα που το «πανηγύρι» τελείωσε και η Αγία Ζώνη συνεχίζει τις «περιπλανήσεις» της, σε άλλες πόλεις, οι Ξανθιώτες έχουν τα δικά τους αγωνιώδη ερωτήματα…

*Τι αναφέρει σε σχόλιό του στο fb ο πρώην Πρόεδρος του Δικηγορικού συλλόγου Ξάνθης Κώστας Γούναρης μετά το προσωπικό… «σώου» Εφραίμ και Μητροπολίτη Ξάνθης στη πόλη μας
Και τώρα που το «πανηγύρι» τελείωσε και η Αγία Ζώνη συνεχίζει τις «περιπλανήσεις» της, σε άλλες πόλεις μετά την πόλη της Δράμας και το μετόχι του Αγίου Νικολάου και τη Ξάνθη… (σ.σ. Προσωπικά σέβομαι όλα τα Ιερά σύμβολα της Ορθοδοξίας, διαφωνώ όμως έντονα με την εμπορευματοποίησή τους και αυτό ισχύει και με τον τρόπο που η Αγία Ζώνη «περιφέρονταν» εκτός από το Μετόχι της Μονής στο Πόρτο Λάγος και σε διάφορες υπηρεσίες κλπ), ήρθε η ώρα  των Ξανθιωτών!
-Η εφημερίδα μας λοιπόν μετά από όλα αυτά που ζήσαμε το «τριήμερο» της 23, 24 και 25 Ιουνίου με τις επισκέψεις του Εφραίμ στην περιοχή μας με ΤΙΜΕΣ… αρχηγού κράτους μάλιστα και… συνοδούς τους Μητροπολίτες Ξάνθης κ.κ.Παντελεήμονα  και Μαρώνειας και Κομοτηνής κ.κ.Παντελεήμονα, πρώην Πρωτοσύγγελο της Μητρόπολης Ξάνθης στα «πέτρινα» χρόνια ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ κατά των διεκδικήσεων της Μονής Βατοπεδίου στη Λίμνη Βιστωνίδα αλλά και εκτάσεις του Δήμου Αβδήρων (2002-2012), μεταφέρει τα παρακάτω αγωνιώδη ερωτήματα των Ξανθιωτών που… «υποδέχονταν» επί χρόνια με ΜΑΥΡΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ως… «κατακτητές» τους Βατοπεδινούς (σ.σ. Η λέξη «κατακτητές» είναι του Μητροπολίτη Ξάνθης κ.κ.Παντελεήμονα.).
-Ηγούμενε Εφραίμ, την διεκδικεί ακόμη  την Λίμνη Βιστωνίδα και τις εκτάσεις της ΘΡΑΚΙΚΗΣ ΓΗΣ με τα «περιβόητα» Χρυσόβουλα η Μονή Βατοπεδίου; Από την ώρα μάλιστα που δικαιώθηκε στις διεκδικήσεις αυτές το ΔΗΜΟΣΙΟ;  Ή πλέον προχωράμε σε άλλη φάση… και όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν;


Δέχεται δηλαδή η Μονή Βατοπαιδίου ότι η Λίμνη Βιστωνίδα ανήκει στα… ψάρια  της και το ΛΑΟ της Ξάνθης ή ΕΠΙΜΕΝΕΙ στις διεκδικήσεις της… αυτές; Περιμένουμε την απάντησή Σου; Αλλά και την επίσημη (νέα)θέση του  Μητροπολίτη Ξάνθης!

ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΚΤΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΥ
ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΞΑΝΘΗΣ ΚΩΣΤΑ ΓΟΥΝΑΡΗ
Επισημαίνοντας στα παραπάνω ερωτήματά μας  ότι ΣΙΩΠΟΥΝ όλοι σχεδόν οι εκπρόσωποι  των Φορέων που επί 15 χρόνια αντιστέκονταν στις διεκδικήσεις των Βατοπεδινών, δημοσιεύουμε στο «Μ» και το αιχμηρό σχόλιο του πρώην Προέδρου του Δικηγορικού συλλόγου Ξάνθης Κώστα Γούναρη χθες στο fb, που αναφέρει τα παρακάτω:
«Κώστας Γούναρης
Για τη μεταφορά της Αγίας Ζώνης από τη Μονή Βατοπεδίου στην Ξάνθη δεν μου πέφτει λόγος. Όπως επίσης δεν μου πέφτει λόγος για το συνωστισμό διάφορων επίσημων να την προσκυνήσουν (προεκλογική περίοδος γαρ…..). Όμως καλό και χρήσιμο είναι τόσο οι θεσμικοί παράγοντες όσο και εμείς οι απλοί πολίτες να θυμόμαστε ότι ακόμα και σήμερα η Μονή Βατοπεδίου εξακολουθεί να διεκδικεί από το Ελληνικό Δημόσιο, στην ουσία δηλαδή από την τοπική κοινωνία, εκτάσεις 27.000 περίπου στρεμμάτων γύρω από τη λίμνη Βιστωνίδα. Τόσο πρωτοδίκως όσο και κατ’ έφεση οι αξιώσεις της Μονής Βατοπεδίου έχουν απορριφθεί και έχουν δικαιωθεί πανηγυρικά οι θέσεις του Ελληνικού Δημοσίου, με τις οποίες έχουν συνταχθεί όλοι οι τοπικοί φορείς. Η υπόθεση εκκρεμεί ενώπιον του Αρείου Πάγου με θετική υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου εισήγηση και αναμένεται η έκδοση απόφασης. Ας μη τα ξεχνάμε λοιπόν αυτά. Άλλωστε γι’ αυτές τις παράνομες διεκδικήσεις της Μονής Βατοπεδίου δημιουργήθηκε πριν από 15 και πάνω χρόνια στην περιοχή μας μια πολύ μεγάλη κοινωνική και πολιτική συσπείρωση και συνεργασία, που συνέβαλε σε μεγάλο βαθμό στην ανάδειξη του σκανδάλου του Βατοπεδίου. Εκτός αν από τότε άλλαξε κάτι..............».

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »