*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

17 Απριλίου

Αλάτι & Πιπέρι Η γιορτή των 10 χρόνων της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου στη Ξάνθη

17 Απριλίου
Εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την Γενοκτονία του Ποντιακού 
Ελληνισμού την Παρασκευή 19 Απριλίου στη Δράμα
Στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού την Παρασκευή 19 Απριλίου στις 8 το βράδυ στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του δήμου Δράμας θα πραγματοποιηθεί ομιλία από τον καθηγητή κ.Κώστα Φωτιάδη με θέμα: «Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ».
Συμμετέχει και η χορωδία του πολιτιστικού συλλόγου Μαυροβάτου το «ΚΑΡΣ».
Η Επιτροπή των συλλόγων για την Γενοκτονία.

Η γιορτή των 10 χρόνων της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου 
από 18 έως 20 Απριλίου στην Ξάνθη
Η Κινηματογραφική Λέσχη της Φιλοπρόοδης Ένωσης Ξάνθης η Κινηματογραφική Λέσχη των Φοιτητών της Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης του Δ.Π.Θράκης και η Κινηματογραφική Λέσχη ΕΛΜΕ Ξάνθης (Καθηγητών Δευτεροβάθμιας Εκ/σης ) οργανώνουν στην πόλη μας τη γιορτή των 10 χρόνων της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.
Δέκα χρόνια – Δέκα ταινίες στην Ξάνθη
Βιοβλιοπαρουσίαση και συζητήσεις για τον κινηματογράφο.
Φυσικά προβολές αλλά και Party.
*Γενική είσοδος 4€

8ος Ποδηλατικός Αγώνας  Δρόμου και Βουνού «Ροδόπη – Ερύμανθος»
Η Περιφέρεια ΑΜΘ, το ποδηλατικό τμήμα του Αθλητικού Μορφωτικού Συλλόγου Σταυρούπολης Ξάνθης «η Δόξα» Bottecchia-Baiser Candy snack, με την συμμετοχή  της  Δημοτικής Ενότητας Σταυρούπολης και το κατάστημα «SARIKOS BIKES» διοργανώνουν τον ποδηλατικό Αγώνα  δρόμου και βουνού    Rodopi – Erymanthos  Bike Festival  το Σάββατο 15 και Κυριακή 16 Ιουνίου  2019.

Ο Σύλλογος Ποντίων Ν. Ροδόπης διοργανώνει 
την Κυριακή 5 Μαΐου τα «Παρχάρια»
Ο Σύλλογος Ποντίων Ν. Ροδόπης "Η Τραπεζούντα" σας προσκαλεί στην 18η συνεχή διοργάνωση των Παρχαρίων. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 05 Μαΐου και το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει:
-Τέλεση Θείας Λειτουργίας στο εκκλησάκι Αγ. Γεωργίου Αργυρουπόλεως
-Τρισάγιο στην μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας
-Αναβίωση Ολοήμερου υπαίθριου Πανηγυριού των Οροπεδίων του Πόντου «Παρχάρια»
-Φεστιβάλ παραδοσιακού Ποντιακού Χορού με τη συμμετοχή και φέτος αξιόλογων Χορευτικών συγκροτημάτων από τη γύρω περιοχή και την υπόλοιπη Ελλάδα.
-Επίδειξη παρασκευής παραδοσιακών εδεσμάτων από τα μέλη του Συλλόγου.
-Παραδοσιακό γλέντι με την συμμετοχή αξιόλογων ερμηνευτών. Ώρα έναρξης: 9:00π.μ.
Φέτος, λόγω της συμπλήρωσης των 100 χρόνων από τη γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού όλες οι εκδηλώσεις του συλλόγου είναι αφιερωμένες στη μνήμη των θυμάτων της.
Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

11ο Παιδικό - Εφηβικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών 
την Κυριακή 21 Απριλίου στην Χρυσούπολη
Ο Σύνδεσμος Ποντιακών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης είναι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσει ότι το 11ο Παιδικό - Εφηβικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Απριλίου 2019 και ώρα 17:00 στην Χρυσούπολη, στο Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο Χρυσούπολης. Χορευτές των σωματείων του Έβρου, της Ροδόπης, της Ξάνθης, της Καβάλας και της Δράμας θα ενώσουν τα χέρια τους και ως μια αδιάσπαστη ενότητα, θα περάσουν το δικό τους μήνυμα ελπίδας, αισιοδοξίας και ενότητας.
Στο Φεστιβάλ, το οποίο συνδιοργανώνεται με τον Δήμο Νέστου και την υποστήριξη του Συλλόγου Ποντίων Νέστου, θα τιμηθούν δύο αξιόλογες προσωπικότητες από την ευρύτερη περιοχή της Καβάλας, ο Νίκος Ζουρνατζίδης, για την τεράστια και πολύτιμη συμβολή του στην έρευνα, καταγραφή, μελέτη και ανάδειξη των ποντιακών χορών και η αείμνηστη Αικατερίνη (Καίτη) Ελευθεριάδου, για την προσφορά της στον Ποντιακό Πολιτισμό.

Οι «The FIVE TO ONE» ερμηνεύουν Doors 
την Παρασκευή 19 Απριλίου στο Nostos στην Ξάνθη!
Ένα καταπληκτικό Live αφιέρωμα στους DOORS, μια από τις μεγαλύτερες ροκ μπάντες του πλανήτη, από τους FIVE TO ONE (Doors Tribute Band) διοργανώνεται την Παρασκευή 19 Απριλίου, στο Nostos Live στην Ξάνθη!
Ένα σχήμα από την Θεσσαλονίκη αποτελούμενο από εξαιρετικούς μουσικούς, απονέμει φόρο τιμής στην θρυλική μπάντα, αποδίδοντας με απόλυτη πιστότητα τους ύμνους που δημιούργησε ο Jim Morrisson και η παρέα του, και λάτρεψαν πολλές γενιές μέχρι σήμερα.
Break On Through, Roadhouse Blues, Light My Fire, Five To One, people Are Strange, Riders On The Storm, Love Me Two Times... και όλοι οι θησαυροί των Doors, θα ακουστούν ζωντανά από τους Five To One - A Live Tribute To The Doors, σε μια βραδιά που θα μας ταξιδέψει με απόλυτη πιστότητα στις συναυλίες των θρύλων της ροκ..!!


Share this

Related Posts

Previous
Next Post »