*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

19 Φεβρουαρίου

Αλάτι & Πιπέρι...μουσικοχορευτική θεατρική εκδήλωση «Του Καπνού τ΄ Αρώματα» στη Ξάνθη

19 Φεβρουαρίου
Εκδήλωση του Συλλόγου Εβριτών Ξάνθης το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 
και ώρα 20.00 στο Δημοτικό αμφιθέατρο
Ο Σύλλογος Εβριτών Ξάνθης παρουσιάζει το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου και ώρα 20.00 στο Δημοτικό αμφιθέατρο, την μουσικοχορευτική θεατρική εκδήλωση «Του Καπνού τ΄ Αρώματα».  Αρώματα έντονα και μοναδικά, με την συμμετοχή: του Σέρβικου Χορευτικού Συνόλου του Organizacija za narodnu umetnostfolkloreBranko MrkovucSRBIJA, του θεατρικού εργαστηρίου «Ανατολικά του Νέστου», της σχολής χορού «X-Dream» και του ωδείου « το εύφωνον».
Μια παράσταση αφιερωμένη στη συμπλήρωση  100 χρόνων  από την ένταξη της Ξάνθης στον Ελληνικό κορμό, πλημμυρισμένη από εικόνες, χορούς και τραγούδια, με τα οποία προβάλλεται η ιστορική, η κοινωνική και πολιτισμική διαδρομή των κατοίκων της Ξάνθης.

Από 17 έως 21 Απριλίου το 6ο Φεστιβάλ Ξάνθη, Πόλις Ονείρων
Για 6η χρονιά, Μουσικά Σχολεία από όλη την Ελλάδα θα συναντηθούν από 17 έως 21 Απριλίου στη γενέτειρα πόλη του Μάνου Χατζιδάκι την Ξάνθη. Μια συνάντηση πρωτότυπης εκπαιδευτικής δράσης, ψυχαγωγίας και καλλιτεχνικής έκφρασης. Μέσα από τη μουσική, εκατοντάδες μαθητές ενώνουν τις δυνάμεις τους και μας κάνουν κοινωνούς του ταλέντου, της ζωντάνιας και των ονείρων τους.

Την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου στο ΙΘΤΠ 
η παρουσίαση του βιβλίου Ηλία Πετρόπουλου
Οι Εκδόσεις Κλειδάριθμος, το βιβλιοπωλείο Σπανίδης, το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης και το Δίκτυο Λόγου και Πράξης σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου " Όμηρος και ανατολή στο σταυροδρόμι του Αιγαίου Ιστορία, Αρχαιολογία, Μυθολογία" του Ηλία Κ. Πετρόπουλου, Αναπληρωτή Καθηγητή στο Δ.Π.Θ. στην αίθουσα Καπναποθήκη Π, του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης (Καπνεργατών 9, Ξάνθη) την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου και ώρα 19:00.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος, Μαρία Δημάση, Καθηγήτρια στο Δ.Π.Θ, Πρόεδρος του Τμήματος Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών, Πολυχρονιάδου Ελένη, Δικηγόρος, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τοπείρου
Την εκδήλωση συντονίζουν οι: Δημήτρης Πετρόπουλος, Μηχανολόγος Μηχανικός και Μιχάλης Σπανίδης, εκδότης.

Εκπαιδευτικά δίωρα για την ασφάλεια των πληροφοριακών 
συστημάτων στα νοσοκομεία Δράμας, Σερρών και Ξάνθης
Μέρος εκπαιδευτικού προγράμματος με συνεργασία των Νοσοκομείων Σερρών, Δράμας και Ξάνθης διοργανώνουν εκπαιδευτικά δίωρα στα Νοσοκομεία Ξάνθης (22/2/2019), Σερρών (1/3/2019) και Δράμας (8/3/2019) με θέμα την ασφάλεια των πληροφοριακών συστημάτων και την κυβερνοασφάλεια. Αφορά κυρίως το προσωπικό των Νοσοκομείων και των Μονάδων Υγείας.

RoboBattles την Παρασκευή 1 Μαρτίου στο Xanthi Tech Lab στην Ξάνθη!
Το preΣΦΗΜΜΥ επανέρχεται δυναμικά με νέο συναρπαστικό χαρακτήρα: RoboBattles την Παρασκευή 1 Μαρτίου στο Xanthi Tech Lab στην Ξάνθη!
Σε ενδιαφέρει o προγραμματισμός, τα ευφυή συστήματα και η ρομποτική, αλλά δεν ξέρεις πώς να ξεκινήσεις;
Θες να συμμετέχεις σε έναν πανελλήνιο διαγωνισμό και να διεκδικήσεις μία θέση στον τελικό και πλούσια βραβεία;
Το preΣΦΗΜΜΥ RoboBattles είναι για σένα!
O διαγωνισμός απευθύνεται σε όλους τους φοιτητές και δεν απαιτεί γνώσεις προγραμματισμού, αφού όλα γίνονται από το εύχρηστο περιβάλλον της R4A. Οι στρατηγικές βέβαια που μπορούν να υλοποιηθούν είναι κάθε άλλο παρά απλοϊκές, με εκατοντάδες δυνατά επίπεδα ελέγχου και σύνθετων αποφάσεων!
Οι αγώνες θα γίνουν live από το εργαστήριο της R4A στη Θεσσαλονίκη, όπου με απευθείας σύνδεση θα βλέπεις τη δική σου στρατηγική να ζωντανεύει με πραγματικά ρομπότ!

Πιστοποιημένη εκπαίδευση Πρώτων Βοηθειών στην Κομοτηνή
Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Ροδόπης, σε συνεργασία με την Εκπαιδευτική Ομάδα του Σωματείου Εργαζομένων του ΕΚΑΒ Καβάλας, διοργανώνει πιστοποιημένη εκπαίδευση Πρώτων Βοηθειών – Βασικής Υποστήριξης Ζωής υπό την αιγίδα του Πανευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης (ERC).

Η εκπαίδευση θα περιλαμβάνει, Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (ΑΕΑ), Αντιμετώπιση πνιγμονής, και θέση ανάνηψης τόσο σε θεωρητικό όσο και πρακτικό επίπεδο. Με την επιτυχή ολοκλήρωση της εκπαίδευσης οι συμμετέχοντες θα λαμβάνουν Πιστοποίηση παροχέα Πρώτων Βοηθειών, πανευρωπαϊκά αναγνωρισμένη. Το σεμινάριο είναι διάρκειας 5 ωρών και θα διεξαχθεί στην Κομοτηνή, την Τετάρτη 06/03/2019 και ώρες 16.00-21.00.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »