*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

19 Ιανουαρίου

Υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας μεταξύ ΟΒΙ & Συνδέσμων Βιομηχανιών Βιοτεχνιών ΑΜΘ, παρουσία Πιτσιόρλα και Στάθη Γιαννακίδη

19 Ιανουαρίου
Συνεχίζοντας την αναπτυξιακή πορεία του για την προώθηση της καινοτομίας σε ολόκληρη τη χώρα, ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ) προχωρά στην υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας με το Δίκτυο Συνδέσμων Βιομηχανιών Βιοτεχνιών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΔΣΒΒΑΜΘ).
Η υπογραφή του Συμφώνου θα λάβει χώρα σε εκδήλωση που διοργανώνουν από κοινού οι δύο συνεργαζόμενοι φορείς στην Κομοτηνή, στις 21 Ιανουαρίου 2019, παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης – Βιομηχανίας, κ. Αστέριου Πιτσιόρλα και του Υφυπουργού, κ. Ευστάθιου Γιαννακίδη, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν επίσκεψη στην Περιφέρεια ΑΜΘ με σκοπό την ανάπτυξη της βιομηχανίας και της επιχειρηματικότητας στην ακριτική Περιφέρεια.
Η υπογραφή του Συμφώνου Συνεργασίας εντάσσεται στο πλαίσιο του σχεδιασμού για την ίδρυση και λειτουργία του νέου Περιφερειακού Γραφείου του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με έδρα στην Ξάνθη και την Κομοτηνή, για το οποίο ο ΟΒΙ προχωρά σύντομα σε συνεργασία και με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.
Στόχο του εγχειρήματος αποτελεί η καλύτερη δυνατή δικτύωση του Οργανισμού, τόσο με τον επιχειρηματικό κόσμο της ευρύτερης περιοχής, όσο και με τα Ακαδημαϊκά Ιδρύματα, τα Ερευνητικά Ινστιτούτα, αλλά και με φυσικά πρόσωπα και φορείς, ώστε να προωθήσει τη διασύνδεση της καινοτομίας με την οικονομική παραγωγή, να ενισχύσει την τοπική απασχόληση και να τονώσει την οικονομική ανάπτυξη της περιφέρειας.
Στην εκδήλωση χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Πρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Καθ. Αλέξανδρος Πολυχρονίδης, ο Πρόεδρος του Δικτύου Συνδέσμων ΑΜΘ, κ. Χρήστος Γιορδαμλής, ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΟΒΙ, Δρ. Πρόδρομος Τσιαβός και ο Γενικός Διευθυντής του ΟΒΙ, Δρ. Ιωάννης Καπλάνης.
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι τοποθετήσεις των δύο Υπουργών σχετικά με τη δυναμική της νέας συνεργασίας αλλά και οι πρωτοβουλίες αναφορικά με την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στην ευρύτερη περιοχή.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΠΑΝ κ. Πιτσιόρλα ΚΑΙ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΠΑΝ κ. Γιαννακίδη
Τα κύρια στοιχεία της επίσκεψης είναι τα εξής:
1. Συνάντηση εργασίας με τους εκπροσώπους των Συνδέσμων Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, συζήτηση ειδικών κρίσιμων θεμάτων και εκκρεμοτήτων
2. Επίσκεψη στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής, σύσκεψη για θέματα επικαιρότητας των βιομηχανικών περιοχών και της σημασίας τους για την περιφερειακή ανάπτυξη
3. Γεύμα εργασίας με επιχειρηματικούς παράγοντες της Περιφέρειας, γνωριμία με μεταποιητικές παραγωγικές και εξαγωγικές μονάδες, καταγραφή γενικότερων αιτημάτων
4. Υπογραφή πλαισίου συνεργασίας μεταξύ ΟΒΙ και Συνδέσμων για την δημιουργία τοπικού γραφείου διασύνδεσης με τη βιομηχανία για την ανάδειξη και προστασία της καινοτομίας
5. Κοπή πίτας Συνδέσμων Βιομηχανίας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης
ΠΡΟΓΡΑΜΜ:Α (Δευτέρα 21 Ιανουαρίου)
10.30πμ: Συνάντηση στην Ξάνθη. Πολυχώρος Τέχνης και Σκέψης «Οικία Χατζηδάκι». Καφές, κέρασμα. Συνάντηση εργασίας με τους εκπροσώπους των Συνδέσμων Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης. Συζήτηση ειδικών κρίσιμων θεμάτων, αναπτυξιακών κωλυμάτων και προτεινόμενων πρωτοβουλιών.
Θα σταλεί σχετικό υπόμνημα στο κ Υπουργό πριν τη συνάντηση.
Προβλεπόμενο πέρας 12μμ:
12μμ: Μετάβαση στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής (40 λεπτά)
12.30μμ: Σύσκεψη για θέματα επικαιρότητας των βιομηχανικών περιοχών και της σημασίας τους για την περιφερειακή ανάπτυξη - ειδικά θέματα παρουσία εγκατεστημένων επιχειρήσεων.
Προβλεπόμενο πέρας 2μμ:
2μμ: Μετάβαση στην αίθουσα εκδηλώσεων στο Κόσμιο Κομοτηνής «Οι Θράκες»
2.30μμ: Γεύμα εργασίας με επιχειρηματικούς παράγοντες της Περιφέρειας, γνωριμία με μεταποιητικές παραγωγικές και εξαγωγικές μονάδες, καταγραφή γενικότερων αιτημάτων. Παραδοσιακή Θρακιώτικη κουζίνα, τοπικά προϊόντα.
Θα δοθεί στον κ Υπουργό λίστα με τους παρευρισκόμενους και τη δραστηριότητα τους.
5μμ: Ενημέρωση Τύπου και διάλειμμ:α
5μμ: Προετοιμασία αίθουσας για επόμενη ενότητα
5.30μμ: Υπογραφή πλαισίου συνεργασίας μεταξύ ΟΒΙ και Συνδέσμων για τη δημιουργία τοπικού γραφείου διασύνδεσης με τη βιομηχανία για την ανάδειξη και προστασία της καινοτομίας. Στη συνέχεια θα γίνει με κοπή πίτας του Συνδέσμου για το νέο έτος με κέρασμα και ποτό.

7μμ: Αναχώρηση για αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »