*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

13 Δεκεμβρίου

Απάντηση Κοντού στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ:Μακάριοι οι ..."τίτλοι" σας, αλλά επί Υπουργίας μου δόθηκαν οι πρώτες αποζημιώσεις στους καπνοπαραγωγούς!

13 Δεκεμβρίου

*Πολύ χαμηλότερες είναι οι αποζημιώσεις στους καπνοπαραγωγούς της χώρας, από τις μεγάλες ζημιές που υπέστησαν!... 


*Επί θητείας μου πάντως και με Κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας, λειτουργούσαμε ως Υπουργοί όλων των Ελλήνων κι όχι ως Υπουργοί κάποιου κόμματος!

ΜΙΑ ακόμη επίθεση εξαπέλυσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης κατά του πρώην Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Αλέξανδρου Κοντού.
Αφορμή αυτήν τη φορά, οι αποζημιώσεις των καπνοπαραγωγών από τον ΕΛΓΑ και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, αίτημα που ωστόσο είχε διατυπωθεί από τον Πρόεδρο του ΣΑΣΟΕΕ από τον Ιούλιο 2018 και ουδέποτε δημοσιοποιήθηκε κάτι παρόμοιο από αυτούς τους ίδιους!!! Δηλαδή 6 μήνες πριν! Και κατά δήλωση των ίδιων των καπνοπαραγωγών, πρόκειται για αποζημιώσεις που είναι πολύ κατώτερες των περιστάσεων, σε σχέση με την μεγάλη ζημιά που είχαν υποστεί από τις πλημμύρες και τα ακραία καιρικά φαινόμενα του Μαΐου και Ιουνίου 2018.
ΤΙ ΑΝΕΦΕΡΕ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΑΣΟΕΕ ΣΤΙΣ 21 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018
Αναλυτικότερα: Το αίτημα είχε διατυπωθεί με επιστολή που υπέγραψε ο  Πρόεδρος του ΣΑΣΟEΕ και πρώην Υπουργός Αλέξανδρος Κοντός στις 21 Ιουλίου 2018 στον ΕΛΓΑ και το Υπουργείο Αγροτικής  Ανάπτυξης, ζητώντας την άμεση καταβολή αποζημιώσεων σε όλους τους καπνοπαραγωγούς και καλλιεργητές μπασμά, οι οποίοι υπέστησαν ζημίες από τις εξαιρετικά δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικράτησαν στη χώρα κατά τη διάρκεια του διμήνου Μαΐου - Ιουνίου 2018 και άλλα προϊόντα σε όλη τη χώρα, καθώς λόγω των παρατεταμένων βροχοπτώσεων οι παραγωγοί δεν είχαν τη δυνατότητα να προστατεύσουν τις εκμεταλλεύσεις τους!
Μάλιστα στην επιστολή του εκείνη, ο Αλέξανδρος Κοντός με την ιδιότητα του Προέδρου του ΣΑΣΟΕΕ υπογράμμιζε μεταξύ των άλλων τα παρακάτω:
«Ο Σ.Α.Σ.Ο.Ε.Ε. θεωρεί ότι ο ΕΛΓΑ, σε ακραίες καιρικές συνθήκες – όπως είναι αυτές που σημειώθηκαν στη χώρα τον προηγούμενο μήνα - θα πρέπει να αποζημιώνει εκτεταμένες καταστροφές που υπέστησαν καλλιέργειες και από βροχοπτώσεις, τις οποίες αποδεδειγμένα δεν θα μπορούσαν να είχαν αποσοβήσει οι παραγωγοί.
Σε κάθε περίπτωση, εκτιμά ότι ο Κανονισμός του ΕΛΓΑ θα πρέπει άμεσα να τροποποιηθεί και να αποζημιωθούν όλοι οι παραγωγοί οι οποίοι υπέστησαν ζημίες από τις εξαιρετικά δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικράτησαν στη χώρα τους προηγούμενους μήνες».
Ιδού αυτούσια και η ανακοίνωση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΞΑΝΘΗΣ-ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΚΑΠΝΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΜΘ
Με μεγάλη ευθυμία πληροφορηθήκαμε από τον συντηρητικό τύπο της Ξάνθης ότι -και πάλι- με παρέμβαση του Αλ. Κοντού εγκρίθηκαν οι αποζημιώσεις 8,2 εκατ. ευρώ για τους καπνοπαραγωγούς της ΑΜΘ!
Θα θέλαμε να ενημερώσουμε όσους δεν το έχουν εμπεδώσει ότι τη χώρα κυβερνά ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ονομάζεται Σταύρος Αραχωβίτης. Ο οποίος σε συνεργασία και με τους 12 κυβερνητικούς βουλευτές της ΑΜΘ, κατάφερε μετά από μεγάλη προσπάθεια να ξεπεράσει όλα τα εμπόδια και να εξασφαλίσει τις ενισχύσεις. Ο κύριος Κοντός, αν δεν το γνωρίζουν, δεν είναι καν βουλευτής της αντιπολίτευσης.
Μετά από 4 χρόνια, με μεγάλο ενδιαφέρον διαπιστώνουμε ότι οι τοπικοί «νόμιμοι ιδιοκτήτες της εξουσίας» δεν έχoυν ακόμη αποδεχτεί την πραγματικότητα, όπως φαίνεται από την ενόχλησή που εκδηλώνουν απέναντι στους εκλεγμένους βουλευτές του Νομού, που αποφεύγουν ακόμη και να τους προσφωνούν δημόσια.
Δυστυχώς για αυτούς η κυβέρνηση αποκαθιστά κάθε μέρα τη ζημιά που προκάλεσαν στη χώρα και ξαναχτίζει όσα κατεδάφισαν στην περιοχή, ειδικά όταν ο κύριος Κοντός κατείχε την εξουσία και διαλύθηκε ο παραγωγικός ιστός της περιοχής.
Οι Βουλευτές Ξάνθης ΣΥΡΙΖΑ
Χουσεΐν Ζεϊμπέκ
Στάθης Γιαννακίδης
                                                            Γρηγόρης Στογιαννίδης
ΤΙ ΑΠΑΝΤΑΝΕ ΚΥΚΛΟΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΟΝΤΟΥ
1. Οι αποζημιώσεις που δόθηκαν από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αφορούν όχι μόνο τους καπνοπαραγωγούς της ΑΜΘ αλλά όλης της χώρας. Ήταν αίτημα του ΣΑΣΟΕΕ από τον Ιούλιο του 2018 στον ΕΛΓΑ και στο Υπουργείο. Διατυπώθηκε γραπτά και χαιρόμαστε εν μέρει που υπήρξε κάποια ανταπόκριση, μολονότι οι συγκεκριμένες αποζημιώσεις των πληγέντων καπνοπαραγωγών, είναι πολύ μικρότερες σε σχέση με την τεράστια ζημιά που υπέστησαν και ΚΑΤΩΤΕΡΕΣ των προσδοκιών όλων μας! Δεν γνώριζαν; Ευκαιρία να μάθουν. Γι’ αυτό ζητήσαμε άλλωστε ως ΣΑΣΟΕΕ ν’ αλλάξει και ο κανονισμός στον ΕΛΓΑ για ανάλογες περιπτώσεις. (Σ.Σ. Επιστολή ΣΑΣΟΕΕ 21/7/2018).
2. Μακάριοι οι… «τίτλοι»… των «βουλευτών» του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης. Δυστυχώς όμως θα πρέπει να συνοδεύονται και από το ανάλογο έργο κι όχι το… «έργο» του απόλυτου ΤΙΠΟΤΑ.
3. Οι εμμονές, η εμπάθεια και η ανασφάλεια, δεν αποτελούν πλέον άλλοθι. Τέσσερα χρόνια είναι «τιτλούχοι»... Αλήθεια, εκτός από το να ψηφίζουν ακόμη και τα πλέον αντιλαϊκά και αντιαγροτικά νομοσχέδια, προκειμένου να παρατείνουν την θητεία τους, τι άλλο έχουν να επιδείξουν; Ποιος τους γνωρίζει;
4. Ωστόσο καλό είναι να ανατρέξουν στα εκλογικά αποτελέσματα του Γενάρη 2015.  Είναι βουλευτές του «εκλογικού Νόμου» κι όχι της ετυμηγορίας του Ξανθιώτικου λαού.
5.Όπως και καλό είναι να θυμηθούν οτι οι ΠΡΩΤΕΣ αποζημιώσεις στους καπνοπαραγωγούς της χώρας (κι όχι μόνο της ΑΜΘ...δόθηκαν επί Υπουργίας Αλέξανδρου Κοντού στο Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης!!! 
6. Απολύτως κατανοητός  λοιπόν ο πανικός των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, διότι σε λίγους μήνες, δεν θα τους θυμάται κανείς και ιδιαίτερα ο κόσμος της Ξάνθης. Ακατανόητο όμως να τα βάζουν με τον Αλέξανδρο Κοντό κι όχι με την ανυπαρξία τους. Κάτι που πληρώνει δυστυχώς η περιοχή μας εδώ και 4 χρόνια!
Χάθηκε ήδη πολύτιμος χρόνος και ξέρουμε τι θα αντιμετωπίσουμε σε λίγους μήνες. Μαζί όμως με όλους τους πολίτες και σύσσωμο τον αγροτικό κόσμο όχι μόνο της  Περιφέρειας ΑΜΘ αλλά όλης της χώρας, σίγουρα, σίγουρα θα τα καταφέρουμε.

(σ.σ. Επί θητείας μου πάντως και με Κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας, λειτουργούσαμε ως Υπουργοί όλων των Ελλήνων κι όχι ως Υπουργοί κάποιου κόμματος...)

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »