*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

13 Δεκεμβρίου

See Through Κλέψανε και φέτος τον Χριστούλη απο τη Φάτνη! Οι ειδήσεις με άλλο στυλ...

13 Δεκεμβρίου
Έκλεψαν και φέτος το Χριστούλη από την Φάτνη της κ. πλατείας!
Την Κυριακή στα επίσημα εγκαίνια ο Χριστούλης υπήρχε στη Φάτνη κάτω από το ψηλό μας το ρολόι. Χθες περνώντας από εκεί, είδαμε να…λείπει! Κύριε Λύρατζη που είναι ο Χριστούλης;
……………………………….
ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Σήμερα Πέμπτη (21.30) η εξαιρετική και μοναδική Ματθίλδη Μαγγίρα στο ΚΥΒΕΡΝΕΙΟ και σε μια βραδιά που είναι γεμάτη… Μαγγίρα!
Δεν ξέρω πόσοι «δικοί μας» θα είμαστε εκεί, σίγουρα όμως όλοι αισθανόμαστε υπερήφανοι γιατί η Ματθίλδη είναι γέννημα θρέμμα της Θρακικής Σκηνής κι αυτό το έχει δηλώσει πολλές φορές και η ίδια ΔΗΜΟΣΙΑ!
……
*Ρωτάω λοιπόν τους…αντιΦλωρινοκλαρινιώτες! Πόσοι σύλλογοι έχουν βγάλει μια Ματθίλδη και μια Μπέτυ Μαγγίρα, μια Γίτσα Αγγελίδου, έναν Θοδωρή Ανθόπουλο, έναν Δημήτρη Χαϊτίδη, έναν Γιώργο Καρυπίδη, έναν Γιώργο Κουμουλίδη, μια Γεωργία Ταστσόγλου κλπ.
Να σηκώσουν το… χέρι! Και μετά… χορεύουμε κι ένα..τανγκό για να φτιάξουμε ολίγον και τον Πασχάλη Λύρατζη με την…υψηλή ποιότητα!
……
*Το πιο ωραίο από όλα; Αντί να ζητήσει ο Πασχάλης συγνώμη από την Χρύσα Μωραϊτη, ζήτησε λέει η… Χρύσα συγνώμη από τον Λύρατζη!
-Θού Κύριε τω στόματί μου…
……
*Κι όσο για το Βαλκανικό Καρναβάλι που δεν έκανε ο Φανουράκης αλλά θα έκανε ο… Λύρατζης! Μακάριοι οι αφελείς τω πνεύματι…!
Εδώ δεν αποκλείεται ο Λύρατζης να καταργήσει και το θεσμό της εκλεγμένης βασίλισσας του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού μετά την ΤΕΡΑΣΤΙΑ περσινή της επιτυχία, μόνο και μόνο γιατί ο… Λαγκαδάς του έχει έτοιμη και τη… Βασίλισσα!  (σ.σ. Με το αζημίωτο βέβαια…)
……
*Πρόταση. Αν σας αρέσουν οι λαχανοντολμάδες και μάλιστα μαγειρεμένοι από τον τρομερό σεφ του Elisso Hotel, περιλαμβάνονται στο φετινό Χριστουγεννιάτικο μενού της «Αποθήκης».
Ρεβεγιόν και αυτά τα Χριστούγεννα στο Elisso Xenia Hotel παρέα με την finalist του the voice 2017 Nikoletta Milioni Φροντίστε απλά από τώρα να κλείσετε τραπέζι…!

Πάνω από 1,5 εκατ. κόσμος είδε το Ξάνθη – Ολυμπιακός
Σημαντική ήταν η τηλεθέαση της μετάδοσης του αγώνα για τη Super League Ξάνθη – Ολυμπιακός από την ΕΡΤ1, την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου.
Ειδικότερα, η ζώνη 15.30 – 17.30 της ΕΡΤ1, στην οποία μεταδόθηκε ο αγώνας, σημείωσε μέσο τηλεμερίδιο 25,1%, αγγίζοντας ακόμα και το 31,4%.
Το μέσο τηλεμερίδιο στους άνδρες ηλικίας 25-44 ετών ανήλθε στο 26,6%, ενώ παρακολούθησαν για τουλάχιστον ένα λεπτό 1.508.338 τηλεθεατές.

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ: Ο Πρόεδρος της Βουλής αδίκησε την Κυβέρνηση, την Εκκλησία και τον εαυτό του
“Ο Πρόεδρος της Βουλής αδίκησε και την Κυβέρνηση, και την Εκκλησία και τον εαυτό του, και, κυρίως, δεν προσέφερε καλές υπηρεσίες στην προσπάθεια να βρεθούν συναινετικές λύσεις ώστε να κάνουμε ακόμα ένα βήμα προς την κατεύθυνση των διακριτών ρόλων” ,δήλωσε ο Μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης Άνθιμος, αναφερόμενος στις δηλώσεις του Προέδρου της Βουλής, Νικου Βούτση, ο οποίος σε συνέντευξη που παραχώρησε σε τηλεοπτικό σταθμό αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο καυτό θέμα της συνταγματικής αναθεώρησης και στις σχέσεις Εκκλησίας – Κράτους, λέγοντας μεταξύ άλλων πως ” «η χώρα δεν μπορεί να βγει από την κρίση και από τα μνημόνια και να μπει σε μια αναδίπλωση συντηρητική, θεοκρατική, δηλαδή η κοινωνία αντί να είναι προοδευτική να είναι μια κοινωνία φοβισμένη, χτυπημένη και μια κοινωνία Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών, θρησκόληπτη, αφήνοντας ανοιχτό το πεδίο για θρησκευτικό φονταμενταλισμό».
Ο Μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης, επεσήμανε σχετικά πως, χρειάζεται περισσότερο σεβασμός απέναντι σε μερικούς θεσμούς και “μπορεί να επιτρέψαμε ή να αφήσαμε τα τελευταία χρόνια να εκφράζονται οι Έλληνες με μία άνεση, αλλά όμως όταν ένα θεσμικό πρόσωπο όπως είναι ο Πρόεδρος της Βουλής μιλάει με τέτοια αμετροέπεια για έναν θεσμό όπως είναι η Εκκλησία, τότε χρειάζεται να τον ανακαλέσουμε σε τάξη.
Δεν είναι ωραίο να επιδεικνύεται μια τέτοια ελαφροσύνη, απέναντι σε τέτοιους θεσμούς, γιατί εμείς σήμερα είμαστε αύριο δεν είμαστε ενώ ο θεσμός της Εκκλησίας θα μείνει στους αιώνες των αιώνων.”

Άλλοι 25 παράτυποι μετανάστες στο Θρακικό Πέλαγος
Ακόμη μία ομάδα παράτυπων μεταναστών εντόπισαν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος στο Θρακικό Πέλαγος.
Αυτή τη φορά, η φουσκωτή βάρκα έπλεε ανοιχτά της Μαρώνειας του Νομού Ροδόπης στην περιοχή «Δεσπότης» στο παλιό λιμάνι του Αγίου Χαραλάμπους.
Στη βάρκα επέβαιναν 25 άτομα με καταγωγή -κατά δήλωσή τους- από το Αφγανιστάν. Πρόκειται για 16 άνδρες, οκτώ γυναίκες και ένα παιδί. Όλοι είναι καλά στη υγεία τους και μεταφέρθηκαν στο ΤΟΛ του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, όπου έγινε η καταγραφή τους και αναζητήθηκε χώρος για μεταφορά σε κάποιο Κέντρο Κράτησης του Έβρου.

Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με Γιάννη Παπαχρόνη και ο Ελευθέριος Καραμανλής του Μιχαήλ
Ένας ακόμη μαχητικός Ξανθιώτης με αγάπη για τον τόπο και την πόλη του, κατεβαίνει υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Ξάνθης με το ψηφοδέλτιο του Γιάννη Παπαχρόνη (Αγάπη για την Ξάνθη Μας)
Πρόκειται για τον γνωστό γεωπόνο Καραμανλή Ελευθέριο του Μιχαήλ. 
Ιδού τι αναφέρει και στην επιστολή του:
Ξανθιώτισσες και Ξανθιώτες
Είμαι ο Ελευθέριος Καραμανλής, γεννημένος στην πόλη της Ξάνθης πριν από 45 χρόνια, γεωπόνος - ελεύθερος επαγγελματίας, παντρεμένος και πατέρας τριών υπέροχων αγοριών.
Αποφάσισα να κατέβω ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές του Μαΐου, με το συνδυασμό του Γιάννη Παπαχρόνη «Αγάπη για την Ξάνθη μας», ενός ανθρώπου με τον οποίο μοιραζόμαστε κοινά όνειρα, κοινές ανησυχίες, κοινές φιλοδοξίες και έχουμε ως κοινό στόχο το καλό αυτής της πόλης.
Δεσμεύομαι:
Να αγωνιστώ, Να διεκδικήσω, Να φωνάξω,
Να συγκρουστώ εάν χρειαστεί για το Δήμο των Ξανθιωτών που ονειρευόμαστε, για τον Δήμο των Ξανθιωτών που μας αξίζει.
Είμαστε εδώ! Είμαι ΕΔΩ!
Με εκτίμηση,
Καραμανλής Ελευθέριος
του Μιχαήλ.
Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό του Γιάννη Παπαχρόνη, «Αγάπη για την Ξάνθη μας»

Κωστής Σιμιτσής: Εμείς δίναμε 20.000 και τώρα η Τσανάκα 120.000 για τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις
Κάνει λόγο για ξόδεμα «υπέρογκου ποσού για ανούσιες εκδηλώσεις»-Ποια πρόταση καταθέτει ο υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ για την καθιέρωση εκδηλώσεων με χαμηλότερο κόστος και με στόχο την προσέλκυση περισσότερου κόσμου
Στις 120.000 ευρώ προϋπολογίζεται το κόστος των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του δήμου Καβάλας, με την αντιπολίτευση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας να κατηγορεί τη διοίκηση για ανεύθυνη κατασπατάληση δημοτικού χρήματος. Για το θέμα μίλησε ο τέως δήμαρχος Καβάλας και υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ, Κωστής Σιμιτσής σε παρέμβασή του στον ALPHA Radio 88,6 τονίζοντας μεταξύ των άλλων ότι  «Η σημερινή διοίκηση του Δήμου Καβάλας πορεύεται τελείως ανεύθυνα»
«Όταν δίναμε εμείς 20.000 ευρώ, όλοι θεωρούσαν το ποσό υπερβολικό. Η διοίκηση της κ. Τσανάκα ανέβασε το ποσό κατά πολλές χιλιάδες ευρώ, ξοδεύοντας για ανούσιες εκδηλώσεις πολλά χρήματα και κανείς δεν θυμάται τι έγινε τις προηγούμενες χρονιές. Δεν υπάρχει ένα σχέδιο. Δεν χρειάζεται να γίνεται μια Ονειρούπολη στην Καβάλα, όπως δεν χρειάζεται να γίνουν παρόμοιες εκδηλώσεις σε δύο γειτονικές πόλεις. Μπορεί να γίνουν όμως άλλες από μακρινότερες  περιοχές, όπως τα Τρίκαλα με τον Πύργο των Ξωτικών.

ΚΩΣΤΑΣ ΒΕΝΕΤΙΔΗΣ: Το οικονομικό και αγροτικό γίγνεσθαι του Έβρου είναι κατεστραμμένο!
Το οικονομικό και αγροτικό γίγνεσθαι του νομού Έβρου αυτή τη στιγμή είναι κατεστραμμένο, δήλωσε ο  Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος, Υποδομών και Μεταφορών ΑΜΘ, Κώστας Βενετίδης. αναφερόμενος στις τεράστιες ζημιές που υπέστησαν οι βαμβακοπαραγωγοί του νομού κυρίως λόγω των πλημμυρών του περασμένου Μαρτίου
“Οι ενέργειές μας και από την πλευρά της Π.Ε. Έβρου, και με τους αγρότες, τις ενώσεις, με τους Δημάρχους, ξεκίνησαν από τον Ιούλιο, όποτε είχαμε επισημάνει το πρόβλημα, κάναμε τις απαραίτητες, ενέργειες επισκεφτήκαμε και το Υπουργείο, εντούτοις, όταν τελείωσε η συγκομιδή του βαμβακιού, και τα αποτελέσματα ήταν κάκιστα, δεν πήραμε καμία απάντηση αναφορικά με τις αποζημιώσεις, Και αυτό είναι ανησυχητικό”

Οι αγρότες, αναμένεται να αντιδράσουν καθώς, μία τέτοια καταστροφή είναι πρωτοφανής στον νομό Έβρου, καθώς το πλημμυρικό φαινόμενο της περσινής χρονιά, θα έχει επιπτώσεις για τα επόμενα 3 ίσως και 4 χρόνια, επεσήμανε ο Κώστας Βενετίδης. Πρόσθεσε δε πως το θέμα πρέπει να το δει με σοβαρότητα η Κυβέρνηση, προκειμένου “να μη καταστραφεί ένας νομός”.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »