*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

09 Οκτωβρίου

ΣΕ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ! Μουσικό και Ειδικό Σχολείο στη Διομήδεια

09 Οκτωβρίου
Σύσκεψη στο γραφείο του Υφυπουργού Στάθη Γιαννακίδη για ΕΕΕΕΚ Γενισέας και Μουσικό Σχολείο -Τι δήλωσε ο Δήμαρχος Αβδήρων Γιώργος Τσιτιρίδης στο ΝΕΧΤ tv
Σύσκεψη στο Γραφείο του Υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθη Γιαννακίδη με θέμα την ανέγερση δύο σχολικών μονάδων στο Δήμο Αβδήρων πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας 08/10/18 και την συμμετοχή του Δήμαρχου Ξάνθης αλλά και του Συντονιστή του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης και Προϊσταμένου του ΚΕΔΔΥ Γ. Χατζηθεοδώρου.
Αναλυτικότερα: Στη σύσκεψη μετείχαν ο Πρόεδρος της «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» Γιώργος Μπιτάκος, ο Δήμαρχος Αβδήρων Γιώργος Τσιτιρίδης, ο Προϊστάμενος του ΚΕΔΔΥ Ξάνθης Γιώργος Χατζηθεοδώρου, o ειδικός σύμβουλος του Δημάρχου Αβδήρων και μηχανικός Φώτης Μουργόπουλος και υπηρεσιακοί παράγοντες. Αντικείμενό της ήταν η επιτάχυνση των διαδικασιών για την ανέγερση νέων κτιρίων για το Ειδικό Εργαστήρι Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης  Ξάνθης (Ειδικό σχολείο)  καθώς και το Μουσικό Σχολείο Ξάνθης, σε Γενισέα και Διομήδεια αντίστοιχα.
Στη σύσκεψη αποφασίστηκε ότι από την πλευρά του ΚΤΥΠ Α.Ε. θα εκπονηθούν οι αναγκαίες μελέτες ενώ δρομολογήθηκαν οι επόμενες διαδικασίες για την ένταξη και χρηματοδότηση των έργων στα δύο σχολεία, αρχής γενομένης από το ΕΕΕΕΚ Γενισέας.

Γ. ΤΣΙΤΙΡΙΔΗΣ: ΣΕ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΤΟΙΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΣΧΟΛΕΙΑ
Για την επίσκεψή του στην Αθήνα και την συμμετοχή του στην παραπάνω σύσκεψη ο Δήμαρχος Αβδήρων Γιώργος Τσιτιρίδης μιλώντας το μεσημέρι της Δευτέρας στην Ανοιχτή γραμμή του ΝΕΧΤ tv αναφέρθηκε στα δύο σχολεία και στο οικόπεδο που θα κτιστούν προκειμένου να εγκριθεί το οικόπεδο 17 στρεμμάτων και βρίσκεται κοντά στο γήπεδο του οικισμού της Διομήδειας  (σ.σ. Χρειάζεται ωστόσο άμεση έγκριση και ένταξη του οικοπέδου στο τοπικό ρυμοτομικό σχέδιο,  προκειμένου στη συνέχεια να εγκριθούν μέσα σε ένα χρόνο οι μελέτες και να προχωρήσει η κατασκευή των δυο σχολείων που θα διαρκέσει περίπου δύο χρόνια).
Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Αβδήρων και τα δυο σχολεία θα κατασκευαστούν στο ίδιο οικόπεδο. Στο ένα οικόπεδο θα κατασκευαστεί ειδικό σχολείο το οποίο θα είναι 2.000 τμ προϋπολογισμού 4 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ τα κτηριακά του νέου Μουσικού  Σχολείου Ξάνθης θα είναι 5.000 τμ και προϋπολογισμού 7 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με  τον Δήμαρχο Αβδήρων και τα δυο σχολεία θα είναι έτοιμα να λειτουργήσουν στη Διομήδεια μέσα σε τρία χρόνια!!!! 
Ενώ εξέφρασε τις ευχαριστίες του και στον Υφυπουργό Οικονομίας για την θερμή υποδοχή στο Υπουργείο του, εκφράζοντας την αισιοδοξία ότι όλα θα πάνε καλά από δω και πέρα. Επιτέλους ένας μεγάλο όνειρο πολλών ετών για τους γονείς και  τους διδάσκοντες υλοποιείται και για τα δυο σχολεία στη Διομήδεια.

Από την πλευρά του ο Υφυπουργός Στάθης Γιαννακίδης εξέφρασε την πολιτική βούληση και στήριξη για το δίκαιο αίτημα που απασχολεί μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς και την τοπική κοινωνία της Ξάνθης και σημείωσε ότι αναμένονται τα επόμενα βήματα από την πλευρά της αυτοδιοίκησης.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »