*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

15 Σεπτεμβρίου

Αλάτι & Πιπέρι Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας στην Ξάνθη. Όλες οι εκδηλώσεις των επόμενων ημερών

15 Σεπτεμβρίου
Με σύνθημα «Συνδυάζω-Μετακινούμαι» ο Δήμος Ξάνθης σε συνεργασία με φορείς, συλλόγους, σχολεία και εθελοντές συμμετέχει για 3η συνεχόμενη χρονιά στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, από 16 έως 22 Σεπτεμβρίου 2018, διοργανώνοντας δράσεις και εκδηλώσεις με πρωταγωνιστές τα παιδιά, τους πεζούς και το ποδήλατο. Οι δράσεις στοχεύουν στην ανάδειξη των ωφελειών που προκύπτουν από την έξυπνη κινητικότητα, με σκοπό την επιλογή εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης από τους πολίτες.
Για περισσότερες πληροφορίες και το πρόγραμμα: https://www.cityofxanthi.gr

Εργαστήρια Ελεύθερου Χρόνου για πιαιδιά στο ΕΜΘ Αλεξανδρούπολης
Το Τμήμα Μουσειο παιδαγωγικής του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης διοργανώνει 3 ετήσια εργαστήρια για παιδιά από 4 έως 14 ετών  εμπνευσμένα από την θεματική ομπρέλα της χρονιάς " Τέχνη & Τεχνολογία" .
Οι μικροί φίλοι του μουσείου, όπως κάθε χρόνο θα ταξιδέψουν σε κόσμους δημιουργικούς, που ενισχύουν την κριτική σκέψη, τη φαντασία και τη γνώση τους, ταυτόχρονα με τις αδρες και λεπτές κινητικές δεξιότητές τους. Στόχος είναι τα παιδιά να οικειοποιηθούν το χώρο του μουσείου νιώθοντας άνετα να εκφραστούν, να ρωτήσουν, να διαφωνήσουν, να ερευνήσουν και να απαντήσουν!
Καλές περιπέτειες λοιπόν!

Ξεκινάει στις 5 Οκτωβρίου η Διεθνής Έκθεση «KAVALAEXPO 2018»
Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Καβάλας είναι στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσει ότι διοργανώνει και φέτος, όπως και κάθε χρόνο, την Διεθνή Έκθεση «KAVALAEXPO 2018» στα πλαίσια στήριξης της επιχειρηματικότητας, προώθησης των ποιοτικών τοπικών προϊόντων, ενίσχυσης της εξωστρέφειας και της καινοτομίας. Φέτος το Επιμελητήριο Καβάλας γιορτάζει τα 100 χρόνια από την ίδρυσή του. Η φετινή είναι η 26η χρονιά διοργάνωσης της έκθεσης KAVALAEXPO η οποία αποτελεί θεσμό για την περιοχή μας και θα πραγματοποιηθεί από τις 5 έως τις 9 Οκτωβρίου 2018 στο Εκθεσιακό Συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου Καβάλας «Απόστολος Μαρδύρης» στην Νέα Καρβάλη Καβάλας. Παράλληλα με την έκθεση, για ακόμα μια χρονιά, διοργανώνεται το Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (ΤΕΙ) Αν. Μακεδονίας & Θράκης. Η φετινή διοργάνωση της «KAVALAEXPO 2018» θα περιλαμβάνει δράσεις με σκοπό την ενίσχυση των επιχειρηματικών συνεργασιών. Στα πλαίσια αυτής της διοργάνωσης θα προσκληθούν επιχειρηματικοί φορείς και επιχειρήσεις, ιδιαίτερα από τις Βαλκανικές χώρες.

Γαστρονομική εκδήλωση για μικρούς και μεγάλους στο Μουσείο Μετάξης Σουφλίου
Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), με αφορμή τη λήξη της περιοδικής έκθεσης «Νύφες. Ιστορίες από μετάξι» (25/9/2018), οργανώνει την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:00, γαστρονομική εκδήλωση για μικρούς και μεγάλους, στο Μουσείο Μετάξης, στο Σουφλί.
Παντρεύοντας την παράδοση με τις σύγχρονες μαγειρικές τάσεις, ο Εβρίτης σεφ Κώστας Τερζούδης, θα μαγειρέψει και θα παρουσιάσει τοπικά εδέσματα που προσφέρονται στο γάμο, τα οποία στη συνέχεια το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Βράβευση μαθητών στην Καβάλα
Την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου και ώρα 12:00 στο αμφιθέατρο «Γ. Παυλίδης» στην καβάλα βραβεύονται από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία οι μαθητές των δύο τελευταίων τάξεων των Δημοτικών Σχολείων της ΠΕ Καβάλας που διακρίθηκαν στο Διαγωνισμό "Παιχνίδι και Μαθηματικά" που διοργάνωσε η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία το Σχολικό Έτος 2017-2018.
Την εκδήλωση θα πλαισιώσει η χορωδία του Μουσικού Σχολείου Καβάλας με υπεύθυνη την κ. Κωνσταντία Κύπρου.
Τα ονόματα των επιτυχόντων μαθητών ανά σχολείο, υπάρχουν στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ΠΕ Καβάλας.

«Μια Κρυμμένη Ιστορία με την Πέννα του Καβάφη» στην Ορεστιάδα

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Βύσσας «Στέφανος Καραθεοδωρής», το Σωματείο «Κληρονομιά Οικογένειας Καραθεοδωρή», η ΔΗΚΕΠΑΟ και το Μουσείο των Καραθεοδωρή, συνδιοργανώνουν Συμπόσιο με θέμα: «Μια Κρυμμένη Ιστορία με την Πέννα του Καβάφη», σήμερα Σάββατο 15/9 (18:00) στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο Νέας Ορεσιάδας.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »