*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

28 Ιανουαρίου

ΛΑΜΨΗ ΑΣΤΕΡΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΑΟΞ ΣΤΟ «LE CHALET»

28 Ιανουαρίου
Κοσμοσυρροή στην κοπή της Πίτας
Τα αστέρια όλων των δεκαετιών έδωσαν το παρόν στην γιορτή!
Σε μία ασφυκτική γεμάτη αίθουσα οι παλαίμαχοι άσσοι του παρελθόντος πραγματοποίησαν την ετήσια εκδήλωση τους με την κοπή της πίτας, αλλά και με τέσσερεις σημαντικές βραβεύσεις.
Το « παρον» έδωσαν όλα τα μέλη του συλλόγου και όλοι οι παλαίμαχοι του παρελθόντος. Για μία ακόμη χρονιά ο σύλλογος παλαιμάχων δεν προσκάλεσε πολιτικούς, όπως κάνει πάντα.
Ο μοναδικός πολιτικός που προσκλήθηκε στην όμορφη εκδήλωση των παλαιμάχων ήταν ο Δήμαρχος Τοπείρου που προσκλήθηκε ως παλαίμαχος ποδοσφαιριστής. Τίμησαν με την παρουσία τους την ετήσια εκδήλωση, ο Δήμαρχος Τοπείρου Θωμάς Μίχογλου, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Α.Ο. ΞΑΝΘΗ Άρης Πιαλόγλου, ο Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Γιάννης Παπαδημητρίου, ο διευθύνων σύμβουλος Νίκος Επιτρόπου, ο σύμβουλος Γιώργος Μπερμπέρογλου, ο τεχνικός διευθυντής Γιώργος Καζναφέρης, ο προπονητής τερματοφυλάκων Αλέκος Μαλαδένης, ο πρώην φροντιστής Ισμέτ Καδρής, ο φροντιστής Χουσεΐν Τσιτάκ, οι πρώην παράγοντες της Ξάνθης, Νίκος Τσιτσέλης Ανέστης Μυλωνάς, Παύλος Καλογιάννης, Γιώργος Τσολακίδης, Μπάμπης Παπούλας, Κυριάκος Πεχλιβάνης, ο πρώην προπονητής της Ξάνθης Γιάννης Ισπυρλίδης, οι ποδοσφαιριστές, Θοδωρής Βασιλακάκης, Κώστας Φλίσκας, Παναγιώτης Τριάδης, Αριστοτέλης Καρασαλίδης, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ξάνθης Γιώργος Πανίδης, ο αντιπρόεδρος Γιώργος Τριάντης, ο πρόεδρος της επιτροπής διαιτησίας Γιάννης Δαλακούρας,
 το μέλος Σάκης Κατσαρός, ο υπάλληλος Μπάμπης Κυρλίδης( είχε την ευθύνη του τελετουργικού), ο Αντιδήμαρχος αθλητισμού του Δήμου Τοπείρου Μπάμπης Σπυριδόπουλος, ο προπονητής ΟΦΚΑ Ξάνθης Άγγελος Σουλτάνης, ο πρώην πρόεδρος της Ασπίδας Ξάνθης Δημήτρης Καλαϊτζής, ο πρώην πρόεδρος του Ορφέα Ξάνθης και νυν ασφαλιστής Θανάσης Πούλιος, οι εκπρόσωποι παλαιμάχων του Πανθρακικού, της Βιστωνίδας, εκπρόσωποι του συλλόγου «XANS FANS» Άρης Καραμανίδης, Δημήτρης Αντωνιάδης, Γιώργος Στράντζας, Γιώργος, Ράντσιος, Μπάμπης Χιλιώτης, φίλοι των παλαιμάχων και Μ.Μ.Ε. Την κοπή της πίτας τιμής ένεκεν ο πρόεδρος του συλλόγου παλαιμάχων ΑΟΞ Μπάμπης Χατζημεστής, ανέθεσε στον αρχαιότερο παλαίμαχο ποδοσφαιριστή τον Κώστα Νεοχωρίτη ο οποίος μοίρασε τα κομμάτια στους προσκεκλημένους.
Δυο ήταν οι τυχεροί. Το φλουρί κέρδισε η ΠΑΕ Α.Ο. ΞΑΝΘΗ, ενώ από τα πιτάκια που πήραν οι παλαίμαχοι τυχερός ήταν η παλιά δόξα του ΑΟΞ και του Πανιωνίου Τάσος Θεοδωρίδης Αντιδήμαρχος Ξάνθης που κέρδισε το φλουρί το οποίο αντιστοιχεί σε μία δωροεπιταγή των 100 ευρώ.
Να περάσουμε τώρα να δούμε τις ειδικές βραβεύσεις.
Η πρώτη πλακέτα απενεμήθη στην παλιά δόξα του Ορφέα Ξάνθης και του ΑΟΞ Χρήστο Νταβουτζόπουλου, ένας παίκτης από τα ιδρυτικά μέλη της δημιουργίας του ΑΟΞ το 1967, την απονομή έκανε ο διευθύνων σύμβουλος του ΑΟΞ Νίκος Επιτρόπου.
Η δεύτερη απονομή αφορούσε την παλιά δόξα της Ξάνθης, του 0λυμπιακού, της Καλαμάτας, του Ηρακλή και της Δόξας Δράμας Νίκο Κριεζή.
Την πλακέτα απένειμε ο πρώην πρόεδρος των παλαιμάχων ΑΟΞ και νονός του Χριστόφορος Διαμαντής.

Η Τρίτη απονομή έγινε στο πρόσωπο του μεγάλου ηγέτη και νυν βοηθό προπονητή του ΑΟΞ Λουτσιάνο Ντε Σόουζα, και την πραγματοποίησε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ξάνθης Γιώργος Πανίδης.
Η πιο σημαντική απονομή ήταν του αγνού φίλαθλου του ΑΟΞ και των παλαιμάχων ποδοσφαιριστών, ο Ηλίας Δουκίδης ιδιοκτήτης του Σούπερ Μάρκετ «ΦΘΗΝΗ ΑΓΟΡΑ». Ένας άνθρωπος που όλα τα χρόνια είναι χορηγός των παλαιμάχων και διακρίνεται για τις κοινωνικές του δραστηριότητες. Πριν από χρόνια σε ανάλογη εκδήλωση της μεγάλης ομάδας της Ξάνθης είχε βραβευθεί και ο πατέρας του ο Αντώνης Δουκίδης, ως ένας από το μεγαλύτερους σε ηλικία φιλάθλους που δεν χάνουν παιχνίδια του ΑΟΞ στα Πηγάδια.
Την πλακέτα απένειμε ο Δήμαρχος Τοπείρου Θωμάς Μίχογλου.
Κάπως έτσι έκλεισε ακόμη μία επιτυχημένη εκδήλωση των παλαιμάχων που είχαν για μία φορά ακόμη την ευκαιρία να βρεθούν να τα πούνε να ανταλλάξουν ευχές και να θυμηθούν παλιές ιστορίες όταν μεσουρανούσαν στα γήπεδο.
Νιώθεις μεγάλη συγκίνηση όταν συναντάς τις παλιές δόξες του Ξανθιώτικου ποδοσφαίρου, έστω με μερικούς μια φορά τον χρόνο. Είναι πολύ σημαντικό να βλέπεις έστω και σε εκδήλωση τις μεγάλες μορφές του Ξανθιώτικου ποδοσφαίρου, Πέτρο Τεγγελίδη, Μάκη Τζάτζο, Νίκο Κεχαγιά, Γιώργο Χαλκίδη, Μανώλη Μουστάκη, Γιουράι Μπούτσεκ, Αλέκο Μαλαδένη, Γιάννη Γιοβανούδη, Γιώργο Μαρινάκη, Νίκο Κριεζή, Γιάννη Δημητριάδη, Λουτσιάνο Ντε Σόουζα, Τάσο Μαλούση, Σάκης Καρασερίδης, Στέφανο Καρκάνη, Γιάννη Παπαδημητρίου, Αντώνη Μαζάνη, Κώστα Νεοχωρίτη, Χριστόφορος Διαμαντής, Τάκη Μπέρτο, Κώστα Γκοτζαμάνη, Νίκο Λεμονίδη, Παναγιώτη Καμαράκη, Γιώργο Πανίδη, και άλλους όπου παραβρέθηκαν στην εκδήλωση όπως ο Γιώργος Μαραντάς, ο Νεζμή Ογλού, Μηνάς Μουμτζίδης, Κώστας Τσαλίκης, Τάσος Ζουρνατζίδης, Παναγιώτης Μοσχίδης, Γιώργος Λαζαρίδης, Νίκος Ανθόπουλος, Παναγιώτης Μοσχίδης, Προκόπης Δούλης, Δημήτρης Μπασδάνης, Στέφανος Χατζηθεοδοσίου, Νίκος Τσετινές, Κώστας Κουρτίδης, Τάσος Αβραμίδης, Κώστας μαντζαρίδης, Φεράτ Ογλου.
Και οι τέσσερεις βραβευθέντες στον χαιρετισμό τους ευχαρίστησαν την διοίκηση των παλαιμάχων ΑΟΞ για την πρωτοβουλία που πήραν να τους τιμήσουν και ευχήθηκαν πάντα επιτυχίες και κυρίως στην μεγάλη μας ομάδα τον ΑΟΞ. Τέλος ο πρόεδρος των παλαιμάχων ΑΟΞ Μπάμπης χατζημεστής ευχαρίστησε όλους τους παλαιμάχους και φίλους για την παρουσία τους στην ετήσια εκδήλωση.
Ιδιαίτερη μνεία όμως έκανε για την παρουσία της ομάδας του ΑΟΞ και αναφέρθηκε και ονομαστικά με την παρουσία των τεσσάρων ποδοσφαιριστών στους οποίους και ευχήθηκε να συνεχίσουν την ανοδική τους πορεία, ζητώντας όμως και την στήριξη του κόσμου.
Να συγχαρούμε όμως και τον Μπάμπη Κυρλίδη που ήταν άψογος μια και προλόγισε την εκδήλωση δίνοντας βήμα στον πρόεδρο των παλαιμάχων.
Γιάννης Τσιλιγκιρίδης 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »