*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

08 Οκτωβρίου

See Through Βοηθός Επίσκοπος με 50 ψήφους εξελέγη ο Πρωτοσύγκελλος της Ι.Μ. Ξάνθης Αρχιμανδρίτης Σωφρόνιος

08 Οκτωβρίου


Ο Δήμαρχος Ξάνθης Στράτος Κοντός με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Δένδια, σε μια προσωπική στιγμή την ώρα που του συστήνει την σύζυγο και τα παιδιά του στην πλατεία Ελευθερίας την Παρασκευή (4/10) της Απελευθέρωσης.

………………………………………………..

ΑΚΟΥΣΟΝ!
ΑΚΟΥΣΟΝ!


*Ειλικρινά απορώ ποιος «επικοινωνιακός» του συμβούλευσε τον Δήμαρχο Ξάνθης Στράτο Κοντό να μιλήσει το πρωί της Πέμπτης 3 Οκτωβρίου με αφορμή την Απελευθέρωση της πόλης, για τα... 500 χρόνια περίπου Απελευθέρωσης, ενώ οι δημοσιογράφοι του ζήτησαν μια δήλωση για την 105η Επέτειο.

......

*Βέβαια –και το ‘χω πει πολλές φορές...- δεν μου πέφτει λόγος για το «επικοινωνιακό» του Στράτου που προφανώς συνεχίζει την συνεργασία του με το γραφείο των Αθηνών...

Αλλά ποιος ο λόγος τα τόσο απλά πράγματα να τα κάνει άνευ λόγου... πολύπλοκα!;;;

(σ.σ. Αυτό φυσικά αφορά και τις «ξύλινες» κάτω του μετρίου «γραπτές» απαντήσεις του στις ανακοινώσεις του γνωστού Τσέπελη αλλά και στα δελτία τύπου που μας στέλνει τον τελευταίο καιρό ... αλλά όπως είπα και παραπάνω. Δεν μου πέφτει λόγος)...

......

*Άπαιχτη αγγελία:


«Ελλη Κιακου

Μέλος με κορυφαία συνεισφορά

Καλησπέρα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζετε κάποιον καθηγητή η καθηγήτρια μαθηματικών που να μπορεί να έρχεται Διομήδεια».

-Μα ο ίδιος ο... Δήμαρχος Αβδήρων Γιώργος Τσιτιρίδης. Εκπαιδευτικός είναι... Κι όποτε θυμάται –γιατί μένει στη Ξάνθη- πετάγεται και μέχρι τη Διομήδεια.

......

*Βοηθός Επίσκοπος εξελέγη  από το Σώμα της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο Πρωτοσύγκελλος της Ι.Μ. Ξάνθης Αρχιμανδρίτης  Σωφρόνιος Γκουτζίνης.


Ο άνθρωπος που στην ουσία άνοιξε το δρόμο της «συμφιλίωσης» του Ημέτερου Μητροπολίτη Ξάνθης Παντελεήμονα να τα «βρει|» με τον Ευφραίμ και το Βατοπαίδι, έτσι για να θυμόμαστε λίγο και την ιστορία...

-Αφού μέχρι εκείνην την περίοδο Εφραιμ και Βατοπεδινοί ήτανε... ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ της Θρακικής Γής!

......

*Ο Αρχιμανδρίτης Σωφρόνιος Γκουτζίνης εξελέγη από το Σώμα της Ιεραρχίας με τον τίτλο της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Πολυστύλου.

Να αναφερθεί ότι ο νέος Επίσκοπος έλαβε 50 ψήφους από το Σώμα της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Που σημαίνει ότι ή ότι ο Παντελεήμονας έχει γερές προσβάλεις και στον Αρχιεπίσκοπο πλην του Οικουμενικού Πατριάρχη.

-Εμείς απλά θα πούμε ΑΞΙΟΣ! Αφού με την όλη συμπεριφορά του δεν έχει προκαλέσει  ποτέ την τοπική κοινωνία.

-Επίσης ο Αρχιμανδρίτης  Ιωακείμ Μούκανος έλαβε 3 ψήφους, ο Αρχιμανδρίτης Άνθιμος Κωσταράκης έλαβε 2 ψήφους, ενώ υπήρχαν και 22 λευκά.

......

*Αποκλειστικό. Την Θράκη θα επισκεφθεί ο ιδιοκτήτης των ΠαραΠολιτικών Γιάννης Κουρτάκης. Κυρίως για ένα μεγάλο οδοιπορικό ρεπορτάζ για την Αλεξανδρούπολη (σ.σ. Μαζί με το Επιτελείο του...), αλλά θα μείνει κι ένα βράδυ στη Ξάνθη.

Φιλοξενούμενος του Πάνου Παπαδόπουλου. Αφού ο Life 921 fm συνδέεται κανονικά (και με απόφαση ΕΣΡ) κάθε μέρα με το Ραδιο Παραπολιτικά.

......

*Αν δεν γούσταρε να πάει ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στην φιέστα των 50 χρόνων της Ν.Δ. στις 4 Οκτωβρίου ειλικρινά τον κατανοώ απόλυτα, αφού ως Πρόεδρος των Εταιρειών της ΣΕΚΕ αλλά και της SYNDEA είναι επιφορτισμένος με πολλά επί πλέον καθήκοντα και ο χρόνος του είναι και  περιορισμένος.

Ωστόσο όπως μαθαίνω από πρώτο χέρι, είχε τάξει στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «θα το ενημερώσει αν θα πάει ή όχι....». Αλλά τέτοια ενημέρωση δεν υπήρχε. Και ουδέν σχόλιο.

 

Εντοπίστηκε κύκλωμα εμπορίας ανθρώπων στη Βοιωτία


Στη σύλληψη τριών ατόμων, έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση σε περιοχή της Βοιωτίας, προχώρησαν οι Αρχές, καθώς όπως αποδείχτηκε τα εν λόγω πρόσωπα είχαν δημιουργήσει κύκλωμα εμπορίας ανθρώπων.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, συνελήφθησαν τρία άτομα ξένης καταγωγής για εμπορία ανθρώπων και παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Η ΕΛ.ΑΣ. εντόπισε και απελευθέρωσε 11 ανθρώπους, επίσης ξένης καταγωγής, εκ των οποίων οι δύο ανήλικοι, που τελούσαν υπό συστηματική εργασιακή εκμετάλλευση. Τα θύματα εντοπίστηκαν σε αποθήκη – παλαιό ποιμνιοστάσιο της περιοχής, το οποίο οι συλληφθέντες χρησιμοποιούσαν ως κατάλυμα όπου διέμεναν μαζί με τους παθόντες.

Από την αστυνομία κατασχέθηκαν ακατέργαστη κάνναβη, το χρηματικό ποσό των 1.490 ευρώ και τρία κινητά τηλέφωνα.

Για τους δύο ανήλικους είχε δηλωθεί πρόσφατα η εξαφάνισή τους.

 

Αύξηση Απορριμμάτων στους Δήμους του Νομού Καβάλας το Καλοκαίρι


Το Καλοκαίρι του 2024 σημειώθηκε αισθητή αύξηση των απορριμμάτων στους Δήμους του Νομού Καβάλας, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ., γεγονός που συνδέεται άμεσα με την αυξημένη τουριστική κίνηση. Συγκρίνοντας με το Καλοκαίρι του 2023, παρατηρείται αύξηση της τάξης του 12% στα απορρίμματα του Δήμου Καβάλας, ενώ ο Δήμος Θάσου σημείωσε άνοδο 6,2%. Παρόμοια εικόνα παρουσιάστηκε στον Δήμο Παγγαίου, όπου η αύξηση ήταν 5,5%. Στον αντίποδα, ο Δήμος Νέστου παρέμεινε σταθερός, με τα απορρίμματα να παραμένουν στα ίδια επίπεδα με την προηγούμενη χρονιά.

Ο μήνας που συγκέντρωσε τη μεγαλύτερη ποσότητα απορριμμάτων ήταν ο Ιούλιος, ιδιαίτερα στους Δήμους Καβάλας και Θάσου, όπου παρατηρήθηκε αύξηση σχεδόν 20%. Αντίθετα, στον Δήμο Παγγαίου, ο Αύγουστος ήταν ο μήνας με τη μεγαλύτερη συσσώρευση απορριμμάτων. Κατά την περίοδο Μαΐου 2024 – Αυγούστου 2024, η συνολική αύξηση των απορριμμάτων στους τέσσερις Δήμους της Καβάλας ήταν 7,47% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2023. Ο Δήμος Καβάλας κατέγραψε τη μεγαλύτερη αύξηση, αγγίζοντας το 12%, ενώ ο Δήμος Νέστου παρουσίασε τη μικρότερη μεταβολή, με αύξηση μόλις 0,25%. Οι Δήμοι Παγγαίου και Θάσου εμφάνισαν αύξηση 5,55% και 6,20% αντίστοιχα. Η αύξηση των απορριμμάτων υπογραμμίζει την ανάγκη για ενισχυμένες υποδομές διαχείρισης απορριμμάτων, ιδιαίτερα κατά την καλοκαιρινή περίοδο, όταν η τουριστική κίνηση κορυφώνεται.

 

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας συνελήφθη αλλοδαπός
στη Θεσσαλονίκη για διακίνηση ναρκωτικών


Από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας συνελήφθη την Πέμπτη (3-10-2024) το μεσημέρι, στη Θεσσαλονίκη, ένας αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών σχετικά με διακίνηση κάνναβης από τον δράστη στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, την οποία αποκρύπτει σε διαμέρισμα που χρησιμοποιεί ως χώρο απόκρυψης ναρκωτικών ουσιών (καβάτζα) στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποιήθηκε συντονισμένη επιχείρηση.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον αλλοδαπό, διότι βρέθηκαν στον ανωτέρω χώρο απόκρυψης των ναρκωτικών πέντε -5- νάιλον συσκευασίες που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους -4- κιλών και -831- γραμμαρίων και -1- ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

Κατασχέθηκαν η παραπάνω ποσότητα κάνναβης, η ηλεκτρονική ζυγαριά και ένα κινητό τηλέφωνο.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας.

 

Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί - μέλη συμμορίας που επιχείρησαν να εξαπατήσουν ηλικιωμένη στην Ορεστιάδα


Συνελήφθησαν την Κυριακή (6-10-2024) το απόγευμα στην Ορεστιάδα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας, δύο αλλοδαποί – μέλη συμμορίας που επιχείρησαν να εξαπατήσουν ηλικιωμένη ημεδαπή στην Ορεστιάδα.

Νωρίτερα, άγνωστος δράστης είχε τηλεφωνήσει στην ηλικιωμένη και με το πρόσχημα ότι συγγενικό της πρόσωπο έχει εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα, της ζητήθηκε να καταβάλει χρηματικό ποσό, το οποίο θα παραλάμβαναν οι συνεργοί του από την ίδια.

Έπειτα από σχετική ενημέρωση των αστυνομικών αρχών και αφού η παθούσα είχε αντιληφθεί την προσπάθεια εξαπάτησής της, οι αστυνομικοί επενέβησαν και συνέλαβαν τους δύο δράστες – εισπράκτορες, τη στιγμή που μετέβησαν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στην οικία της για την παραλαβή των χρημάτων.

Κατασχέθηκαν το όχημα που χρησιμοποίησαν οι δράστες, τρία κινητά τηλέφωνα, καθώς επίσης ένα κόσμημα και ένα ρολόι χειρός, το ιδιοκτησιακό καθεστώς των οποίων ερευνάται.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ορεστιάδας.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »