*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

29 Σεπτεμβρίου

Εντοπίστηκε φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης σε δασική περιοχή της Καβάλας

29 Σεπτεμβρίου

Για την υπόθεση συνελήφθησαν 3 ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για καλλιέργεια και διακίνηση ναρκωτικών 


 Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων 57 δενδρύλλια κάνναβης και πάνω από 12,5 κιλά ακατέργαστης κάνναβης

Συνελήφθησαν βραδινές ώρες της 27/28-9-2024 σε δασική περιοχή της Καβάλας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Παγγαίου, τρεις ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για καλλιέργεια και διακίνηση ναρκωτικών. Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει ακόμη δύο άγνωστους μέχρι στιγμής συνεργούς τους που αναζητούνται.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί στο πλαίσιο κατάλληλης αξιοποίησης πληροφοριών σχετικά με την καλλιέργεια φυτών κάνναβης με σκοπό τη διακίνηση, εντόπισαν τους δράστες να έχουν μεταβεί με δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα σε φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης που βρισκόταν σε δυσπρόσιτη δασική περιοχή της Καβάλας, όπου και συνέλαβαν τον έναν εξ΄αυτών ο οποίος προέβη στη συγκομιδή κάνναβης και άλλους δύο που επιτηρούσαν τον χώρο (τσιλιαδόροι), ενώ αναζητούνται δύο συνεργοί τους οι οποίοι διέφυγαν της σύλληψης εκμεταλλευόμενοι την πυκνή βλάστηση και το σκότος.

Από τον χώρο της φυτείας και την κατοχή των δραστών κατά περίπτωση κατασχέθηκαν συνολικά:

           57 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 1,8 έως 3 μέτρα,

           3 νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 12 κιλών και 850 γραμμαρίων και

           εξοπλισμός καλλιέργειας της φυτείας (λάστιχα ποτίσματος, ψεκαστήρες, κλαδευτήρια, πριόνι).

Επιπλέον κατασχέθηκαν τα ανωτέρω οχήματα ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων και δύο κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.


 

 

 


Share this

Related Posts

Previous
Next Post »