*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

29 Σεπτεμβρίου

Αλλαγή ώρας 2024: Μια ώρα πίσω, την (τελευταία) Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2024.

29 Σεπτεμβρίου


Η νύχτα αρχίζει να μεγαλώνει και η μέρα να μικραίνει, λόγω της φθινοπωρινής ισημερίας και σιγά – σιγά ετοιμαζόμαστε για την αλλαγή της ώρας σε χειμερινή, αφήνοντας πίσω μας την θερινή.

Η αλλαγή της ώρας θα πραγματοποιηθεί τα ξημερώματα της τελευταίας Κυριακής του Οκτωβρίου (27.10.24), μετακινώντας τους δείκτες των ρολογιών μία ώρα πίσω. Έτσι, στις 04:00 π.μ., γυρίζουμε τα ρολόγια μια ώρα πίσω, ώστε να δείχνουν 03:00 π.μ.

Οι συσκευές που είναι συνδεδεμένες στο διαδίκτυο, όπως κινητά τηλέφωνα (smartphones), έξυπνα ρολόγια, υπολογιστές ή tablet, αλλάζουν αυτόματα την ώρα.

Ωστόσο, όπως είναι λογικό, για τα κλασικά ρολόγια τοίχου, που λειτουργούν με μπαταρία, δεν θα πρέπει να αμελήσουμε να γυρίσουμε χειροκίνητα την ώρα.

Σε ανακοίνωση του το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών σημειώνει τα εξής: «Υπενθυμίζουμε ότι την Κυριακή 27 Οκτωβρίου λήγει η εφαρμογή του μέτρου της θερινής ώρας, σύμφωνα με την Οδηγία 2000/84 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της E.E. 19/01/2001, σχετικά με τις διατάξεις για τη θερινή ώρα. Οι δείκτες των ρολογιών πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα πίσω, δηλαδή από 04:00 π.μ. σε 03:00 π.μ.».

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »