*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

02 Ιουλίου

Τα "παπάκια" περιμένουν τα...παπάκια τους! Είδος πολυτελείας η χωριάτικη σαλάτα. Οι ειδήσεις αλλιώς..

02 Ιουλίου


Εδώ και τώρα... Βάλτε παπάκια στα «... παπάκια», αφού ωστόσο κατοχυρώσετε την ασφάλειά τους με νέα περίφραξη για να μην μπορούν να μπουν τα αδέσποτα σκυλιά και τα τρώνε!!! Παπάκια στα.... «Παπάκια». Η ιστορία της πόλης μας!

………………………………………

ΑΚΟΥΣΟΝ!
ΑΚΟΥΣΟΝ!


*Μια χωριάτικη σαλάτα σε εστιατόριο του νομού Ηρακλείου... κοστίζει σχεδόν όσο ένα κιλό τσιπούρα, με το κόστος να είναι εξαιρετικά υψηλό σ’ ένα μαγαζί επισιτισμού, σύμφωνα με ρεπορτάζ του neakriti.gr.

Τα καπέλα αποδίδονται στα αυξημένα κόστη παραγωγής, τα πρωτογενή υλικά αλλά και τα ενεργειακά προϊόντα που απαιτούνται για την παρασκευή της.

....

*Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η χωριάτικη σαλάτα πλέον έχει καταντήσει... είδος πολυτελείας, πράγμα που επιβεβαιώνει με τον πλέον τρανταχτό τρόπο πως το κόστος ζωής και διασκέδασης έχει αυξηθεί δραματικά.

Ειδικότερα, τις τελευταίες εβδομάδες σε μαγαζιά εστίασης η χωριάτικη σαλάτα διατίθεται στα 6-6,50 ευρώ. Πρόκειται για μια τιμή αρκετά μεγάλη, αν σκεφτεί κανείς πως πριν μερικά χρόνια η τιμή άγγιζε τα 3,50-4 ευρώ.

Μάλιστα, η τιμή της χωριάτικης πλησιάζει την τιμή του 1 κιλού τσιπούρα, όπου στον e-katanalotis.gov.gr αγγίζει τα 6,99 ευρώ/κιλό.

Επίσης η τιμή της σαλάτας αντιστοιχεί σ’ ένα μπουκάλι κονιάκ “ΜΕΤΑΞΑ”, που κάνει στον e-katanalotis.gov.gr 6,50 ευρώ, ή σ’ ένα ολόκληρο νωπό κοτόπουλο που στη διαδικτυακή πλατφόρμα μπορεί κάποιος να το βρει στην τιμή των 6,64 ευρώ, ή σε ενάμισι κιλό ελαιόλαδο που το κιλό κοστίζει 4,50 ευρώ.

...

*Είδος πολυτελείας πλέον το εν λόγω πιάτο παρότι μεμονωμένα τα υλικά που απαιτεί για να φτιαχτεί δεν δικαιολογούν το κόστος. Ιδού οι τιμές των υλικών μιας χωριάτικης σαλάτας, όπως περιλαμβάνονται στο σάιτ e-katanalotis:

0,49-1,52 ευρώ/κιλό τα αγγούρια,

0,77-1,10 ευρώ/κιλό τα ξερά κρεμμύδια

7,55 ευρώ/κιλό το ελαιόλαδο

1,13 ευρώ /κιλό οι ντομάτες

 

Επιπλέον τη φέτα μπορεί ο καταναλωτής να τη βρει στο σούπερ-μάρκετ από 3,98 ευρώ τη συσκευασία (9,95 ευρώ/κιλό φέτα).

......

*Είναι κατανοητό πως ο ιδιοκτήτης της εστίασης ή ο υπάλληλος δε θα βάλει ένα κιλό, αλλά πολύ μικρή ποσότητα. Έτσι, το μέσο κόστος μιας χωριάτικης σαλάτας ανέρχεται για τον καταστηματάρχη στα 2,5 ευρώ που τη διαθέτει 6,5 ευρώ ή και πολύ παραπάνω.

Συνεπώς αντί να την παραγγείλουμε σε κάποιο κατάστημα καλύτερα να την απολαύσουμε στο σπίτι!

......

*Πάλι με χρόνια και... καιρούς θα μπορούσε να πει κανείς, εμφανίστηκε στη Ξάνθη και συγκεκριμένα στη Σταυρούπολη, ένας φίλος από παλιά...! Και για την ακρίβεια από την εποχή Νίκου Λαμπαδάρη ακόμη! Αναφέρομαι στον γνωστό εργολάβο πολιτικό μηχανικό Θεόφιλο Βασιλειάδη που κάποτε στη Ξάνθη ήταν «το όνομα’ μέχρι που αποφάσισε για προσωπικούς λόγους, να... μεταναστεύσει στον Βόλο! Ήρθε και έφυγε... πριν τον πάρουμε χαμπάρι!

 

Τραγωδία στην Πάτρα: 41χρονος κατέρρευσε κατά τη διάρκεια γλεντιού


Κατέρρευσε κατά την διάρκεια κοινωνικής εκδήλωσης σε κοσμικό κέντρο της Πάτρας και τελικά έχασε τη ζωή του, ένας 41χρονος άνδρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24 ο 41χρονος την ώρα που βρισκόταν εντός του χώρου ένιωσε αδιαθεσία και κατέρρευσε.

Οι καλεσμένοι «πάγωσαν» βλέποντας τον 41χρονο άνδρα να σωριάζεται στο έδαφος ωστόσο έσπευσαν να βοηθήσουν, καλώντας παράλληλα ασθενοφόρο. Δυστυχώς όμως για τον άτυχο άνδρα ήταν αργά, καθώς είχε αφήσει την τελευταία του πνοή.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο 41χρονος αντιμετώπιζε πρόβλημα με καρδιά του εδώ και χρόνια, ενώ είχε υποβληθεί και σε επέμβαση.

 

Θρήνος στην Εύβοια: Αυτοκτόνησε 37χρονος
πέφτοντας από το μπαλκόνι του σπιτιού του

Θρήνος σε όλη την Εύβοια από την τραγική είδηση της αυτοκτονίας ενός νέου ανθρώπου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του evima.gr, νεαρός άνδρας μόλις 37 ετών από τον Άγιο

Η θλιβερή είδηση της αυτοκτονίας προκάλεσε σοκ στην κοινωνία της Εύβοιας, με όλους να αναρωτιούνται τι μπορεί να οδήγησε ένα νεαρό παιδί στο απονενοημένο διάβημα.

Τραγική φιγούρα οι γονείς του οι οποίοι είναι και οι δύο εκπαιδευτικοί και η αδερφή του που δεν μπορούν να πιστέψουν αυτό που συνέβη.

 

Πυροσβεστική: Συνελήφθη αλλοδαπός για εμπρησμό στη Ραφήνα
-Είχε συλληφθεί ξανά πριν 15 ημέρες

Συνελήφθη την Κυριακή 30 Ιουνίου  τις πρώτες νυχτερινές ώρες, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Νέας Μάκρης, αλλοδαπός, ως υπαίτιος πρόκλησης πυρκαγιάς από πρόθεση σε χορτολιβαδική έκταση πλησίον του ρέματος Ραφήνας στην Αττική.

Ο ίδιος είχε συλληφθεί για τον ίδιο λόγο και στις 16 Ιουνίου 2024 και του επιβλήθηκε ποινή με αναστολή.

Ο συγκεκριμένος άνδρας οδηγήθηκε το Σάββατο το πρωί, ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και τον παράπεμψε να απολογηθεί στον Ανακριτή την Τρίτη το πρωί.

Στον ανωτέρω επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 8.538€.

 

Βουλγαρία: Νέος πατριάρχης ο 52χρονος Δανιήλ
-Έχει ταχθεί υπέρ της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία

Νέος Πατριάρχης της Βουλγαρικής Ορθόδοξης Εκκλησίας ενθρονίστηκε ένας φιλικά προσκείμενος στο Κρεμλίνο.

Η Βουλγαρική Ορθόδοξη Εκκλησία, παραδοσιακά κοντά στη Ρωσία, εξέλεξε νέο Πατριάρχη, τον Δανιήλ, 52 ετών, ο οποίος έχει πάρει θέσεις υπέρ του Κρεμλίνου μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Ο νέος Πατριάρχης Βουλγαρίας εξελέγη από την Πατριαρχική Εκλογική Συνέλευση στον δεύτερο γύρο της ψηφοφορίας στην οποία συμμετείχαν ο Μητροπολίτης Βράτσης κ. Γρηγόριος και ο Μητροπολίτης Βιδινίου κ. Δανιήλ. 69 ψήφους έλαβε ο Μητροπολίτης Βιδινίου κ. Δανιήλ, 66 ψήφους ο Μητροπολίτης Βράτσης Γρηγόριος, ενώ υπήρχαν και τρία άκυρα ψηφοδέλτια.

Ο Δανιήλ διαδέχεται τον πατριάρχη Νεόφυτο, ο οποίος πέθανε τον Μάρτιο αφού είχε λειτουργήσει για περισσότερα από δέκα χρόνια, και ο οποίος είχε ζητήσει να τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Ο νέος Πατριάρχης της Βουλγαρίας έχει υποστηρίξει τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

 

Παρατείνεται έως 31 Αυγούστου η προθεσμία σύνδεσης στο IRIS
για ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες

Παρατείνεται έως την 31η Αυγούστου η προθεσμία σύνδεσης των επαγγελματικών λογαριασμών ελεύθερων επαγγελματιών και επιτηδευματιών με το σύστημα άμεσων πληρωμών IRIS.

Σημειώνεται ότι οι υπηρεσίες άμεσων πληρωμών αποτελούν μια πολύ χρήσιμη λύση προκειμένου οι πολίτες να μην καταβάλλουν καθόλου προμήθειες για ηλεκτρονικές συναλλαγές και οι ελεύθεροι επαγγελματίες να πληρώνουν κατά μέσο όρο 50% χαμηλότερες προμήθειες συγκριτικά με συναλλαγές με χρήση POS. Η μόνη διαθέσιμη υπηρεσία άμεσων πληρωμών μέχρι σήμερα, το IRIS, διαδίδεται ταχύτατα ως μέθοδος πληρωμής στην Ελλάδα. Η διαδικασία σύνδεσης είναι εξαιρετικά απλή και μπορεί να πραγματοποιηθεί από τον ίδιο τον ελεύθερο επαγγελματία μέσα σε λίγα μόλις λεπτά.

 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »