*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

26 Ιουνίου

Δεν «διέλυσε» μόνο το Δήμο, αλλά και τον ΣΔΑΝ Ξάνθης. Με τον Στέλιο Γουναρίδη «παρέα»!

26 Ιουνίου


*Εδώ και τουλάχιστον 5 μήνες πριν, είχα προαναγγείλει το «τέλος εποχής» για τον Σύνδεσμο Διαχείρισης Απορριμμάτων Νομού Ξάνθης, τον οποίο «κρατούσε» βέβαια ο γνωστός Τσέπελης, για έναν και μοναδικό λόγο!


-Να κάνει προσωπικά... ρουσφέτια και να επιβαρύνει και τους άλλους δήμους που ήταν μέλη του Συνδέσμου (Δήμοι Αβδήρων, Τοπείρου και Μύκης), κατά την γνωστή και προσφιλή του μέθοδο! Με «βολέματα» ημετέρων, ανεξέλεγκτες προμήθειες πετρελαίων, βενζινών, λιπαντικών κλπ, χωρίς παραστατικά.

-Προκειμένου να «εξαγοράζει» δημοτικούς συμβούλους που ενώ είχαν εκλεγεί με τους άλλους συνδυασμούς (π.χ. Στέλιος Γουναρίδης που εκλέχτηκε με τον Μπάμπη Δημαρχόπουλο…) για να τους δώσει θέσεις  και να τους «κατεβάσει» υποψήφιους μαζί του!

Και τους έστειλε ο Ξανθιώτικος λαός στον «πάτο» μια για πάντα!!

......

*Όπως είχα αποκαλύψει από τον Γενάρη 2024 όταν ανέλαβε νέος Δήμαρχος Ξάνθης ο Στράτος Κοντός...


Και τα 3 φορτηγάκια που αγοράστηκαν προεκλογικά μαζί με μια υδροφόρα που απλά ήταν παρκαρισμένες στο χώρο του ΣΔΑΝ χωρίς... πινακίδες!!! Πλήρης λεηλασία δηλαδή κατασπατάλησης χρήματος, αφού στην ουσία ήταν μη χρειαζούμενα, χωρίς κανέναν προγραμματισμό!!! Και ποιος ξέρει με τι «τιμές», αφού χρειάζεται εδώ  και τώρα Οικονομικοί επιθεωρητές γιατί είναι τέτοιο το «μπάχαλο» που θα πάθουν πλάκα και οι ίδιοι με αυτά που συνέβησαν.

......

*Άλλωστε μόνο επί Τσέπελη θα μπορούσε ο Δήμος  Ξάνθης να πληρώνει χιλιάδες ευρώ επιβαρύνοντας τους δημότες τον «αχρείαστο» ΣΔΑΝ, που στην πραγματικότητα καθάριζε μόνο την Λεύκη, το Πετροχώρι κι 1-2 ακόμη οικισμούς!!! Όλα αυτά με γραπτά κείμενα!

Οπότε και ήταν αναμενόμενο το «τέλος εποχής» για τον ΣΔΑΝ που έπρεπε φυσικά να «κλείσει» επί Χρήστου Μέτιου ακόμη αφού από τότε είχαν αντιδράσει έντονα οι Δήμαρχοι Τοπείρου και Αβδήρων  Θωμάς Μίχογλου και Γιώργος Τσιτιρίδης με τον τελευταίο να έχει πάρει και... ομόφωνη απόφαση προκειμένου να καθαρίζει τους οικισμούς με δικά του συνεργεία!

Απόφαση που ωστόσο δεν υλοποίησε ποτέ!

......

*Τώρα γιατί το «δίδυμο» Τσέπελης - Φανουράκης ενώ γνώριζε την «διάλυση’ του ΣΔΑΝ με απόφαση μάλιστα και των 4 δημάρχων Ξάνθης, Τοπείρου, Μύκης και Αβδήρων, έσπευσε να «παρέμβει» καθότι ο Σύνδεσμος λειτούργησε καθαρά και μόνο ως... Σύνδεσμος Ρουσφετιού, ε... χωριό που φαίνεται, κολαούζο δεν θέλει!!!

Αφού ο κόσμος το ‘χει πλέον τούμπανο κι αυτοί «κρυφό» καμάρι ότι «τελείωσαν» οριστικά και όλα αυτά αποτελούν σπασμωδικές κινήσεις και τίποτε άλλο.

......

*Σημειώνεται φυσικά ότι με την διάλυση του Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Ν. Ξάνθης (σ.σ. Θα λειτουργήσει μέχρι 31/12/2024), «κανείς εκ των εργαζομένων του συνδέσμου δεν χάνει την δουλειά του, αφού στον εκάστοτε Δήμο – Μέτοχο, θα περάσουν – ανάλογα με τα ποσοστά του – μηχανήματα αλλά και προσωπικό. Ούτως ή άλλως άλλωστε από 1/1/2025 Δήμοι Ξάνθης, Τοπείρου. Αβδήρων και Μύκης είναι αυτοί που θα αναλάβουν την αποκομιδή των απορριμμάτων.

Και το σίγουρο είναι ένα. Θα αναβαθμίσουν σε μεγάλο βαθμό τον τομέα καθαριότητας και το βασικότερα...

-Με πολύ λιγότερα λεφτά και έξοδα για τους ίδιους τους δημότες!

......

*Μάλιστα για να δείτε πως είχαν «καταντήσει» τον ΣΔΑΝ ο πρώην Δήμαρχος Τσέπελης που δεν άφησε τελικά τίποτα «όρθιο» με τον πρώην Πρόεδρό του Στέλιο Γουναρίδη, θα σας δώσω ένα επί πλέον στοιχείο σύμφωνα με τις ξεκάθαρες δηλώσεις και του νυν Προέδρου Ηλία Κοτόπουλου.

«Ο ΣΔΑΝ είναι μια επιχείρηση τεσσάρων δήμων που έχουν μετοχές σε αυτή. Μέχρι πρότινος – πριν 3 χρόνια – είχε 2.400.000 ταμείο και τώρα που ανέλαβα (από 1/1/2024) είχε... 53.000 ευρώ ταμείο!!!

Οι Δήμοι θα αναλάβουν την αποκομιδή των απορριμμάτων. Η ΔΙΑΑΜΑΘ είναι για να κάνει την συλλογή. Να πηγαίνουν δηλαδή τα απορρίμματα στην χωματερή και η ΔΙΑΑΜΑΘ να τα μαζεύει και να τα πηγαίνει στην Αλεξανδρούπολη. Ούτως ή άλλως στον Δήμο Ξάνθης αυτοί οι υπάλληλοι καθαρίζουν μέσα στην πόλη. Για τον Δήμο Ξάνθης, αλλάζουν τα φορτηγά και η διαχείριση αφού και τους οικισμούς των Κιμμερίων, του Ευμοίρου και της Σταυρούπολης, θα τους αναλάβει η Ξάνθη».

......

*Κι ένα τελευταίο που αφορά και την «περίφημη» χωματερή. 0 χώρος δεν ανήκει στον ΣΔΑΝΞ αλλά στη ΔΙΑΑΜΑΘ! Ενώ θα είχε ενδιαφέρον να αποκαλύψει έστω και με καθυστέρηση την επιστολή του Ειδικού συμβούλου του Τσέπελη (στη ΔΙΑΑΜΑΘ)  Γιάννη Ιατράκη στον... Γιουβατζίκ για τον ΣΔΑΝ την περίοδο εκείνη.

Κι ο νοών νοείτω!

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »