*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

11 Ιουνίου

Το "δυνατό" .."άδειο" χαρτί του Χαρίτση σε Ξάνθη - Ροδόπη! Επιστρέφει ο ... Τσίπρας;!

11 Ιουνίου


Ευρωεκλογές πανηγύρια και ζουρνάδες, στα γραφείου του μειονοτικού DEB – ΚΙΕΦ
για την... πρωτιά τους από τους «Τουρκόφρωνες» στη Κομοτηνή και στη Ξάνθη.

..................................................

Αυθεντικό 1


«Όσο δύσκολο κι αν είναι, για όλα τα πράγματα έρχεται κάποια στιγμή το τέλος!

Έρχεται η στιγμή που πρέπει να πάρεις τη δύσκολη απόφαση.

Και αυτή η στιγμή για μένα έφτασε!

Έφτασε η ώρα να αποχωρήσω από την ΑΕΚ, να κάνω ένα μικρό βήμα πίσω!

Να παραμερίσω και να περάσω στο βάθος της ιστορίας!

Και, πιστέψτε με, δεν είναι κάτι εύκολο».

(Από την δήλωση αποχώρησης του Δημήτρη Μελισσανίδη από την ΑΕΚ)

-Αυτός που σίγουρα δεν θα κοιμάται από την στεναχώρια του, είναι ο... Βαγγέλης Μαρινάκης.

..................................................

Αυθεντικό 2

«Ο νόμος για την ισότητα στο γάμο σίγουρα μας έχει κοστίσει δεν υπάρχει αμφιβολία, μας το κρατάγανε. Και μας το κρατήσανε είτε πηγαίνοντας για αποχή, ενώ πολλοί ψήφισαν και δεξιότερα της ΝΔ. Το λάθος και το σωστό στη πολιτική είναι πιο διευρυμένη έννοια. Εφόσον ο πρωθυπουργός πίστευε ότι υπηρετεί κάποιες αξίες έπρεπε να το κάνει. Αν με ρωτάτε αν έβλαψε ή βοήθησε, προφανώς έβλαψε στο τέλος. Βελόπουλος, Νατσιός και Λατινοπούλου ανάβουνε... λαμπάδες τώρα».

(Ο Άδωνις Γεωργιάδης για το «πεσμένο» ποσοστό της Ν.Δ. στις Ευρωεκλογές της Κυριακής 9 Ιουνίου)

-Και... «λαμπάδες» στον Κυριάκο που κρατάει «ισόβιο» υπουργό τον Άδωνι!

 

ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΑ


*Υποτίθεται στη Ξάνθη η ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ήταν το «δυνατό» χαρτί του Χαρίτση, αφού εκτός του ότι πρώην υφυπουργού Στάθη Γιαννακίδη – η φωτογραφία από το τραπέζι στη Στροφή του Μάκη- είχαν μαζί τους και τον «ισχυρό» της μειονότητας Χουσείν Ζεϊμπέκ!!!

Και έγραφα και έλεγα και στην «Ανοιχτή γραμμή», «θα δείτε τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών της Κυριακής και θα φανεί και η...δύναμή τους αλλά και πόσο έτρεξαν για την... ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΆ της!!

Και πριν αλέκτωρ λαλήσει, ήρθε φυσικά το αποτέλεσμα!!!

......

*Η Νέα Αριστερά στη Ξάνθη πήρε ποσοστό 1.51%και μόλις 623 ψήφους! Με Ζείμπέκ, Στάθη Γιαννακίδη και την πρώην σύζυγο του πρώην γραμματέα Γιώργου Χατζηθεοδώρου...

Ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη πήρε 9.90% και 4.073 ψήφους!!!

Τα συμπεράσματα για σας!!!

......


*Ο Ανδρέας Λοβέρδος είχε προαναγγείλει την οριστική αποχώρησή του από την πολιτική, εφόσον οι Έλληνες δεν αγκάλιαζαν τη νέα περιπέτειά του, με τους λεγόμενους “Δημοκράτες”, με τους οποίους επιχειρούσε να εμφανιστεί ως συνεχιστής του… Κέντρου, του Χαρίλαου Τρικούπη, του Ελευθερίου Βενιζέλου και του Γεωργίου Παπανδρέου.

......

*Οι Έλληνες τον αποδοκίμασαν, με ποσοστό 1,45% και 57.000 ψήφους, εκείνος όμως κάνει ότι… δεν κατάλαβε. Παριστάνει ότι δεν κατάλαβε ότι ο ελληνικός λαός τον έστειλε… στα πανηγύρια, εκεί όπου είχε συμμετάσχει και το περσινό καλοκαίρι, μαζί με τον Χρήστο Μενιδιάτη παίζοντας ντράμς)

-Τουτέστιν ο παρ’ ολίγον αρχηγός του ΠΑΣΟΚ για τα... πανηγύρια! Στον δικό του κόσμο.. στην δική του εικονική πραγματικότητα!

......


*Στη ανάλυση του εκλογικού αποτελέσματος που έκανε ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, στη ραδιοφωνική συχνότητα του «Σκάι 100,3», έκανε εξ αρχής λόγο για «δύσκολο αποτέλεσμα» και συνέχισε με τη γλώσσα των αριθμών.

«Το 2024 πήραμε 1.125.000 ψήφους. Τον Ιούνιο του 2023, στις εθνικές εκλογές, είχαμε πάρει 2.115.000 ψήφους. Αυτό είναι περίπου μείον 990.000 ψήφοι. Από τις ευρωεκλογές του 2019 που είχαμε πάρει 1.873.000 ψήφους, (είμαστε) μείον 748.000».

......

*Από εκεί και πέρα, «ο Βελόπουλος παίρνει σε αυτές τις εκλογές 369.000, τον Ιούνιο είχε πάρει 231.000, και στις ευρωεκλογές του 2019 είχε πάρει 236.000. Πήρε 130.000 παραπάνω» σε σχέση με εθνικές κάλπες. Σύμφωνα, όμως, με την ανάλυση Βορίδη, «δεν είναι ακριβές ότι όλες αυτές οι ψήφοι είναι από τη ΝΔ». Και τούτο γιατί «τα κόμματα δεξιότερα της ΝΔ, Ελληνική Λύση, Νίκη, Φωνή Λογικής, Πατριώτες, Δημιουργία, Συντηρητικοί, σε αυτές τις εκλογές παίρνουν 742.000. Τον Ιούνιο το αντίστοιχο μπλοκ είχε πάρει 714.000, άρα έχουν μια αύξηση 38.000 σε σχέση με το 1 εκατ. που χάσαμε εμείς. Αν δει κανείς τις ευρωεκλογές του 2019, αυτά τα κόμματα είχαν πάρει 701.000».

Κατά συνέπεια, συμπέρανε ο υπουργός Επικρατείας, οι ψηφοφόροι της ΝΔ πήγαν στην αποχή -και αυτό «είναι ένα πολύ ηχηρό μήνυμα».

-Άλλα πριν τις εκλογές...άλλα μετά και κανείς δεν μιλάει για την ...κοινωνία αλλά και τις δικές τους ευθύνες!

(σ.σ. Οι πρώην υβριστές της Ν.Δ. την περίοδο που ήταν στο ΛΑ.ΟΣ, μας προέκυψαν και αναλυτές της Ν.Δ. όταν πολλούς απ’ αυτούς όταν τους ακούν οι Νεοδημοκράτες, βγάζουν... σπυράκια!).

 

Αντώνης Δελλατόλας: Αν οι εκλογές διεξαχθούν στο τέλος της τετραετίας, αντίπαλος του Μητσοτάκη θα είναι ο Τσίπρας


Την εκτίμηση ότι αν οι επόμενες βουλευτικές εκλογές διεξαχθούν κανονικά στο τέλος της τετραετίας, ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι ο αντίπαλος του Κυριάκου Μητσοτάκη, έκανε ο Αντώνης Δελλατόλας.

Ο έμπειρος δημοσιογράφος ανέλυσε τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών στο ραδιόφωνο του Real Fm, μαζί με τον Νίκο Χατζηνικολάου, το πρωί της Δευτέρας, και αναφέρθηκε στην περίπτωση του πρώην πρωθυπουργού.

Ο Αντώνης Δελλατόλας επανέλαβε παλαιότερες εκτιμήσεις του ότι ο Αλέξης Τσίπρας παραμένει το πρόσωπο που μπορεί να ενοποιήσει τον κατακερματισμένο χώρο του Κέντρου και της Κεντροαριστεράς, επεσήμανε ωστόσο ότι χρειάζεται ακόμη χρόνο… παρκαρίσματος, εκτός πρωταγωνιστικής πολιτικής σκηνής.

Γι’ αυτό και προέβλεψε ότι, από τη στιγμή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιλέξει να εξαντλήσει την τετραετία, στις κάλπες που θα στηθούν το 2027, απέναντί του θα βρει τον Αλέξη Τσίπρα.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »