*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

11 Ιουνίου

Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ δεν μπορεί να είναι ... Αντώνης Πασχάλης και "βολεμένοι" κ.Πρωθυπουργέ. Οι ειδήσεις αλλιώς...

11 Ιουνίου


«Έτοιμη η παραλία να υποδεχτεί τον τουρισμό!!!! Άβδηρα οοοόεεεεόοο!».

(Από την ανάρτηση του Giorgos Katranis στην ομάδα «Στραβά και ανάποδα» στο Facebook!).

……………………………………………

ΑΚΟΥΣΟΝ!
ΑΚΟΥΣΟΝ!

*Επειδή τα έχω «πάρει» πολύ τον τελευταίο καιρό καθότι έχουν «αυξηθεί» οι «επισκέπτες» μου, μολονότι εγώ ήμουν και θα είμαι αυθεντικός και ποτέ υποκριτής κρίνοντας ανάλογα με τα προσωπικά μου συμφέροντα!

Όποιος... πρωτίστως δεν νοιάζεται ούτε για την πόλη μας, ούτε για τον νέο «καθαρό» αέρα που αναπνέουμε πλέον όλοι μας στο Δήμο Ξάνθης.

Ο δρόμος είναι... «ανοιχτός» να τα «σκυλιά»... δεμένα! Το «παλιό» όμως και το «σάπιο» των τελευταίων 33 χρόνων στο Δήμο μας, μας «τελείωσε»!

Προσοχή μόνο μην... «συμπαρασύρει» και ορισμένους... «νοσταλγούς» που έμαθαν να «μετακινούνται» καθαρά και μόνο με βάση τα προσωπικά τους συμφέροντα...!

......

*Σεμνή εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος της περασμένης Κυριακής. Σεμνότης, ταπεινότης κι όχι κι άλλο... Σημίτης Κυριάκο Μητσοτάκη!

Παραμένει κυρίαρχη ναι μεν η Ν.Δ. αλλά μέσα σε έναν χρόνο 13-14 μονάδες πιο κάτω από τις τελευταίες εκλογές! Ε... Κάτι δεν πάει καλά... Κι αυτό κατά την ταπεινή μου άποψη λέγεται «αλαζονεία» και... «καλάμι»!!

-Η Νέα Δημοκρατία δεν είναι... Αντώνης Πασχάλης, βολέματα και οι ίδιοι και οι ίδιοι κύριε Πρωθυπουργέ!!!

Και επιτέλους εσωκομματικές εκλογές για εκλεγμένη ΝΟΔΕ κι όχι για... «διορισμένη»!

.......

*Δεν πιάσαμε το στόχο, ακούω δυνατά τη φωνή των πολιτών, είπε ο Πρωθυπουργός στις πρώτες δηλώσεις του.

-Των πολιτών κι όχι των... «κολλητών» κύριε Πρωθυπουργέ! Και καλώ είναι, ειδικά για τα εκλογικά αποτελέσματα σε Ξάνθη και Ροδόπη, να δεις και με άλλο «μάτι» τα αποτελέσματα!!!

Με...  «άφαντους» βουλευτές, πολιτευτές και «διορισμένους» κομματικούς, το εκλογικό αποτέλεσμα κατά την ταπεινή μου άποψη... ήταν απολύτως προβλέψιμο!

(σ.σ. Το χειρότερο πράγμα στη ζωή... Να δίνεις ψυχή και να εισπράττεις... αχαριστία κι από ποιους; Από τους... «βολεμένους»!).

......

*Και μια δικαίωση των τηλεθεατών της «Ανοιχτής γραμμή» του Πάνου Παπαδόπουλου που «έπεσαν» μέσα στις εκτιμήσεις τους.

Προέβλεψαν άνοδο του Βελόπουλου, πτώση της Ν.Δ., δεύτερο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Κασσελάκη και 3ο το ΠΑΣΟΚ...

Με ατυχήσαντα φυσικά τον Λεωνίδα από τις Σέρρες!!! Που χθες έφαγε το «δούλεμα» της Αρκούδας, αφού μιλούσε για 36-38 για τον Κυριάκο Μητσοτάκη!

Με τον Πάνο Παπαδόπουλο να τον συμβουλεύει για «παρηγοριά» να πάει στα... «Ρουμανάκια»!

Με... σύκα φυσικά μια και τον τελευταίο καιρό... όλο για «σύκα» μιλάει!

......

*Άγρια συμπλοκή σημειώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα του περασμένου  Σαββάτου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, άγνωστος μέχρι στιγμής αριθμός ατόμων συνεπλάκησαν μεταξύ τους στη συμβολή των οδών Φιλίππου με Μακεδονικής Αμύνης στις 11:40. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, πρόκειται για υπηκόους Αλγερίας και Αφγανιστάν.

Από τη συμπλοκή τραυματίστηκε σοβαρά τουλάχιστον ένα άτομο, το οποίο παρελήφθη από το ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», ενώ ασθενοφόρα βρίσκονται ακόμα στο σημείο. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, έχουν τραυματιστεί ακόμα δύο άτομα. Ο άνδρας που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο φέρει θλαστικό τραύμα κεφαλής.

Για το περιστατικό η ΕΛΑΣ προχώρησε σε προσαγωγές, ατόμων, ανάμεσα σε αυτούς που ενεπλάκησαν στο αιματηρό επεισόδιο.

 

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λυκοδρομίου Ξάνθης διοργανώνει τη «Γιορτή Του Πατέρα» την Κυριακή 16 Ιουνίου στις 11:30 το πρωί!


«Ίσως να βρίσκεσαι εδώ για να βοηθήσεις με τον τρόπο που μόνο εσύ ξέρεις…».

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος του Προσφυγικού Λυκοδρομίου Ξάνθης πράττοντας  σταθερά σε θέματα θεσμικής ωριμότητας, προσκαλεί και φέτος παιδιά και γονείς το πρωινό της Κυριακής 16 Ιουνίου 2024 στις 11:30 στον αύλιο χώρο του, για να τιμήσουμε όλοι μαζί συμβολικά αυτόν που διαχρονικά: «Δεν μας νοιάζει τι κάνει αρκεί να είμαστε μαζί».

Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν και να συνομιλήσουν δια ζώσης με την Ψυχολόγο και Πρόεδρο της RESTART Μάρθα Χατζηιωαννίδου.

Επίσης θα υπάρχουν διαθέσιμα  υλικά ζωγραφικής, χαρτόνια, κηρομπογιές και μαρκαδόροι, με τα οποία τα παιδιά θα μπορέσουν να αποτυπώσουν να όνειρά και τα ευγενή τους ευαίσθητα συναισθήματα.

Κάθε παιδί θα έχει δωρεάν ατομική τροφοδοσία και υδροποσία.

Στο τέλος  θα τους δοθεί αναμνηστικός έπαινος συμμετοχής.

Δωρεάν δηλώσεις συμμετοχής στο 6976006952 ή 2541027544.

Με εκτίμηση

Πολιτιστικός Σύλλογος Λυκοδρομίου Ξάνθης.

 

Παιδικό - Εφηβικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στο δήμο Μαρωνείας- Σαπών

Ο Δήμος Μαρωνείας-Σαπών ανακοινώνει τη διοργάνωση του Παιδικού -Εφηβικού Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών 2024, το οποίο θα γίνει το Σάββατο 15 Ιουνίου και ώρα 19:00μ.μ., στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Σαπών, «Δημήτρης Τσετινές».

Το φεστιβάλ, είναι αφιερωμένο στην πολιτιστική κληρονομιά και τους παραδοσιακούς χορούς του τόπου μας, δίνοντας την ευκαιρία στους μικρούς χορευτές να έρθουν σε επαφή με τις ρίζες τους και να παρουσιάσουν τη δουλειά τους.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα ξεκινήσει με την παραδοσιακή πατινάδα στους κεντρικούς δρόμους των Σαπών, καταλήγοντας με τον τρόπο αυτό στο θερινό θέατρο, εκεί όπου τα χορευτικά συγκροτήματα, έχουν προετοιμάσει ένα πλούσιο θέαμα για όλους τους παρευρισκόμενους.

 

Συνελήφθη αλλοδαπός διακινητής στους Κήπους
ο οποίος μετέφερε με νταλίκα 4 μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθη το Σάββατο (8-6-2024) το πρωί, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων Έβρου, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, ένας αλλοδαπός διακινητής, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας, μη νόμιμους μετανάστες. 

Αναλυτικότερα, ο δράστης οδηγώντας Δ.Χ.Φ. όχημα (ρυμουλκό μετά ρυμουλκούμενου), μετέβη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων προκειμένου να πραγματοποιήσει είσοδο στη χώρα.

Κατά τον ενδελεχή έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί με τη βοήθεια μηχανήματος ανίχνευσης καρδιακών παλμών, διαπίστωσαν ότι ο δράστης είχε αποκρύψει επιμελώς στο ρυμουλκούμενο τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες, μεταφέροντάς τους με αυτό τον τρόπο παράνομα στο εσωτερικό της χώρας.

Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων το παραπάνω όχημα και ένα κινητό τηλέφωνο.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού Αλεξανδρούπολης.

 

Δωρεάν rapid test από έως 14 Ιουνίου 2024 στον Δήμο Ξάνθης

Συνεχίζεται από τον Δήμο Ξάνθης, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, η διενέργεια δωρεάν rapid test για την ταχεία ανίχνευση της COVID- 19, που έχει ως στόχο την πρόληψη διασποράς της νόσου και την προστασία της υγείας του γενικού πληθυσμού.

Μαζικές δειγματοληψίες στην Ξάνθη, θα πραγματοποιούνται:

Από τη Δευτέρα 10, έως την Παρασκευή  14 Ιουνίου  2024

-Στο Κέντρο Υγείας Δήμου Ξάνθης- ISOBOX (πρώην ΙΚΑ), από τις 08:00 έως τις 14:00

-Στο Ξύλινο Σπιτάκι (πρώην ΔΕΥΑΞ), από τις 8:30 έως τις 14:00

Οι πολίτες προσέρχονται γνωρίζοντας τον προσωπικό Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) και έχοντας, απαραίτητα, την αστυνομική τους ταυτότητα.

Προϋποθέσεις για τον έλεγχο ανηλίκων είναι η παρουσία ενός από τους γονείς/κηδεμόνες -διαφορετικά, θα πρέπει να επιδεικνύουν υπεύθυνη δήλωση κηδεμόνα είτε από την Ενιαία Ψηφιακή Πύλη (gov.gr) είτε χειρόγραφη επικυρωμένη δήλωση ή παραπεμπτικό από το σχολείο τους.

Υπενθυμίζεται, ότι δικαίωμα για δωρεάν τεστ στις δημόσιες δομές διάγνωσης covid-19 έχουν όλοι οι πολίτες, ενώ, σχετική βεβαίωση εκδίδεται μόνον για τους εμβολιασμένους.

 

Η αποχή αναδείχθηκε η μεγάλη νικήτρια των Ευρωεκλογών και στην Θράκη!

Η αποχή ήταν η μεγάλη νικήτρια των Ευρωεκλογών και στη Θράκη, όπου έφτασε και το 70% με τη συμμετοχή να αγγίζει το 35%.

Στην πρώτη θέση, στο 100% της ενσωμάτωσης, είναι το κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας – ΚΙΕΦ – που έλαβε σε Ροδόπη 36,10% και Ξάνθη 27,16%, ενώ στις Ευρωεκλογές του 2019 είχε ποσοστό 38% και 25,24% αντίστοιχα.

Στη Ροδόπη, στη δεύτερη θέση είναι η ΝΔ με ποσοστό 19,61% και τρίτο το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ με ποσοστό 8,87%. Ακολουθούν η Ελληνική Λύση με 8,18%, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ 7,14%, η ΝΙΚΗ 4,06%, το ΚΚΕ 3,87%, η Φωνή Λογικής της Φωτεινής Λατινοπούλου με 2,13% και η πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου με 1,22%.

Στην Ξάνθη δεύτερο κόμμα η ΝΔ με 20,39%. Ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με ποσοστό  9,90%. Τέταρτο κόμμα ήρθε η Ελληνική Λύση με ποσοστό 9,23%. Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με 9,14%, το ΚΚΕ με 4,07%, η ΝΙΚΗ με 3,47%  η Φωνή Λογικής με 2,56% και τέλος η Πλεύση Ελευθερίας με 1,98%.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »