*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

21 Ιουνίου

Πέθανε ο Ντόναλντ Σάδερλαντ σε ηλικία 88 χρονών

21 Ιουνίου


Ο ηθοποιός Ντόναλντ Σάδερλαντ απεβίωσε, σε ηλικία 88 ετών, την Πέμπτη στο Μαϊάμι μετά από μακρά ασθένεια που αντιμετώπιζε.

Την είδηση του θανάτου του ηθοποιού επιβεβαίωσε στο AFP ο γιος του, ο Κίφερ Σάδερλαντ.

«Με βαριά καρδιά, σας ανακοινώνω ότι ο πατέρας μου, Donald Sutherland, απεβίωσε. Προσωπικά πιστεύω ότι ήταν ένας από τους πιο σημαντικούς ηθοποιούς στην ιστορία του κινηματογράφου. Ποτέ δεν πτοήθηκε από έναν ρόλο, καλό, κακό ή άσχημο. Αγαπούσε αυτό που έκανε και έκανε αυτό που αγαπούσε, και κανείς δεν μπορεί να ζητήσει κάτι περισσότερο από αυτό. Μια ζωή που έζησε καλά»., έγραψε ο Κίφερ Σάδερλαντ.

Ποιος ήταν ο ηθοποιός Ντόναλντ Σάδερλαντ

Ο Ντόναλντ Σάδερλαντ ήταν Καναδός ηθοποιός. Γεννήθηκε το 1935 στο Σεντ Τζον του Καναδά και σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο και στη Βασιλική Ακαδημία Δραματικών Τεχνών στο Λονδίνο. Είναι πατέρας των επίσης ηθοποιών Κίφερ, Άνγκους και Ρόσιφ Σάδερλαντ.

Ξεκίνησε να παίζει στον κινηματογράφο τη δεκαετία του ’60. Οι ταινίες που τον έκαναν γνωστό ήταν το «MASH» το 1970 και «Η Εξαφάνιση» την επόμενη χρονιά. Στη συνέχεια, έπαιξε στις ταινίες «Μετά τα μεσάνυχτα» και «Οι διεφθαρμένοι», για τις οποίες προτάθηκε για το βραβείο BAFTA καλύτερου ηθοποιού.

Συμμετείχε στο πλευρό του Christopher Lee σε ταινίες τρόμου όπως το «Castle of the Living Dead» το 1964 και το «Dr. Terror’s House of Horrors» το 1965. Επίσης, έπαιξε έναν αστροναύτη στο «Space Cowboys» το 2000, με συμπρωταγωνιστές τους Clint Eastwood , Tommy Lee Jones και James Garner.

Κέρδισε την πρώτη του Χρυσή Σφαίρα το 1996 για τον ρόλο του στην ταινία «Πολίτης Χ» και τη δεύτερη το 2002 για την τηλεταινία «Μονοπάτια πολέμου».

Στις 6 Σεπτεμβρίου του 2017 ανακοινώθηκε ότι θα βραβευτεί με το Τιμητικό Όσκαρ, το οποίο έλαβε τον Νοέμβριο του ίδιου έτους.

Ο Ντόναλντ Σάδερλαντ παντρεύτηκε τρεις φορές και απέκτησε πέντε παιδιά.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »