*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

28 Μαΐου

Κατάμεστο Χατζιδάκειο για την εκκδήλωση του Εκκλησιαστικού Γυμνασίου - Λυκείου. Οι ειδήσεις....Αλλιώς!

28 Μαΐου


Κατάμεστη η αίθουσα του Χατζιδάκειου για την καταπληκτική εκδήλωση του Εκκλησιαστικού Γυμνασίου – Λυκείου Ξάνθης την Παρασκευή 24/5, αλλά... προκλητική και πάλι η απουσία του Δήμου Ξάνθης. Ούτε ένας... αντιδήμαρχος δεν παρέστη!!
! Από τους 9 που διαθέτει παρακαλώ με δυο της Παιδείας και έναν του Πολιτισμού!

……………………………….

Άκουσον!
Άκουσον!

*Άπαιχτη ανάρτηση και σχόλιο από συνδημότισσα από τη Λεύκη Δήμου Ξάνθης.

Απολαύστε την:


«Γιώτα Παναγιώτα Λαχανά: «Ο "έξυπνος" τού χωριού ήρθε και πέταξε τά σκουπίδια του μέσα σέ αγροτικό δρόμο για να μην νοικιάσει ένα κάδο για την ανακαίνιση που κάνει... Έλεος Με τούς απολίτιστους... περιοχή: Λεύκη Ξάνθης».

......

*Ερώτημα από την την Vicky Papalexandridou σε κάθε αρμόδιο και κυρίως στην Υπηρεσία  Πρασίνου, διότι η κατάσταση πράγματι είναι απαιχτη.

«Vicky Papalexandridou: Ο υποχρεωτικός καθαρισμός των αύλειων χώρων ισχύει και για το γήπεδο του ΑΟΞ; Παρακαλούνται οι υπεύθυνοι μεριμνήσουν επιτέλους!».

-Ποιος θα της απαντήσει; Η Διοίκηση του ΟΡΦΕΑ Ξάνθης ή η διοίκηση του ΑΟΞ;

……

*Το κεμαλικό Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Τουρκία προηγείται του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με νεότερη δημοσκόπηση που διεξήχθη στην Τουρκία.

Στο ερώτημα της εταιρείας ερευνών Metropoll «ποιο κόμμα θα ψηφίζατε αν γίνονταν βουλευτικές εκλογές αυτή την Κυριακή», οι ερωτηθέντες πολίτες απάντησαν σε ποσοστό 35,9% υπέρ του CHP και 31,1% υπέρ του ΑΚΡ. Το φιλοκουρδικό Κόμμα Δημοκρατίας και Ισότητας των Λαών (DEM) έρχεται τρίτο με 8,4% και ακολουθούν το ακροδεξιό Κόμμα Εθνικιστικής Δράσης (ΜΗΡ) με 7,9%, το ακραίο ισλαμιστικό Κόμμα Νέας Ευημερίας (YRP) με 6,1%, το εθνικιστικό Κόμμα της Νίκης 4,2%. Τα αποτελέσματα αυτά προκύπτουν μετά την αναγωγή του ποσοστού όσων δεν απάντησαν ή δήλωσαν αναποφάσιστοι.

-Υπενθυμίζω τα αποτελέσματα των περσινών βουλευτικών εκλογών στην Τουρκία

«Στις περυσινές βουλευτικές εκλογές της 14ης Μαΐου 2023, το ΑΚΡ είχε βγει νικητής με 35,61% έναντι 25,33%του CHP, ενώ στις τοπικές εκλογές στις 31 Μαρτίου φέτος το CHP έλαβε το 37,77% των ψήφων έναντι 35,49% του ΑΚΡ.

Η δημοσκόπηση της Metropoll διεξήχθη μεταξύ 17 και 24 Απριλίου 2024, σε δείγμα 2.235 ατόμων και σε 28 νομούς της Τουρκία».

......

*Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σουφλίου σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών για κλοπή και φθορά ξένης ιδιοκτησίας. Αναλυτικότερα, προηγήθηκαν καταγγελίες κλοπών δικύκλων και έπειτα από σχετική έρευνα των αστυνομικών σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, διακριβώθηκε ότι ανήλικος ημεδαπός από κοινού με έναν ακόμη ημεδαπό, αφαίρεσαν την 14 και 17-5-2024 από οικισμό του Έβρου, δύο δίκυκλες μοτοσικλέτες. Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκε η μία από τις αφαιρεθείσες μοτοσικλέτες, η οποία έφερε φθορές, κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη της. Σημειώνεται ότι η δικογραφία περιλαμβάνει επίσης μία ημεδαπή – μητέρα του ανήλικου δράστη, για το αδίκημα της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου. Ενεργείται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Σουφλίου.

 

Προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ
το Σάββατο 1 Ιούνη στις 19:30΄στην πλατεία Ελευθερίας.


Η προεκλογική συγκέντρωση της Κομματικής Οργάνωσης Ξάνθης του ΚΚΕ μπροστά στις ευρωεκλογές της 9ης Ιούνη θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1 Ιούνη στις 19:30΄στην πλατεία Ελευθερίας.

Θα μιλήσουν οι

Διονύσης Κλάδης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέας της Επιτροπής Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης του ΚΚΕ

Σεμίνα Διγενή, βουλευτής του ΚΚΕ στην Β3 εκλογική περιφέρεια του Νότιου Τομέα Αθηνών, δημοσιογράφος

Βασίλης Μπέλλος, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, πολιτικός μηχανικός, επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος του ΔΠΘ, μέλος της ΔΕ της ΠΟΣΔΕΠ και του ΔΣ του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδας

ΤΩΡΑ ΚΚΕ ΔΥΝΑΤΟ

απέναντι στις αντιλαϊκές αποφάσεις της ΕΕ και των κομμάτων της στον αγώνα για την ανατροπή τους!

 

Kαφές: Αναμένονται αυξήσεις έως 15% στην τιμή του στην Ελλάδα

Την αύξηση των τιμών του καφέ κατά 5% – 15% αναμένουν στελέχη της Ελληνικής Ένωσης Καφέ, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή».

Οι ίδιες πηγές αποδίδουν την εκτίμηση αυτή για τις τιμές του καφέ στην συνεχιζόμενη άρνηση του οικονομικού επιτελείου για κατάργηση ή έστω απομείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) και στη μεγάλη αύξηση των διεθνών τιμών του καφέ.

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Καφέ, Τάσος Γιαγκόγλου, η τιμή του καφέ στις ποικιλίες ρομπούστα και αράμπικα έχουν αυξηθεί κατά 60% και 30% αντιστοίχως.

 

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε πρώην αντιδήμαρχος
επειδή ως λογιστής ζήτησε εκβιαστικά χρήματα από πελάτη του

Σε 9 μήνες φυλάκιση, με 3ετή αναστολή, καταδικάστηκε πρώην αντιδήμαρχος που με την ιδιότητα του λογιστή είχε ζητήσει εκβιαστικά χρήματα από πελάτη του φαρμακοποιό για να διευθετήσει υποτιθέμενη φορολογική εκκρεμότητα προς την Εφορία. Με την ίδια ποινή τιμωρήθηκε ένας συνεργάτης του που παραπέμφθηκε να δικαστεί μαζί του.

Πρόκειται για πρώην αντιδήμαρχο της προηγούμενης διοίκησης στον δήμο Θεσσαλονίκης και μετά την εμπλοκή του στην υπόθεση είχε υποβάλλει την παραίτησή του από τη θέση που κατείχε μέχρι τότε.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχους τούς δύο λογιστές για εκβίαση με απειλή βλάβης της επιχείρησης, τελεσθείσα από κοινού, αναγνωρίζοντάς τους το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου.

Είχαν συλληφθεί τον Μάιο του 2022, μετά από καταγγελία του φαρμακοποιού στην Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος της ΕΛ.ΑΣ. Κατά την αστυνομική επιχείρηση προσημειώθηκαν χαρτονομίσματα που αφορούσαν μέρος του ποσού των 2.000 ευρώ που κατηγορούνται ότι αξίωσαν και παραδόθηκαν στον κατηγορούμενο συνεργάτη.

 

JTI: Η Γεωργία Πετροπούλου Legal Director και ο Νίκος Χατζηνικολάου P&C Director για τις «Σύγχρονες Εργασιακές Σχέσεις»

Η Γεωργία Πετροπούλου Legal Director της JTI και ο Νίκος Χατζηνικολάου P&C Director συμμετείχαν την Πέμπτη 16 Μαΐου στο 2ο συνέδριο της Νομικής Βιβλιοθήκης με τίτλο «Σύγχρονες Εργασιακές Σχέσεις» (“Where HR meets Legal” που τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητήριου Αθηνών (ΕΒΕΑ), του Συνδέσμου Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού Ελλάδας (ΣΔΑΔΕ) και του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ).

H κα Γεωργία Πετροπούλου Legal Director της JTI Hellas και του εργοστασίου της ΣΕΚΑΠ, συμμετέχοντας στο πάνελ «Οι αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις υπό το πρίσμα των σύγχρονων επιχειρησιακών αναγκών» και ως νομική σύμβουλος των δύο επιχειρήσεων, αναφέρθηκε στην παράλληλη απασχόληση, στην εργασία την 6η ημέρα και τις προκλήσεις στην υλοποίηση των νέων ρυθμίσεων, τόσο στο εργοστάσιο όσο και στην εταιρία, τονίζοντας ότι «οι νέες αυτές ρυθμίσεις είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον οι επίσημες διευκρινίσεις». 

Από την πλευρά του ο Νίκος Χατζηνικολάου P&C Director της JTI Hellas στο πάνελ για «Τα πρώτα πορίσματα από την εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας και τις προκλήσεις της μισθοδοσία» ανέφερε ότι «η πρωτοβουλία της εφαρμογής είναι αξιέπαινη και προς τη σωστή κατεύθυνση». Πρόσθεσε δε ότι «η μεγάλη ευκαιρία που εντοπίσαμε στη ΣΕΚΑΠ, το εργοστάσιο της JTI στην Ξάνθη, είναι η προσαρμογή της εργασιακής κουλτούρας στα νέα ψηφιακά δεδομένα.  Έννοιες όπως η συνέπεια, η αντίληψη, η συνεργασία, ο προγραμματισμός και η καλή πίστη, είναι αυτές οι οποίες θα πρέπει να καλλιεργούνται σε κάθε σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον», κατέληξε.

 

....

 

 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »