*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

06 Οκτωβρίου

Συνάντηση Ευριπίδη Στυλιανίδη με Πέτσα. Γιάννης Πυργκάκης ο νέος Διευθυντής του Γραφείου Πολιτικών Υποθέσεων.

06 Οκτωβρίου

Τα...τηλεοπτικά μαθήματα του Γιώργου Παυλακάκη στον τηλεπαρουσιαστή!


Συμβουλεύω τον Δημήτρη Πετρόπουλο να φοράει με άσπρα πουκάμισα… μπλέ γραβάτες στις ειδήσεις του Next tv κι όχι λευκές... που «χάνονται» σε λευκά πουκάμισα!

………………………..

ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ 1


«Ζήτησε δε ο Δήμαρχος Ιάσμου, τις παραιτήσεις όλης της ιεραρχίας του Δήμου!!! Πιθανώς να συγχέει ως ένα βαθμό τις αρμοδιότητες του. Ο εκάστοτε Δήμαρχος δεν διορίζει και δεν παύει την ιεραρχία κατά βούληση, αλλά σύμφωνα με θεσμικές διαδικασίες και ενεργώντας σύμφωνα με τον Νόμο».

(Από την απάντηση της Πανελλήνιας ΔΑΚΕ ΟΤΑ στις προκλήσεις του δημάρχου Ιάσμου Οντέρ Μουμίν)

-Η γνωρίζει και απλά... γράφει τους Νόμους στα υποδήματά του!

……………………..

ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ 2

«Και βέβαια δεν πρόκειται με τίποτα ν’ αφήσουμε το Τουρκικό Προξενείο της  Κομοτηνής μαζί με τους ενταύθα εγκάθετους που διαθέτει, να «κηδεμονέψει» τα  Ελληνικά Μέσα που δεν εξαγοράζονται να μας καθυποτάξουν!

Όποιο μέσον κι αν χρησιμοποιήσουν, γιατί δυστυχώς και ευφυέστεροι από αυτούς είμαστε αλλά και γιατί ξέρουμε και ποιο είναι το καθήκον μας απέναντι -πάνω από όλα- στην Πατρίδα μας».

(Ο Πάνος Παπαδόπουλος στα παραπολιτικά του «Μ»)

-Για να δούμε.... Η ΕΥΠ είναι για να παρακολουθεί μόνο τον....Ανδρoυλάκη;

 

ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΑ


*Συνάντηση εργασίας για τα θέματα που αφορούν στη Ροδόπη και ειδικότερα στην ενίσχυση του κοινωνικού και φιλανθρωπικού έργου της τοπικής Εκκλησίας, είχαν με τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων και ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης.

Αφού ενημέρωσαν τον εκπρόσωπο της Ελληνικής Κυβέρνησης για τα προβλήματα και τις ανάγκες του Νομού Ροδόπης συζήτησαν, διεκδίκησαν και πέτυχαν τη δέσμευση του Υφυπουργού να στηρίξει το επόμενο διάστημα δια του Δήμου Κομοτηνής με ειδικές ονοματισμένες χρηματοδοτήσεις την εκπόνηση μελέτης που αφορά στη δημιουργία μιας νέας κοινωνικής δομής στα όρια του Δήμου Κομοτηνής, απολύτως χρήσιμης για την ενίσχυση του σημαντικού έργου που αναλαμβάνει η τοπική Εκκλησία.

…….

*Επίσης συμφωνήθηκε η χρηματοδότηση έργων που θα βελτιώσουν τους υφιστάμενους βρεφονηπιακούς σταθμούς της Μητρόπολης. Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με το Δήμαρχο Κομοτηνής Γ. Γκαράνη αποφασίστηκε μόλις προχωρήσουν οι σχετικές διαδικασίες, να οργανωθεί και επίσκεψη του Υφυπουργού κ. Στέλιου Πέτσα στην Κομοτηνή προκειμένου να ανακοινωθούν αυτά αλλά και άλλα έργα που αφορούν στην τοπική αυτοδιοίκηση του Ν. Ροδόπης.

.....

*Ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης ευχαρίστησε τον Στέλιο Πέτσα για την άμεση και θερμή ανταπόκριση του στα αιτήματα του Νομού και του ζήτησε να επισπεύσει το ταξίδι του στη Ροδόπη.

-Ερώτημα κρίσεως. Τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ και Τσεπελη, Χρήστο Μέτιο....τον ευχαρίστησε;  Ή του το κρατάει «Μανιάτικο» επειδή δεν τον έπαιρνε μαζί του στα...πικ νίκ όπως έκανε με τον Τσέπελη; Τις εποχές των βενζινάδικων...!

.....

*Τον Χριστόδουλο Τοψιδη είδα με τον Στέλιο Μωραϊτη και τον Χατζηγκενέ προχθές στις εκδηλώσεις για την Απελευύθέρωση της πόλης κι όταν κάτι πήγε να μου πει ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης...

Του απάντησα ότι δεν «χτυπάω» αδύνατος κι ούτε θα μπορούσα όμως και να γίνω ποτέ... Μιχάλης Αμοιρίδης!

……

*Αποκλειστικό. Γιάννης Πυργκάκης λέγεται ο νέος διπλωμάτης και διευθυντής του Γραφείου Πολιτικών Υποθέσεων Ξάνθης, που δεν τον γνώρισα αλλά και δεν έχω τέτοιο νταλγκά και απλά του στέλνω δυο απλά μηνύματα..!

1.Ήρθε στη Ξάνθη κι όχι στο... Iskece και

2.Πρώτοι πρέπει να μάθουν να σέβονται και να στηρίξουν τον Νόμιμο Μουφτή Ξάνθης οι αρχές του Νομού και μετά όλοι οι υπόλοιποι....

 

Μπαχτσελί: Θάσος, Σαμοθράκη, Λήμνος, Αη-Στράτης, Λέσβος, Ψαρά, Χίος, Σάμος, Ικαρία ανήκουν πλέον στην Τουρκία


Η κυριαρχία, τα δικαιώματα ιδιοκτησίας και οι περιοχές θαλάσσιας δικαιοδοσίας των νησιών του βόρειου Αιγαίου θα πρέπει να υπάγονται νόμιμα στην Τουρκία, επειδή η Ελλάδα όπλισε αυτά τα νησιά, δήλωσε ο αρχηγός του Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος (MHP) και ηγέτης των Γκρίζων Λύκων, Ντεβέλτ Μπαχτσελί στις 4 Οκτωβρίου.

«Η Ελλάδα αναστατώνεται από τις ΗΠΑ και προκαλεί την Τουρκία στα νησιά του βόρειου Αιγαίου», είπε ο Μπαχτσελί μιλώντας σε συγκέντρωση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του στο κοινοβούλιο. Οι διεκδικήσεις της Ελλάδας για κυριαρχία στα νησιά του βορείου Αιγαίου και 12 ακόμα νησιά είναι «απόλυτα άδικες και παράνομες», είπε υποστηρίζοντας ότι στην πραγματικότητα παρέμεινε στην Ελλάδα μόνο το δικαίωμα χρήσης και όχι η ιδιοκτησία αυτών των νησιών, σύμφωνα με τις διεθνείς συνθήκες.

Αυτές οι συνθήκες όριζαν ότι η Ελλάδα δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει τα νησιά για στρατιωτικούς σκοπούς, αλλά η Αθήνα «παραβίασε εσκεμμένα αυτή τη διάταξη», πρόσθεσε. «Και στα εννέα τουρκικά νησιά, που δόθηκαν προς χρήση στην Ελλάδα στο Βόρειο Αιγαίο για να παραμείνουν αποστρατιωτικοποιημένα, αναπτύχθηκαν στρατιώτες και όπλα», είπε ο Μπαχτσελί. «Ως εκ τούτου, η κυριαρχία, τα δικαιώματα ιδιοκτησίας, οι περιοχές θαλάσσιας δικαιοδοσίας και ο εναέριος χώρος των νησιών του Βορείου Αιγαίου Θάσος, Σαμοθράκη, Λήμνος, Αη-Στράτης, Λέσβος, Ψαρά, Χίος, Σάμος και Ικαρία βρίσκονται πλέον νόμιμα στην Τουρκία». «Δηλώνω στον κόσμο, δεν θα εγκαταλείψουμε τα δικαιώματά μας»,, δήλωσε ο Μπαχτσελί.

www.capital.gr

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »