*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

03 Φεβρουαρίου

"Στάχτες" το πρώην Oxygen.."Ράγισε" η ψυχή μας...Με υπογραφή Φανουράκη η εκδήλωση ενδιαφέροντος! Οι ειδήσεις με άλλο στυλ

03 Φεβρουαρίου


Πυρκαγιά, που ξέσπασε το απόγευμα της Δευτέρας, έκαψε ολοσχερώς το πρώην restaurant Oxygen του Ανέστη Τσετινέ στην Ξάνθη. (σ.σ. Όταν τα μεγάλα όνειρα μιας εποχής, γίνονται στάχτες! Δείτε μια συγκλονιστική φωτογραφί μετά την φωτιά...)

………………………………….

ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!

*Έλεγα κι εγώ γιατί βγάζει τέτοια… «αισθήματα» ο... gademis εναντίον μου! Τουλάχιστον τώρα πλέον δεν έχω καμιά απορία…

-Και βέβαια το μη χείρον… ωφέλιμον!...

……

*Η αλήθεια πάντως είναι μία. Το ‘χει ο Δήμαρχος Τσέπελης. Όπως το ‘χουν άπαντες όλοι όσοι αναμίχθηκαν με την Τοπική αυτοδιοίκηση ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ, είτε ανήκανε στην αντιπολίτευση…είτε στην συμπολίτευση...

Και με ποιο απλά λόγια...δηλαδή ο Ενεργειακός Σχεδιασμός του Δήμου Ξάνθης ανήκει πλέον (από χθες) στην επιχείρηση που ακούει στο όνομα «ΕΝΩΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ (X. ΚΟΥΚΛΙΔΗΣ & ΣΙΑ Ε.Ε - ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΙΚΕ - Α. ΞΥΝΙΔΗΣ, Σ. ΞΥΝΙΔΗΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ»);

Τι δεν καταλαβαίνω… και καταλαβαίνετε όλοι εσείς; Ότι όλα αυτά γίνονται μόνο για το καλό της πόλης μας; Αυτό ω ναι! Το εμπέδωσα!

(σ.σ. Φυσικά την Εκδήλωση ενδιαφέροντος την υποέγραψε ο αντ' αυτού αντιδήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Φανουράκης στις 2 Δεκεμβρίου 2020. Θέλει κι ερώτημα; Κι απο τις τόσες πασίγνωστες  εταιρείες (και επιχειρήσεις) στη Ξάνθη, δεν ενδιαφέρθηκε καμιά άλλη να κάνει μια προσφορά...

……

*Όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν και μένα τα… «κολπάκια» τους με λύνουν και με δένουν!;...

……

*Αλλάζω θέμα.

-Γονέας μαθητών του 6ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης, μου κατήγγειλε την κατάσταση που επικρατεί στην οδό Κλεμανσώ, κάθε πρωί που συνοδεύει τα παιδιά του στο σχολείο (κυρίως το χρονικό διάστημα 08:00 – 08:20), με τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα πάνω στο πεζοδρόμιο αλλά και τους οδηγούς που διασχίζουν τον συγκεκριμένο δρόμο, τρέχοντας σαν… μανιακοί με μεγάλες ταχύτητες! Με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν οι μικροί μαθητές να παρασυρθούν από αυτά και να τραυματιστούν, αφού για να πάνε στο σχολείο τους αναγκάζονται να περπατάνε μέσα στο δρόμο, λόγω των παρκαρισμένων αυτοκινήτων πάνω στα πεζοδρόμια, όπως προανέφερα!

……

*Μάλιστα η κατάσταση γίνεται πιο τραγική τις ημέρες που βρέχει αφού οι οδηγοί διασχίζουν το δρόμο χωρίς να μειώσουν ταχύτητα με αποτέλεσμα να βρέχουν και να κάνουν μούσκεμα τα παιδάκια!

-Για τέτοια ανευθυνότητα μιλάμε!!!

……

*Η πρόταση του γονέα, ώστε να αποφευχθεί κάποιο δυσάρεστο περιστατικό με τραυματισμό μαθητή από διερχόμενο αυτοκίνητο, ήταν η παρουσία τροχονόμου το χρονικό διάστημα αυτό, σε κάποιο σημείο της οδού Κλεμανσώ, στο ύψος που βρίσκεται η εκκλησία του Αγίου Νικολάου, ώστε να συμμορφωθούν οι οδηγοί και να είναι προσεκτικοί, τόσο αυτοί που σταθμεύουν τα οχήματά τους πάνω στα πεζοδρόμια όσο και αυτοί που διασχίζουν το δρόμο με μεγάλη ταχύτητα!

-Περιμένουμε την ανταπόκριση της Τροχαίας Ξάνθης, ώστε να λυθεί το συγκεκριμένο θέμα.

……

*Βαριές καμπάνες από την Αστυνομίας σε δύο σούπερ μάρκετ στην Ξάνθη που εντοπίστηκαν να λειτουργούν κατά παράβαση των μέτρων για την προστασία από τον κορονοϊό. Συγκεκριμένα στην Ξάνθη επιβλήθηκαν τα εξής:

10.000 ευρώ πρόστιμο και 15νθήμερη αναστολή λειτουργίας σε σούπερ μάρκετ, για παραβίαση απαγόρευσης λειτουργίας.

3.000 ευρώ πρόστιμο και 15νθήμερη αναστολή λειτουργίας σε σούπερ μάρκετ, για παραβίαση απαγόρευσης λειτουργίας.

 

Πυρκαγιά έκαψε ολοσχερώς το πρώην restaurant Oxygen στην Ξάνθη


Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Δευτέρας στην Πυροσβεστική υπηρεσία της Ξάνθης για φωτιά που ξέσπασε σε κλειστό εστιατόριο.

Η φωτιά εκδηλώθηκε κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες στο παλιό εστιατόριο Oxygen του Ανέστη Τσετινέ που παραμένει ανενεργό εδώ και καιρό στο 1ο χλμ Ξάνθης - Πόρτο Λάγος.

Η φωτιά έγινε άμεσα αντιληπτή καθώς πυκνοί μαύροι καπνοί σκέπασαν το σημείο ενώ οι φλόγες ήταν ορατές από μακριά.

Στο σημείο κλήθηκε και έσπευσαν άμεσα ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής που ανέλαβαν το έργο της κατάσβεσης, καθώς και η Αστυνομία ενώ την σκηνή αποθανάτισε σε βίντεο και ο Γιάννης Ιερόπουλος.

 

Τετάρτη πάμε ΑΚΑΔΗΜΙΑ -Οι διαλέξεις στις 3 Φεβρουαρίου 2021

Η θεματολογία των διαλέξεων που παρουσιάζονται διαδικτυακά αυτήν την Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου 2021, στην ΑΚΑΔΗΜΙΑ – Δομή Δια Βίου Μάθησης Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, έχει ως εξής:

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΕΥ ΖΗΝ»

Ομιλητής: Γεώργιος Κουντουράς, Διδάκτωρ Κοινωνικής Εργασίας ΔΠΘ

Θέμα Διάλεξης: “Ένα σύμπτωμα που μιλάει” Οι μαθησιακές δυσκολίες στο λόγο της ψυχανάλυσης

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ «ΕΝΕΡΓΕΙΑ – ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ»

Ομιλητής: Γεώργιος Παπακώστας, Καθηγητής ΔΙ.ΠΑ.Ε., Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής

Θέμα Διάλεξης: Πανδημία COVID-19 - Ο ρόλος της Τεχνητής Νοημοσύνης

Το αναλυτικό πρόγραμμα των διαλέξεων, οι ομιλητές και πληροφορίες, είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ www.acadimia.eu.

 

ΧΑΡΑ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ – ΝΑΤΑΣΑ ΓΚΑΡΑ: ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ ΕΧΑΣΕ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ, ΕΝ ΩΡΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ

Η Χαρά Καφαντάρη, Βουλευτής Δυτικής Αθήνας και αναπλ. Τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας και η Νατάσα Γκαρά, Βουλευτής Έβρου και αναπλ. Τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής, δήλωσαν για τον άδικο θάνατο του αρχιπυροσβέστη, Γ. Ζαφειρόπουλου:

«Το Πυροσβεστικό Σώμα σήμερα θρηνεί την απώλεια ενός μέλους του, που έχασε τη ζωή του, εν ώρα καθήκοντος, εκτελώντας το σημαντικό και βαθιά κοινωνικό του έργο. Συλλυπητήρια στο Πυροσβεστικό Σώμα και την οικογένεια του εκλιπόντος αρχιπυροσβέστη, που έχασε άδικα τη ζωή του σήμερα στην Αλεξανδρούπολη, στην προσπάθεια διάσωσης, λόγω πλημμυρικών ακραίων φαινομένων στην περιοχή.

Θεωρούμε, ότι η ΕΔΕ που διετάχθη από το Αρχηγείο της Πυροσβεστικής, θα ρίξει άπλετο φως στις συνθήκες θανάτου του πυροσβέστη.

Η δε Πολιτική Προστασία, θα αναλάβει τις ευθύνες της, σχετικά με τις πολιτικές Πρόληψης και βραχείας αποκατάστασης, καθώς ανάλογο  πλημμυρικό φαινόμενο στην εν λόγω περιοχή, παρουσιάστηκε εδώ και ένα μήνα περίπου.

Η εφαρμογή πολιτικών Πρόληψης και βραχείας αποκατάστασης, με τον ανάλογο επιχειρησιακό σχεδιασμό και με την ανάλογη εκπαίδευση των πυροσβεστών, στις σύγχρονες συνθήκες της σφοδρότητας και συχνότητας των ακραίων καιρικών φαινομένων, πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα».

Το Γραφείο Τύπου

 

Συνελήφθησαν 2 άτομα στην Ξάνθη, διωκόμενα με Εντάλματα Σύλληψης και καταδικαστικές αποφάσεις


Συνελήφθησαν την Δευτέρα (1-2-2021), στην Ξάνθη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης δύο άτομα, τα οποία διώκονται με Εντάλματα Σύλληψης και καταδικαστικές αποφάσεις από τις Ελληνικές Δικαστικές Αρχές. 

Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, την Δευτέρα το πρωί, οι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν αλλοδαπό, ο οποίος διώκεται με Ένταλμα Σύλληψης για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Στη δεύτερη περίπτωση, την Δευτέρα το βράδυ, οι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν ημεδαπό, ο οποίος διώκεται με Ένταλμα Σύλληψης για ληστεία και σε βάρος του εκκρεμούν πέντε (5) καταδικαστικές αποφάσεις για διακεκριμένη κλοπή, κλοπή, διακεκριμένη φθορά, λαθρεμπόριο, ψευδή ανώμοτη κατάθεση και παράβαση του κώδικα οδικής κυκλοφορίας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως.

 

Ερντογάν: Τάσσεται υπέρ της αναθεώρησης
του Συντάγματος στην Τουρκία

Υπέρ της αναθεώρησης του Συντάγματος, δύο χρόνια πριν από τις εκλογές που προβλέπονται δύσκολες για τον ίδιο, τάχθηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Είναι σαφές ότι στην πηγή των προβλημάτων της Τουρκίας βρίσκονται τα Συντάγματα που συνέταξαν οι πραξικοπηματίες από τη δεκαετία του 1960 (…) Ήρθε ίσως η ώρα να ξανανοίξει η Τουρκία τη συζήτηση για ένα νέο Σύνταγμα», είπε ο Ερντογάν. «Θα μπορούσαμε να λάβουμε μέτρα προς αυτήν την κατεύθυνση, αν καταλήγαμε σε συμφωνία» με το υπερεθνικιστικό κόμμα MHP, πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τη λήξη του υπουργικού συμβουλίου στην Άγκυρα.

Ο Ερντογάν διαβεβαίωσε ότι οποιοδήποτε προσχέδιο για το νέο Σύνταγμα θα τεθεί σε δημοψήφισμα

Ο Ερντογάν προχώρησε ήδη το 2017 στην αναθεώρηση του Συντάγματος του 1982, το οποίο συντάχθηκε αμέσως μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα. Με αυτήν την αναθεώρηση, που εγκρίθηκε επίσης με δημοψήφισμα, η Τουρκία υιοθέτησε το προεδρικό σύστημα, διευρύνοντας τις εξουσίες του αρχηγού του κράτους, όπως σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Πολλοί αναλυτές και στελέχη της αντιπολίτευσης εκτιμούν ότι ο Ερντογάν έχει την πρόθεση να επισπεύσει τις επόμενες προεδρικές και βουλευτικές εκλογές, που, υπό κανονικές συνθήκες, θα πρέπει να διεξαχθούν το 2023. Ο ίδιος το διαψεύδει.

Ο 66χρονος Ερντογάν βρίσκεται στην εξουσία από το 2003, αρχικά ως πρωθυπουργός και στη συνέχεια, από το 2014, ως πρόεδρος. Θεωρητικά, με βάση το Σύνταγμα μπορεί να παραμείνει πρόεδρος της χώρας μέχρι το 2028.

 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »