*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

17 Φεβρουαρίου

Η φωτογραφία-ντοκουμέντο του Βαγγέλη Βιβικιδη, το κλείσιμο των μικροφώνων απο τον Ματθαίο και οι ειδήσεις χωρίς μεϊ-καπ

17 Φεβρουαρίου


Οι πολίτες καταγγέλλουν στο
facebook τον Δήμο Ξάνθης για την κατάσταση των πεζοδρομίων της πόλης λόγω έλλειψης αλατιού για να μην παγώνουν:

«Βαγγέλης Βιβικίδης: Τα πεζοδρόμια στη Π. Τσαλδάρη έχουν γίνει παγίδες. Όλο το χιόνι έγινε πάγος. Ο Δήμος δε θα έπρεπε να προβλέψει για σακούλες με αλάτι? Οι Δήμοι Μύκης και Ροδόπης το κάνανε. Προσπαθούμε απ' το πρωί όλα τα μαγαζιά να καθαρίσουμε τον πάγο».

(σ.σ. Να γιατί απέτυχες αντιδήμαρχε Γιάννη Ζερενίδη. Που έχεις και το θράσος να ζητάς και  τα ρέστα απο τους πολίτες της Ξάνθης...)

…………………………….

Άκουσον! Άκουσον!

*Έπρεπε να λείπει τελικά από την δια Περιφοράς συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Δευτέρας 15 Φεβρουαρίου ο Γιάννης Μπούτος (σ.σ. Απουσίαζε αναγκαστικά για μια εγχείριση …), για να αποδειχτεί τι επακριβώς;

Ότι ο προεδρεύων αντιπρόεδρος Ματθαίος Σαββίδης δυστυχώς ήταν… χειρότερος;

……

*Ματθαίος Σαββίδης που εκλέχτηκε αντιπρόεδρος με τις ψήφους της αντιπολίτευσης (!) και δυστυχώς δεν υπάρχει συνεδρίαση που να μην εκτίθεται συνεχώς!!! Κι άντε ο άτολμος Δημαρχόπουλος δεν έχει το θάρρος να του ζητήσει να παραιτηθεί από το αξίωμά του, οι υπόλοιποι; Λύρατζης, Μελισσόπουλος, Χατζηθεοδώρου; Άντε δεν βλέπουν…

Δεν ακούν κιόλας;

……

*Κι άντε ο Ματθαίος «σφυρίζει» αδιάφορα και κάνει ότι δεν αντιλαμβάνεται ότι τον έχουν πάρει πλέον χαμπάρι όλοι…

Και κυρίως οι δημότες! Οι υπόλοιποι τι κάνουν; Τους «φταίει» ο Γιάννης Μπούτος και δεν τους «φταίει» ο υποτιθέμενος «δικός» τους αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης; Σε κάθε συνεδρίαση δηλαδή κάθε φορά που ο Ματθαίος Σαββίδης θα διευθύνει τις συνεδριάσεις θα έχουμε τα ίδια και τα ίδια; Να ΚΛΕΙΝΕΙ τα μικρόφωνα της αντιπολίτευσης και να τα έχει συνεχώς ανοιχτά για να… «βρίζει» όλους όσους του ασκούν κριτική ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Ζερενίδης;

……

*Σημειώνω ότι η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης συνεχίζεται και σήμερα Τετάρτη (15.00) και από την ώρα που θα λείπει ο Γιάννης Μπούτος, πολύ φοβάμαι ότι ο Ματθαίος σήμερα (σ.σ. Που συζητούνται και τα θέματα του ΦΥΣΙΣ και της ΔΗΚΕΞ…), θα… είναι χειρότερος! Υπερβάλλοντος σε… «ζήλο» για υπερασπίσει τους όψιμους… «φίλους» του!!! Ούτε… «μαθήματα» να του έκανε ο Φανουράκης δεν θα «διεύθυνε» έτσι! Και το χειρότερο από όλα; Ούτε το πατατράκ μ’ εκείνη την περιβόητη ψηφοφορία για το θέμα της Μύκης που το 19-2 έγινε τελικά… 21-2 με τον Μπούτο να ψηφίζει από τα έδρανα, δεν του έβαλε μυαλό. Δυστυχώς...!

……

*Τι… ΔΕΝ μου έκανε εντύπωση στη συνεδρίαση της περασμένης Δευτέρας; Η αγωνία και ο πανικός του αντιδήμαρχου Πολεοδομίας, Δόμησης και… αδειαδότησης Γιάννη Ζερενίδη!!! ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΤΟΣ!

Ακόμη κι όταν μετά τις «ύβρεις» εναντίον όλων όσων του άσκησαν κριτική για το μπάχαλο στη πόλη λόγω του χιονιά… "παρακαλούσε" τον δημοτικό σύμβουλο Βασίλη Παπαδόπουλο να ανακαλέσει την παραίτησή του!

……

*Ποιος φανταζόταν πλην εμού βέβαια, ότι ο Γιάννης Ζερενίδης θα φτάσει στο σημερινό σημείο…;! Να είναι αυτή τη στιγμή στο στόχαστρο όλων;

……

*Απεργία διαρκείας για τους εργαζόμενους Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ)/Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) στα ειδικά σχολεία και εκπαίδευσης, κήρυξε το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής  (ΠΟΣΕΕΠΕΑ), καθ' όλη τη διάρκεια εφαρμογής των έκτακτων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας για τις περιοχές που επιβάλλεται η αναστολή της δια ζώσης λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η ΠΟΣΕΕΠΕΑ κάνει έκκληση προς την Κυβέρνηση να επανεξετάσει, «την ύστατη αυτή ώρα, ειδικά και μετά τις καιρικές προβλέψεις, τις αποφάσεις καθώς η κατάσταση σε πολλές περιοχές είναι δραματική».

 

Εμβολιασμοί: Έφτασαν τους 3.576 στη Ξάνθη, 25.640 στην ΑΜΘ



Σε 3.576 ανέρχονται οι εμβολιασμοί που έχουν ολοκληρωθεί στην Ξάνθη, καθώς προστέθηκαν 135 νέοι που πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή τη Δευτέρα 15/02.

Εξ’ αυτών οι 1.201 μάλιστα αφορούν τη δεύτερη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού ενώ από τη Δευτέρα (15/02) ξεκίνησαν και οι εμβολιασμοί της πληθυσμιακής ομάδας 60-64.

Το Κέντρο Υγείας Σταυρούπολης, στο οποίο προσέρχονται κατόπιν ραντεβού οι ενδιαφερόμενοι για να λάβουν το εμβόλιο AstraZeneca αναφέρει τα εξής για την έναρξη των νέων εμβολιασμών: “Όλα κυλούν υπέροχα κατά την έναρξη εμβολιασμών κατά του κορονοϊού στο Κέντρο Υγείας μας! Οι δρόμοι πεντακάθαροι, ο κόσμος ευδιάθετος, το προσωπικό δυναμικό! Μπήκαμε στην τελική ευθεία, ώστε να βλέπουμε ξανά το χαμόγελό μας όπως παλιά... Καλή ανοσία σε όλους μας!”.

Αναλυτικά οι εμβολιασμοί που έχουν ολοκληρωθεί στην ΑΜΘ κατά ΠΕ έχουν ως εξής:

ΕΒΡΟΥ: 8.136 (+395 την 15/02/2021)

ΔΡΑΜΑΣ: 4.484 (+201 την 15/02/2021)

ΞΑΝΘΗΣ: 3.576 (+135 την 15/02/2021)

ΡΟΔΟΠΗΣ: 3.009 (+144 την 15/02/2021)

ΚΑΒΑΛΑΣ: 6.004 (+302 την 15/02/2021)

ΘΑΣΟΥ: 431

Σύνολο 25.640

 

Δήμος Διδυμοτείχου: Υποστήριξη δημοτών
για τη μετάβαση στο εμβολιαστικό κέντρο

Οι δημότες που έχουν επιβεβαιωμένο ραντεβού και αδυνατούν να μεταβούν στο εμβολιαστικό κέντρο θα μεταφέρονται με οχήματα του Δήμου Διδυμοτείχου.

Λόγω των καιρικών συνθηκών ο Δήμος Διδυμοτείχου ενεργοποιεί μηχανισμό, για την υποστήριξη μετακίνησης των δημοτών που πρέπει να μεταβούν στο εμβολιαστικό κέντρο Σουφλίου.

Οι δημότες που έχουν επιβεβαιωμένο ραντεβού μέσω της πλατφόρμας εμβολιασμού και αδυνατούν να μεταβούν στο εμβολιαστικό κέντρο, θα μεταφέρονται ασφαλώς με οχήματα του Δήμου Διδυμοτείχου.

Οι δημότες θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τον Δήμο Διδυμοτείχου σε εύλογο χρόνο πριν από το ραντεβού, ώστε να προγραμματιστεί η μετάβαση στην ώρα του ραντεβού.

Τηλέφωνο επικοινωνίας για την υποστήριξη μετάβασης: 6983395005

ΔΗΜΟΣ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ

 

Εμπιστοσύνη στους θεσμούς: Χαμηλά Αυτοδιοίκηση, Δημόσιο, Social Media, συνδικαλισμός, ΜΜΕ, ΜΚΟ, κόμματα & Εκκλησία

Τις Ένοπλες Δυνάμεις, το Εθνικό Σύστημα Υγείας και την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) εμπιστεύεται περισσότερο από όλους τους κατεστημένους θεσμούς ο Έλληνας με βάση τα αποτελέσματα της πρόσφατης Έρευνας του Friedrich Naumann Foundation που  αναδημοσιεύει  η ΕΛΣΤΑΤ.

Στο τέλος της «κλίμακας αξιοπιστίας» βρίσκονται η εκκλησία, τα πολιτικά κόμματα, συνδικαλιστικές οργανώσεις, ΜΜΕ και ΜΚΟ.

Παράλληλα, χαμηλά βρίσκονται:

-Αυτοδιοίκηση, Δημόσιο αλλά sosial media, ενώ είναι εντυπωσιακό ότι οι ενημερωτικές ιστοσελίδες βρίσκονται οκτώ θέσεις πιο ψηλά από τα υπόλοιπα ΜΜΕ!

Η έρευνα διενεργήθηκε στο διάστημα 14-22 Οκτωβρίου 2020 και οι ερευνώμενοι καλούνταν να απαντήσουν στο ερώτημα «Εσείς πόσο εμπιστεύεστε κάθε έναν από τους παρακάτω θεσμούς της ελληνικής πολιτείας;».

«Η εμπιστοσύνη των πολιτών αποτελεί σημαντική προϋπόθεση για τη διασφάλιση ποιοτικής στατιστικής πληροφορίας. Η ΕΛΣΤΑΤ συνεχίζει την αποστολή της για την παραγωγή και διάδοση χρήσιμων, αξιόπιστων και επίκαιρων στατιστικών. Το 2021, έτος Απογραφών (Γεωργίας – Κτηνοτροφίας, Κτηρίων και Πληθυσμού – Κατοικιών), προσβλέπουμε στη συμμετοχή όλων» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΛΣΤΑΤ.

 

Αναρχικοί «βανδάλισαν» με συνθήματα τον τοίχο του  γραφείου Πολιτικών Υποθέσεων στη Ξάνθη


Την ευθύνη για την επίθεση και τους βανδαλισμούς που δέχθηκε το γραφείο πολιτικών υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών, που στεγάζεται στην Παλιά Πόλη της Ξάνθης, ανέλαβε ομάδα αναρχικών.

Όπως τονίζουν σε σχετική ανακοίνωσή τους η επίθεση με μπογιές, τρικάκια και σπρέι, πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής και σχετίζεται με τις διαδηλώσεις υποστήριξης της απεργίας πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα.

“38 μέρες από την έναρξη απεργίας πείνας του Δ.Κ, με αίτημα την επιστροφή του στις φυλακές Κορυδαλλού, όπου και βρίσκονταν τα τελευταία 18 χρόνια. Η κυβέρνηση κρατάει σαφή στάση: Θέλουν να εξοντώσουν τον επαναστάτη Δημήτρη Κουφοντίνα. Θέλουν να τον εξοντώσουν, γιατί ακόμα νιώθουν το φόβο της κοινωνικής εξέγερσης” σημειώνουν χαρακτηριστικά.

“Την ευθύνη για την έκθεση της ζωής του την έχουν αποκλειστικά το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η Σοφία Νικολάου, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, και φυσικά όλο το συνάφι του Μητσοτακέικου. Εμείς έχουμε περάσει ήδη στην αντεπίθεση” προσθέτουν.

“Την Κυριακή 14/02 τα ξημερώματα επιτεθήκαμε σε παράρτημα του Υπουργείου Εξωτερικών, στην παλιά πόλη Ξάνθης, με μπογιές, τρικάκια και σπρέι. Όσο το κράτος συνεχίζει να δείχνει τα δόντια του στους πολιτικούς κρατούμενους και το ταξικό κίνημα, τόσο εμείς θα στρώνουμε το δρόμο για την κοινωνική επανάσταση” καταλήγει η ίδια ανακοίνωση ανάληψης ευθύνης.

 

Διανομή τροφίμων από την ΑΠΟΣΤΟΛΗ και τον ΜΑΣΟΥΤΗ
σε 200 οικογένειες της Αλεξανδρούπολης και των Φερών

Διανομή τροφίμων από την ΑΠΟΣΤΟΛΗ και τον ΜΑΣΟΥΤΗ σε 200 οικογένειες της Αλεξανδρούπολης και των Φερών

Φιλανθρωπική δράση της Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και τα S/M ΜΑΣΟΥΤΗΣ.

Η Ιερά Μητρόπολις Αλεξανδρουπόλεως ανακοινώνει ότι σε συνεργασία με τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και τα Supermarkets «ΜΑΣΟΥΤΗΣ» διένειμαν την Παρασκευή 12 και Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2021 σε 200 οικογένειες της Αλεξανδρούπολης και των Φερών δέματα με τρόφιμα.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος εξέφρασε για μία ακόμη φορά την ευγνωμοσύνη του προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο καθώς και τις ευχαριστίες του στον Γενικό Διευθυντή της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα και την Εταιρία ΜΑΣΟΥΤΗΣ, για τη μεγάλης σημασίας συνδρομή τους προς το έργο που επιτελεί η Ιερά Μητρόπολή μας, ιδιαίτερα στην δύσκολη εποχή με την πανδημία του Covid-19.

Επίσης ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλους τους δικαιούχους αποδέκτες των δεμάτων την ευλογία του Χριστού και κάθε καλό στις οικογένειές τους.


Περιφέρεια ΑΜ-Θ: Ποια σχολεία είναι ανοιχτά και ποια κλειστά λόγω παγετού

Δείτε σε ποιες περιοχές την  Τετάρτη 17/02 τα σχολεία θα παραμείνουν ανοιχτά και που κλειστά λόγω παγετού κατόπιν σχετικών αποφάσεων των Δήμων :

Ανοιχτά τα σχολεία την Τετάρτη 17/02 στην Καβάλα

Κλειστά τα σχολεία την Τετάρτη 17/02 στην Θάσο

Ανοιχτά τα σχολεία την Τετάρτη 17/02 στον Δήμο Παγγαίου

Κλειστά τα σχολεία στον Δήμο Νέστου την Τετάρτη 17/02

Κλειστά τα σχολεία την Τετάρτη 17/02 στον Δήμο Ξάνθης

Κλειστά τα σχολεία στον Δήμο Κομοτηνής την Τετάρτη 17/02

Ανοιχτά τα σχολεία στο Νομό Δράμας την Τετάρτη 17/02 εκτός του Δήμου Κάτω Νευροκοπίου που θα παραμείνουν κλειστά

Ανοιχτά τα σχολεία στον Δήμο Αλεξανδρούπολης την Τετάρτη 17/02…

Καβάλα : Θετικός στον κορωνοϊό μαθητής του 2ου Λυκείου

Θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε μαθητής του 2ου Λυκείου Καβάλας το πρωί της Τρίτης.

Έχει ενημερωθεί τόσο η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας όσο και οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου ενώ δεν αποκλείται να πάψει η δια ζώσης διδασκαλία με τους μαθητές να επιστρέφουν στην τηλεκπαίδευση στο  συγκεκριμένο λύκειο

Στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Λαμίας ο Δημήτρης Κουφοντίνας


Στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Λαμίας νοσηλεύεται από την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου ο πολυισοβίτης Δημήτρης Κουφοντίνας μετά από πολυήμερη απεργία πείνας.

Ο «Λουκάς» της 17 Νοέμβρη εισήχθη στο νοσοκομείο για νοσηλεία στις 25 Ιανουαρίου, και ενώ είχε ξεκινήσει απεργία πείνας στις 8 του ίδιου μήνα.

Μόλις το Σαββατοκύριακο είχε δεχτεί την επίσκεψη της δικηγόρου του, Ιωάννας Κούρτοβικ, που παρουσίασε μια πολύ άσχημη κατάσταση του εντολέα της που με το ζόρι μπορούσε να επικοινωνεί με το περιβάλλον.

Η λύση της ΜΕθ ήταν το επόμενο βήμα, όσο δηλώνει ότι δεν υποχωρεί εωσότου ικανοποιηθεί το αίτημά του για μεταγωγή στον Κορυδαλλό. Το μόνο που είχε δεχτεί μέχρι τώρα ήταν φυσιολογικός ορός και η συζήτηση που είχε με τη συνήγορό του ήταν

Πηγή: lamiareport.gr

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »