*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

21 Ιανουαρίου

Τρία άτομα, έκλεψαν ένα...μοτοποδήλατο! Τι έγινε με την προσφορά των ιδιωτών γιατρών στο ΕΣΥ Ξάνθης; Οι ειδήσεις με άλλο στυλ....

21 Ιανουαρίου

Στους δρόμους πάλι χθες οι φοιτητές της Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης του ΔΠΘ.
Διαδήλωσαν ενάντια στο νέο νομοσχέδιο «Κεραμέως» 
και την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων στους χώρους εντός του Πανεπιστημίου!

……………………………….

ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!

*Όπως έχουμε ήδη γράψει, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης πλέον μεταφέρονται τα κρούσματα κορωνοϊού στη Ξάνθη και στη Κομοτηνή,, ενώ στο Νοσοκομείο Καβάλας, θα νοσηλεύονται πλέον τα νέα κρούσματα που εντοπίζονται στη Θάσο, τη Καβάλα αλλά και τη Δράμα.

Σκοπός του εγχειρήματος εκτός των άλλων να προετοιμαστούν και να οργανωθούν καλύτερα τα Νοσοκομεία Ξάνθης, Δράμας και Ροδόπη καθώς στην ουσία, τα νοσοκομεία πλέον με πρώτο ρόλο θα είναι αυτά της Αλεξανδρούπολης και της Καβάλας.

(σ.σ. Ήδη σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, γίνεται απολύμανση σε όλες τις κλινικές, ενώ μόνο ένα κρούσμα covid-19 νοσηλεύεται τώρα στο Νοσοκομείο....)

......

*Καλό αυτό ή κακό; Ο χρόνος θα δείξει, κάποια στιγμή όμως ο Σύλλογος Νοσοκομειακών γιατρών Ξάνθης θα πρέπει και να μας πει τι ελλείψεις υπάρχουν στις κλινικές Ξάνθης και ποιες από αυτές υπολειτουργούν ελλείψει γιατρών...

Με αποτέλεσμα πολλοί ασθενείς να περιμένουν στην... για κάποιες χειρουργικές ή ορθοπεδικές επεμβάσεις, όπως ο γνωστός μουσουλμάνος και αδελφός του γιατρού κυρίου Μπαλτατζή που κατήγγειλε για μια ακόμη φορά την ταλαιπωρία του.

Και περιμένει το ραντεβού με την Ορθοπεδική κλινική του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης.

......

*Και μια ερώτηση στους αρμόδιους. Τελικά με την προσφορά των ιδιωτών γιατρών στο ΕΣΥ τι έγινε; Και οι δηλώνοντες εθελοντές βουλευτές γιατροί –μεταξύ των οποίων... ΔΕΝ ήταν φυσικά ο γιατρός βουλευτής Σπύρος Τσιλιγγίρης, ο οποίος κανονικά συνεχίζει την λειτουργία του ιατρείου του και γι΄αυτό δεν προλαβαίνει να ασχοληθεί με τους πολίτες-πρόσφεραν τις υπηρεσίες του στα Νοσοκομεία Δράμας και Ξάνθης; ‘Η όλα έγιναν για επικοινωνιακούς και μόνο λόγους;

......

*Στα καλά νέα η επιστροφή του «περιπτερά» μας στην κεντρική πλατεία απέναντι από τα γραφεία του Μαχητή που έμεινε οικογενειακά σε καραντίνα 15 ημερών όταν κολλήσανε όλοι από την πεθερά του....

Επιστρέφει όμως δυναμικά και πάλι στο πόστο του (στο περίπτερο)  από σήμερα ή αύριο....!

Περαστικά και καλή δύναμη.

……

*Ποδοσφαιρικό 1. Πως είδαν οι φίλαθλοι της Ξάνθης που βρέθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης στο γήπεδο των Πηγαδίων για το παιχνίδι με τον Ιωνικό;

-Μα λίγες λέξεις... Απογοήτευση και μαύρο χάλι!

(σ.σ. Κατά τον Ανέστη Τσετινέ βέβαια και ορισμένους «πληρωμένους» αδρά αθλητικογράφους και υπαλλήλους, πρόκειται για την Μπαρτσελόνα  της Super League 2!).

......

Ποδοσφαιρικός 2. Έτοιμος να επιστρέψει στο ελληνικό πρωτάθλημα για λογαριασμό του Άρη είναι ο Κώστας Μήτρογλου. Σύμφωνα με τη LiveSport, ο επιθετικός της Μαρσέιγ έχει έρθει σε συμφωνία με τους «κίτρινους» και μένει να μείνει ελεύθερος από την ομάδα της Μασσαλίας για να μετακομίσει στη Θεσσαλονίκη.

……

Ο Άρης είχε πιο ψηλά στη λίστα του τον Χερόνιμο Μπαράλες του Αστέρα Τρίπολης, ωστόσο οι Αρκάδες ζήτησαν 350.000 ευρώ για την παραχώρησή του, γεγονός που οδήγησε σε… ναυάγιο τις διαπραγματεύσεις.

 

Συνελήφθησαν 3 άτομα στην Ξάνθη για κλοπή μοτοποδηλάτου


Συνελήφθησαν την Τετάρτη 20-1-2020 το βράδυ, σε οικισμό της Ξάνθης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης τρεις (3) ημεδαποί, διότι εντοπίστηκαν να επιβαίνουν σε δίκυκλο μοτοποδήλατο, το οποίο όπως διαπιστώθηκε είχαν αφαιρέσει λίγες ώρες νωρίτερα, από την πόλη της Κομοτηνής.

Το αφαιρεθέν δίκυκλο κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

 

Σοκ στον Βόλο: 30χρονος φέρεται να βίασε 15χρονη με νοητική αναπηρία

Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για «κατάχρηση προσώπου ανίκανου σε αντίσταση σε γενετήσια πράξη» άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου σε βάρος 30χρονου άνδρα, μετά από σχετική καταγγελία που έκαναν οι γονείς μιας 15χρονης κοπέλας στην αστυνομία.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ και σύμφωνα με όσα κατήγγειλαν, η έφηβη, που έχει μερική νοητική αναπηρία, γνώρισε τον 30χρονο κατηγορούμενο, αλβανικής υπηκοότητας, σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης την περασμένη Τρίτη.

Μετά από πρόσκλησή του, η νεαρή πήγε στο σπίτι του και τότε εκείνος φέρεται να ήρθε σε σεξουαλική επαφή μαζί της, χωρίς τη θέλησή της και εκμεταλλευόμενος τη διανοητική της κατάσταση.

Η 15χρονη εκμυστηρεύτηκε τα όσα συνέβησαν στους γονείς της όταν επέστρεψε στο σπίτι και εκείνοι προχώρησαν σε καταγγελία στην αστυνομία.

Ο 30χρονος συνελήφθη προχθές το βράδυ και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα υπηρεσίας, ο οποίος του άσκησε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για κατάχρηση προσώπου ανίκανου σε αντίσταση σε γενετήσια πράξη και τον παρέπεμψε στον ανακριτή για να απολογηθεί.

Ο άνδρας θα απολογηθεί αύριο, Παρασκευή, καθώς ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να προετοιμάσει την απολογία του.

Ωστόσο μέχρι τότε παραμένει κρατούμενος. Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, ο 30χρονος υποστηρίζει πως δεν είχε σεξουαλική επαφή με τη 15χρονη ούτε γνώριζε πως είχε νοητική υστέρηση.

 

Συνελήφθη Έλληνας οδηγός στη Δράμα με ναρκωτικά και χωρίς δίπλωμα
–Στην προσπάθειά του να διαφύγει έπεσα πάνω στο περιπολικό!

Συνελήφθη την Τετάρτη 20-1-2021 το απόγευμα, στη Δράμα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας ένας ημεδαπός, διότι στην προσπάθεια των αστυνομικών να τον ελέγξουν τη στιγμή που στάθμευε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε, αυτός επιχείρησε να διαφύγει και κινούμενος με το αυτοκίνητο προσέκρουσε στο περιπολικό και σε δύο σταθμευμένα οχήματα, ενώ κατά την ακινητοποίηση του αντιστάθηκε στους αστυνομικούς και απέρριψε στο οδόστρωμα δύο (2) νάιλον συσκευασίες με ηρωίνη, συνολικού βάρους 9,66 γραμμαρίων. Σημειώνεται επίσης ότι ο δράστης στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης. Κατασχέθηκαν η παραπάνω ποσότητα ναρκωτικών και το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

 

Έρευνα: Περισσότερα κρούσματα και θάνατοι από κορωνοϊό
στις περιοχές με τη μεγαλύτερη ανισότητα


Οι περιοχές που έχουν τα μεγαλύτερα επίπεδα εισοδηματικών ανισοτήτων εμφανίζουν επίσης μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων και θανάτων από κορωνοϊό, δείχνει μία νέα αμερικανική μελέτη.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Στατιστικής και Κοινωνιολογίας Τίμοθι Λιάο του Πανεπιστημίου Ιλινόις-Ουρμπάνα, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό «JAMA Network Open», ανέλυσαν στοιχεία της περιόδου Ιανουαρίου-Αυγούστου 2020 από σχεδόν όλες τις κομητείες των ΗΠΑ (3.141 συνολικά) και συσχέτισαν τον δείκτη εισοδηματικής ανισότητας Gini για κάθε μία από αυτές με τα στατιστικά του κορωνοϊού.

Ο δείκτης Gini κυμαίνεται από 0 (τέλεια ισότητα) ως 100 (μέγιστη ανισότητα) και για τις αμερικανικές κομητείες κυμαίνεται από 25,7 ως 66,5. Η μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι περιοχές με τον μεγαλύτερο δείκτη (άρα τη μεγαλύτερη ανισότητα) είχαν 2% έως 4% περισσότερα κρούσματα και 4% έως 7% περισσότερους θανάτους, σε σχέση με τις περιοχές με τη μικρότερη ανισότητα.

 

Το Followgreen App  «Έξυπνη» ανακύκλωση…
από κινητό» του Δήμου Αλεξανδρούπολης είναι εδώ!

Το Followgreen Δήμου Αλεξανδρούπολης (www.followgreen.gr/alexpolis) καινοτομεί και σου προσφέρει τη δυνατότητα να μαθαίνεις για τα νέα της Ανακύκλωσης και μέσω εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα! Κάνοντας χρήση του Followgreen app ο δημότης μπορεί να αποκτήσει εύκολα και γρήγορα πρόσβαση στο εκπαιδευτικό υλικό (Άρθρα / Βίντεο / Κουίζ) της πλατφόρμας για την ανακύκλωση και το περιβάλλον, μέσω του οποίου κερδίζει πόντους επιβράβευσης.

Επιπλέον, προσφέρεται η δυνατότητα στον δημότη να ανακαλύψει τα πλησιέστερα σημεία ανακύκλωσης στον Δήμου Αλεξανδρούπολης μέσω πλοήγησης σε χάρτη, όπου περιλαμβάνονται οδηγίες και χρηστικές πληροφορίες. Παράλληλα, κερδίζει πόντους είτε καταχωρώντας τον 10ψήφιο κωδικό, είτε σαρώνοντας με το κινητό του το ειδικό QR code, που θα βρει στο κουπόνι επιβράβευσης για την ανακύκλωση που κάνει στις Κοινωνικές Δομές του Δήμου.

Η εφαρμογή περιέχει έναν πλήρη και σύγχρονο μηχανισμό για την προβολή των πλησιέστερων τοπικών καταστημάτων που παρέχουν προσφορές. Οι δημότες μπορούν να αποκτήσουν τις προσφορές εξαργυρώνοντας τους πόντους επιβράβευσης, που έχουν συγκεντρώσει από τις παραπάνω ενέργειες.

Το Followgreen App του Δήμου Αλεξανδρούπολης διατίθεται χωρίς χρέωση στα App Store για iPhone και Google Play για Android κινητά και είναι προσβάσιμο σε όλους τους δημότες.

 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΠΟΔΟΜΩΝ
ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ - ΣΑΠΩΝ

Με στελέχη κλιμακίου της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, που βρίσκεται στην Π.Ε. Ροδόπης, συναντήθηκαν χθές Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021 ο Δήμαρχος Μαρωνείας – Σαπών κ. Ντίνος Χαριτόπουλος, Αντιδήμαρχοι και στελέχη της Δημοτικής Αρχής.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν ο προγραμματισμός και η δημιουργία συνεργείων για την άμεση διενέργεια αυτοψιών και καταγραφής των καταστροφών που υπέστησαν πάσης φύσεως κτιριακές υποδομές στις πληγείσες περιοχές του Δήμου από τις πλημμύρες στις 12 Ιανουαρίου 2021.

Ο Δήμαρχος αφού έκανε ενημέρωση για την κατάσταση που επικρατεί μετά τις πλημμύρες στο Δήμο, μαζί με τους συνεργάτες του οργάνωσαν ομάδες που θα συνοδεύουν τα κλιμάκια για τις καταγραφές.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »