*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

21 Νοεμβρίου

Τι συμβαίνει με τα rapid test της Ξάνθης! Ποσοστό 44.2% την Πέμπτη με 89 θετικά κρούσματα στα τεστ του Δήμου Ξάνθης.

21 Νοεμβρίου

Δείτε τι ποσοστά έδωσε ο ΕΟΔΥ σε άλλους Δήμους και τι έδωσε πάλι για την πόλη μας μέσα απο επίσημες ανακοινώσεις.

Φταίει η «ποιότητα» των tests ή άλλος είναι ο λόγος κύριε Σαπουνά; 

Τα rapid tests του Δήμου Ξάνθης είναι των ίδιων εταιρειών με τα rapid tests που πραγματοποιεί ο ΕΟΔΥ στους άλλους Δήμους κύριε Σαπουνά; 

Απίστευτα υψηλά ποσοστά έδωσε ο ΕΟΔΥ ειδικά για το Δήμο Ξάνθης μεταξύ άλλων 5 Δήμων με επίσημη ανακοίνωση την Παρασκεή που διαφέρει ωστόσο αισθητά με τα κρούσματα που δόθηκαν το βράδυ της Πέμπτης. Γεγονός που προκαλεί ποικίλα ερωτηματικά στα οποία οφείλει να απαντήσει ο εκπρόσωπός της στη Ξάνθη κ.Σπουνάς.

Συγκεκριμένα το βράδυ της Πέμπτης, στην καθημερινή τακτική ενημέρωση του ΕΟΔΥ, ανακοινώθηκαν 35 κρούσματα για την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης, ενώ το πρωί της Παρασκευής και ώρα 11.30 ο ΕΟΔΥ και πάλι, ανακοίνωσε ....89 θετικά κρούσματα, ΜΟΝΟ στο Δήμο Ξάνθης, από τα 201 rapid τεστ του Δήμου  που έγιναν απέναντι από το γήπεδο του ΑΟΞ και αφορούσαν την προηγούμενη ημέρα, δηλαδή την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου!

Διαφορές που τέθηκαν υπόψη και το Προέδρου του Ιατρικού συλλόγου Ξάνθης Τάσου Καραδέδου στην εκπομπή «ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΡΑΜΜΗ» του NEXT TV με το ερώτημα αν τα «τεστ» της Ξάνθης είναι με διαφορετικά ποιότητα και αξιοπιστία από την εταιρεία που τα αγόρασε ο Δήμος Ξάνθης σε σχέση με τα tests που έγιναν σε άλλους Δήμους, ή κάτι άλλο συμβαίνει!  Καθώς τα ποσοστά σε άλλους Δήμους είναι τέσσερις φορές... μικρότερα! Ο Πρόεδρος του Ιατρικού συλλόγου Ξάνθης εμφανίστηκε ωστόσο να μη γνωρίζει οτι τα τέστ έξω απ το γήπεδο του ΑΟΞ είναι αυτά που πλήρωσε ο Δήμος Ξάνθης (3.000 tests),  μετά απο εισήγηση του Ιατρικού συλλόγου Ξάνθης, η αγορά των οποίων εδεν έχει ανακοινωθεί απο το Δήμο Ξάνθης. 

 

ΤΙ ΑΝΕΦΕΡΕ Ο ΕΟΔΥ

Αναλυτικότερα το δελτίο τύπου του ΕΟΔΥ που μας εστάλη το πρωί της Παρασκευής (ώρα 11.30) ανέφερε τα παρακάτω:

Κλιμάκια του ΕΟΔΥ αποτελούμενα και από Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) πραγματοποίησαν την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου, δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test), μέσα από το αυτοκίνητο (drive through). Συνολικά, διενεργήθηκαν 1250 rapid test και βρέθηκαν 148 κρούσματα (11,8%). Τα θετικά αποτελέσματα των ελέγχων αφορούν σε 85 άνδρες και 63 γυναίκες.

Συγκεκριμένα, τα στοιχεία που αφορούν τις περιοχές ελέγχου είναι τα εξής:

Ξάνθη

Στον εξωτερικό χώρο απέναντι από το Γήπεδο του ΑΟΞ, πλησίον της Γέφυρας του Κοσύνθου έγιναν 201 έλεγχοι και βρέθηκαν 89 θετικά (44,2%). Πρόκειται για 50 άνδρες και 39 γυναίκες, με διάμεση ηλικία τα 43 έτη.

(σ.σ. Χθες Παρασκευή στον ίδιο χώρο βρέθηκαν και μέχρι τις 12 το μεσημέρι, έγιναν 130 τεστ σε πολίτες και βρέθηκαν 14 θετικοί, ποσοστό 10.77) .

Οι έλεγχοι ολοκληρώθηκαν αφού εξαντλήθηκαν τα 3.000  tests που αγόρασε ο Δήμος Ξάνθης και το συνεργείο μετέβη στη Καβάλα όπου θα διενεργήσει εκεί πλέον rabid tet)

Δείτε αναλυτικά όμως τα τεστ που και πάλι ο ΕΟΔΥ στο χθεσινό του δελτίο δίνει για 5 άλλους Δήμους! Θα διαπιστώσετε ότι εκεί τα ποσοστά και τα κρούσματα είναι ΑΠΙΣΤΕΥΑ πολύ λιγότερα!

Αναλυτικότερα:

Δήμος Τεμπών

Τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ επιχείρησαν στο Δήμο Τεμπών όπου διενεργήθηκαν 100  έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης  αντιγόνου (rapid test) και ανευρέθηκαν 4 κρούσματα (4%). Πρόκειται για 3 άνδρες και μία γυναίκα με μέση ηλικία τα 40 έτη.

Δήμος Κιλελέρ

Στην drive through δειγματοληψία στο Δήμο Κιλελέρ έγιναν 186 rapid test, όπου ανευρέθηκαν 4 θετικά (2,15%). Πρόκειται για 3 άνδρες και μία γυναίκα με μέση ηλικία τα 50 έτη.

Λαμία

Διενεργήθηκαν 232 rapid test και βρέθηκαν 7 κρούσματα. Πρόκειται για 5 άνδρες και 2 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 53 έτη

Βόλος

Κατά το χθεσινό drive through έλεγχο στο Βόλο, προέκυψαν 44 θετικά στα συνολικά 368 rapid test (11,99%). Πρόκειται για 24 άνδρες και 20 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 48 έτη.

Ναύπλιο

Drive through δειγματοληψία οργανώθηκε στο Ναύπλιο, όπου διενεργήθηκαν 163 rapid test τα αποτελέσματα των οποίων ήταν αρνητικά.  

ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΠΥΡΟ ΣΑΠΟΥΝΑ ΤΟΥ ΕΟΔΥ -ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΩΝ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ

-Επειδή λοιπόν μάλλον αιφνιδιάστηκε από τις ερωτήσεις μας ο Πρόεδρος του Ιατρικού συλλόγου Ξάνθης, ρωτάμε γι’ αυτή την ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ που είδαμε για τα rabid tests στο Δήμο Ξάνθης, τον υπεύθυνο του ΕΟΔΥ Σπύρο Σαπουνά.

-Τι συμβαίνει με τα rapid tests και γιατί η Ξάνθη, έχει τέτοιες αποκλίσεις; Οφείλεται στην ποιότητα των 3.000 tests που προμηθεύτηκε ο Δήμος Ξάνθης ή σε άλλη αιτία;  Και σε τελική ανάλυση γιατί τα ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ που επίσημα έδωσε ο ΟΕΔΥ μέσα σε ένα 24ωρο για τη Ξάνθη, έχουν τόσο μεγάλες διαφορές; 

-Τα rabiD tests που προμηθεύτηκε ο Δήμος Ξάνθης με ευθύνη του Φανουράκη,  είναι των ίδιων εταιρειών με τα rapid tests που πραγματοποίησε ο  ΕΟΔΥ στους άλλους Δήμους; 

ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ 24ΩΡΟ ΤΕΣΣΕΡΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΔΥ

-Επισημαίνουμε οτι το βράδυ της Παρασκευής ο ΕΟΔΥ έδωσε 31 κρούσματα για την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης, ενώ την ίδια μέρα ο ΕΟΔΥ στις 11.30 το πρωϊ είχε δώσει για τα rapid tests του γηπέδου του ΑΟΞ του Δήμου Ξάνθης, 89 (!) θετικά κρούσματα covid-19 με ποσοστό 44.2% (!) για την Πέμπτη 19/11. Και το απόγευμα της ίδια μέρας, για τα rapid test που έγιναν μέχρι τις 12 το πρωϊ της Παρασκευής το εξής αποτέλεσμα:  130 έλεγχοι στους οποίους βρέθηκαν 14 θετικά (10,7%). Πρόκειται για 9 άνδρες και 5 γυναίκες, με διάμεση ηλικία τα 40 έτη.

Μέσα σε ένα 24ωρο δηλαδή, τέσσερα εντελώς διαφορετικό αριθμό κρουσμάτων!!! Τα στοιχεία είναι στη διάθεση των Εισαγγελέων με βάση τις ημερομηνίες, τις ανακοινώσεις και τα έγγραφα του ιδίου του ΕΟΔΥ για τη Ξάνθη. 


Share this

Related Posts

Previous
Next Post »