*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

28 Οκτωβρίου

Τι να κάνει κανείς τα μέτρα και τα...επίπεδα, όταν ΔΕΝ ΤΗΡΗΘΗΚΑΝ και δεν τηρούνται ποτέ; Και απλά παίρνονται;

28 Οκτωβρίου

Έκλεψε και πάλι τις εντυπώσεις η διευθύντρια του Δήμου Ξάνθης Σοφία Ψωμά με την παρουσία της δίπλα στον Δήμαρχο Τσέπελη στους αγώνες ΟΡΕΙΝΗΣ ποδηλασίας. Ακόμη και με... μάσκα!

………………………………

ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ 1

Ο Δήμος Ξάνθης στηρίζει έμπρακτα την ποδηλασία στην Ξάνθη καθώς τα τελευταία χρόνια επιδεικνύει μια άνθηση που οφείλετε στη συνεχή δράση και το έντονο ενδιαφέρον του Ποδηλατικού Συλλόγου Ξάνθης «Ο ΠΗΓΑΣΟΣ» που μεταφράζετε σε διαρκή αγώνα, ευαισθητοποίηση, εθελοντισμό, ομαδικό πνεύμα και συμπόρευση ανθρώπων που πιστεύουν βαθιά ότι η Ξάνθη, μπορεί να ανεβεί σε όλα τα σκαλιά του βάθρου

(Ο Δήμαρχος Τσέπελης στους Ποδηλατικούς αγώνες Ορεινής Ποδηλασίας)

-Ενέκρινε εσύ Τσέπελη επιχορηγήσεις για τους... Παπαχρόνηδες και μην αγχώνεσαι! Όλο ΝΑΙ θα σου λένε σε όλα απο δω και πέρα...Και θα κάθονται "σούζα" δίπλα σου...!

………………………………

ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ 2

Στο επόμενο δελτίο τύπου ελπίζουμε να αναφερθεί σε σκάνδαλα και διαπλοκές στο Δήμο Αβδήρων χωρίς εισαγωγικά για να αναλάβει και τις ποινικές ευθύνες των όσων ισχυρίζεται στα κείμενα που στέλνει στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Ευτυχώς το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και ο χρόνος θα δικαιώσει την αλήθεια.

(Από την απάντηση του Δημάρχου Αβδήρων Γιώργου Τσιτιρίδη στον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Σάκη Κριτσίνη)

-Ευτυχώς... μόνο που όσα φέρνε η ώρα, δεν τα φέρνει ο χρόνος!

 

ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΑ

*Πολύ σοβαρότερη  είναι η επιδείνωση της κατάστασης με τα κρούσματα κορωναϊού σε σχολεία της πόλης της Ξάνθης, σε σχέση με τις ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ.

Άλλωστε για το λόγο αυτό ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Νίκος Ευφραιμίδης, έκανε δυο συσκέψεις τη Δευτέρα και την Τρίτη (χθες με τους παραγωγικούς φορείς), τονίζοντας με έμφαση ότι «το πρόβλημα είναι στη πόλη και στη νεολαία...», καθώς ούτε ένα, ούτε δυο αλλά 13 τμήματα διαφορετικών σχολείων της Ξάνθης λόγω των κρουσμάτων, βρίσκονται ήδη σε καραντίνα!

......

*Αναλυτικά η λίστα των τμημάτων:

1ο ΓΕΛ Ξάνθης: 2 τμήματα

2ο ΓΕΛ Ξάνθης: 5 τμήματα

3ο ΓΕΛ Ξάνθης: 1 τμήμα

4ο Γυμνάσιο Ξάνθης: 3 τμήματα

5ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης: 1 τμήμα

Μειονοτικό Γυμνάσιο Ξάνθη: 1 τμήμα

Σύνολο: 13 τμήματα

......

*Βέβαια κοντά στα κρούσματα αυτά, θα πρέπει να προσθέσουμε και αυτά των φοιτητών της Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης

......

*Το ωραίο της ιστορίας με τα συνεχή κρούσματα στα σχολεία της χώρας; Χθες θετική στον κορωνοϊό βρέθηκε και η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως!!!!

«Ο σύζυγός μου εμφάνισε συμπτώματα #covid19 και ελεγχθήκαμε και οι δύο. Τα αποτελέσματα και των δύο βγήκαν θετικά. Δεν έχω εμφανίσει καθόλου συμπτώματα και θα παραμείνω σε απομόνωση σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών», έγραψε σε ανάρτησή της στο Twitter.

-Καλά μας τα λές κυρία Υπουργέ, αλλά... υποτίθεται ότι εσείς οι ΥΠΟΥΡΓΟΙ τηρείτε τα μέτρα περισσότερο από όλους μας!!!!

......

*Και στο δια ταύτα. Τώρα γιατί κάλεσε χθες στις 10 το πρωί ο Νίκος Ευφραιμίδης τους Παραγωγικούς Φορείς της Ξάνθης, δηλαδή Στέλιο Μωραϊτη του ΕΒΕ Ξάνθης, Μαίρη Τσιακίρογλου της ΟΕΒΕ, Μπάμπη Δαργανάκη των καφέ, Γιάννη Ιερόπουλο των ξενοδόχων και Νίκο Γρηγοριάδη του Εμπορικού συλλόγου Ξάνθης;

Μα για τον απλούστατο λόγο ότι δεν ελέγχεται η κατάσταση, τουλάχιστον στα καφέ... αφού συνήθως όταν πηγαίνουν οι αστυνομικοί για έλεγχο, έχουν...ειδοποιηθεί τα μαγαζιά με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να μην διαπιστώνουν τίποτα! Και με το που φεύγουν... ο χαμός συνεχίζεται! Η αλήθεια είναι πικρή ναι μεν, αλλά και ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ λίαν σοβαρός η Ξάνθη να ξαναβρεί τον "κακό" εαυτό της!

......

*Μάλιστα είναι τέτοια η κοροϊδία που στην πραγματικότητα και να ήθελαν οι αστυνομικοί να ελέγξουν την κατάσταση, δυσκολεύονται... αφού υπάρχει κι ένα «κλειστό» δίκτυο με το οποίο ο ένας ενημερώνει τον άλλον!

-Φαντάζεστε ωστόσο ένας Εισαγγελέας (από τους τρεις που διαθέτουμε στο Πρωτοδικείο Ξάνθης και ΜΕΝΟΥΝ στη Ξάνθη...), να πάει να καθίσει ένα βράδυ στην «παραλία» ή το Σάββατο να πάει για... φρούτα στο παζάρι... τι θα διαπιστώσει!!!

Και που θα κρύβονται οι υποτιθέμενοι αρμόδιοι που ελέγχουν τα μέτρα που εξαγγέλλει ο Χαρδαλιάς, αλλά δεν τηρούνται από κανέναν!!! Φαντάζεστε...

......

*Αλήθεια κύριοι Εισαγγελείς της Ξάνθης; Μ' εκείνα τα...ράντζα στπο Αμοιρίδειο και τα ασθεναφόρα που επί μήνες κυκλκοφορούσαν χωρίς πινακίδες και δαπανήθηκαν χιλιάδες ευρώ επειδή ένας Δήμαρχος έτσι έμαθε να λειτουργεί 30 χρόνια και τώρα...ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ!  Μπορούμε τουλάχιστον ΤΩΡΑ να μάθουμε γιατί υπήρξε ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ απο όλες τις Αρχές του τόπου;

......

*Είδηση; Πάντως στους ποδηλατικούς αγώνες όπου μάλιστα ο... φιλόκαλος Μιχάλης Σπανίδης της «ΑΓΑΠΗΣ για τον Τσέπελη» θεάθηκε σχεδόν αγκαλιά με τον Δήμαρχο, είδα και τον αντιπρύτανη του ΔΠΘ Φώτη Μάρη!!!

-Λέτε ο Δήμαρχος Τσέπελης να τον έφερε στους ποδηλατικούς αγώνες για να συμμετέχει στα δια περιφοράς συμβούλια του Ιπποκράτη Καμαρίδη στη ΔΕΥΑΞ; Λέτε...; Γιατί πολλούς μήνες είχα ν΄ακκούσω κάτι για τον Μάρη και τον είδα τελικά σε....ποδηλατικούς αγώνες! 

.......

*Όποιος κρατάει "αρχείο" ας πάρει μερικές ανακοινώσεις της παράταξης Παπαχρόνη ΜΕΤΑ τις εκλογές....για τη σημεινή "παρέα" του Δήμου ή τις συγκρούσεις του αρχηγούς της στα δημοτικά συμβούλια ακόμη και με τους νομικούς! Και ας δει το ΤΩΡΑ! Κι έναντι "πινακίου" φακής....Τα "ανταλλάγματα" να είχαν και μεγαλύτερη "αξία"...

……

*Δεν πρόκειται να κάνει αντιδήμαρχο από την παράταξη Κριτσίνη ή από την παράταξη Τσολακίδη ο  Δήμαρχος Αβδήρων Γιώργος Τσιτιρίδης. Το ξεκαθάρισε χθες ο ίδιος στην «Ανοιχτή γραμμή» του Next tv οπότε μάλλον ατύχησε ο Χάρης Σουπιάδης ο οποίος δεν πρόκειται να γίνει... Χασάν Ογλού Φερτούν, όσο κι αν το «πάλεψε» όσο μπορούσε...!

Κι όσο για την επόμενη φορά; Ο Χάρης Σουπιάδης κομμάτι δύσκολο να εκλεγεί ξανά δημοτικός σύμβουλος. Εκτός αν δεν δώσει ο... Νίκος Μαυρίδης! Λέω...

.....

*Σύσκεψη στην Αντιπεριφέρεια Ξάνθης  για τα μέτρα και τον κορωνοϊό και ο Τσέπελης ενώ αρμόδιος αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας είναι ο Γιάννης Ζερενίδης, έστειλε τον....Φανουράκη ως εκπρόσωπό του! Κι ενώ διαθέτει και γιατρό η παράταξή του! Επί παντός επιστητούν Φανουράκης...Όλοι οι άλλοι είναι απλώς για να "φωνάζουν" εναντίον του μέσα στο δημαρχείο γιατί δεν πήραν τις απευθείας αναθέσεις οι δικοί τους εκλεκτοί! Μόνο για να ΦΩΝΑΖΟΥΝ....! Ο Λάκης Στυλιανιδης είχε τον Τσέπελη επί χρόνια κι ο Τσέπελης έχει τον Φανουράκη! Έτσι "προοδεύουν" μόνο οι Δήμοι...! Ο αρχηγός να κάνει τη λεζάντα και ο "υπαρχηγός" για όλες τις άλλες δουλειές...Και οι "αφρίζοντες" φωνασκούντες! 

 

Νέο ιστορικό χαμηλό για την τουρκική λίρα
-Καταρρέει την οικονομίας της Τουρκίας ο Ερντογάν!

Η τουρκική λίρα υποχώρησε σε νέο χαμηλό επίπεδο - ρεκόρ σήμερα, με την ισοτιμία της να διαμορφώνεται πέρα από τις 8,1 λίρες ανά δολάριο.

Οι εντάσεις στις σχέσεις της Τουρκίας με τις ΗΠΑ, η διένεξή της με τη Γαλλία, η διαμάχη της με την Ελλάδα για τα θαλάσσια δικαιώματα και η συγκρατημένη νομισματική πολιτική στήριξης της κεντρικής τράπεζας έχουν επηρεάσει αρνητικά τη λίρα.

«Θα ήταν δύσκολο για την τουρκική κεντρική τράπεζα να παραδεχτεί πιο καθαρά ότι δεν θέλει να λάβει οποιαδήποτε μέτρα για να σταθεροποιήσει τις προοπτικές του πληθωρισμού και τη λίρα απέναντι σε πολιτική πίεση», δήλωσε αναλύτρια της Commerzbank σε σημείωμά της.

«Οι αυξημένες γεωπολιτικές εντάσεις και η απειλή κυρώσεων από τις ΗΠΑ επιτείνουν περαιτέρω το αρνητικό κλίμα για τη λίρα», πρόσθεσε.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »