*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

19 Σεπτεμβρίου

O Νόμος του Τσέπελη, η αντίδραση του Βασίλη Παπαδόπουλου και η "σιωπή" του Δημαρχόπουλου. Οι ειδήσεις με άλλο στυλ

19 Σεπτεμβρίου
Το «περιβόητο» ασθενοφόρο του Δήμου Ξάνθης μεταφέρθηκε χθες από την αυλή το Ορφανοτροφείου στη... καθαριότητα του Δήμου Ξάνθης κυκλοφορώντας και πάλι ΧΩΡΙΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ! Πως κυκλοφορεί κύριε Διοικητή της Τροχαίας Ξάνθης και κύριοι Εισαγγελείς ΧΩΡΙΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ το συγκεκριμένο όχημα;
………………………………………
ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Όχι… Εμάς δεν μας πτοεί ούτε το θράσος του σημερινού Δημάρχου να θέλει να επιβάλει το Νόμο του Τσέπελη στη πόλη, ούτε η «απάθεια» με την οποία δυστυχώς και η αντιπολίτευση αντιμετωπίζει τη συγκεκριμένη περίπτωση που έχει αποθρασυνθεί ακόμη περισσότερο όπως φαίνεται από τις ίδιες τις ενέργειές του…
Προφανώς γιατί θεωρεί ότι έχει «καλούς δικηγόρους» και κάτι θα τον βρουν να τον «σώσουν» όπως και παλιότερα, σε περίπτωση που καθίσει στο εδώλιο…!
Ας κάνουν όλοι πίσω. Εμείς το έχουμε πει και το επαναλαμβάνουμε, δεν χαρίζουμε το μέλλον της πόλης μας σε κανέναν. Και κυρίως στον Τσέπελη….
……
*Κι όσο για τον Δημαρχόπουλο που στη συνεδρίαση της περασμένης Τρίτης ήταν σαν να ΜΗΝ υπήρχε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, δικό του το πρόβλημα…
Ούτως ή άλλως εμείς έχουμε διαχωρίσει τη θέση μας εντελώς από τον εν λόγω κύριο που παραμένει κατώτερος των περιστάσεων…
Εκτός αν βέβαια κάπου τον «κρατάνε» Φανουράκης - Τσέπελης και δεν το «μαρτυράει»!
……
*Και βέβαια, τα ίδια θα πω και για τον γιατρό και δημοτικό σύμβουλο της ΑΓΑΠΗΣ Βασίλη Παπαδόπουλο που ενώ είχε απόλυτο δίκαιο σε αυτά που είπε αποχωρώντας από την συνεδρίαση της περασμένης…
Κακώς ανέχτηκε την «σιωπή»  των άλλων δημοτικών συμβούλων  της ΑΓΑΠΗΣ και κυρίως του Αρχηγού Παπαχρόνη…
Άλλωστε οι φίλοι και οι συναγωνιστές  στα δύσκολα φαίνονται…
……
*Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί «ενοχλήθηκαν»  τόσο πολύ ορισμένοι, επειδή ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης Στέλιος Μωραίτης, δικαίως μίλησε για δικαίωση στο θέμα  του 12%, την ώρα μάλιστα που ακόμη και πριν λίγες μέρες κάποιοι τον κατηγορούσαν για την μη υπογραφή της ΚΥΑ (Κοινή Υπουργική Απόφαση).
-Υπογράφηκε λοιπόν η ΚΥΑ όπως ήδη μας είχε ενημερώσει ο Ευριπίδης γιατί ο Νομός Ξάνθης φαίνεται ότι δεν διαθέτει…Κυβερνητικό βουλευτή και επιτέλους τέλος καλό, όλα καλά, πάμε γι’ άλλα!
……
*Και φυσικά κι ένα ερώτημα στον Πρόεδρο των ξενοδόχων Γιάννη Ιερόπουλο. Τι έχει με τον Πρόεδρο του ΕΒΕ Ξάνθης και γιατί όπως συχνά πυκνά τον «ειρωνεύεται», για την δικαίωση του 12% ισχυρίστηκε ότι είχε αντίκτυπο στους ξενοδόχους επιχειρηματίες…
Γιατί δεν ρωτάει τον Θόδωρο Μαρκόπουλο ή άλλους συναδέλφους του να δούμε, έχουν την ίδια άποψη μαζί του;
Εκτός αν πάσχει και αυτός από «σύνδρομο»… Μωραΐτη! Είναι κι αυτό και άποψη βέβαια…
……
*Από τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου στις 13.00 και πάλι ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΡΑΜΜΗ με τον Πάνο Παπαδόπουλο και σε επανάληψη στις 19.00. Φυσικά από το NEXT tv.
(σ.σ. Κι ένα αποκλειστικό. Μην αποκλείσετε σε κάποια φάση και συνεργασία του Next tv με το πρώην Κανάλι 6 και τον Κώστα Κανάτα. Όλα είναι πλέον μέσα στο τηλεοπτικό παιχνίδι… ανάλογα βέβαια και το πώς θα διαμορφωθεί το τηλεοπτικό τοπίο που κάθε μέρα αλλάζει συνεχώς!).

Συνελήφθησαν τρεις Δροσερίτες για κλοπή Ι.Χ.Φ αυτοκινήτου
Συνελήφθησαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής (18-9-2020), σε αγροτική περιοχή του Δροσερού Ξάνθης, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος του Τμήματος Ασφαλείας Ξάνθης τρείς ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή τροχοφόρου.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους τρεις δράστες να αποσυναρμολογούν ένα Ι.Χ.Φ αυτοκίνητο, το οποίο όπως προέκυψε είχαν αφαιρέσει λίγες ώρες νωρίτερα από την πόλη της Ξάνθης.
Το αφαιρεθέν όχημα κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.

Συνάντηση Ιατρικού Συλλόγου και Διευθύνσεων 
Εκπαίδευσης για την πανδημία
Όπως ανακοινώθηκε, από τον Ιατρικό σύλλογο Ξάνθης,  πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Προεδρείου του Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης με τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ξάνθης κ. Στυλιανίδου και κ. Ιωαννίδη αντίστοιχα.
Στη συνάντηση ανταλλάχθηκαν απόψεις σχετικά με τη διαχείριση του υγειονομικού προβλήματος του κορωνοιού, εν όψει της έναρξης του νέου σχολικού έτους. Επιβεβαιώθηκε η διάθεση συνεργασίας για την αντιμετώπιση προβλημάτων που ενδεχομένως θα προκύψουν, καταλήγει η ανακοίνωση.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΑΡΑΔΕΔΟΣ
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Ποδηλατική Διαδρομή «Ο 8ος Άθλος του Ηρακλή» 
από το Επιμελητήριο Ξάνθης!
Το Επιμελητήριο Ξάνθης, στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου “QNeST - Quality Network on Sustainable Tourism”, το οποίο εντάσσεται στο πρόγραμμα ADRION, διοργανώνει Ποδηλατική Διαδρομή με τίτλο: “Ο 8ος Άθλος του Ηρακλή”, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 10:30 π.μ., με σημείο εκκίνησης τον Άγιο Νικόλαο (Πόρτο Λάγος) και τερματισμό το Αρχαιολογικό Μουσείο Αβδήρων.
Αξιοσημείωτο είναι ότι κατά τη διάρκεια της Ποδηλατικής Διαδρομής θα γίνουν στάσεις σε συγκεκριμένα σημεία ενδιαφέροντος, όπου αρχαιολόγος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ξάνθης θα περιγράψει την ιστορικότητα των σημείων αυτών αλλά και τη σύνδεση με τον 8ο Άθλο του Ηρακλή. Οι συμμετέχοντες, στο τέλος της Διαδρομής, θα έχουν τη δυνατότητα να ξεναγηθούν στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αβδήρων.
Η συγκεκριμένη Ποδηλατική Διαδρομή εντάσσεται στις Πιλοτικές Διαδρομές οι οποίες σχεδιάστηκαν για την περιοχή με την συνεργασία φορέων, με κριτήρια και προδιαγραφές του Συμβουλίου της Ευρώπης με σκοπό την προώθηση βιώσιμου και ποιοτικού τουρισμού μέσω της δημιουργίας ενός διασυνοριακού τουριστικού δικτύου.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ

Κατέληξε την Πέμπτη 82χρονη από την Ορεστιάδα, 
στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης
Κατέληξε, τελικά την Πέμπτη, η 82χρονη γυναίκα από την Ορεστιάδα, που νοσηλεύονταν με κορωνοϊό στο νοσοκομείο αναφοράς της Αλεξανδρούπολης, όπως αναφέρει η ΕΡΤ Ορεστιάδας.
Η γυναίκα ήταν μητέρα της 56χρονης που επίσης εξέπνευσε στο νοσοκομείο με τελική αιτία τον κορωνοϊό, στις 9 Σεπτεμβρίου, και πεθερά του 62χρονου που είχε κάνει επανεισαγωγή στις 12 του μήνα και συνεχίζει να νοσηλεύεται στις Μονάδες που περιθάλπουν ασθενείς με covid-19. Ο θάνατος της 82χρονης ήταν ο 27ος που καταγράφεται στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης.
Επιβεβαιώνονται επίσης οι πληροφορίες ότι θετικοί στον ιό βρέθηκαν δύο από τους 12 τραυματίες πρόσφυγες/μετανάστες, που διακομίστηκαν την Τετάρτη  το πρωί στο νοσοκομείο μετά το τροχαίο που σημειώθηκε στην περιοχή Αγνάντιας του δήμου Αλεξανδρούπολης.

Σεμινάρια COVID-19 από το Νομαρχιακό ΚΕΚ Ξάνθης 
σε συνεργασία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης
Σας γνωρίζουμε ότι το Νομαρχιακό ΚΕΚ Ξάνθης σε συνεργασία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης ολοκλήρωσε το πρώτα σεμινάρια COVID-19 για τις επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος που δήλωσαν συμμετοχή. Γνωρίζουμε στους επιχειρηματίες, εργαζόμενους και πολίτες της περιφέρειας ότι τα σεμινάρια αυτά είναι δωρεάν, γίνονται διαδικτυακά και μας θωρακίζουν από τους κινδύνους που ελλοχεύει η Πανδημία.
Παρακαλούμε ξανά τις επιχειρήσεις της Περιφέρειάς μας να δηλώσουν ηλεκτρονικά συμμετοχή στην ιστοσελίδα https://docs.google.com/forms/d/1Qu63bMoxTX_ZWsziugVkqAeKMazQdaC3-FMUTCfdnVM/viewform?ts=5f04c8b4&edit_requested=true. Για πολλές επιχειρήσεις η πιστοποίηση COVID-19 είναι υποχρεωτική και σε περίπτωση που δεν υπάρχει κινδυνεύουν με υψηλά πρόστιμα βάσει της ΚΥΑ 1881/29-5-2020 (ΦΕΚ Β’2084/2020) για παράβαση των στοιχείων των ειδικών υγειονομικών πρωτόκολλων.
Η πρόσκληση αυτή πραγματοποιείται στα πλαίσια ενίσχυσης των επαγγελματιών, των εργαζομένων και των πολιτών της περιφέρειάς μας. Οι επαγγελματίες μας υγειονομικού ενδιαφέροντος αποτελούν μία από τις σημαντικότερες κινητήριες δυνάμεις στην στήριξη του τουρισμού και της ανάπτυξης.
Κώστας Κουρτίδης
Εντεταλμένος Σύμβουλος ΠΑΜ-Θ
Πρόεδρος Νομαρχιακού ΚΕΚ Ξάνθης

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »