*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

03 Ιουλίου

Έφυγε ο "Θοδωρής" της πλατείας! Ένα κομμάτι καθημερινής συνήθειας...Ο Καράογλου για τους συνοριακούς σταθμούς

03 Ιουλίου
 Το αγωνιώδες «ΞΥΠΝΗΣΕ Ξανθιώτες» του Αναστάσιου Τσορλίδη στο fb
…………………………………..
ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ1
Ερωτώ ευθέως τον βουλευτή της Ν.Δ. Σπύρο Τσιλιγγίρη γιατί δεν μας τα λέει καλά...! Απο μπροστά εγκώμια στους Πρόεδρο του ΕΒΕ Ξάνθης και τους Φορείς κι απο πίσω...άλλα;;!
- Δηλαδή ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Νίκος Ευφραιμίδης που έχει ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΘΕΙ από την Συντονιστική Επιτροπή των Φορέων να κλείσει το ραντεβού με τον Πρωθυπουργό δεν μπορεί και δεν έχει αυτήν την δυνατότητα...;
Και μπορείς μόνο... εσύ;
(Ο Πάνος Παπαδόπουλος στο «Πολιτικό Καφενείο» του «Μ»)
Και...κοίτα ποιος «μιλάει»...ο κύριος «εξαφανισμένος» μέχρι σήμερα...
…………………………………..
ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ2
Πότε προβλέπεται να έρθει ο Πρωθυπουργός που απέκλεισε όλη την Περιφέρεια μας από τα σύνορα, να μας ενημερώσει πότε ανακαλύφθηκε ότι ο Covid-19 πέρα από ιογενής είναι και ραδιενεργός και εκπέμπει και ακτινοβολία.
Μιας και από τον Προμαχώνα μπορείς να μπεις στη χώρα μας, αλλά από όλη την Α.Μ.Θ. όχι.
Αναμένω με πολύ ευλάβεια τα ευρήματα της συγκεκριμένης επιστημονικής έρευνας.
(Ο Ανέστης Αντωνιάδης στο facebook)
-Κι εμείς αναμένουμε με ευλάβεια....την άφιξη της Φώφης στην περιοχή μας.! Που μετά τις εκλογές, ούτε σαν τουρίστας δεν περνάει!

ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΑ
 «Έφυγε» ο Θοδωρής της πλατείας σε ηλικία μόλις  45 ετών.
*Η είδηση όπως καταγράφηκε στα μέσα. Ένας άνδρας 44 ετών βρέθηκε νεκρός το μεσημέρι της Τετάρτης σε διαμέρισμα στην περιοχή της Θερμοπυλών και Θήρας.
Οι περίοικοι και οι συγγενείς δεν είχαν σημεία ζωής και έτσι ειδοποίησαν τις αρχές, με αποτέλεσμα να παραβιαστεί είσοδος και να βρεθεί νεκρός στο διαμέρισμα ο άτυχος άνδρας.
Για τα αίτια του θανάτου παραγγέλθηκε νεκροψία-νεκροτομή από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία της Θράκης που απέκλεισε ωστόσο εγκληματική ενέργεια.
.......
*Το γεγονός. Ο νεκρός δεν ήταν άλλος από τον γνωστό σε όλους μας Θοδωρή Χαραλαμπίδη, που δεν υπήρχε μέρα ή μάλλον απόγευμα ή βράδυ, που να μη «τριγυρίζει» στα καφέ και τις ταβέρνες της κεντρικής πλατείας, ζητώντα ...«τράκα» 1-2 ευρώ κι όταν κανείς γούσταρε τον έπιανε και στη κουβέντα...λέγοντας είμαι ο γιος του Χάρη! (σ.σ. Του πρώην ιδιοκτήτη του Σκορπιού)
.......
*Την τελευταία φορά λοιπόν που τον συνάντησα –πριν μια βδομάδα- μου αποκάλυψε ότι τον τελευταίο χρόνο πήγαινε στη  Θεσσαλονίκη σε κέντρο απεξάρτησης (μια φορά την εβδομάδα...) και έπαιρνε από την Πρόνοια 610 ευρώ το δίμηνο, ενώ έπαιρνε και φαγητό από το σισίτιο της Μητρόπολης για τον ίδιο αλλά και για την κοπέλα με την οποία διατηρούσε σχέση εδώ κι ένα μήνα περίπου.
......
*Και στον επίλογο. «Έφυγε» λοιπόν ο Θοδωρής... Μια ακόμη «φιγούρα» της εποχής μας. Μια καθημερινή συνήθεια...
Και θα μας λείψει. Τουλάχιστον σε μας που είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε τη ζωή από όλες τις πλευρές της. Καλό του ταξίδι....παλιέ συμμαθητή.....Ν.Κ.
......

*Δεν κατάλαβα τι θέλει επακριβώς να μας πει ο "γνωστός" κ.Γιώργος Τράγκας εξαπολύοντας μύδρους κατά του Γρηγόρη Δημητριάδη. Και δεν κατάλαβα τι υπονοεί; Οτι ο Γρηγόρης φταίει που η "συμφωνία" του με τα παραΠΟΛΙΤΙΚΑ fm ολοκληρώθηκε, παίρνοντας  σαν κύριος όλη την αποζημίωσή του;  Ή ΄μήπως είναι η πρώτη φορά που με όχι και τόσο νορμάλ τρόπο, ολοκληρώνεται η συνεργασία του Γιώργου Τράγκα με ένα μέσον;! Να θυμηθούμε ο συγκεκριμένος κύριος πόσα Μέσα είχε, πόσους εργαζόμενους άφησε ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ και πως γίνεται....κατά περίσταση να βρίσκεται πάντα με την πλευρά του....προσωπικού συμφέροντος; Αλλά βρήκε και τα κάνει! Επειδή κάποιοι δεν του κάνουν τα "κέφια"....  και θέλουν την Ελλάδα να την Κυβερνάει η Κυβέρνηση κι ένας λαοπρόβλητος Πρωθυπουργός κι όχι οι μεγαλοδημοσιογράφοι....
.....
*Αλήθεια κύριε Τράγκα μπορείς να μας πεις τι ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ πήρες απο τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ για να φύγεις..."πολιτισμένα";  Όπως έφυγες απο δεκάδες άλλα Μέσα στο παρελθόν; Περιμένουμε....
......
*Εκτός αν ο George "χτυπώντας" τον Γρηγόρη Δημητριάδη θέλει να τον κάνει ακόμη πιο "συμπαθεί" στο κόσμο...Οπότε υποκλινόμαστε! Τα καταφέρνει άψογα! Κι εμείς που δεν τον γνωρίζουμε τον Γρηγόρη, μας τον έκανε πιο....συμπαθή!
-Η "Χώρα" σου μας τελείωσε George....Η χώρα Μας όμως είναι όρθια και θα προχωρήσει. Το ΧΤΕΣ δεν θα γίνει ΑΥΡΙΟ...
......
*Κι ένα μήνα για πολλές κατευθύνσεις...Ο Πρωθυπουργός δεν "παζαρεύει" την υγεία του Ελληνικού λαού και όσο κι αν "ενοχλούν" κάποιες αποφάσεις, τολμάει κι έρχεται ΚΟΝΤΡΑ στο πλήθος! Όπως πρέπει να κάνουν πάντα οι ηγέτες...Αρκεί αυτές οι παρεμβάσεις να έχουν και θετικό αποτέλεσμα, ώστε να μη θρηνήσουμε κι άλλους  ΝΕΚΡΟΥΣ απο το Νομό Ξάνθης και κυρίως απο το Νομό Ξάνθης.  Κάτι που δυστυχώς  ΞΕΧΝΑΝΕ αυτοί που νομίζουν οτι τα προβλήματα λύνονται με λαϊκισμούς και κραυγές.

.....
*Κι ένα μικρό και ταπεινό σχόλιο. Ο Πρωθυπουργός θαρθεί πολύ σύντομα στη Θράκη και ένα είναι το σίγουρο. Είναι ΕΝΗΜΕΡΟΣ κάθε μέρα τι συμβαίνει στη περιοχή. Κι απο πολλές πλευρές..!
......
*Ωραίος ο επί μήνες "εξαφανισμένος" βουλευτής Σπύρος Τσιλιγγίρης Πρώτα πάει στη σύσκεψη των Φορέων στο Επιμελητήριο Ξάνθης, βγάζει κι έναν λόγο (σ.σ. Όπως κι ο Τσέπελης...), συγχαίροντας ΕΒΕ Ξάνθης και Φορείς για την πρωτοβουλία, γιατί κάποιος πρέπει να κάνει και την αρχή -κι όλα αυτά με εικόνα και ήχο- κι απο πίσω...άλλα! Προβλέψιμος για μια ακόμη φορά... Αλήθεια, αυτά που λέει δια φερεφώνων, γιατί δεν τα είπε δημόσια και παρουσία του Μητρολίτη και των Φορέων;
....

*Παρασκευή σήμερα κι έπεται Σαββατοκύριακο. Για να δούμε το Δροσερό θα συνεχίζει όλη τη νύχτα να "ξαγρυπνάει" όλη τη πόλη και να μην τολμάει να παρέμβει η ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Ξάνθης. Και στο φινάλε το ΔΡΟΣΕΡΟ κύριοι Εισαγγελείς, είναι  άλλο κράτος;
......
*Κι ένα μήνυμα που το έστειλα και χθες σε Μακεδονία και Θράκη απο την ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΡΑΜΜΗ και το NEXT tv. Οι κραυγάζοντες ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ να μας πουν τι έδιναν στα Περιφερειακά κανάλια και Μέσα που τους ΛΙΒΑΝΙΖΑΝ επί 4.5 χρόνια! Και να μη κρύβονται πίσω απο την "'ένοχη" σιωπή τους!!!
(σ.σ. Άλλωσε μην αγχώνονται...Η μοίρα των ΜΑΧΗΤΩΝ είναι να μάχονται με όλες τις εξουσίες.....Και γι αυτό δεν φοβόμαστε...ΚΑΝΕΝΑΝ! Με πόθεν έσχες ΜΗΔΕΝ που αποτελεί την ιστορία της ψυχής σου...τι να φοβηθείς άλλωστε; Τα...κατά περίσταση "λαμόγια"; )

ΑΝΕΣΤΗΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ: Τι δεν ειπώθηκε στη σύσκεψη των φορέων στο ΕΒΕ Ξάνθης.


Με καλή διάθεση ο πολιτευτής του ΚΙΝΑΛ Ανέστης Αντωνιάδης, σχολίασε την πρόσφατη σύσκεψη των Φορέων στο Επιμελητήριο Ξάνθης. Δεν είδε όμως κανέναν να κάνει αυτοκριτική...
Ιδού αυτούσια η δήλωσή του στο fb:
Anestis Antoniadis
Με πρωτοβουλία του ΕΒΕ Ξάνθης έγινε απόψε συνάντηση όλων των φορέων, λόγω της τεράστιας υγειονομικής κρίσης που κτύπησε τον νομό μας. Την είδα όλη την σύσκεψη, live μέσω του #NextChannel.
Όλοι εκδήλωσαν τις καλές προθέσεις τους και τις διαπιστώσεις τους. Δεν υπήρχε ίχνος αυτοκριτικής, οποιός τολμούσε να ασκήσει ελάχιστη κριτική, ακουγόταν το "δεν ήρθαμε για αυτό το λόγο, εδώ".
Όλοι είχαν ως επίλογο, φέρτε το ψήφισμα να το υπογράψω.
Δεν πρόκειται να γίνει Τ Ι Π Ο Τ Α!
Τι δεν ειπώθηκε που έπρεπε;
Οι 3 Βουλευτές μαζί με τους 4 Δημάρχους, τον Περιφερειάρχη, απών από την εκδήλωση και Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ξάνθης να έλεγαν το εξής:
"Πότε κατεβαίνουμε και οι 9 μαζί με τον κ. Μωραΐτη να πάμε στα υπουργεία Ανάπτυξης, Οικονομικών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τουρισμού, σύσσωμοι να πάρουμε τα 5 πράγματα που μπορούμε." ΑΥΤΟ!
Σύμπνοια στην Πράξη και στην Δράση και όχι στους τύπους.
Ας αρκεστούμε μόνο στις υπογραφές συμπαράστασης.
Καλή Τύχη να έχουμε!

Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ: «Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΟΡΙΑΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΑΞΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ, ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ»
"H Θράκη δεν αποκλείεται από την επανεκκίνηση του τουρισμού. Η κατάσταση αξιολογείται καθημερινά και οι συνοριακοί σταθμοί θα ανοίξουν με ασφάλεια, ακολουθώντας τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα. Για εμάς, πάνω από όλα είναι η δημόσια υγεία", τόνισε ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), κ. Θεόδωρος Καράογλου, στη συνάντηση εργασίας που είχε την Πέμπτη 2/7 με τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης κ. Νίκο Τσαλικίδη.   
Επίσης, στη συνάντηση εργασίας τέθηκαν το ζήτημα της ενδυνάμωσης των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης που αποτελεί την "καρδιά" και το διοικητικό κέντρο της Π.Α.Μ-Θ, η προσέλκυση διεθνών και εγχώριων επενδύσεων, η ανάδειξη της γεωγραφικής θέσης που κατέχει η Ροδόπη στον αναπτυξιακό σχεδιασμό της χώρας και τέλος η ένταξη της στο δίκτυο διοργάνωσης των επετειακών εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821. Μάλιστα, ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης παρέδωσε στον κ. Καράογλου λεύκωμα με ανέκδοτο φωτογραφικό υλικό το οποίο εκδόθηκε με αφορμή τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θράκης και στο οποίο απεικονίζεται η αρχαία Εγνατία Οδός.
"Ευχαριστώ εκ των προτέρων τον Υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) για το έμπρακτο ενδιαφέρον που δείχνει για την περιοχή μας. Ζήτησα τη στήριξή του προκειμένου να ενεργήσουμε από κοινού, μέσα από διαύλους επικοινωνίας και συνεργασίας, αφενός για να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μου και αφετέρου για να αναδείξουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ροδόπης" δήλωσε μετά τη συνάντηση ο κ. Τσαλικίδης.
"Η Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη βρίσκονται στην προμετωπίδα του ενδιαφέροντος μου" διαβεβαίωσε από την πλευρά του ο κ. Καράογλου, επισημαίνοντας πως καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση διαχρονικών προβλημάτων που ταλανίζουν την περιοχή. 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »