*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

03 Ιουλίου

TΗΝ ΓΛΙΤΩΣΑΜΕ…«Στο.. παραπέντε την. "καραντίνα"! 10 νέα κρούσματα χθες, συνεχίζονται τα περιοριστικά μέτρα κα στους 4 Δήμους του Ν. Ξάνθης!

03 Ιουλίου
-Στη Ξάνθη καταφτάνει ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννακός για να στηρίξει τους νοσηλευτές! Δεν «άκουσε» τον Ιατρικό Σύλλογο Ξάνθης η διοικήτρια, την ΠΛΗΡΩΝΕΙ όλος ο Νομός Ξάνθης

 Σύψας: Ανησυχώ για τα κρούσματα στην Ξάνθη -Είναι μια πυρκαγιά που δεν μπορούμε να σβήσουμε

ΤΗΝ γλιτώσαμε «στο... παραπέντε» την καραντίνα χθες με τα νέα περιοριστικά μέτρα που «ανανέωσε» ο Χαρδαλιάς για μια βδομάδα και για τους 4 δήμου της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης,  σύμφωνα με πολύ έγκυρες και αξιόπιστες δημοσιογραφικές πληροφορίες...
Αφού στο γενικό νοσοκομείο Ξάνθης η κατάσταση δυστυχώς έχει γίνει ανεξέλεγκτη καθώς καθημερινά και νέα κρούσματα εμφανίζονται ενώ η έλλειψη του μηχανήματος ανίχνευσης COVID-19 που ευθύς εξ’ αρχής ζητούσε ο Ιατρικός Σύλλογος Ξάνθης, είναι ακόμη πιο ορατή, λόγω της καθυστέρησης που συνεχίζει να παρατηρείται στον εντοπισμό των κρουσμάτων.
Υπενθυμίζουμε επίσης οτι και την Πέμπτη 2 Ιουλίου δυστυχώς η Ξάνθη ξαναβρέθηκε δυστυχώς στη πρωτιά των κρουσμάτων αφού σύμφωνα με τα επισημα στοιχεία του ΕΟΔΥ
Τα νέα κρούσματα στη χώρα μας, εντοπίστηκαν ως εξής: 7 εισαγόμενα (σ.σ. ταξιδιώτες), 10 στην Ξάνθη, 2 στην Καστοριά, 2 στη Ροδόπη, 3 στη Δράμα, 2 στη Λάρισα, 1 στην Κοζάνη και 1 στην Αττική
Γενικό συμπέρασμα, κάτι που είχε το θάρρος να το ομολογήσει και ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ και γιατρός Μπαράν Μπουρχάν στην  ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΡΑΜΜΗ του Next tv, η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη:


ΣΤΗ ΞΑΝΘΗ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Σύμφωνα μάλιστα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, δεν είναι τόσο το κόστος του μηχανήματος –χθες κάναμε εμείς την δική μας έρευνα- καθώς κυκλοφορεί πολύ αξιόπιστο μηχάνημα στην αγορά που το κόστος του είναι κάτω από τις 30.000 ευρώ και το πού σε ένα μήνα θα μπορούσε να το προμηθευτεί τόσο το Νοσοκομείο Ξάνθης όσο και ο Δήμος ή ένας Ιδιώτης, όσο  το κόστος των αντισωμάτων και από ποια εταιρεία θα προμηθευτεί τα υλικά αφού αυτά είναι που κάνουν ένα τεστ αξιόπιστο.
Ενδεικτικό του πόσο επικίνδυνη είναι η κατάσταση  είναι και η αποκάλυψη της «Ανοιχτής γραμμής» του NEXT tv όπου ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννακάς όχι μόνο ήταν ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ για τις τρομερές ελλείψεις στο Νοσοκομείο εξ’ αιτίας της έλλειψης του συγκεκριμένου μηχανήματος που θα μπορούσε να ανιχνεύσει μέσα σε 45 λεπτά αν ένας ασθενής είναι θετικός ή αρνητικός στον COVID-19 αλλά όπως είπε, αλλά και αγωνία του για τους συναδέλφους του, τονίζοντας ότι «σύντομα μετά θα επισκεφθεί τη Ξάνθη, καθώς το νοσηλευτικό.
Μάλιστα αποκλειστικές πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη υπήρξε χθες και επικοινωνία του Προέδρου της ΑΔΕΔΥ Μπάμπη Ευστρατίου με τον Πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ για να συζητήσουν την κατάσταση που επικρατεί στη Ξάνθη.

Η ΝΕΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ 
ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΧΘΕΣ Ο ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ
Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι λόγω των επιδημιολογικών δεδομένων στην περιοχή της ΠΕ Ξάνθης -χθες επιβεβαιώθηκαν 8 νέα κρούσματα στην περιοχή-, με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, αποφασίστηκε η παράταση ισχύος των οριζόντιων περιοριστικών μέτρων στους Δήμους Ξάνθης, Μύκης, Τοπείρου, Αβδήρων της ΠΕ Ξάνθης, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων της νόσου COVID-19.
Συγκεκριμένα, πλέον ισχύουν τα κάτωθι περιοριστικά μέτρα :
-Η προσέλευση πολιτών σε Δημόσιες Υπηρεσίες, Δημοτικά Καταστήματα και ΔΕΚΟ θα γίνεται κατόπιν ραντεβού
-Η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλες τις ιδιωτικές επιχειρήσεις και καταστήματα
Επιπλέον, απαγορεύονται οι ιδιωτικές και δημόσιες συναθροίσεις άνω των 8 ατόμων.
Αρμόδια για τη διασφάλιση της εφαρμογής των μέτρων είναι η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση (ΓΕ.ΠΑ.Δ.) Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Τα εν λόγω περιοριστικά μέτρα θα ισχύσουν για επτά (7) ημέρες, από την 03-07-2020 και ώρα 06:00 έως και την 06:00 ώρα της 10-07-2020, οπότε και θα επανεκτιμηθεί η άρση ή η παράτασή τους.
Ειδικότερα, στις Κοινότητες Εχίνου και Μύκης, επιπρόσθετα ισχύουν τα εξής:
-Υποχρεωτική χρήση μάσκας και εν γένει προστατευτικών μέτρων από όλους τους πολίτες που κυκλοφορούν εντός και εκτός της Κοινότητας.
-Συνέχιση της απαγόρευσης και αναστολής λειτουργίας λαϊκών αγορών και εν γένει υπαίθριου εμπορίου.
-Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 22:00 έως τις 6:00 καθημερινά.
-Απαγόρευση κάθε ιδιωτικής και δημόσιας συνάθροισης, με εξαίρεση ενδοοικογενειακών συγκεντρώσεων συγγενών α' βαθμού και έως 8 άτομα με υποχρεωτική χρήση μάσκας και τήρηση όρων ατομικής προστασίας.
Σύψας: Ανησυχώ για τα κρούσματα στην Ξάνθη -Είναι μια πυρκαγιά που δεν μπορούμε να σβήσουμε
 Εντονα ανήσυχος για την έξαρση κρουσμάτων κορωνοϊού στην Β. Ελλάδα και ειδικά στην Ξάνθη, εμφανίστηκε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.
Ωστόσο, ο κ. Σύψας ήταν καθησυχαστικός για τους τουρίστες που φτάνουν στη χώρα μας επισημαίνοντας ότι μόλις τα 7 από τα 28 κρούσματα που καταγράφηκαν σήμερα, είναι εισαγόμενα.
Αναφερόμενος στην κατάσταση στην Ξάνθη - όπου μόνο σήμερα εμφανίστηκαν δέκα νέα κρούσματα κορωνοϊού - έκανε λόγο για «πυρκαγιά» που αναζωπυρώνεται και «δεν μπορούμε να σβήσουμε».
«Το πρόβλημα είναι η Βόρεια Ελλάδα και κυρίως η Ξάνθη που έχουμε μια πυρκαγιά που δεν μπορούμε να σβήσουμε. Όμως και σε άλλες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας παρατηρούνται κρούσματα, καθώς φαίνεται να υπάρχουν μετακινήσεις εργαζομένων στο εξωτερικό, όπως στη Γερμανία και πηγαινοέρχονται στη Θράκη. Επιπλέον, εποχικοί εργάτες από χώρες των Βαλκανίων που πηγαινοέρχονται στη Ελλάδα ενδεχομένως να κάνουν αυτή τη μικρή διασπορά. Ο τουρισμός είναι ελεγχόμενος προς το παρόν», σημείωσε ο κ. Σύψας.
Επιπλέον, ο καθηγητής τόνισε ότι «είναι σίγουρο ότι αυτοί οι αριθμοί σχετίζονται με τα βόρεια σύνορά μας, όπου υπάρχει έξαρση των κρουσμάτων σε Αλβανία και Βουλγαρία».
Τέλος, σχετικά με τους ασυμπτωματικούς ασθενείς, ο κ. Σύψας ανέφερε ότι εντοπίζονται περισσότεροι, γιατί διενεργούνται πολύ περισσότερα τεστ συμπληρώνοντας ότι «φαίνεται ότι και το χειμώνα είχαμε πολλούς ασυμπτωματικούς ασθενείς που δεν εντοπίσαμε».

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »