*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

01 Ιουλίου

Οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβοιλίου, οι έλεγχοι, τα πρόστιμα, ο Άρειος Πάγος και οι ειδήσεις με άλλο στυλ

01 Ιουλίου
Σκουπιδότοπος η κοίτη του ποταμού στα όρια των δήμων Αβδήρων – Ξάνθης
……………………………
ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται και αλλού και λουκέτα μπαίνουν αλλά και βαριά πρόστιμα όταν οι επιχειρηματίες προκειμένου να κερδίσουν γράφουν στα παλιά τους υποδήματα τους Νόμους και τις αποφάσεις…
Κι εδώ υπάρχει τέτοιο ανεξέλεγκτο μπάχαλο από ορισμένους επιχειρηματίες που κατά σύμπτωση… έχουν «προσβάσεις» στον Δήμαρχο Τσέπελη και την «παρέα» του!
……
*Βέβαια κάποιοι επιμένουν ότι όταν τα συνεργεία ξεκινούν τους ελέγχους, συμπωματικά… «ενημερώνονται» οι επιχειρηματίες, οι Νόμοι όμως και τα μέτρα προστασίας πρέπει να υπάρχουν και να τηρούνται από όλους ή όχι;
……
*Ερώτημα κρίσεως. Γιατί οι δημοτικές παρατάξεις Σάββα Μελισσόπουλου, Πασχάλη Λύρατζη και Γιώργου Χατζηθεοδώρου στέλνουν την… «ίδια» ανακοίνωση τρεις φορές αφού η μια αποτελεί αντιγραφή της άλλης;
(σ.σ. Αναφέρομαι στις τελευταίες ψηφοφορίες…).
……
*Λογικά εντός του Ιουλίου θα έρθει προς συζήτησε σε μια ειδική συνεδρίαση το θέμα της ΔΕΥΑΞ στο δημοτικό συμβούλιο. Λογικά…
Γιατί με τους ρυθμούς του νυν Προέδρου Γιάννη Μπούτου, δεν αποκλείεται τελικά και το συγκεκριμένο θέμα να γίνει με… τηλεδιάσκεψη!
……
*Επίσης, από την ώρα που το Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης και άνετο είναι και μπορεί εκεί να γίνουν οι συνεδριάσεις χωρίς κανένα πρόβλημα…
Γιατί ο Μπούτος δεν το κάνει όπως ο Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Ηλίας Ασκαρίδης;
Ούτε αυτό το απλό πράγμα μπορεί να κάνει; Και τα έχει μπουρδουκλώσει τόσο πολύ; Τη μια συνεδρίαση δια Περιφοράς, την άλλη με… τηλεδιάσκεψη και την άλλη στο Ίδρυμα με τη παρουσία μόνο του δημοτικού ραδιοφώνου;
……
*Μα είναι… ΔΗΜΟΤΙΚΟ Ραδιόφωνο άκουγα τόσο τον Ιπποκράτη Καμαρίδη όσο και τον Νίκο Ανταμπούφη να κραυγάζουν έντονα στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου στο Ίδρυμα και τον Γιάννη Παπαχρόνη να δικαιολογείται ότι, δεν υπήρχε νομικός να τον… ρωτήσουνε!
Να τον… ρωτήσουνε τι; Αν γίνεται σε μια δημοκρατία να ΦΙΜΩΝΟΝΤΑΙ όλα τα άλλα  Μέσα;
(σ.σ. Κι άντε να τα λένε όλοι οι άλλοι, να τα λέει και ο γιατρός; Πω πω… Πως αλλάζουν έτσι οι άνθρωποι όταν παίρνουν μια θέση και μια αντιμισθία των 1.710 ευρώ! Πως αλλάζουν…).
……
*Ο Δήμος Ξάνθης ενημερώνει ότι οι εργασίες πλυσίματος, καθαρισμού και απολύμανσης των πεζοδρομίων θα συνεχιστούν καθημερινά μέχρι και την Παρασκευή 03 Ιουλίου, κατά τις ώρες 6:00-8:00 το πρωί, στις οδούς Π. Τσαλδάρη, Θερμοπυλών, Τσιμισκή και Βελισσαρίου.
Ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Ο Αντιδήμαρχος
Μπαντάκ Σιαμπάν

Άρειος Πάγος: Καλοδεχούμενη η κριτική δικαστικών λειτουργών, 
αλλά υπό προϋποθέσεις
Ο πρόεδρος και ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωσήφ Τσαλαγανίδης και Βασίλης Πλιώτας, αντίστοιχα, σε κοινή ανακοίνωσή τους, αναφέρουν ότι οι δημόσιες επικρίσεις κατά δικαστών επί εκκρεμών υποθέσεων είναι καλοδεχούμενες και μπορεί να αποβούν εποικοδομητικές, αλλά και να προβληματίσουν.
Όμως, συνεχίζουν, «εφόσον υπό τον μανδύα της κριτικής ενέχουν στοιχεία αποδοκιμασίας ή εγκωμιασμού, ακόμη προσπάθειας επηρεασμού και προσωπικής στοχοποίησης δικαστικών λειτουργών, αντιστρατεύονται τη δικαιοκρατούμενη πολιτεία».
Παράλληλα, στην ανακοίνωσή τους οι κ.κ. Τσαλαγανίδης και Πλιώτας, αναφέρουν ότι «τέτοιες συμπεριφορές δεν μπορούν να επηρεάσουν την συντεταγμένη Δικαιοσύνη και πρέπει οι δικαστικοί λειτουργοί να τις αντιπαρέρχονται με νηφαλιότητα και αυτοπεποίθηση, με οδηγό πάντα τη συνείδηση στην εκτέλεση των καθηκόντων τους ως καθημερινό βίωμα, δίνοντας έτσι περιεχόμενο στην δικαστική τους ανεξαρτησία».
Τέλος, στην ανακοίνωσή τους, αναφέρουν ακόμη ότι «τυχόν αστοχίες ή και καταλογιστές ακόμη υπαίτιες συμπεριφορές των ίδιων, δικαστικών λειτουργών, υπόκεινται σε θεσμικό δικαστικό έλεγχο στα πλαίσια των προβλεπομένων δικονομικών διαδικασιών».

Μητρώο εθελοντών για τη θαλάσσια ρύπανση στο Πόρτο-Λάγος
Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, μέσω των Κεντρικών και Περιφερειακών Υπηρεσιών του, έχει θέσει ως στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών για θέματα που άπτονται της προάσπισης, της θωράκισης και της διατήρησης του θαλάσσιου περιβάλλοντος, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ουσιαστική συνεργασία και προσφορά των εθελοντών.
“Η προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος έχει αδιαμφισβήτητο έντονο κοινωνικό χαρακτήρα και αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για την αειφόρο ανάπτυξη των παράκτιων περιοχών της χώρας μας”, αναφέρεται χαρακτηριστικά σε σχετική ανακοίνωση.
Σε αυτό το πλαίσιο, η Λιμενική Αρχή Πόρτο Λάγος απευθύνει πρόσκληση σε όσους πολίτες επιθυμούν να σταθούν αρωγοί στην προσπάθεια για τη διατήρηση της περιβαλλοντικής υγείας της περιοχής “η οποία είναι καθήκον και υποχρέωση όλων μας”, να δηλώσουν την εθελοντική συνδρομή τους για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών ρύπανσης της θάλασσας.
Πληροφορίες, κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες, στο τηλέφωνο: 25410-96666.

Ο «πειρασμός» του Μητσοτάκη για εκλογές… κάθαρσης
 Το ζοφερό κλίμα που διαμορφώθηκε το τελευταίο διάστημα στο πολιτικό σκηνικό, με επίκεντρο όσα αποκαλύπτονται γύρω από την υπόθεση Παπαγγελόπουλου, επανέφεραν στο προσκήνιο το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.
Ως… εισήγηση προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη βέβαια, όπως είχε συμβεί και προ εβδομάδων, με τον Πρωθυπουργό να είναι τότε απόλυτα αρνητικός σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, και να ξεκόβει τη σχετική συζήτηση.
Αυτή τη φορά τα πράγματα είναι διαφορετικά, τουλάχιστον σε επίπεδο επιχειρηματολογίας όσων… επιμένουν ότι η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει σε εκλογές, στις αρχές του φθινοπώρου, για να μηδενίσει το κοντέρ της φθοράς του ενός έτους άσκησης της εξουσίας, και να διεκδικήσει νωπή λαϊκή εντολή.
Απ’ την άλλη, υπάρχουν εκείνοι που θυμίζουν με νόημα την περίοδο 1989-93, και όσα συνέβησαν με επίκεντρο την «κάθαρση» για το σκάνδαλο Κοσκωτά, την παραπομπή του Ανδρέα Παπανδρέου στο Ειδικό Δικαστήριο και την ανατροπή της κυβέρνησης του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.
Tags: εκλογές κάθαρση Κυριάκος Μητσοτάκης πρωθυπουργός
Λάζαρος Καλλιανιώτης

Τελωνείο Κήπων: Έλληνας προσπάθησε να φέρει από την Τουρκία λαθραία φαρμακευτικά σκευάσματα για μπότοξ
Την Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020 ημεδαπός κατά την είσοδο στην χώρα μας από το Τελωνείο Κήπων Έβρου, ως οδηγός ΙΧ αυτοκινήτου, προσπάθησε να εισάγει 97 φιαλίδια φαρμακευτικού σκευάσματος με την ένδειξη DYSPORT 500U (μπότοξ), με τις χάρτινες συσκευασίες τους.
Αρχικά, βρέθηκαν στο κάτω μέρος του σακιδίου του, κάτω από ρούχα, ενενήντα επτά χάρτινες συσκευασίες που οδήγησαν σε περαιτέρω έρευνα του οχήματος. Κατόπιν της έρευνας αυτής και ενώ δεν ανακαλύφθηκε κάτι μέσα στο ψυγείο που μετέφερε, βρέθηκαν δύο ειδικές σακούλες ψύξης εντός των οποίων υπήρχαν συνολικά 16 συσκευασίες τροφίμων και χυμών μαζί με παγοκύστες και σακουλάκια με πάγο.
Μετά από ενδελεχή ψηλάφηση τους, διαπιστώθηκε ότι σε δεκατρείς από αυτές τις συσκευασίες περιέχονταν τα ανωτέρω φαρμακευτικά σκευάσματα και συγκεκριμένα οκτώ φιαλίδια σε κάθε μία από τις 12 συσκευασίες και ένα φιαλίδιο σε μία)συσκευασία, οι οποίες είχαν ανοιχτεί και επανασυγκολληθεί θερμικά.
Ο ανωτέρω αφού πλήρωσε πρόστιμο 6.254 ευρώ, αφέθηκε ελεύθερος.

Συνελήφθη αλλοδαπός στον Έβρο ο οποίος εισήγαγε από την Τουρκία στην Ελλάδα 881 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης
Συνελήφθη την Δευτέρα (29-6-2020) το πρωί, στην παρέβρια περιοχή του Τυχερού Έβρου, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης ένας αλλοδαπός, κατηγορούμενος για εισαγωγή ναρκωτικών και παράνομη είσοδο στη χώρα.
Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν συντονισμένη επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας εντόπισαν τον δράστη να έχει εισέλθει παράνομα στη Χώρα μας από την Τουρκία μέσω του ποταμού Έβρου, μαζί με ομάδα μη νόμιμων μεταναστών, μεταφέροντας ποσότητα κατεργασμένης κάνναβης.   
Συγκεκριμένα, σε έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στην τσάντα που κατείχε ο δράστης διαπίστωσαν ότι εισήγαγε στην ελληνική επικράτεια πέντε (5) συσκευασίες με κατεργασμένη κάνναβη (σοκολάτα), συνολικού βάρους 881 γραμμαρίων, οι οποίες και κατασχέθηκαν.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.  

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »