*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

05 Ιουνίου

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ στα τεστ για τον Covid-19! Κάτω τα χέρια λέει η Ξάνθη, στο ενδεχόμενο νέας καραντίνας!

05 Ιουνίου
*Με μεγάλη συμμετοχή  οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι για τον Covid-19 στο Νομό Ξάνθης παρουσία και του Προέδρου του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα!
ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΛΥΡΑΤΖΗ ΓΙΑ ΔΗΜΟ ΤΣΕΠΕΛΗ

*Δυστυχώς! Πανηγυρική δικαίωση του Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης! Πρώτους πρώτους κάλεσαν Τσέπελης, Φανουράκης και Ζερενίδης, Καραδέδο, Σπανόπουλο και Γεωργίου του Ιατρικού συλλόγου Ξάνθης μετά την τηλεδιάσκεψη!  Ενώ δεν τους είχαν προσκαλέσει στη συνάντηση με τον Χαρδαλιά!
 *Μικρή η προσέλευση δυστυχώς του κόσμου στο Δήμο Μύκης όπου τα κρούσματα τις τελευταίες μέρες (μετά το μπαϊράμ) δυστυχώς αυξήθηκαν! 
 
Εντυπωσιακή ήταν η προσέλευση των πολιτών στη διαδικασία διενέργειας προληπτικών δειγματοληψιών, από Κλιμάκια του ΕΟΔΥ, που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Προέδρου του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα, χθες Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020, στον γενικό πληθυσμό, σε Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης, όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός κατά περίεργο όμως τρόπο, κάτω από τα... «αδιάκριτα» μάτια του Δημάρχου Ξάνθης Μανώλη Τσέπελη και αντιδημάρχων του σε ρόλο... «εποπτών» και «επιτηρητών»  ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΣΕΒΑΣΜΟ στα προσωπικά δεδομένα των πολιτών! Γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις απο πολλούς πολίτες και στο fb
Βέβαια θα πρέπει να διευκρινίσουμε οτι η μαζική προσέλευση των πολιτών παρατηρήθηκε στη πόλη της Ξάνθης, ενώ αντίθετα πολύ μικρή ήταν η συμμετοχή στο Δήμο Μύκης, υπάρχει ωστόσο η αισιοδοξία οτι θα αυξηθεί αυτή σήμερα παρασκευή.
Στην περιοχή ήδη από χθες δέκα κλιμάκια των ΕΟΔΥ  προκειμένου να καταγράψουν τα νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα, καθώς στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης και ιδιαίτερα στους Δήμους Ξάνθης και Εχίνου που για μακρύ διάστημα βρίσκονταν υπό καραντίνα στο πρόσφατο παρελθόν, έχει σημειωθεί έντονο επιδημιολογικό φορτίο.
Οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται (από χθες) στα εξής σημεία:
-στον Εχίνο, στο Κέντρο Υγείας
-στην Μύκη, στο Aγροτικό ιατρείο
-στην Πάχνη, στο Αγροτικό ιατρείο
-στην Ξάνθη μπροστά στο Δημοτικό Αμφιθέατρο, απέναντι από τη Νομαρχία
-στο συνοικισμό Κυψέλης, στο πάρκο απέναντι από το Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος
Την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020 οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι θα συνεχιστούν από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ και με τη συμμετοχή κλιμακίων της Γ.Γ Πολιτικής Προστασίας στα εξής σημεία:
Στις Κοινότητες Σατρών και Κιμμερίων, καθώς και στα Αγροτικά Ιατρεία Σμίνθης, Κενταύρου, Σέλερου και Εύλαλου:
Στις Κοινότητες Σατρών και Κιμμερίων, καθώς και στα Αγροτικά Ιατρεία Σμίνθης, Κενταύρου, Σέλερου και Εύλαλου ενώ ενδέχεται οι έλεγχοι να συνεχιστούν και όλο  το 3ήμερο.
Πάντως υπάρχει μεγάλη προσέλευση.


ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΞΑΝΘΗΣ: ΠΡΟΤΡΕΠΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΠΡΟΣΕΛΘΟΥΝ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΟΥΝ!
Το Προεδρείο του ΙΣΞ συμμετείχε σε σύσκεψη στο δημαρχείο με τον δήμαρχο Ξάνθης και τους αντιδημάρχους κο Φανουράκη και κο Ζερενιδη λίγο μετά την τηλεδιάσκεψη για το θέμα του κορωνοϊού με τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ, τον Υφυπουργό Π.Π., τον καθηγητή κο Τσιόδρα και τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ στην οποία αποφασίστηκε η διενέργεια προληπτικών δειγματοληψιών στον γενικό πληθυσμό.
Ο ΙΣ καλωσορίζει την άφιξη στην περιοχή μας συνεργείων του ΕΟΔΥ και της Πολιτικής Προστασίας και προτρέπει τους πολίτες μαζικά να προσέλθουν για να εξεταστούν.
Η διενέργεια μεγάλου αριθμού δειγμάτων θα μας δώσει την πραγματική εικόνα της διασποράς του κορωνοϊού στην περιοχή μας και θα μας βοηθήσει να εξαλείψουμε ενδεχόμενες εστίες.
Την ευκαιρία αυτή που μας δίνεται πρέπει να την εκμεταλλευτούμε, ελαχιστοποιώντας τον κίνδυνο να έχουμε το επόμενο διάστημα αναζωπυρώσεις με δυσμενείς επιπτώσεις στη ζωή και την οικονομία της περιοχής μας.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΑΡΑΔΕΔΟΣ
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ
Σημειώνεται ότι χθες για το συγκεκριμένο θέμα, είχε εκδοθεί από το Δήμο Ξάνθης η παρακάτω ανακοίνωση:
Δίνεται η ευκαιρία στους πολίτες του Δήμου Ξάνθης να μετέχουν δωρεάν σε δειγματοληψία από συνεργεία του ΕΟΔΥ την Πέμπτη και την Παρασκευή 4 και 5 Ιουνίου 2020, παρέχοντας ο Δήμος κάθε δυνατή διευκόλυνση.
Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020 σύσκεψη μέσω τηλεδιάσκεψης με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νίκο Χαρδαλιά, τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Καθηγητή Λοιμωξιολογίας κ. Σωτήρη Τσιόδρα, τον Πρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) κ. Παναγιώτη Αρκουμανέα,  τον  Δήμαρχο  Ξάνθης κ. Μανώλη Τσέπελη, τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστο Μέτιο, τον Δήμαρχο Μύκης κ. Ντελή Χουσεΐν Ριτβάν.
Στη σύσκεψη αποφασίστηκε, για προληπτικούς λόγους,  η διενέργεια δειγματοληψιών από συνεργεία του ΕΟΔΥ και της Πολιτικής Προστασίας στο γενικό πληθυσμό,  σε Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης την Πέμπτη 4, την Παρασκευή 5 και το Σάββατο 6 Ιουνίου 2020.
 Παρακαλούνται, όσοι πολίτες της  Ξάνθης επιθυμούν να συμμετάσχουν στη δειγματοληψία,  να προσέλθουν:
Την Παρασκευή 5 Ιουνίου από τις 09:00-19:00
Στα εξής σημεία:
- Μπροστά στο Δημοτικό Αμφιθέατρο, απέναντι από τη Νομαρχία όπου θα υπάρχουν 2 συνεργεία
-Στο συνοικισμό Κυψέλης, στο πάρκο απέναντι από το Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος όπου θα υπάρχουν 2 συνεργεία.
-Στα Κιμμέρια,  στο κτήριο της  πρώην Κοινότητας  Κιμμερίων όπου θα υπάρχει 1 συνεργείο  την  Παρασκευή 5 Ιουνίου από τις 09:00-19:00
Ο Δήμος Ξάνθης επικοινώνησε  ήδη με φορείς και επαγγελματικές συλλογικότητες   που τα μέλη τους έχουν ευρεία επαφή με το γενικό πληθυσμό ώστε να είναι οι πρώτοι που θα μετέχουν στην προληπτική  δειγματοληψία   και καλεί όλους τους Ξανθιώτες και τις Ξανθιώτισσες  να αξιοποιήσουν τη δυνατότητα  που  δίνεται στην πόλη μας.
Το Σάββατο 6 Ιουνίου, οι δειγματοληψίες θα συνεχιστούν εφόσον κριθεί απαραίτητο.
Γραφείο Τύπου Δήμου Ξάνθης

ΔΗΚΤΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΝΕΑ ΞΑΝΘΗ» ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΣΕΠΕΛΗ - ΦΑΝΟΥΡΑΚΗ
Δηκτικό ήταν το σχόλιο του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης  ΝΕΑ ΞΑΝΘΗ Πασχάλη Λύρατζη στο fb με αιχμές τους δόρατος τους Τσέπελη, Φανουράκη και Ζερενίδη:
«ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΛΥΡΑΤΖΗΣ: Επειδή βλέπω πολλές χαρούλες από κάποιους που θα γίνουν προληπτικοί έλεγχοι στην Ξάνθη και μου θυμίζουν τις ίδιες χαρούλες όταν ήρθε ο Χαρδαλιας και μπήκαμε σε καραντίνα, έχω να σας πω τα εξής: μπορεί τα λεφτά της καραντίνας να είναι πολλά, αλλά να ξέρετε ότι την επόμενη φορά κάποιοι θα λογοδοτήσουν στην δικαιοσύνη για αυτά που δεν έκαναν αλλά και για αυτά που έκαναν για να μας οδηγήσουν σ αυτήν την κατάσταση. Τέρμα η πλάκα με την υγείας μας, τέρμα η ανοχή σε παιχνιδάκια με τη δημόσια υγεία!!!

ΔΗΜΟΣ ΤΟΠΕΙΡΟΥ: Προληπτικές δειγματοληψίες για τον COVID-19 στους Δήμους του Ν. Ξάνθης
Έπειτα, από απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας αποφασίστηκε η διενέργεια προληπτικών δειγματοληψιών για τον COVID-19 στον γενικό πληθυσμό στους Δήμους του Ν. Ξάνθης, κατά το διάστημα 4-6 Ιουνίου 2020.
Το σχέδιο περιλαμβάνει μοριακούς ελέγχους στους κατοίκους από υγειονομικά συνεργεία του ΕΟΔΥ και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.
Στην περιοχή μας το πρόγραμμα λήψης δειγμάτων θα πραγματοποιηθεί, την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020 από 9:00 έως 19:00, στον οικισμό Εύλαλο, στο Αγροτικό Ιατρείο απέναντι από το Δημαρχείο, όπου θα υπάρχει συνεργείο του ΕΟΔΥ.
Σύμφωνα με ενημέρωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας οι δειγματοληψίες ενδέχεται να συνεχιστούν και το Σάββατο 6 Ιουνίου 2020 εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΤΟΠΕΙΡΟΥ

ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΜΘ 
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 3 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020
Σύσκεψη μέσω τηλεδιάσκεψης με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νίκο Χαρδαλιά, τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Καθηγητή Λοιμωξιολογίας κ. Σωτήρη Τσιόδρα, τον Πρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) κ. Παναγιώτη Αρκουμανέα, τον Δήμαρχο Ξάνθης κ. Μανώλη Τσέπελη και τον Δήμαρχο Μύκης κ. Ντελή Χουσεΐν Ριτβάν είχε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος.
Στη σύσκεψη αποφασίστηκε η διενέργεια δειγματοληψιών από συνεργεία του ΕΟΔΥ και της Πολιτικής Προστασίας στο γενικό πληθυσμό σε Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης το τριήμερο 4-6 Ιουνίου για προληπτικούς λόγους.
Ως εκ τούτου, παρακαλούνται οι κάτοικοι των Δήμων Μύκης, Ξάνθης, Αβδήρων και Τοπείρου να προσέλθουν στα παρακάτω σημεία κατά τις ημέρες και ώρες που αναγράφονται:
Πέμπτη 4 Ιουνίου από τις 12:00-20:00
και Παρασκευή 5 Ιουνίου από τις 09:00-19:00
Εχίνος -Στο Κέντρο Υγείας όπου θα υπάρχουν 3 συνεργεία
Μύκη -Στο Αγροτικό Ιατρείο όπου θα υπάρχει 1 συνεργείο
Πάχνη -Στο Αγροτικό Ιατρείο όπου θα υπάρχει 1 συνεργείο
Ξάνθη -Μπροστά στο Δημοτικό Αμφιθέατρο, απέναντι από τη Νομαρχία όπου θα υπάρχουν 2 συνεργεία
-Στο συνοικισμό Κυψέλης, στο πάρκο απέναντι από το Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος όπου θα υπάρχουν 2 συνεργεία
Επιπλέον, την Παρασκευή 5 Ιουνίου από τις 09:00-19:00
Σάτρες -Στην Κοινότητα Σατρών όπου θα υπάρχει 1 συνεργείο
Σμίνθη -Στο Αγροτικό Ιατρείο όπου θα υπάρχει 1 συνεργείο
Κένταυρος -Στο Αγροτικό Ιατρείο όπου θα υπάρχει 1 συνεργείο
Κιμμέρια -Στην Κοινότητα Κιμμερίων όπου θα υπάρχει 1 συνεργείο
Σέλερο -Στο Αγροτικό Ιατρείο όπου θα υπάρχει 1 συνεργείο
Εύλαλο -Στο Αγροτικό Ιατρείο, απέναντι από το Δημαρχείο, όπου θα υπάρχει 1 συνεργείο
Το Σάββατο 6 Ιουνίου, οι δειγματοληψίες θα συνεχιστούν εφόσον κριθεί απαραίτητο.
Από το Γραφείο Ενημέρωσης Περιφερειάρχη
Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Έντονες αντιδράσεις στους πολίτες για την παρουσία -χωρίς μάσκες και γάντια-των αντιδημάρχων Ξάνθης Μανώλη Φανουράκη και Σουά στον προθάλαμο του  Δημοτικού Αμφιθέατρου σε ρόλο..."επιτηρητών"!;

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »