*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

04 Απριλίου

Έρευνες Βρετανών γιατρών! Τα σκυλιά μπορούν να «μυρίσουν» τον κορωνοίό και να σώσοιυν την ανθρωπότητα! Οι καλύτεροι φίλοι μας!

04 Απριλίου

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP), την Παρασκευή (27/03), τα βρετανικά ιατρικά σκυλιά ανίχνευσης συνεργάστηκαν με επιστήμονες για να ελεγχθεί το εάν οι σκύλοι μπορεί να είναι σε θέση να ανιχνεύσουν τον COVID-19 με την έντονη όσφρησή τους.
Τα σκυλιά θα συνεργαστούν με τη Σχολή Υγιεινής και Τροπικής Ιατρικής του Λονδίνου (LSHTM) και το Πανεπιστήμιο Ντέρχαμ, στη βορειοανατολική Αγγλία, για να διαπιστώσουν εάν τα τετράποδα είναι σε θέση να βοηθήσουν με τις διαγνώσεις.
Συγκεκριμένα, οι επιστήμονες θα εξετάσουν αν οι κυνόδοντες των ζώων θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην διάγνωση.
Οι ισχυρισμοί των ερευνητών που υποστήριξαν πως κάτι τέτοιο μπορεί να είναι πιθανό βασίζονται σε προηγούμενη μελέτη με βάση την οποία οι σκύλοι εντοπίζουν τους ασθενείς με ελονοσία, δεδομένου ότι η κάθε ασθένεια προκαλεί μια ξεχωριστή οσμή.
Τα σκυλιά, έχουν επίσης την δυνατότητα, να ανιχνεύουν λεπτές αλλαγές στην θερμοκρασία του δέρματος, οι οποίες θα μπορούσαν να υποδηλώσουν εάν ένα άτομο έχει πυρετό.
Η φιλανθρωπική οργάνωση Medical Detection Dogs, έχει προηγουμένως εκπαιδεύσει τους σκύλους στην ανίχνευση ασθενειών όπως ο καρκίνος, οι λοιμώξεις του Πάρκινσον και οι βακτηριακές. H μέθοδος που ακολουθήθηκε ήταν η εισπνοή δειγμάτων που λαμβάνονται από ασθενείς.
«Κατ’αρχάς να πούμε πως είμαστε σίγουροι ότι τα σκυλιά θα μπορούσαν να ανιχνεύσουν το COVID-19», δήλωσε η κ. Κλερ Γκεστ, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της οργάνωσης.
«Αυτό που εξετάζουμε τώρα είναι ο τρόπος που μπορούμε να απομονώνουμε την οσμή των ασθενών και να την παρουσιάζουμε στα σκυλιά», συμπλήρωσε.
Αν κάτι τέτοιο μπορούσε να επιτευχθεί, θα είχε αποτελέσματα και θα εξοικονομούσε χρόνο στο σύστημα υγείας.
Τα σκυλιά ανίχνευσης επίσης θα μπορούσαν να αναπτυχθούν στα αεροδρόμια στο τέλος της επιδημίας για να εντοπίσουν γρήγορα τους ανθρώπους που μεταφέρουν τον ιό, βοηθώντας στην πρόληψη της επανεμφάνισης της νόσου, σύμφωνα με τον Steve Lindsay από το Durham University.
Υπενθυμίζεται ότι παγκοσμίως οι ασθενείς που έχουν διαγνωστεί με κορονοϊό είναι πάνω από 500.000 ενώ υπολογίζεται πώς είναι πολύ περισσότεροι στην πραγματικότητα.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »