*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

24 Ιανουαρίου

See Through Η ψήφος του Μπούτου, οι εξελίξεις που έπονται και οι ειδήσεις με άλλο στυλ...

24 Ιανουαρίου
Θέλουν δε θέλουν θα με βλέπουν όλοι… μπροστά τους! Και χωρίς να βγάζω ειδικά μετάλλια για τους… κυνηγούς όπως ο Δημαρχόπουλος!
…………………………….
ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!
*«Οσμίζομαι» σοβαρές εξελίξεις και μάλιστα λίαν συντόμως. Το ποτήρι ξεχείλισε πλέον και με το υπ’ αριθ. 2 Πρακτικό του Δημοτικού συμβουλίου της 13-1-2020 και είναι μόνο η αρχή… το οποίο ενώ ανακοινώθηκε αρχικά ως 19-2, τελικά στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ πέρασε ως… 21-2!
Με την πλευρά του Δημάρχου να κατηγορεί τόσο τον γραμματέα του δημοτικού συμβουλίου ΤΟΠ ΣΙΝΑΝ όσο και τον Αντιπρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης Ματθαίο Σαββίδη!!!
Που ωστόσο ο Δήμαρχος Τσέπελης για να «διασπάσει» τον Δημαρχόπουλο, έκανε… εντεταλμένο σύμβουλό του! Πιστεύοντας ότι με τον τρόπο αυτό θα τον… «εξαγοράσει» και θα τον κάνει δικό του…!!! Να  γελάσω ή απλά να το… διασκεδάσω!
……
*Κι άντε ο ΤΟΠ ΣΙΝΑΝ έκανε το λάθος του 19-2 που ο Φανουράκης ανακάλυψε ότι ήταν… 21-2 και 5 λευκά!
Ο Ματθαίος Σαββίδης και ο Σινάν φταίνε και για το ότι στο ΠΡΑΚΤΙΚΟ αναγράφονται ως παρόντες τρεις δημοτικοί σύμβουλοι που ήταν ΑΠΟΝΤΕΣ;;;
Και οι  συνέπειες δυστυχώς θα είναι δυσάρεστες και για κάποιους υπαλλήλους.
……
*Και στο ρεζουμέ. Άντε ο Τσέπελης αφήνει την θέση του για να κόβει…βόλτες στα έδρανα της αντιπολίτευσης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Γιάννης Μπούτος γιατί εγκατέλειψε τη θέση του στα έδρανα; Αλλά κι από την ώρα που την εγκατέλειψε, δεν έπρεπε πρώτα εκ νέου να πάει στη θέση του Προέδρου και από εκεί να ψηφίσει;
(σ.σ. Το ερώτημά μου ισχύει  και για τον Νομικό σύμβουλο του Δήμου Ξάνθης Θωμά Ξανθόπουλο. Δικαιούται να ψηφίζει ο Γιάννης Μπούτος όταν λόγω...κωλύματος εγκαταλείπει την θέση του και προεδρεύει ο Αντιπρόεδρος; Κύριε Παπαχρόνη και για σένα ισχύει το ερώτημά μου!!! ).
……
*Κοινό μυστικό αποτελεί πλέον γιατί ο Τσέπελης έκανε ρεκόρ μετακινήσεων δημοτικών υπαλλήλων, βάζοντας σε θέσεις κλειδιά ανθρώπους της απόλυτης εμπιστοσύνης τους.
Δεν θέλουν τίποτα να διαρρέει από τον Δήμο και να κάνουν ότι θέλουν! Μόνο που τους έχουν πάρει πλέον όλοι χαμπάρι…
……
*Κι επειδή όλα έχουν μια αρχή κι ένα τέλος, να σταματήσουν κάποιοι να με «κολλάνε» για την Κατερίνα Μαυρομάτη…
Με την οποία ήμασταν ναι μεν επί χρόνια στενοί συνεργάτες και φίλοι, το ίδιο όμως ήταν και είναι η Κατερίνα (και κυρίως ο Θανάσης) και με τον Φανουράκη! Οπότε αδίκως το «παιδεύετε» τόσο πολύ…
Σαμοθράκη: Η εποχική γρίπη «εξόντωσε» σχολείο - Ασθενούν τα 2/3 των μαθητών και οι μισοί δάσκαλοι
Κλειστό παρέμεινε χθες και θα είναι και σήμερα  το Δημοτικό Σχολείο Καμαριώτισσας Σαμοθράκης, λόγω έξαρσης της εποχικής γρίπης.
Ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου (Δ.Π.Ε.Ε), Δημήτρης Ουζούνης, διευκρίνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι η απόφαση της Δημοτικής Αρχής, να προχωρήσει στο κλείσιμο, επί διημέρου του δημοτικού σχολείου, ελήφθη κατόπιν σχετικής εισηγήσεως αρχικά της Διευθύντριας του εκπαιδευτικού ιδρύματος, προς τη Δ.Π.Ε. Ε. και στη συνέχεια της Διεύθυνσης προς το Δήμο.

Βανδαλίζουν τους τάφους στο Νεκροταφείο κι ο Δήμος του Φανουράκη λέει φταίνε οι…ισχυροί άνεμοι! Πληρώνουν 50 ευρώ για αποκατάσταση!
Με καταγγελίες που δέχτηκα χθες από αναγνώστες και τηλεθεατές μου στην εκπομπή ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΡΑΜΜΗ του Next tv πράγματι αυτά που συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στα Δημοτικά Νεκροταφεία Ξάνθης είναι απαράδεκτα και συγχρόνως και επικίνδυνα.
Συγκεκριμένα κάποια ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ συνεχίζουν δυστυχώς να μπαίνουν στα νεκροταφεία και να βανδαλίζουν κι όταν παραπονιούνται οι συγγενείς των νεκρών, η δικαιολογία του Δήμου Ξάνθης δια του κυρίου Φανουράκη είναι ότι «για τους βανδαλισμούς… φταίνε οι ισχυροί άνεμοι!»
Ενώ για την αποκατάστασή των ταφών οι συγγενείς πληρώνουν 50 ευρώ!!!
Μάλιστα μου κοινοποίησαν και φωτογραφίες και πείτε μου εσείς είναι δυνατόν να φταίνε οι ισχυροί άνεμοι για τις ζημιές που βλέπετε ή… βάνδαλοι-αλήτες!
Απλά πράγματα….

Στις 8 Φεβρουαρίου ο χορός των Κυνηγών! Χορηγούς ζητάει ο Λοϊζος Σερραίος για την… ιστοσελίδα των κυνηγών!
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Κυνηγετικού Συλλόγου Ξάνθης προσκαλεί τους φίλους κυνηγούς με τις οικογένειες τους στον ετήσιο χορό του Συλλόγου μας που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου στο κέντρο «ΑΠΟΛΛΩΝ» 5ο χλμ, Ε.Ο. Ξάνθης-Κομοτηνής, ώρα προσέλευσης 21:00.
Ελάτε για να διασκεδάσουμε όλοι μαζί σε μία ξένοιαστη βραδιά με το μουσικό σχήμα του Φίλιππα Δομνίδη, ποιοτικό φαγητό και απεριόριστο ποτό.
Πολλές εκπλήξεις… πολλά και πλούσια δώρα!
Τιμή εισόδου: άνδρες 15 ευρώ, γυναίκες και παιδιά 10 ευρώ.
ΤΟ Δ/Σ
(σ.σ. Το ωραίο της είδησης; Ο Πρόεδρος του Κυνηγητικού συλλόγου Ξάνθης Λοϊζος Σερραίος ζητάει και…χορηγούς για το χορό έναντι…20 ευρώ για να τους διαφημίσουν στην ιστοσελίδα τους! Έλεος…)

Πέντε μήνες στον Κώστα Βαξεβάνη για εξύβριση του Αντώνη Σαμαρά
Ποινή φυλάκισης 5 μηνών, με τριετή αναστολή, επέβαλε το  Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας στον εκδότη και δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη για το αδίκημα της εξύβρισης σε βάρος του πρώην Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά.
Η υπόθεση αφορά μήνυση του Αντώνη Σαμαρά για συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος του Κώστα Βαξεβάνη με αφορμή μια φωτογραφία τύπου meme που ανήρτησε ο εκδότης τον Φεβρουάριο του 2018 στον προσωπικό του λογαριασμό η οποία εμφάνιζε τον πρώην πρωθυπουργό και συνοδευόταν από τη φράση «όποιος ανοίγει το στοματάκι του θα έχει τη τύχη του Μαυρίκου...το αισθάνομαι». Ο εκδότης πάνω από τη φωτογραφία έγραφε το σχόλιο «λες;».
Ο Κώστας Βαξεβάνης στην απολογία του μίλησε για σάτιρα, «μία γελοιογραφία με μία σύγχρονη ψηφιακή απόδοση» η οποία σε κάθε περίπτωση δεν αποτελούσε κριτική. «Δεν είχα σκοπό να προσβάλω την τιμή και την υπόληψη του κ. Σαμαρά αφού επρόκειτο για μία γελοιογραφία» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Οι δικηγόρων του Αντώνη Σαμαρά υποστήριξαν, από την πλευρά τους πως σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται για σάτιρα καθώς η επίμαχη ανάρτηση συνδέει τον πρώην πρωθυπουργό με ένα θανατηφόρο ατύχημα ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η υπόθεση της Novartis και υπήρχαν προστατευόμενοι μάρτυρες.
Τελικά, το δικαστήριο υιοθετώντας την πρόταση του εισαγγελέα προχώρησε στην μετατροπή της κατηγορίας από συκοφαντική δυσφήμιση σε εξύβριση κρίνοντας πως η φωτογραφία αναφερόταν σε μη πραγματικό γεγονός.

Συλλυπητήρια ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης για το θάνατο του 23χρονου εργαζόμενου στο εργοτάξιο της ΑΚΤΩΡ
Με την παρούσα επιστολή θέλουμε να εκφράσουμε τα ειλικρινή  συλλυπητήρια μας για τον θάνατο του 23χρονου συναδέλφου που έχασε τη ζωή του, εν ώρα εργασίας στο εργοτάξιο της εταιρίας ΑΚΤΩΡ στο χωριό Δημάριο.
Δυστυχώς οι θάνατοι και οι τραυματισμού εργαζόμενων αυξάνονται και μένουν στις μνήμες μας. 
Το Εργατικό Κέντρο Ξάνθης βρίσκεται πάντα στο πλευρό όλων των εργαζομένων και στις οικογένειές τους και ζητάει την απόδοση ευθυνών όπου και σε όποιους αναλογούν και απαιτεί τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων ώστε να μην θρηνήσουμε άλλους συναδέλφους.
Για τη διοίκηση
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                       Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Άγγελος Μπεμπεκίδης          Σπύρος Παπαχρήστου

1 νεκρός και 4 τραυματίες ο απολογισμός από τροχαίου δυστυχήματος με μετανάστες στο Σταυρό Αμυγδαλεώνα Καβάλας
Ένας νεκρός και τέσσερις τραυματίες είναι ο απολογισμός του τροχαίου δυστυχήματος, που συνέβη σήμερα το πρωί στον Σταυρό Καβάλας, στο ύψος της διασταύρωσης του Αμυγδαλεώνα, όταν ένα ιδιωτικής χρήσης επιβατικό αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν 11 παράτυποι μετανάστες, εξετράπη της πορείας του και ανετράπη στο οδόστρωμα. Άμεση ήταν η παρέμβαση της τροχαίας, της Πυροσβεστικής και του ΕΚΑΒ, που κατάφεραν να απεγκλωβίσουν γρήγορα τους επιβάτες και να τους μεταφέρουν στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας.
Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, ο οδηγός του αυτοκίνητου δεν είχε σταματήσει νωρίτερα σε σήμα στάσης, που του είχαν κάνει αστυνομικοί. Αντίθετα, ανέπτυξε ιδιαίτερα μεγάλη ταχύτητα και τελικά έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου πάνω σε στροφή, με αποτέλεσμα να βγει από τον δρόμο, να προσκρούσει αρχικά σε κράσπεδο, αμέσως μετά την περίφραξη παρακείμενου καταστήματος και στη συνέχεια να ανατραπεί.

Τόσο ο άτυχος άντρας που έχασε τη ζωή του, όσο και οι τραυματίες διακομίστηκαν στα επείγοντα του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του νεαρού. Οι υπόλοιποι κρατούνται στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης στη Νέα Καρβάλη.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »