*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

11 Ιανουαρίου

Αλάτι & Πιπέρι H "Γέφυρα" κόβει την βασιλόπιτά της, στις 17/1/2020

11 Ιανουαρίου
Κοπή της βασιλόπιτας Συλλόγου γονέων Παιδιών και Ατόμων 
με Δυσλεξία και Μαθησιακές Δυσκολίες Νομού Ξάνθης
Από τον Σύλλογο γονέων Παιδιών και Ατόμων με Δυσλεξία και Μαθησιακές Δυσκολίες Νομού Ξάνθης, πήραμε την παρακάτω πρόσκληση:
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΔΥΣΛΕΞΙΑ ΚΑΙ
ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΝΟΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ
Σας προσκαλούμε στην κοπή πίτας του συλλόγου μας, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 17.30 στη στρατιωτική λέσχη Ξάνθης. Θα ήταν χαρά μας να μας τιμήσετε με την παρουσία σας. Χρόνια Πολλά και καλή δημιουργική χρονιά!
Η πρόεδρος του συλλόγου Γονέων παιδιών
και Ατόμων με Δυσλεξία και Μαθησιακές
Δυσκολίες Νομού Ξάνθης
Το Διοικητικό Συμβούλιο

Εργαστήρι τοπικής ιστορίας στο Ι.Θ.Τ.Π.
Το απόγευμα (19.00-21.00) της Τρίτης 28 Ιανουαρίου θα γίνει στην καπναποθήκη "Π" η πρώτη συνάντηση όσων συμμετάσχουν στο εργαστήρι τοπικής ιστορίας του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, με υπεύθυνη την ιστορικό Βασιλική Στρώλη.
Το εργαστήρι θα λειτουργεί κάθε Τρίτη και επί ένα τρίμηνο, ενώ σε σχετική ανακοίνωση σημειώνονται τα ακόλουθα:
"Εκατό χρόνια από την απελευθέρωση, η Ξάνθη μας διηγείται την ιστορία της. Μία ιστορία που ξεδιπλώνεται πίσω από τον μύθο. Ένα εργαστήρι που δημιουργείται από τη δική σου ανάγκη να μάθεις. Η ύλη συνεχώς διαμορφώνεται από την έκβαση των ερευνών. Γίνε και εσύ κομμάτι της ιστορίας που συνεχίζει να αναπνέει. Γιατί η ιστορία είναι οι άνθρωποί της".

Παρουσίαση του βιβλίου της ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΠΕΧΛΙΒΑΝΗ «ΠΕΖΗ ΟΧΟΥΜΕΝΗ» στο βιβλιοπωλείο «δυο» στην Ξάνθη
Οι εκδόσεις ΚΙΧΛΗ και το βιβλιοπωλείο 2 σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΠΕΧΛΙΒΑΝΗ «ΠΕΖΗ ΟΧΟΥΜΕΝΗ» την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου στις 8.00 μ.μ. στον χώρο του βιβλιοπωλείου.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν η ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΜΠΑΣΔΕΚΗ, ποιήτρια, και ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΒΑΝΟΖΗΣ, συγγραφέας.
Θα ακολουθήσει συζήτηση με τη συγγραφέα.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φοιτητών Ξάνθης «Η ΓΕΦΥΡΑ» κόβει την πίτα του
Ο Πολιτιστικός Σύλλοηος Φοιτητών Ξάνθης «Η ΓΕΦΥΡΑ» την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου και ώρα 22:30 κόβει την πίτα του στο Κτίριο Γέφυρας στα Κιμμέρια.
Η σχετική πρόσκληση αναφέρει:
«Copy de Pita Party Παρασκευή 17.01 Κτίριο Γέφυρας.
To 2020 ήρθε, μια καινούργια δυναμική χρονιά γεμάτη νέες εμπειρίες ξεκινάει και μια ανάσα πριν την εξεταστική θα μαζευτούμε να γιορτάσουμε όπως κάθε χρόνο την κοπή της πίτας, στο κτίριο της Γέφυρας, με τους τυχερούς της χρονιάς να μπορούν να πιουν κάτι παραπάνω και φέτος!
Τη μουσική της βραδιάς θα επιμεληθούν οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί του UnderGround Radio, που κάθε φορά απογειώνουν τα Party μας.
Υ.Γ. Θα υπάρχουν πιτάκια με 2 φλουριά».

Η θεατρική παράσταση «Όπως… στον Πινόκιο» στην Αλεξανδρούπολη 
από τη Θεατρική Ομάδα «Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ»
Το Εργαστήρι Λόγου και Τέχνης της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως και η Θεατρική Ομάδα «Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ» θα παρουσιάσει την θεατρική παράσταση με τίτλο: «Όπως… στον Πινόκιο».
Μία παράσταση με πολλά και δημιουργικά μηνύματα και όμορφα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη και κείμενο της Κάκιας Ιγερινού, που φαίνεται να απευθύνεται σε μικρά παιδιά, αλλά μπορεί να μιλήσει κάλλιστα στην ψυχή και των μεγαλυτέρων.
Οι παραστάσεις θα δοθούν στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως (παραπλεύρως του Μητροπολιτικό Ναού του Αγίου Νικολάου) την Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020 στις 8:00 το βράδυ.
Γενική είσοδος 5 €.
Προπώληση των εισιτηρίων γίνεται στο φουαγέ του Πνευματικού Κέντρου από τις 6:00 έως τις 8:00 το απόγευμα.

Την Κυριακή 15 Μαρτίου στην Καβάλα το «8ο Kavala Trail Run»
Η Auth Sports Centre Running Team εκτός από προπονήσεις δοκιμάζει τις δυνάμεις της και στους αγώνες. Δηλώστε συμμετοχή στον αγώνα και στο πεδίο Club/Σύλλογος συμπληρώστε: Auth Sports Center Runnning Team

Για 8η συνεχόμενη χρονιά ο Σύλλογος Χιονοδρομίας Ορειβασίας Καβάλας θα διοργανώσει τον Αγώνα Περιαστικού Δάσους Καβάλας " KΑVALA TRAIL RUN " την Κυριακή 15 Μαρτίου 2020.Η διαδρομή θεωρείται εύκολη έως μέτριας δυσκολίας με μήκος 13 χλμ και θετική υψομετρική διαφορά 600 μέτρα Το 80% της διαδρομής είναι σε μονοπάτια και το υπόλοιπο χωματόδρομοι με λίγο άσφαλτο στην εκκίνηση. Κινείται μέσα στο περιαστικό δάσος της Καβάλας με υπέροχη θέα στη πόλη και στη θάλασσα.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »