*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

19 Ιανουαρίου

Τι λέει η αστυνομία Ξάνθης για τη σύλληψη της Ηγούμενης της Μονής του Αγίου Πoρφυρίου στο Γέρακα Ξάνθης-Επιβεβαιώνει πλήρως το ρεπορτάζ του «Μ»

19 Ιανουαρίου

Η Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης, επιβεβαιώνει πλήρως το αποκλειστικό ρεπορτάζ του "Μ"  για την σύλληψη της Ηγουμένης της Μονής του Αγίου Πορφυρίου το πρωϊ του Σαββάτου από αστυνομικούς της Αστυνομίας Ξάνθης. Ενέργεια πρωτοφανή για τα δεδομένα τουλάχιστον της Ξάνθης.
Όπως ήδη γράψαμε τόσο η Ηγουμένη όσο ο ιερέας αλλά και η έτερη καλόγρια της Μονής αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς η Εισαγγελέας Υπηρεσίας διέταξε να γίνει προανάκριση για τα αδικήματα που κατηγορούνται. 
Ιδού τι αναφέρει το Αστυνομικό δελτίο: 
Συνελήφθησαν το Σάββατο (18-1-2020) το πρωί, στο νομό Ξάνθης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας και του Αστυνομικού Τμήματος Ξάνθης, τρία άτομα, ένας 40χρονος ημεδαπός, μία 54χρονη ημεδαπή και μία 55χρονη αλλοδαπή, κατηγορούμενοι για αντιποίηση και διατάραξη οικιακής ειρήνης.  
Αναλυτικότερα, όπως διαπιστώθηκε οι τρεις δράστες ευρισκόμενοι σε Ιερό Ναό Ησυχαστηρίου χωρίς της συναίνεση της Ιεράς Μητρόπολης, τελούσαν εκκλησιαστική ακολουθία, αντιποιούμενοι την ιδιότητα του ιερέα της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και των μοναχών, καθότι στερούνταν τίτλου ιεροσύνης και μοναχικής κουράς.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.


Share this

Related Posts

Previous
Next Post »