*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

04 Δεκεμβρίου

Η Ξάνθη στους 16 του Κυπέλλου Ελλάδος –Νίκησε στα Πηγάδια με 3-0 τον Απόλλωνα Λάρισας

04 Δεκεμβρίου
Στην 6η Φάση του Κυπέλλου Ελλάδος προκρίθηκε η Xanthi FC κερδίζοντας με 3-0 τον Απόλλωνα Λάρισας στο γήπεδό της το απόγευμα της Τετάρτης (4/12).
Η ξανθιώτικη ομάδα ανέτρεψε το 2-1 του πρώτου αγώνα σημειώνοντας τα γκολ που διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα με τους Μπαριέντος (2′) – Ντε Αμορίμ (41′) – Στάρτζεον (49′).
Με συνολικό σκορ 4-2 η Xanthi FC πέρασε στους “16” του θεσμού.
ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
Στις καλύτερες στιγμές του αγώνα, στο 2′ μετά από όμορφη ομαδική προσπάθεια με τους Ντε Αμορίμ, Εντουάρντο και Μπαριέντος να συνεργάζονται και τον τελευταίο με ψυχραιμία να κάνει το 1-0.
Στο 4′ ο Τασιουλής μπήκε στην περιοχή κι έκανε το σουτ που μπλόκαρε ο Σάο Μπέντο και στο 10′ η κεφαλιά του Μπαστακού πέρασε άουτ. Στο 22′ ο Εντουάρντο αστόχησε από καλή θέση μέσα από την περιοχή μετά την πάσα του Στάρτζεον.
Στο 37΄ο Σάο Μπέντο απέκρουσε σε κόρνερ το καλό σουτ του Χατζή, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Μπαριέντος βρέθηκε σε θέση τετ α τετ αλλά νικήθηκε από τον Γκέκα που απέκρουσε. Στο 42′ η εξαιρετική προσπάθεια της ξανθιώτικης ομάδας έφερε το 2-0. Σκόρερ ο Ντε Αμορίμ με σουτ μετά από γρήγορη επιθετική συνεργασία με τους Εντουάρντο και Μπαριέντος.
Στο 47′ ο Σάο Μπέντο απέκρουσε εντυπωσιακά την εξ επαφής προβολή του Μπαστακού και στο 49′ το σουτ του Εντουάρντο κόντραρε και κατέληξε κόρνερ. Στην εκτέλεσή του από τον Εντουάρντο, ο Μπαριέντος έκανε το σουτ με τον Στάρτζεον να αλλάζει την πορεία της μπάλας και να κάνει το 3-0. Στο 86′ το σουτ του Λίταινα πέρασε άουτ και την ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Νιζάμ λίγο αργότερα. Στο 90′ από πλάγια θέση ο Τζουρίτσκοβιτς έκανε το σουτ για να μπλοκάρει ο τερματοφύλακας και στο 93′ το σουτ του Ντε Αμορίμ απέκρουσε με τα πόδια ο Γκέκας.
Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Ιωάννης Παπαδόπουλος (Πάτρας – Νατσιόπουλος) με 4ο διαιτητή τον Άγγελο Αγγελάκη της ΕΠΣ Μακεδονίας.
XANTHI FC (Γ. Κόλτσης – Τ. Σιδερίδης): Σάο Μπέντο, Σόσα, Λισγάρας, Μαλεζάς, Καμαρά, Κοβάσεβιτς (77′ Θυμιάνης), Μουλέν (79′ Ντε Λούκας), Στάρτζεον, Μπαριέντος, Ντε Αμορίμ, Εντουάρντο (66′ Τζουρίτσκοβιτς).

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Α. Μπελά): Γκέκας, Κουρτεσιώτης, Κουλπας, Καρρίκι, Τασιούλης (46′ Σιφναίος), Λίταινας, Σκούπρας, Μπρέμπος (71′ λ.τρ. Νύκταρης), Μπαστακός (63′ Γκουντρουμπής), Χατζής, Ναζίμ.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »