*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

30 Νοεμβρίου

See Through Οι...συκοφάντες του Τένη, το θράσος του Απόστολου Αγκόρτσα και οι ειδήσεις με άλλο στυλ...

30 Νοεμβρίου
«Βουνό» με σκουπίδια στην οδό Μιχαήλ Καραολή! Τόσο σκουπίδι και τέτοιες εικόνες  η πόλη έχει να δει χρόνια! Συγχαρητήρια Αντιδήμαρχε κύριε Σιαμπάν Μπαντάκ! Χειρότερα δεν γίνεται!
…………………………………..
ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Με… "συκοφάντες" κοιμάται και ξυπνάει ο Τένης Καμαρίδης! Όσο κι αν φαίνεται αστείο, τον τελευταίο καιρό ο Τένης δεν κάνει τίποτε άλλο από το να καταγγείλει τους… συκοφάντες του Τσέπελη, του Σπύρου Τσιλιγγίρη και γενικά όλων όσων νομίζει ότι με τον τρόπο αυτό προσφέρει τις καλές του υπηρεσίες!
Με μια διαφορά…
Δεν λέει ούτε ποιοι είναι οι… συκοφάντες, ούτε τι θεωρεί … συκοφαντία! Δηλαδή εν γνώσει της αναλήθειας, να ισχυρίζεσαι το...ψευδές! Μήπως λοιιπόν μπορεί να γίνει πιο συγκεκριμένος να μάθουμε κι εμείς τι επακριβώς θέλει να πει και σε ποιους αναφέρεται;
……
*Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά σε 13 συνεχόμενες συνεδριάσεις του Επιμελητηρίου Ξάνθης, ούτε από έξω δεν πέρασε ο Απόστολος Αγκόρτσας! Τουτέστιν περίπου δύο χρόνια είχε να πατήσει σε συνεδρίαση!
Κι από πάνω… είχε και το θράσος να ζητάει και τα ρέστα! Δεν παίζεται κατά γενική ομολογία…
……
*Βέβαια για την τελεσίδικη καταδίκη από το Εφετείο Θράκης για το βαρύτατο αδίκημα της ΑΠΑΤΗΣ κατ’ εξακολουθήσει, μούγκα στη στρούγκα! Και ο ίδιος αλλά και τα μέλη του ΕΒΕ Ξάνθης! Για την ταμπακιέρα δηλαδή, κουβέντα ο λαλίστατος κατά τα άλλα Πρόεδρος Στέλιος Μωραϊτης!
……
*Αλλάζω θέμα. Στη διάσωση και περισυλλογή 43 μεταναστών και προσφύγων, σε ένα περιστατικό έρευνας και διάσωσης που σημειώθηκε το τελευταίο 24ωρο στη θαλάσσια περιοχή της Σαμοθράκης, προχώρησε το Λιμενικό Σώμα Ελληνική Ακτοφυλακή.
Επίσης, το ίδιο διάστημα 85 μετανάστες και πρόσφυγες αποβιβάστηκαν από λέμβους σε δύο περιστατικά που σημειώθηκαν στα νησιά Λέσβος και Χίος.
……
*Εν τω μεταξύ, στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε το πρωί το επιβατηγό οχηματαγωγό «Νήσος Σάμος» μεταφέροντας 79 πρόσφυγες και μετανάστες από τη Μυτιλήνη και 11 από τη Χίο. Στις 08:05 στο λιμάνι του Πειραιά με το οχηματαγωγό πλοίο blue star 1 φθάνουν άλλοι 16 μετανάστες από την Κω και 19 από τη Λέρο
…..
*Ουδέν σχόλιο για την τελευταία ανακοίνωση της παράταξης ΞΑΝΘΗ για όλους του Σάββα Μελισσόπουλου για το Τεχνικό πρόγραμμα. Ο καθένας γράφει μόνος του  την ιστορία του!
……
*Εβδομήντα οκτώ άτομα συνελήφθησαν, ύστερα από στοχευμένη επιχειρησιακή δράση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, σε διάφορα σημεία της πόλης, καθώς δεν έφεραν τα απαραίτητα έγγραφα για τη νόμιμη παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια.
Οι 78 συλληφθέντες οδηγήθηκαν σε Τμήματα Διαχείρισης Μετανάστευσης. Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί των Διευθύνσεων Αλλοδαπών, Ασφάλειας, Άμεσης Δράσης και Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης. 

Η ΦΙΛΟΤΕΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΞΑΝΘΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΣΙΓΛΙΔΗ

Σχεδόν σαράντα μέρες από τότε που «έφυγε» ο Αλέξανδρος Σιγλίδης..
Ο Αλέκος, όπως τον ξέραμε, ένα ξεχωριστό μέλος της Φιλοτελικής με αγάπη για την Ξάνθη. Ένας χαρισματικός άνθρωπος, υποδειγματικός σύζυγος, στοργικός πατέρας, αξιαγάπητος φίλος .
Για όλους εμάς  τους φιλοτελιστές που τον γνωρίσαμε δεν πρόκειται απλά για μια απώλεια αλλά χάσαμε έναν δικό μας άνθρωπο. Μας λείπει.
Την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019, στον Ι.Ν. Αγίων Κυρίλλου & Μεθοδίου, Εκτενεπόλ, η οικογένειά του, οι συγγενείς, οι συνάδελφοι και οι φίλοι του θα προσευχηθούμε στο 40ημερο μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής του.
Στην μνήμη του η Φιλοτελική Εταιρεία Ξάνθης θα καταθέσει στο Γηροκομείο Ξάνθης γραμματόσημα αξίας 150 ευρώ.
Ξάνθη, 29 Νοεμβρίου 2019
Το ΔΣ

Έρχονται προσλήψεις 76 νέων θέσεων στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ
Ομόφωνα πέρασε το θέμα της έγκρισης από το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜ-Θ, των 76 νέων θέσεων εργασίας διαφόρων ειδικοτήτων και στις 5 Περιφερειακές Ενότητες της ΑΜ-Θ.
Εισηγητής ήταν ο Γενικός Δ/ντης Εσωτερικής Λειτουργίας της Αμ-Θ, Αριστοτέλης Γκαράνης.
Συγκεκριμένα ανά Περιφερειακή Ενότητα οι θέσεις είναι:
Ροδόπη 37 θέσεις (λόγω έδρας και αρμοδιοτήτων που προκύπτουν)
Ξάνθη 5, Δράμα 15, Έβρο 9, Καβάλα 10.
Σύμφωνα με τον Γκαράνη τις θέσεις αυτές θα τις καλύπτει η Περιφέρεια και όχι η κυβέρνηση και γι’αυτό ευελπιστεί πως θα εγκριθούν από το αρμόδιο υπουργείο όλες οι νέες πρoσλήψεις.

Με… άρωμα Παπανδρέου η Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ
Πρώην στενοί συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου αλλά και ο πρώην δήμαρχος Στυλίδας Απόστολος Γκλέτσος αλλά και ο Σταμάτης Κραουνάκης βρισκονται ανάμεσα στα 695 ονόματα της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης.
Συγκεκριμένα, από τους πρώην «παπανδρεϊκους» φιγουράρουν η πρώην διευθύντρια του γραφείου του Γ. Παπανδρέου και στη συνέχεια γραμματέας της κυβέρνησης, Ρεγγίνα Βάρτζελη, ο Γιάννης Ραγκούσης, ο Θάνος Μωραϊτης, ο Θανάσης Οικονόμου, ο Αγγελος Τόλκας, η Μαρία Θεοχάρη, ο Θάνος Γικόνογλου, η Χρύσα Μανωλιά και ο πρώην γραμματέας της νεολαίας ΠΑΣΟΚ, Νίκος Μαδεμλής.
Ανάμεσα στα ονόματα είναι και γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου κυβερνήσεων Ανδρέα Παπανδρέου, ο δικηγόρος Γιάννης Μαντζουράνης αλλά ο προσωπικός γιατρός του Θύμιος Λιβάνης.
Ενώ απο τη Ξάνθη στα 695 ονόματα συμπεριλαμβάνεται και αυτό του πρώην  Υφυπουργού και βουλευτή Ξάνθης Στάθη Γιαννακίδη. 

Συνελήφθη 34χρονος αλλοδαπός στις Καστανιές Έβρου 
ο οποίος εντοπίσθηκε να κατέχει παράνομα γνήσια έγγραφα άλλων ατόμων
Συνελήφθη, την Πέμπτη (28-11-2019) το μεσημέρι, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Καστανέων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Σταθμού Καστανέων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, 34χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών. 
Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 34χρονο, διότι κατά την είσοδο του στην Ελλάδα από το Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Καστανέων, τον εντόπισαν να κατέχει δύο γνήσια διαβατήρια των αρχών του Ιράν και του Ιράκ, τα οποία ανήκουν σε άλλα άτομα. 
Κατασχέθηκαν τα παραπάνω έγγραφα.   
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας.

Αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Αλβανία 
από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό
Την Παρασκετή 29/11 το πρωί φορτηγό του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, με μεγάλη ποσότητα ανθρωπιστικής βοήθειας αναχώρησε για την Αλβανία.
Αμέσως μετά την αναγγελία της είδησης του σεισμού, o Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Dr. Αντώνιος Αυγερινός επικοινώνησε εγγράφως με τον Πρόεδρο του Ερυθρού Σταυρού της Αλβανίας, κο Ylli Alushi προκειμένου να του δηλώσει την αμέριστη συμπαράστασή του αλλά και την άμεση διαθεσιμότητα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού να συνεισφέρει είτε με ανθρώπινο εθελοντικό δυναμικό, είτε με υλική βοήθεια σε αυτή τη δύσκολη στιγμή για τη χώρα του.
Ο κος Ylli Alushi διά της επιστολής του ευχαρίστησε θερμά τον κ. Αντώνιο Αυγερινό για την άμεση ευαισθητοποίησή του, ενημερώνοντάς τον ευγενικά ότι στην παρούσα φάση δεν χρειάζεται ενίσχυση από εθελοντικό δυναμικό, παρά μόνο από υλική βοήθεια.
Κατόπιν αυτού και με τις άμεσες και απόλυτα συντονισμένες ενέργειες της Διεύθυνσης Εφοδιαστικής Αλυσίδας και Συντονισμού Ανθρωπιστικής Βοήθειας, καθώς και της Κεντρικής Αποθήκης του Ε.Ε.Σ. ετοιμάστηκε το απαραίτητο υλικό, συσκευάσθηκε και τοποθετήθηκε σε φορτηγό του Ε.Ε.Σ. Η ανθρωπιστική βοήθεια θα παραδοθεί στον αρμόδιο εκπρόσωπο του Ερυθρού Σταυρού της Αλβανίας στα Τίρανα.
Μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα ακολουθήσει και δεύτερη αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »