*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

13 Νοεμβρίου

Απών ο γιατρός απο την ορκωμοσία του Αμβροσιάδη! Παρόντες Καμπριολέ και Φερτούν! Όλες οι ειδήσεις...

13 Νοεμβρίου
Μετά τον Φανουράκη, τον Λεβέντ και τον Γ. Ζερενίδη ιδού πλέον το Νο 4 του Δήμου Ξάνθης. Πάνος Αμβροσιάδης…!
………………………………..
ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Τέτοια χαρά ο Τσέπελης που εκλέχτηκε –επιτέλους!-δημοτικός σύμβουλος ο Πάνος Αμβροσιάδης και στην πραγματικότητα κι όχι μόνο στο… fb!
-Κρίμα να χάσει μια τέτοια μεγάλη στιγμή ο γιατρός Ιπποκράτης Καμαρίδης.
Να φανταστείτε μάλιστα ότι παρούσα στην ορκωμοσία και απαστράπτουσα όπως πάντα, ήταν και η Δημαρχίνα Έλλη Τσέπελη!
Καθότι για να λέμε και πάλι όλη την αλήθεια…
-Η Χρυσούλα Δημούδη ήταν πολύ έντιμη και καθαρή για να «αντέξει» μέχρι το τέλος αυτά που ήδη ξεκίνησαν από το πρώτο δίμηνο…
……
*Αυτός βέβαια που γνώρισε την αποθέωση και δεν έκρυβε την χαρά του για την εκλογή του Πάνου Αμβροσιάδη, έστω και με τον τρόπο που …εκλέχτηκε, ήταν ο διαμορφωτής κοινής γνώμης Σταύρος Καρυπίδης!
Πάλι καλά που δεν κουβάλησε στην ορκωμοσία του και όλο σύλλογο Χορωδιακής Βυζαντινής Χρύσας. Δεν πειράζει… Την άλλη φορά!
……
*Εκεί βέβαια που αιφνιδιάστηκαν όλοι ήταν η παρουσία στην ορκωμοσία του Πάνου τόσο του Μάκη του Καμπριολέ όσο και του Χασάν Ογλού Φερτούν! Και οι δυο μες την καλή χαρά, αποθέωσαν τον Αμβροσιάδη!
*Τελικά το Δροσερό με ποιον ήταν στις εκλογές; Με τον Μάκη τον Καμπριολέ; Με τον Φερτούν; Με τον Τσέπελη; Με τον Ιπποκράτη Καμαρίδη ή με τον… Πάνο Αμβροσιάδη;
..
*Και φυσικά όπως κι εχθές είχα γράψει, πρώτες - πρώτες πήγαν στην ορκωμοσία να συγχαρούν τον Πάνο Αμβροσιάδη εκτός από τους μανούλα του και τους συγγενείς του, η λογίστρια Σοφία Ψωμά που είναι πλέον η πρώτη αναπληρωματική, η Φένια Τσαγκάλαμ η πανέμορφη δικηγόρος Αικατερίνη Σκουλαρίκη, ο Βαλάντης που ήταν και στο γεύμα και ο Ηλίας Ασκαρίδης.
-Ενώ αντίθετα απουσίαζε ο κολλητός του Αντώνης Γκιούρος!
……
*Η είδηση που δεν είναι πλέον… είδηση; Με απόφαση Δημάρχου Τσέπελη, ο Πάνος Αμβροσιάδης θα είναι ο νέος Πρόεδρος στην Κοινωνική Πρόνοια αντικαθιστώντας την Χρυσούλα Δημούδη.

Δεύτερος Νομός στη Θράκη η Ξάνθη σε καταθέσεις με 732 εκατ. ευρώ 
-Ποιος Νομός είναι πρώτος. Μα ο Νομός Έβρου!
Στη δεύτερη θέση της κατάταξης στη Θράκη με βάση τις καταθέσεις είναι ο Νομός Ξάνθης με συνολικές καταθέσεις 732 εκατ.ευρώ σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από την Τράπεζα της Ελλάδος
Πρώτος νομός της Θράκης σε καταθέσεις είναι ο Έβρος στο πρώτο 6άμηνο (1-12019 έως 30-6-2019), . Βάση του πίνακα «ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΕΓΧΩΡΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ» το σύνολο των καταθέσεων στον Έβρο ανέρχονται σε 1 δισεκατομμύριο 347 εκατομμύρια ευρώ. Η αύξηση σε σχέση με το τελευταίο 6άμηνο του 2018 είναι 37 εκατ. ευρώ και σε σχέση με το πρώτο 6άμηνο του 2018 είναι 64 εκατ. ευρώ.
Σε επίπεδο χώρας οι καταθέσεις ανέρχονται στο ποσό των 136.940,7 δισεκατομμυρίων ευρώ. Η ανάλυση των καταθέσεων σε επίπεδο Θράκης παρουσιάζονται στον παρακάτω πίνακα:
Από τη μελέτη του παραπάνω πίνακα προκύπτουν σε ετήσια βάση 6ος 2019 – 6ος 2018 τα ακόλουθα:
Στο σύνολο της Θράκης η ετήσια αύξηση των καταθέσεων ανέρχεται σε ποσοστό 5,50% (146,00 εκατομμύρια Ευρώ), ήτοι:
-Π.Ε. ΈΒΡΟΥ: +4,99 % (ήτοι 64,00 εκατομμύρια Ευρώ)
-Π.Ε. ΞΑΝΘΗΣ +7,81 % (ήτοι 53,00 εκατομμύρια Ευρώ)
-Π.Ε.ΡΟΔΟΠΗΣ +4,18 % (ήτοι 29,00 εκατομμύρια Ευρώ)
Το μερίδιο των καταθέσεων ανά Νομό στο σύνολο της Θράκης είναι:
-Π.Ε. ΈΒΡΟΥ: 48,07 %
–Π.Ε. ΞΑΝΘΗΣ: 26,12 %
-Π.Ε.ΡΟΔΟΠΗΣ: 25,81 %
Σύνολο 100,00 %
Σημειώνεται ότι ο Νομός Έβρου κατέχει τη 18η θέση στους Νομούς της χώρας ως προς το ύψος των καταθέσεων , ο Νομός Ξάνθης την 34η θέση και ο Νομός Ροδόπης την 36η θέση.
evros-news

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΜΘ: Υπογράφηκε η σύμβαση για την κατασκευή της γέφυρας επί του ποταμού Λίσσου
Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος προχώρησε στην υπογραφή της σύμβασης του έργου με τίτλο «Κατασκευή γέφυρας Λίσσου και προσβάσεων επί της επαρχιακής οδού Πανεπιστημιούπολη – Γρατινή - Αρριανά» με την ανάδοχη εταιρία «ΑΚΜΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΤΕ».
Το έργο αρχικού προϋπολογισμού 5.1 εκατ. ευρώ, το οποίο θα γίνει στην περιοχή μεταξύ των οικισμών Αρριανών και Φιλλύρας (περιοχή οικισμού Σκαλώματος), περιλαμβάνει γέφυρα μήκους 153 μέτρων καθώς επίσης και την κατασκευή δυο ισόπεδων κόμβων για την προσαρμογή της υφιστάμενης οδού με την νέα χάραξη. Μέσα στο έργο συγκαταλέγονται, ο οδοφωτισμός της γέφυρας και των κόμβων καθώς και οι απαιτούμενες εργασίες σήμανσης και διαγράμμισης του νέου τμήματος.
Το συνολικό κόστος του έργου ανέρχεται στα 2.5 εκατ. ευρώ περίπου.
Από το Γραφείο Ενημέρωσης Περιφερειάρχη
Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Όχι στην καύση νεκρών από την Εκκλησία
Όχι στην καύση και την αποτέφρωση των νεκρών λέει η Εκκλησία της Ελλάδος με την Ιερά Σύνοδο να αποφασίζει να εκδώσει και να μοιράσει σχετικό ενημερωτικό υλικό για να ενημερώσει τους πιστούς πως είναι κατά της εν λόγω πρακτικής.
Στην τελευταία συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου υπό την προεδρία του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου τέθηκε το ζήτημα τόσο των θρησκευτικών όσο και της αποτέφρωσης. Για το ζήτημα της διδασκαλίας των θρησκευτικών οι Ιεράρχες, σύμφωνα με την απόφασή τους εμμένουν στην διδασκαλίας της Αγίας Γραφής.
Για το ζήτημα της αποτέφρωσης η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας αποφάσισε την σύνταξη και την αποστολή φυλλαδίου προς τους πιστούς, με στόχο κυρίως ενημερωτικό. Όπως αναφέρει το σχετικό ανακοινωθέν «Απεφάσισε την σύνταξη και την αποστολή φυλλαδίου ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΛΑΟ προς ενημέρωση όλων περί της καύσεως και της αποτεφρώσεως των νεκρών, επί του θέματος δε αυτού εμμένει ως οφείλει στην δογματική διδασκαλία της Αγίας Γραφής και της Ιεράς Παραδόσεως της Αγίας μας Εκκλησίας που τελεί υπό το φως της Αναστάσεως του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού».

Συλλυπητήρια επιστολή του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης για τον θάνατο εργαζομένου στο εργοστάσιο ΛΑΡΚΟ
Από το εργατικό κέντρο Ξάνθης πήραμε την παρακάτω επιστολή:
Με την παρούσα επιστολή θέλουμε να εκφράσουμε τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας για τον θάνατο ενός εργαζόμενου που έχασε τη ζωή του στο χώρο της εργασίας του στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου ΛΑΡΚΟ.
Δυστυχώς οι θάνατοι και οι τραυματισμοί εργαζομένων στους χώρους εργασίας αυξάνονται και μένουν στις μνήμες μας.
Όπως στη μνήμη μας έχει μείνει και το τραγικό συμβάν πρίν από δύο ακριβώς χρόνια που άλλος ένας νέος άνθρωπος σύζυγος και πατέρας έχασε τη ζωή του εν ώρα εργασίας στις εγκαταστάσεις της ΕΛΒΙΖ Ξάνθης.
Το Εργατικό Κέντρο Ν. Ξάνθης έγκαιρα είχε καταγγείλει και προειδοποιήσει για την έλλειψη ελεγκτικού μηχανισμού. Επιτακτική ανάγκη η στελέχωσή του ώστε να γίνονται προληπτικοί έλεγχοι για να μην έχουμε ατυχήματα όπως το τραγικό συμβάν στην ΕΛΒΙΖ.
Εμείς θεωρούμε βέβαιο ότι ο τομέας Υγείας και Ασφάλειας των εργαζομένων χρειάζεται αυστηροποίηση για να μη θρηνούμε συνεχώς θύματα.
Το Εργατικό Κέντρο Ν. Ξάνθης θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό όλων των εργαζομένων και στις οικογένειες τους και θα ζητάει πάντα απόδοση ευθυνών όπου και σε όποιους αναλογούν και θα απαιτεί να λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μην θρηνήσουμε άλλους συναδέλφους.
Για τη διοίκηση
Ο Πρόεδρος                            Ο Γεν. Γραμματέας

Άγγελος Μπεμπεκίδης          Σπύρος Παπαχρήστου

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »