*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

22 Οκτωβρίου

See Through Το...Νενικήκαμεν του Gademos, η υπέροχη παρέα του Τσέπελη στο γήπεδο και οι ειδήσεις με άλλο στυλ

22 Οκτωβρίου
Νενικήκαμεν….!
(σ.σ. Κι εγώ που νόμιζα ότι ο  Άρης νίκησε 1-0 τη Ξάνθη. Σε άλλο… γήπεδο θα βρισκόμουνα!)
…………………………………
ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Το… το μη χείρον, βέλτιστον! Πάντως ο δικηγόρος Θανάσης  Ξυνίδης, σίγουρα ζει μια από τις πιο ευτυχισμένες στιγμές της ζωής του, αν κρίνω από το… πλατύ πανευτυχές χαμόγελό του αλλά και από την άνεσή του (σ.σ. Κανένα παράπονο δεν έχω, τουλάχιστον ποτέ δεν αρνήθηκαν οι Ξυνιδαίοι στο γήπεδο να φωτογραφηθούν στον φωτογράφο του «Μαχητή»...) όταν φωτογραφίζεται με τον ...«αδελφούλη» του!
……
*Έτσι ευτυχή μάλιστα που τον βλέπω τον Θανάση, μέχρι που μπορώ να σκεφτώ… ηλίθια, πιστεύοντας ότι περισσότερο χάρηκε για την εκλογή του  Τσέπελη, παρά αν εκλέγονταν ο Πούλιος στις εκλογές του… 2014! Σκέφτομαι…
……
*Αυτόπτης μάρτυς μου είπε πάντως ότι όταν ο Τσέπελης βλέπει τον Θανάση Ξυνίδη στο γήπεδο, το πρώτο που φωνάζει προκειμένου να τον ακούσουν και οι διπλανοί του, «προσεύχεται κάθε βράδυ στο… όνομά  του»! (σ.σ. Κι εγώ που νόμιζα οτι μόνο στον "Ψευτομουφτή" Ξάνθης κ.Μετέ το λέει αυτό...)
......
-Και… Θεός ο… Gademos. Γι’ αυτό στο τέλος μετά τον αφορισμό του Ευφραίμ και των Παντελεήμονων, Παράδεισο με τίποτα δεν βλέπω!!! (σ.σ. Έγραψα πάλι…).
……
*Το ‘γραψα από την πρώτη ημέρα που η… ΗΓΕΣΙΑ της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης πήγε στο Δήμαρχο Τσέπελη ότι ο άνθρωπος… ΕΞΟΥΣΙΑ ήθελε να δείξει στους… υπηκόους του!
-Υποτίθεται πριν κανένα 10ήμερο είχαν (Τσέπελης, Ζερενίδης και Ηγεσία) συνεργασία για την τήρηση της… νομιμότητας και το βράδυ του  Σαββάτου δίπλα τους… ΚΑΠΝΙΖΕ φουριόζος ο οπαδός τους στο τραπέζι τους!
(σ.σ. Κι αν «τολμάν» κύριε Αστυνομικέ διευθυντά, ας πάνε οι αστυνομικοί να ελέγχουν από δω και πέρα τον εξπέρ Καραχασάν…! Δεν είδες; Κοτζάμ… τούρτα έφερε για τον Δήμαρχο Τσέπελη αλλά κι αυτός δεσμεύτηκε ότι την επόμενη φορά θα του πάει τον… Πρόεδρο της Δημοκρατίας!!! Όχι «παίζουμε»…).
……
*Sorry που σε ενοχλώ «Μεγάλε», όπως σε αποκαλεί κι ο Φανουράκης, αλλά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, πως θα τον πας στην ταβέρνα του Καραχασάν; Με τους… Εύζωνες ή χωρίς αυτούς; Γιατί και το μαγαζί είναι μικρό...Χωράει δεν χωράει 30-40 άτομα...

Συνελήφθη 45χρονος αλλοδαπός οδηγός στην Κομοτηνή να οδηγεί 
υπό την επήρεια αλκοόλ και χωρίς δίπλωμα
Συνελήφθη την Κυριακή 20-10-2019 το βράδυ, στην Κομοτηνή, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Κομοτηνής, 45χρονος αλλοδαπός, διότι οδηγούσε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης και ευρισκόμενος υπό την επήρεια οινοπνεύματος, ενώ κατά την οδήγηση προσέκρουσε με το παραπάνω όχημά σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Εν μέσω… υπέροχων και πανέμορφων υπάρξεων ο Δήμαρχος Τσέπελης στο παιχνίδι με τον Άρη! Και ...χάσαμε! Gademis...Να μη ξαναρθεί!
Μπορεί πριν εκλεγεί Δήμαρχος ο Τσέπελης να μην περνούσε ούτε έξω από το γήπεδο των Πηγαδίων –αντίθετα Κυριακή που είχε παιχνίδι η Ξάνθη στα Πηγάδια επέλεξε  για να … «κουβαλήσει» στη Χρύσα τα μηχανήματα τον Γενάρη του 2007 για να «μπαζώσει» τα… ρέματα, τώρα όμως τα πράγματα αλλάξανε και πρέπει να δείξει και οπαδός της ομάδας, οπότε… όταν η Ξάνθη παίζει στα Πηγάδια, κάνει κι αυτός την εμφάνισή του και μάλιστα καθήμενος στις μπροστινές κερκίδες με αυτές που κάθεται ο Θανάσης Ξυνίδης για τον οποίο κάθε βράδυ κάνει και μια… προσευχή, θεωρώντας ότι έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εκλογή του…
Ωστόσο –και για να είμαι ειλικρινής- τον «ζήλεψα» τον Δήμαρχο Τσέπελη όταν τον είδα στο γήπεδο των Πηγαδίων την Κυριακή το απόγευμα να συνοδεύεται και να φωτογραφίζεται με τόσες υπέροχες και ξεχωριστές υπάρξεις…
-Μια ακόμη ένδειξη της τρομερής και ελκυστικής γοητείας του που σε συνδυασμό με την εξουσία του, οφείλω να ομολογήσω ότι τον κάνει… ασυναγώνιστο! Υποκλίνομαι ιπποτικά σε όλε τις κυρίες! Ήταν όλες υπέροχες!! 

Σαμοθράκη: Έγκυος από το Αφγανιστάν γέννησε μόλις.... πάτησε Ελλάδα!
Σε επιπλέον περιπέτειες μπήκε μια έγκυος από το Αφγανιστάν στην προσπάθεια της να εισέλθει παράνομα στην Ελλάδα. Η αφγανικής υπηκοότητας γυναίκα εντοπίστηκε από το λιμενικό σε μια λέμβο ανατολικά της Σαμοθράκης μαζί με άλλους 30 αλλοδαπούς.
Το Λιμενικό που εντόπισε τη λέμβο προχώρησε στη διάσωση των 31 αλλοδαπών και στην ασφαλή μεταφορά τους στη Σαμοθράκη. Ωστόσο οι περιπέτειες για την έγκυο γυναίκα δεν τελείωσαν εκεί, μιας και έσπασαν τα νερά της με αποτέλεσμα να μεταφερθεί εσπευσμένα στο κέντρο υγείας Σαμοθράκης όπου και γέννησε.
Η μητέρα και το βρέφος μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο super puma της πολεμικής αεροπορίας στο ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης.

Αστακός: Πρώην δήμαρχος απείλησε να κόψει τις φλέβες του 
μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο
Αναστάτωση επικράτησε το βράδυ της Παρασκευής στην τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξηρομέρου, στο Δημαρχείο στον Αστακό, όταν πρώην δήμαρχος απείλησε να κόψει τις φλέβες του.
Η συνεδρίαση ξεκίνησε, σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress.gr με έντονη επίπληξη του πρώην δημάρχου Αστακού Παναγιώτη Στάικου σε διαχειριστή τοπικού Blog. Ο κ. Στάικος, επικεφαλής σήμερα παράταξης της ελάσσονος αντιπολίτευσης, φέρεται πως ήταν ιδιαίτερα ενοχλημένος για το γεγονός ότι το blog δεν δημοσίευσε επιστολή του.
Τα πνεύματα ηρέμησαν όταν αργότερα και ενώ η συνεδρίαση βρίσκονταν προς το τέλος της, ο κ. Στάικος, άρχισε να φωνάζει όρθιος, μιλώντας για «αχάριστους» και να απειλεί να κόψει τις φλέβες του με ένα ξυράφι που είχε στα χέρια του. Φέρεται μάλιστα να είπε πως ήθελε με το αίμα του να γράψει τη λέξη «αξιοπρέπεια»!
Μάρτυρες υποστηρίζουν πως είχε μαζί του και ένα χειρουργικό νυστέρι, ενώ γενικά βρίσκονταν σε έξαλλη κατάσταση. Μπροστά στο απίστευτο θέαμα, σύμβουλοι πλησίασαν προς το μέρος του προσπαθώντας να τον αφοπλίσουν και να τον ηρεμήσουν.
Ο πρώην δήμαρχος βρέθηκε στο δάπεδο και χρειάστηκε αρκετή ώρα για να ηρεμήσει, ενώ η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε άρον – άρον.

Κοινωνικό μέρισμα: Ποιοι θα το πάρουν φέτος
Οι πιο ευπαθείς κοινωνικές ομάδες- όπως άνεργοι και χαμηλόμισθοι- είναι στους πιθανούς δικαιούχους του φετινού κοινωνικού μερίσματος.
Το ποσό που θα μοιραστεί για το κοινωνικό μέρισμα εκτιμάται ότι μπορεί να φτάσει- ή και να ξεπεράσει- τα 400 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδα «Καθημερινή».
Ακόμη δεν έχουν ληφθεί οι αποφάσεις για το πού θα κατανεμηθεί, αλλά γίνονται εισηγήσεις για τη χορήγησή του σε:
-χαμηλοσυνταξιούχους
-κοινωνικά και οικονομικά ασθενέστερους, χαμηλόμισθους, δικαιούχους του κοινωνικού επιδόματος αλληλεγγύης
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι Θεσμοί έχουν διαμηνύσει ότι η κυβέρνηση θα πάρει την απόφαση για το κοινωνικό μέρισμα, αλλά σαφής είναι η προτίμησή τους στη δεύτερη κατηγορία, καθώς οι συνταξιούχοι έχουν ήδη εξασφαλίσει το επίδομα της 13ης σύνταξης και δεν είναι υποχρεωτικά οι πιο ασθενείς οικονομικά. Ο προϋπολογισμός για το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης είναι 850 εκατ. ευρώ. Υπάρχουν σκέψεις για διάθεση μέρους του υπερπλεονάσματος για τη βελτίωση των υποδομών υγείας ή πολιτικής προστασίας, θα δοθεί αυξημένο επίδομα θέρμανσης.

Ευνοημένες Ξάνθη, Ροδόπη, Έβρος, Καβάλα και Δράμα 
στο σχέδιο για το επίδομα θέρμανσης
Στην ενίσχυση των νοικοκυριών που κατοικούν στην Ξάνθη και έχουν μεγαλύτερες δαπάνες για θέρμανση προσανατολίζεται η κυβέρνηση σύμφωνα με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας για το επίδομα πετρελαίου.
Η Ξάνθη, όπως η Ροδόπη ο Έβρος η Καβάλα και η Δράμα, συγκαταλέγεται στη Β’ ζώνη των περιοχών για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης, το οποίο αναμένεται σύμφωνα με τις σχετικές εξαγγελίες να δοθεί φέτος νωρίτερα. Παράλληλα, στις αλλαγές που σχεδιάζονται για φέτος συγκαταλέγεται και η αύξηση του ύψους της επιδότησης από 16 λεπτά το λίτρο για την περσινή σεζόν, στα επίπεδα των 18-20 λεπτών ανά λίτρο.
Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να εκδοθεί και η σχετική απόφαση για τη χορήγηση του επιδόματος, με την κυβέρνηση να προσανατολίζεται στην αύξηση του κονδυλίου κατά 10 εκατ. ευρώ, φθάνοντας συνολικά περίπου στα 68 εκατ. Ευρώ. Σημειώνεται ότι το επίδομα θέρμανσης χορηγείται κάθε χρόνο σε χιλιάδες νοικοκυριά με τη μορφή επιδότησης της αγοράς συγκεκριμένης ποσότητας, βάσει γεωγραφικών, εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων.
….



Share this

Related Posts

Previous
Next Post »