*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

15 Οκτωβρίου

ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ κ.Σάββα; ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ; «Προπλήρωσαν» το ταξίδι Μπούτου, Χατζογλίδου και υπαλλήλων χωρίς απόφαση δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης!

15 Οκτωβρίου
*Πρόεδρε, δημιουργείς νέους…Παπαγεωργόπουλους! Κυριάκο Μητσοτάκη, στείλε στη  Ξάνθη τον Θεοδωρικάκο να δει τα …«έργα» των «δημάρχων» του στην Περιφέρεια!
ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΤΣΕΠΕΛΗ!
Καταψηφίστηκε η εισήγηση του Φανουράκη για την ΔΕΥΑΞ στο δημοτικό συμβούλιο με ψήφους 30-11!
*«Χαστούκι» για Τσέπελη  -Μπούτο! Με ψήφους 12-11, τους καταψήφισε το δημοτικό συμβούλιο! Τσέπελης Νο 3 ο νέος Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης!
*Σκληρή επίθεση Πασχάλη Λύρατζη στον Ιπποκράτη Καμαρίδη: Από σήμερα Παρασκευή 11 Οκτωβρίου είσαι Πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ κι όχι από 23/9/2019! «Σώου» εσύ έδινες στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο επί 5 χρόνια! Απειλές δεν δέχομαι από κανέναν!
Απίστευτες σκηνές διαδραματίστηκαν στην πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης –τέλειωσε αργά τα μεσάνυχτα της περασμένης Παρασκευής-με την πρώτη συντριπτική ήττα της παράταξης Τσέπελη στο δημοτικό συμβούλιο, αφού με ψήφους 30-11 δεν πέρασε η εισήγηση του Φανουράκη για το νέο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΞ!!!
Το συγκεκριμένο θέμα  τέθηκε σε ψηφοφορία από τον Πρόεδρο του  Δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης Γιάννη Μπούτο μετά από παρέμβαση του επικεφαλής της παράταξης ΝΕΑ ΞΑΝΘΗ Πασχάλη Λύρατζη που κατηγόρησε τον Δήμαρχο Τσέπελη ότι ενώ δεσμεύτηκε ότι θα φέρει το θέμα της ΔΕΥΑΞ στη συνεδρίαση δεν το έπραξε και στη συνέχεια να ζητάει την ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΗ της εισήγησης Φανουράκη, χαρακτηρίζοντας τον αντ’ αυτού αντιδήμαρχο Ξάνθης μάλιστα, «αδύναμο κρίκο» της παράταξης Τσέπελη!!!
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε ωστόσο και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και πρώην Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος που μίλησε ιδιαίτερα σκληρά στον αυτού αντιδήμαρχο Ξάνθης και του είπε ξεκάθαρα ότι, «όταν εγώ απευθύνομαι στον Δήμαρχο Ξάνθης, θα απαντάει ο ίδιος και κανείς άλλος. Δεν σε αναγνωρίζουμε, δεν κάνουμε διάλογο μαζί σου...» και μάλιστα σε ιδιαίτερα έντονους τόνους με αποτέλεσμα να παρέμβει ο Δήμαρχος Τσέπελης από τα έδρανα και να ισχυριστεί ότι «αυτός έδωσε την άδεια στους συμβούλους του να… απαντάνε αντ’ αυτού στις ερωτήσεις της αντιπολίτευσης»! Απάντηση ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΗ βέβαια για Δήμαρχο ακόμη κι αν αυτός επικαλείται λόγους αδυναμίας και ανεπάρκειας, είτε λόγω γνώσεων, είτε λόγω μόρφωσης.
Αν δεν μπορείς να κάνεις τον Δήμαρχο κύριε Τσέπελη, παραιτήσου και όρισε νέο Δήμαρχο τον Φανουράκη ή τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΞ Ιπποκράτη Καμαρίδη.
Ο τελευταίος τουλάχιστον έχει μόρφωση γιατρού και δυναμική αφού κατέβηκε και υποψήφιος βουλευτής με το ΕΠΑΝ  και δεν χρειάζεται αυτόκλητους… εκπροσώπους τύπου και συνηγόρου!

ΣΚΛΗΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΛΥΡΑΤΖΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ ΚΑΜΑΡΙΔΗ
Ωστόσο ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΝΕΑ ΞΑΝΘΗ» Πασχάλης Λύρατζης εξαπέλυσε σκληρή επίθεση και κατά του νέου Προέδρου της ΔΕΥΑΞ Ιπποκράτη Καμαρίδη όταν ο τελευταίος του είπε ότι κάνει... «σώου», λέγοντας ότι για τον ίδιο προσωπικά και την παράταξη ΝΕΑ ΞΑΝΘΗ, «από την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου είναι Πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ ο Ιπποκράτης Καμαρίδης κι όχι από τις 23/9/2019 που βγάζεις και ΓΡΑΠΤΕΣ ανακοινώσεις, ενώ δεν υπάρχει καν διοικητικό συμβούλιο! Κι όσο για το σώου, μιμούμαι και κάνω αυτά που έκανες εσύ επί 5 χρόνια στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο.
«Τι μου υψώνεις εμένα τι φωνή; Με απειλείς κύριε Καμαρίδη;» απάντησε στον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΞ ενώ από την πλευρά του ο Δήμαρχος Τσέπελης δήλωνε και… Πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ από 1/9/2019!!! Δηλαδή είχε… τρεις Προέδρους η ΔΕΥΑΞ;
Στη συνέχεια και αφού ακολούθησε διαβούλευση των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων στο γραφείο του Δημάρχου Ξάνθης, αποσύρθηκε η εισήγηση του Φανουράκη, ψηφίστηκε το νέο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΞ που αποτελείται από τους παρακάτω:
Πρόεδρος ο Ιπποκράτης Καμαρίδης όπως ορίζει ο Νόμος με απόφαση Δημάρχου Ξάνθης.
Μέλη Δημοτικοί σύμβουλοι:
Από την παράταξη Τσέπελη: Χρυσούλα Δημούδη, Σουά, Ελευθεριάδης Απόστολος και Σιαμπάν Μπαντάκ
Από την παράταξη Δημαρχόπουλου: Παυλίδου Ελισσάβετ και αναπληρωματική Παππά Σοφία
Από την παράταξη Σάββα Μελισσοποιυλου:  Παπαδάκης Φάνη, αναπληρωματικός Γιαννης Παπαχρόνης
Από τους Πολίτες:
Παράταξη Τσέπελη: Χρήστος Μούρκας.
Παράταξη Δημαρχόπουλου: Κανσίζογλου Μαρία με αναπληρωματικό τον Σδρέβανο Μαρίνο.

ΓΕΡΟ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ
ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΤΟΣ, ΧΑΤΖΟΓΛΙΔΟΥ ΚΛΠ
Στη συνεδρίαση συζητήθηκε επίσης και το θέμα του γνωστού ταξιδιού που πραγματοποίησε ο Πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης Γιάννης  Μπούτος στις Βρυξέλες με την κ.Χατζογλίδου (τελικά πήγε ως απλή πολίτης!!! όπως αποκάλυψε ο Δήμαρχος Τσέπελης) και υπαλλήλους  του Δήμου Ξάνθης (Θεραπίδου Όλγα, Κυριακίδης Αναστάσιος και Χατζητολούσης Αντώνιος)  στις 6/10/2019, χωρίς την έγκριση του δημοτικού συμβουλίου, αλλά με την έγκριση της Οικονομικής Επιτροπής που δεν αρκούσε ωστόσο και δεν ήταν και νόμιμο φυσικά αυτό!!!
Μάλιστα όπως αποκαλύφθηκε η αποστολή του Δήμου Ξάνθης ΠΡΟΠΛΗΡΩΘΗΚΕ κι όλας το ΤΑΞΙΔΙ αυτό στις Βρυξέλες ύψους 5.900 ευρώ από την ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ του Δήμου Ξάνθης! (σ.σ. Είναι δυνατόν μια έμπειρη υπάλληλος όπως η κυρία Σπανού να τους προπλήρωσε και το ταξίδι χωρίς έγκριση του δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης;(
Μάλιστα όπως φημολογείται, το ταξίδι...προπληρώθηκε κιόλας από την Οικονομική υπηρεσία του Δήμου Ξάνθης με 5.900 ευρώ!
Τελικά το θέμα τέθηκε σε ψηφοφορία και ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΤΗΚΕ με ψήφους 12-11 παρά τα ΛΕΥΚΑ  των τριών παρατάξεων Μελισσόπουλου, Γιάννη Παπαχρόνη και Γιώργου Χατζηθεοδώορυ.
 Κατά ψήφισαν οι 3 δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης Λύρατζη και οι 8 δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης Δημαρχόπουλου συν τον δημοτικό σύμβουλο του ΚΚΕ κ.Βογιατζή.
Υπέρ ψήφισαν του ταξιδιού ψήφισαν οι 10 της παράταξης Τσέπελη και ο ανεξάρτητος πλέον Χασάν Ογλού Φερτούν που ωστόσο αντιμετωπίζει πρόβλημα έκπτωσης του αξιώματός του μετά τη την πρόσφατη τελεσίδικη απόφαση του Εφετείου σε βάρος του. (σ.σ. Θέμα για το οποίο θα επανέρθουμε, διότι η Αποκεντρωμένη ισχυρίζεται ότι δεν…το γνωρίζει!!!)

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ; Η ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ του κ. ΣΑΒΒΑ
Τελικό αποτέλεσμα; Το δημοτικό συμβούλιο είπε ΟΧΙ στο ταξίδι του Προέδρου του Δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης Γιάννη Μπούτου και των λοιπών μελών με ψήφους 12-11.
Με τον κύριο Μπούτο (σ.σ.Τσέπελης Νο 3 πλέον..), να λέει σε χαβαλέ στυλ….ε και τι έγινε, θα  το πληρώσουμε από την  τσέπη μας!
Πως δεν έγινε κύριε Πρόεδρε-χουβαρντά του δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης! ΠΑΡΑΝΟΜΗΣΑΤΕ γιατί ενώ γνωρίζατε ότι ΠΡΟΠΛΗΡΩΝΕΣΤΕ ΠΑΡΑΝΟΜΑ το συγκεκριμένο τουριστικό ταξιδάκι σας, γιατί αν οκύριος Τσέπελης θέλει ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ για τα Ευρωπαϊκά προγράμματα μπορεί να καλέσει τα αρμόδια γραφεία του κυρίου Πουσπουρίκα και του κυρίου Σταύρου Αμοιρά να τον ενημερώσουν σε όλα!!! Αν και με τις γνώσεις που διαθέτει αυτό θα είναι ολίγον δύσκολο…

ΑΙΣΘΗΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΛΕΥΚΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ 
ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΟΥ ΜΑΤΘΑΙΟΥ ΣΑΒΒΙΔΗ
Σημειώνεται ότι οι παρατάξεις Σάββα Μελισσόπουλου, Γιάννη Παπαχρόνη (συνεχίζεται δυστυχώς η διγλωσσία του), Γιώργου Χατζηθεοδώρου ψήφισαν λευκό στο συγκεκριμένο θέμα και παρών ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Δημαρχόπουλου Ματθαίος Σαββίδης με αποτέλεσμα για μια ψήφο να κριθεί το 12-11 και να ΜΗΝ περάσει μια ΠΑΡΑΝΟΜΗ εκ του αποτελέσματος απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής τα μέλη της οποίας πλην των Κυριάκου Παπαδόπουλου και Χαράλαμπου Δημαρχόπουλου που καταψήφισαν.

ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΕΙΛΕ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ ΤΟΝ ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟ
Και το μήνυμα του «Μαχητή» στον σημερινό Πρωθυπουργό και Πρόεδρο τος Νέας  Δημοκρατίας.
-Πρόεδρε, δημιουργείς νέους… Παπαγεωργόπουλους με τις αντιδημοκρατικές ρυθμίσεις του Υπουργείου Εσωτερικών που ευνοούν μόνο την ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ και τις λαμογιές! Κυριάκο Μητσοτάκη, στείλε στη  Ξάνθη τον Θεοδωρικάκο να δει τα… «έργα» των «δημάρχων» του στην Περιφέρεια και ιδίως στο Δήμο Ξάνθης με τις δεκάδες απευθείας αναθέσεις και τις από τώρα παρανομίες του Δημάρχου Τσέπελη και των αντιδημάρχων του…!

(Σ.Σ. Για το συγκεκριμένο θέμα όμως θα επανέρθουμε και με άλλα στοιχεία…).

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »