*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

31 Οκτωβρίου

Αποκάλυψη! Μ.Κ.Ο ΖΗΤΗΣΑΝ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Από 5-6 ξενοδοχεία της Ξάνθης, για την φιλοξενία προσφύγων και λαθρομεταναστών!

31 Οκτωβρίου
*Το θέμα έθεσε χθες με επιστολή του στον Πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης ο επικεφαλής της παράταξης ΝΕΑ ΞΑΝΘΗ Πασχάλης Λύρατζης

Τουλάχιστον 5-6 γνωστά ξενοδοχεία του Νομού Ξάνθης δέχτηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες μας, προτάσεις από ΜΚΟ για την «φιλοξενία» προσφύγων και λαθρομεταναστών που ήδη βρίσκονται (αλλά και αυξάνονται κάθε μέρα…) στα νησιά και τη χώρα μας, λόγω της κατάστασης που επικρατεί στη ΣΥΡΙΑ αλλά και των απειλών Ερντογάν στη Τουρκία ότι «θ’ αφήσει πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στη χώρα του να «ξαμοληθούν» στην Ελλάδα και στην Ευρώπη».
Για το συγκεκριμένο θέμα μάλιστα ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του   επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΝΕΑ ΞΑΝΘΗ Πασχάλη Λύρατζη όπου στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης, ζήτησε από το σώμα την ψήφιση και έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος:
«ΠΡΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΞΑΝΘΗΣ
κ. ΜΠΟΥΤΟ ΙΩΑΝΝΗ
ΨΗΦΙΣΜΑ
"Το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης δηλώνει ρητά και κατηγορηματικά την  αντίθεσή του σε κάθε ενδεχόμενη προοπτική εγκατάστασης προσφύγων και μεταναστών στο Δήμο μας. Θεωρούμε υποχρέωσή μας να προασπίσουμε τα συμφέροντα του τόπου μας και των συνδημοτών μας αντιτιθέμενοι στα όποια σχέδια μεταφοράς προσφύγων και μεταναστών στα όρια της του Δήμου μας. Ήδη η περιοχή μας αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα από την παρατεταμένη κρίση που μαστίζει την χώρα μας και η οποιαδήποτε εγκατάσταση προσφύγων θα δημιουργήσει και αίσθημα ανασφάλειας στους δημότες μας. Ζητούμε από την πολιτεία να επιδείξει άμεσα αντανακλαστικά και να μην επιτρέψει τη μεταφορά και την εγκατάσταση μεταναστών στον τόπο μας. Καλούμε τους βουλευτές και όλους τους φορείς της περιοχής μας να εκφράσουν την άποψη τους για το τεράστιο αυτό ζήτημα προστατεύοντας τα συμφέροντα των δημοτών μας. Σε αντίθετη περίπτωση θα είμαστε «όποτε» και «όπου» χρειαστεί ώστε να αποτρέψουμε την καταστροφή της περιοχής μας".
Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΝΕΑ ΞΑΝΘΗ
ΠΑΣΧΑΛΗΣ  ΛΥΡΑΤΖΗΣ»
-Με το ψήφισμα συμφώνησαν όλες οι παρατάξεις πλην της παράταξης του Πολίτες για τη Ξανθη (Γ. Χατζηθεοδωρου) και θα ψηφιστεί στην επόμενη συνεδρίαση σε ένα τελικό κοινό κείμενο!

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »