*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

31 Οκτωβρίου

Η Φάρμα Μανιταριών Ξάνθης ΜΗΤΑΤΟ και στη Γιορτή στο Δάσος Δαδιάς!

31 Οκτωβρίου
Συναυλία για φιλανθρωπικό σκοπό την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 
στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης
Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Ν. Ξάνθης διοργανώνει Κυριακή 10 Νοεμβρίου στις 20:00 στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης συναυλία για φιλανθρωπικό σκοπό με τους σολίστ:
Έφη Ζάννη – πιάνο
Εύα Ξανθοπουλίδου – πιάνο
Μαρίνα Παύλου – βιολί
Χάρη Ξυλά – σαξόφωνο
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Σούλα Τζιγκουνάκη
Είσοδος 5 ευρώ.

Εργαστήρι κεντητικής τέχνης στο Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης!
Ένα νέο εργαστήρι κεντητικής τέχνης με ποδοκίνητη μηχανή ξεκινάει στο Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης!
Αν θέλετε να μάθετε κέντημα παραδοσιακό σε ποδοκίνητη μηχανή με τελάρο , Έλατε μαζί μας! Θα μάθουμε κοφτό, φιλτιρέ αζούρ, κ.α .
Όλα φτιαγμένα με την θαυμάσια τεχνική που εξαφανίζεται και λίγες την γνωρίζουν! Ξεκινήστε, γνωρίστε, και αγαπήστε την παράδοση μας! !
Ας μην την αφήσουμε να χαθεί!!
Είναι στο χέρι μας!!
Διδάσκων - Υπεύθυνη εργαστηρίου: Δημητρόπουλου Ελευθερία.
Συμμετοχή 20€ το μήνα.
1η συνάντηση την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019  και ώρα 11.00  στο Μουσείο.
Πληροφορίες - εγγραφές: Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης τηλ. 2541025421

Γιορτή Μανιταριού στο Δάσος Δαδιάς Έβρου 2 και 3 Νοεμβρίου-Θα είναι και η φάρμα μανιταριών Ξάνθης ΜΗΤΑΤΟ

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δάσους Δαδιάς - Λευκίμης - Σουφλίου, δηλώνει και φέτος το παρών στην 11η Γιορτή Μανιταριού στο Δάσος Δαδιάς στις 2 και 3 Νοεμβρίου.
Το Σάββατο 2 Νοεμβρίου στο κτήριο του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δάσους Δαδιάς - Λευκίμης - Σουφλίου, στις 10:00 το πρωί, παρακολουθήστε το σεμινάριο μανιταρογνωσίας από τον Φώτη Παρασκευαΐδη με θέματα «Συλλογή και αποθήκευση άγριων μανιταριών» και «Αποξήρανση μανιταριών» και στη συνέχεια γευτείτε τις μοναδικές μανιταροσυνταγές του.
Μετά το μανιταρογεύμα θα ακολουθήσει, στις 15:00 επίδειξη αναζήτησης τρούφας από τον Παύλο Αηδονόπουλο και στις 16:00 εισήγηση για τα μανιτάρια του τόπου μας από τον Νίκο Ιακωβίδη.
Την Κυριακή 3 Νοεμβρίου, στις 10:00 το πρωί, στο κτήριο του Φορέα Διαχείρισης παρακολουθήστε ομιλία - σεμινάριο από τον Άγγελο Παπαδημητρίου.
Ακολουθούν, εξόρμηση στο δάσος για συλλογή μανιταριών με συνοδεία εξειδικευμένων ατόμων, έκθεση και ταυτοποίηση μανιταριών, μανιταρομαγειρέματα (μανιταρογεύσεις - παραδοσιακή μανιταρόπιτα από καταξιωμένο Σεφ).
Τέλος, για τους επισκέπτες που ενδιαφέρονται να ακολουθήσουν στην ξενάγηση προς το παρατηρητήριο των αρπακτικών πουλιών, θα υπάρχει εκπτωτικό εισιτήριο 50%.
Πληροφορίες μας αναφέρουν οτι στη Γιορτή θα συμμετάσχει και η Φάρμα Μανιταριών Ξάνθης Μητάτο 

Την την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου εγκαινιάζεται στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης & Παράδοσης η έκθεση ζωγραφικής - γλυπτικής «Δρόμος χώρος τόπος»
O Σύλλογος Φίλων Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης παρουσιάζει στη Ξάνθη από τις 1 Νοεμβρίου έως τις 15 Νοεμβρίου 2019, την εξαιρετική εικαστική δουλειά των μελών της Στέγης Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας, σε μια έκθεση που επιδιώκει να επανασυστήσει στο κοινό την τοπική εικαστική δημιουργία.
Τίτλος της Έκθεσης:«Δρόμος, χώρος, τόπος».
Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου, στις 19:30,στην αίθουσα εκδηλώσεων «Βιργινία Τσουδερού» του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, στην καπναποθήκη «Π» στην οδό καπνεργατών 9, στην Ξάνθη.
Επιμέλεια έκθεσης:
-Βασίλειος Μακέδος, ιστορικός τέχνης
-Αντώνης Βαρβατσούλιας, πολιτισμικός ερευνητής
Διάρκεια Έκθεσης: 01/11 – 15/11/2019
Ώρες επίσκεψης για το κοινό, απόγευμα 17:00-21:00.
Πρωινές ώρες κατόπιν συνεννοήσεως στο τηλ. 25410-29282.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ για όλους.

Νέα προγράμματα εκπαίδευσης στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης 
ου Δήμου Αλεξανδρούπολης
Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης πρόκειται να λειτουργήσει κατά την επόμενη περίοδο τα παρακάτω προγράμματα εκπαίδευσης ενηλίκων, με εθελοντές εκπαιδευτές, στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης που ιδρύθηκε και λειτουργεί γι’ αυτόν τον σκοπό:
-Φωτογραφία: 1 τμήμα κάθε Δευτέρα 17:00 - 19:00
-Πρώτες Βοήθειες: 1 τμήμα κάθε Τετάρτη 17:30 - 19:30
Τα προγράμματα απευθύνονται σε όλους τους ενήλικες κάθε εθνικής προέλευσης, ηλικίας και μόρφωσης και είναι δωρεάν. Για την ένταξη των ενδιαφερόμενων στα προγράμματα απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης και φωτοαντίγραφο της αστυνομικής ταυτότητας.
Τα τμήματα είναι 15ωρα και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Αιτήσεις συμμετοχής​​ για τα​​ προγράμματα​​ θα γίνονται δεκτές την Τετάρτη 30 και την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου και ώρες​​ 10:00 - 13:00​​ στο Παλιό Δημαρχείο (πλατεία Πολυτεχνείου, ισόγειο, δίπλα στον σύλλογο αιμοδοτών, τηλέφωνο: 25513-50088).


Share this

Related Posts

Previous
Next Post »