*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

30 Σεπτεμβρίου

Αλάτι & Πιπέρι ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ VIA EGNATIA ΑΜΦΙΠΟΛΗ – ΔΡΑΜΑ – ΦΙΛΙΠΠΟΙ

30 Σεπτεμβρίου
Η παιδική παράσταση «ΤΟ ΑΣΧΗΜΟΠΑΠΟ» 
το Σάββατο 5 Οκτωβρίου στο Elisso Hotel στην Ξάνθη
Το Μικρό Θέατρο Λάρισας, κλείνοντας αισίως τα 10 χρόνια συνεπής παρουσίας στον χώρο του ποιοτικού παιδικού θεάτρου, παρουσιάζει το Σάββατο 5 Οκτωβρίου στο Ξενοδοχείο «Elisso» στην πόλη μας, την παιδική παράσταση «ΤΟ ΑΣΧΗΜΟΠΑΠΟ» του Hans Christian Andersen σε σκηνοθεσία Γιώργου Πούλη που θα μιλήσει στην καρδιά των μικρών μας αλλά και στις μνήμες των μεγαλύτερων φίλων μας.
Ώρες παραστάσεων: 17.15 & 19.15
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ – ΒΙΒΛ/ΛΕΙΟ ΠΥΡΓΕΛΗ - τηλ 25410 72363
Προπώληση 8€ - Ταμείο 10€ - INFO – 6974797109. VIVA.GR

ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ VIA EGNATIA ΑΜΦΙΠΟΛΗ – ΔΡΑΜΑ – ΦΙΛΙΠΠΟΙ
Η Περιφέρεια ΑΜΘ - ΠΕ Δράμας, στο πλαίσιο των διήμερων εκδηλώσεων του Περιφερειακού Φεστιβάλ Via Egnatia στην Π.Ε. Δράμας (18 και 19 Οκτωβρίου 2019), προκηρύσσει Αγώνα Δρόμου Ενηλίκων 10 χλμ Ανδρών-Γυναικών, υπό τον τίτλο «ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ VIA EGNATIA ΑΜΦΙΠΟΛΗ – ΔΡΑΜΑ – ΦΙΛΙΠΠΟΙ».
Ο αγώνας δρόμου θα διεξαχθεί ημέρα Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2019, με σημείο συνάντησης και τερματισμό το Καλαμπάκι, του Δήμου Δοξάτου, ενώ η συμμετοχή και οι σχετικές παροχές, είναι δωρεάν. Καταληκτική ημερομηνία εγγραφών για τον αγώνα ορίζεται η 14η Οκτωβρίου 2019. Εγγραφή μετά τις 14 Οκτωβρίου είναι δυνατή, μόνο εφόσον δεν έχει συμπληρωθεί το όριο συμμετοχής (100 θέσεις).
Στον αγώνα δρόμου «VIA EGNATIA ΑΜΦΙΠΟΛΗ – ΔΡΑΜΑ – ΦΙΛΙΠΠΟΙ», ο οποίος φέτος είναι αφιερωμένος στη Μνήμη των 100 χρόνων από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, θα συνδράμουν εθελοντικά, πολιτιστικά και αθλητικά σωματεία της Π.Ε. Δράμας, ενώ στην όλη διοργάνωση, αναμένεται η συμμετοχή πλήθους κόσμου και φορέων.

Εκδήλωση τιμής στον μεγάλο Έλληνα επιστήμονα Κωνσταντίνο Καραθεοδωρή, την Παρασκευή 4/10 στο Αριστοτέλειο Παν/μιο Θεσσαλονίκης
 Η Πρυτανεία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Σύλλογο Αποφοίτων ΑΠΘ συνδιοργανώνουν εκδήλωση τιμής στον μεγάλο Έλληνα επιστήμονα Κωνσταντίνο Καραθεοδωρή με θέμα: Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή: «Η συμβολή του στην επιστήμη και τον ελληνισμό». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου στις 19.00στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.
Θα χαιρετίσει ο Πρύτανης του ΑΠΘ καθηγητής Νικόλαος Παπαϊωάννου και θα μιλήσουν: Γεώργιος Στάμου, Ομότιμος Καθηγητής Μαθηματικού ΑΠΘ, Γεώργιος Κίτης, Καθηγητής Τμήματος Φυσικής ΑΠΘ, Παναγιώτης Μπατακίδης, Επίκουρος Καθηγητής Μαθηματικού Τμήματος ΑΠΘ, Ελπιδοφόρος Ιντζέμπελης, Συγγραφέας.
Θα συντονίσει ο Παντελής Σαββίδης, δημοσιογράφος, Πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων ΑΠΘ, ενώ θα προβληθούν και αποσπάσματα από συνέντευξη που παραχώρησε η κόρη του Καραθεοδωρή στην εκπομπή «Ανιχνεύσεις» της ΕΡΤ3.

Αλεξανδρούπολη: 170 πολίτες υπέγραψαν ψήφισμα για την Κλιματική Δράση
170 πολίτες της Αλεξανδρούπολης, στη διάρκεια της κινητοποίησης για το κλίμα "Climate Strike Alexandroupoli", υπέγραψαν ψήφισμα για την Κλιματική Δράση. Το ψήφισμα παραδόθηκε στην Ανεξάρτητη Κοινότητα "Φάρος Αλεξανδρούπολης", η οποία δεσμεύθηκε να το προωθήσει στους προέδρους του Συμβουλίου της Κοινότητας και του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης, με σκοπό να υιοθετηθεί από τα δύο όργανα.
Το ψήφισμα των πολιτών, μεταξύ άλλων, λέει ΟΧΙ στην εξόρυξη χρυσού και σε ρυπογόνες επενδύσεις που θέτουν σε κίνδυνο τα φυσικά οικοσυστήματα του τόπου μας.
Η συλλογή των υπογραφών συνεχίζεται.

Έρχεται και φέτος το «2ο ΚΟΜΟmeeting»
Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής σε συνεργασία με τον Δήμο Κομοτηνής την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 17:00 - 21:00 θα πραγματοποιήσουν για δεύτερη συνεχή χρονιά την εκδήλωση «KOMOmeeting», στο κτίριο του τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του ΔΠΘ (κτίριο παλιάς Νομικής).
Αυτή τη χρονιά η εκδήλωση θα απαρτίζεται από δύο βασικά μέρη, τα info points και τα workshops.
Ο στόχος της εκδήλωσης, είναι να συστηθούν οι φορείς και οι σύλλογοι, που δραστηριοποιούνται στην πόλη μας, στους πολίτες της Κομοτηνής και ιδιαίτερα στους νεοεισερχόμενους φοιτητές!

Το Λύκειο Τυχερού φιλοξένησε εκπαιδευτικούς και μαθητές από 5 χώρες
Το Γενικό Λύκειο Τυχερού συμμετέχοντας στο πρόγραμμα Erasmus+ KA2 είχε τη χαρά να υποδεχθεί και να φιλοξενήσει 10 εκπαιδευτικούς και 28 μαθητές από πέντε χώρες: Τουρκία, Ρουμανία, Πορτογαλία, Βέλγιο και Λιθουανία, από τις 22 έως τις 28 Σεπτεμβρίου 2019.

Ο θεματικός πυρήνας του συγκεκριμένου προγράμματος ήταν «Σχολεία του 21ο αιώνα» με κύριο στόχο την προώθηση της καινοτομίας στην εκπαίδευση με τη χρήση των Νέων Τεχνολογιών. Για το σκοπό αυτό πραγματοποιήθηκαν επιμορφωτικά σεμινάρια στο χώρο του σχολείου στη διάρκεια των οποίων εκπαιδευτικοί και μαθητές είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν γόνιμες πρακτικές αλλά και να επιμορφωθούν σε νέα, καινοτόμα ψηφιακά εργαλεία που ενισχύουν τις δεξιότητες των μαθητών και βελτιώνουν το εκπαιδευτικό έργο.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »