*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

17 Σεπτεμβρίου

See Through Για την...."προίκα" του Τσέπελη στη ΔΕΥΑΞ δεν μας είπανε! Οι ειδήσεις με άλλο στυλ...

17 Σεπτεμβρίου
Οι μεγάλες «φιλίες» συνεχίζονται και μετά το πέρας της… θητείας του πρώην Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης. Να το ματς της Ξάνθης την περασμένη Κυριακή το είδε, συνοδεύοντας ο ίδιος τον νέο αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Νίκο Ευφραιμίδη στις κερκίδες.
………………………………..
ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!
*«Προίκα» με… χρέη και δικαστήρια φαίνεται πως αφήνει τελικά η απερχόμενη διοίκηση της ΔΕΥΑ Ξάνθης στους νέους διοικούντες, καθόσον οι οφειλές της δημοτικής επιχείρησης μόνο στην αντίστοιχη επιχείρηση του Δήμου Νέστου ξεπερνούν τις 140.000 ευρώ», αποκάλυψε ο αδελφός του νέου Προέδρου της εταιρείας Ιπποκράτη Καμαρίδη, σε μια ακόμη προσπάθεια πλήρους ηθικής και προσωπικής εξόντωσης του απερχόμενου Προέδρου Μαρίνου Σρέβανου!
-Για την «προίκα» του πρώην Προέδρου Μανώλη Τσέπελη (σ.σ. 600.000 ευρώ μόνο τα λεφτά των εργαζομένων και 400.000 ευρώ η ΔΕΗ την οποία περιόρισε ο νυν Πρόεδρος στις 10.000 ευρώ).
……
*Καλά βρε αδέκαστε  Τένη. Άλλος Τσέπελης ήταν εκείνος που από το δεύτερο 6μηνο του 2007 μέχρι και το 2014 δεν πλήρωσε ούτε ένα ευρώ στη ΔΕΥΑ Νέστου; Δεν ήταν ο νυν ….Δήμαρχός Σας; Μήπως ήταν ο «δίδυμος» αδελφός του; Γιατί είμαι σίγουρος ότι και για τα «χρέη» του Τσέπελη σας είπε ο Δήμαρχος Νέστου Σάββας Μιχαηλίδης,
Μούγκα στη στρούγκα όμως! Ο Σδρέβανος βλέπετε έπρεπε να λασπωθεί και να συκοφαντηθεί ανελέητα!
……
*Εκεί πάντως που ωσόσο με εξέπληξε ο Τένης ήταν το σχόλιό του για την ανακοίνωση του  Προέδρου της ΔΕΥΑΞ Μαρίνου Σδρέβανου για τον οποίο σχολίασε επίσης:
«….αν πράγματι έγραψε και πιστεύει όλον αυτόν το λίβελο, τότε απλά χάνω «πάσα ιδέα» για τον άνθρωπο Μαρίνο και λυπάμαι διπλά! Την ίδια στιγμή ο πρ. Δήμαρχος έστελνε δημόσια απάντηση σε δημοσίευμα άλλου ΜΜΕ, το οποίο όχι μόνο του είχε ασκήσει σκληρή κριτική, αλλά τον εμφάνιζε υποτιμητικά και σε γελοιογραφίες! Ας συγκρίνει το ύφος και το ήθος τις δύο απαντήσεις- δελτίο τύπου και θα καταλάβει…».
-Α… Μάλιστα! Τώρα μέχρι και ο πρώην Δήμαρχος  Μπάμπης έχει… ήθος στις απαντήσεις ενώ το δελτίο τύπου του Σδρέβανου δεν έχουν ύφος και ήθος!
Βρε τι άλλο θ’ ακούσουμε…

Συνελήφθη 29χρονος αλλοδαπός, διωκόμενος με ένταλμα σύλληψης
Συνελήφθη την Κυριακή (15-9-2019) το βράδυ, στην Καβάλα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, 29χρονος αλλοδαπός, ο οποίος διώκεται με Ένταλμα Σύλληψης, από τις Ελληνικές Δικαστικές Αρχές, για διακίνηση ναρκωτικών.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Το πλοίο «Αδαμάντιος Κοραής» από σήμερα 
στο δρομολόγιο Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη
Το πλοίο «Αδαμάντιος Κοραής» θα εκτελεί από την Τρίτη το δρομολόγιο Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκη, μέχρι της 31 Οκτωβρίου.
Σύμφωνα με το υπουργείο, μετά την 31η Οκτωβρίου η εν λόγω ακτοπλοϊκή γραμμή θα επαναπροκηρυχθεί μαζί με το σύνολο των άγονων γραμμών για τη νέα δρομολογιακή περίοδο Νοέμβριος 2019-Οκτώβριος 2020.
Το «Αδαμάντιος Κοραής», έχει μήκος 100,15 μ., πλάτος 17,23 μ. και έχει ναυπηγηθεί το 1987.
Η σχετική σύμβαση που υπογράφηκε σήμερα προβλέπει την εκτέλεση τεσσάρων δρομολογίων την εβδομάδα και την υποχρέωση εκτέλεσης δύο ελεύθερων δρομολογίων την εβδομάδα.
Μέχρι το περασμένο Σαββατοκύριακο η γραμμή Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη καλύπτεται προσωρινά από το ταχύπλοο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «ΑΝΔΡΟΣ ΤΖΕΤ».

Πυροβόλησαν γάιδαρο στην Ψηλή Ράχη Δράμας
Ένα γαϊδουράκι πυροβόλησε εν ψυχρώ άγνωστος μέχρι στιγμής δράστης στη Δράμα.
Όπως αναφέρουν οι φιλόζωοι της περιοχής "πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από κάτοικο στο χωριό Ψηλή Ράχη της Δράμας.
Τελείως αδιανόητο που μπορεί να έφταιξε αυτό το ακακο πλάσμα για να χάσει με αυτό το τρόπο την ζωή του!
Υπήρξε άμεση παρέμβαση της αστυνομίας που προχώρησε σε νεκροψία για περαιτέρω αποδεικτικά στοιχεία και ελπίζουμε στη σύλληψη και παραδειγματική τιμωρία αυτού του άκρως επικίνδυνου που χωρίς ενδοιασμό και έλεος αφαίρεσε τη ζωή από ανυπεράσπιστο πλάσμα".

Τι είπαν Payatt-Τοψίδης στην συνάντηση στο Επιμελητήριο Έβρου
Θέματα διημερούς συνεργασίας ήταν στην ατζέντα της συνάντησης του Πρέσβη των ΗΠΑ Geoffrey Payatt και του προέδρου του Επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλου Τοψίδη
Αναλυτικότερα: Στο Επιμελητήριο Έβρου πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Προέδρου κ. Χριστόδουλου Τοψίδη με τον Πρέσβη των Η.Π.Α. κ. Geoffrey R. Pyatt, ο οποίος συνοδευόταν και από τον Γενικό Πρόξενο των Η.Π.Α. στη Θεσσαλονίκη, κ. Gregory Pfleger. Στην συνάντηση συζητήθηκαν θέματα διημέρους συνεργασίας, όπως η δημιουργία διαμετακομιστικού κέντρου στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, η αξιοποίηση των ιαματικών λουτρών με την προσέλκυση τουριστικών επενδύσεων στο χώρο αυτό, καθώς επίσης και η πρόταση του Επιμελητηρίου Έβρου για την προσέλκυση και εγκατάσταση στο Βόρειο Έβρο, Κέντρου Έρευνας και Καινοτομίας στο αντικείμενο της αγροτικής παραγωγής και διατροφής, από Αμερικανική εταιρία του κλάδου. Καταλήγοντας, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να πραγματοποιηθεί μια νέα συνάντηση στο εγγύς μέλλον προκειμένου να συζητηθούν και να επανεκτιμηθούν οι όποιες επενδυτικές και αναπτυξιακές προτάσεις προκύψουν για την ευρύτερη περιοχή.

Αυθαίρετα τα δημόσια κτήρια χωρίς προσβαση για ΑΜΕΑ
Σε πονοκέφαλο εξελίσσονται για την κυβέρνηση οι ανεπαρκείς υποδομές της χώρας έναντι ατόμων με προβλήματα κινητικότητας. Φαίνεται πως στο θέμα της προσβασιμότητας υπάρχει οριζόντια συνεργασία κυβερνητικών φορέων, έτσι ώστε, όχι μόνο να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής των ατόμων με κινητικές δυσκολίες, αλλά να προληφθούν και τα στενά χρονοδιαγράμματα της Ε.Ε..
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με κοινοτική οδηγία, την οποία η Ελλάδα δεν έχει ακόμα ενσωματώσει, από το 2020, κτίρια δημόσια και ιδιωτικά που δεν είναι προσβάσιμα από ΑμΕΑ, θα θεωρούνται αυθαίρετα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ελλάδα δέχεται μεγάλη πίεση να ενσωματώσει τη συγκεκριμένη οδηγία, παρότι στον σύγχρονο αστικό οικοδομικό κανονισμό έχει γίνει ήδη η ενσωμάτωση των απαιτούμενων προϋποθέσεων. Ωστόσο σήμερα, πληθώρα ιδιωτικών και κυρίως δημόσιων κτιρίων, δεν διαθέτουν προσβασιμότητα.
Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Περιβάλλοντος, η γενική γραμματεία της κυβέρνησης έχει επιφορτισθεί με το έργο συντονισμού όλων των υπουργείων, προκειμένου να βρεθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα.
Πηγή . Καθημερινή

Για τρεις ημέρες θα εκτελούνται βολές στο θαλάσσιο 
χώρο της παραλίας των «Πετρωτών»
Η ΧΙΙ Μηχανοκίνητη Μεραρχία Πεζικού «ΕΒΡΟΥ» ανακοινώνει ότι από την Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου έως την Τετάρτη 02 Οκτωβρίου 2019 και από 09:00 μέχρι 18:30 θα εκτελούνται βολές στο θαλάσσιο χώρο της παραλίας των «ΠΕΤΡΩΤΩΝ».
Επικίνδυνη περιοχή χαρακτηρίζεται η θαλάσσια ζώνη η οποία περιλαμβάνεται μεταξύ Ακρωτηρίου Αγ. Χαράλαμπου και Ανατολικά μέχρι Ακρωτηρίου Μάκρης , σε απόσταση 31.000 μέτρα από την ακτή.
Στην παραπάνω περιοχή απαγορεύεται κάθε κίνηση ή παραμονή πλωτού μέσου κατά την ώρα των βολών, για την αποφυγή ατυχημάτων.
Να μην μετακινηθούν αντικείμενα, τα οποία εντοπίζονται στη θάλασσα.
Σε περίπτωση ανεύρεσης αντικειμένων να ειδοποιηθούν ΑΜΕΣΩΣ τα Λιμεναρχεία Αλεξανδρούπολης και Πόρτο Λάγος.

Επίσης παρακαλούνται οι μελισσοκόμοι της περιοχής της παραλίας «ΠΕΤΡΩΤΩΝ» για την μετακίνηση μελισσιών (κυψελών) από την παραπάνω περιοχή.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »