*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

27 Σεπτεμβρίου

Πως "κατάντησε" Δήμος Τσέπελη το σιντριβάνι απέναντι απο το ΚΗΠΟ. Ειδήσεις με στυλ

27 Σεπτεμβρίου
Δήμος Τσέπελη: Εδώ και 2-3 βδομάδες λοιπόν το υπέροχο σιντριβάνι απέναντι από το  κήπο που ξαναζωντάνεψε απο πέρσι με πρωτοβουλίες του Σδρέβανου… παραμένει σκοτεινό, χωρίς φωτισμό ....χωρίς τίποτα! Επστροφή στην εποχή Τσέπελη…Φανουράκη...Δύναμη για το...ΑΥΡΙΟ!! (Τετάρτη 25/9/2019)
Πως ήταν πέρσι και φέτος όλο το καλοκαίρι μέχρι και τον Αύγουστο 2019

………………………………
ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!
*«Μόνο η πόλη απελευθερώθηκε στις 4 Οκτωβρίου; Η περιοχή του "Flamingo" και κάποιες άλλες; Δεν «εορτάζουν;» σχολίασε ο Θόδωρος Μπακάλης στο Indexanthi.
-Το ερώτημα εγώ προσωπικά το απευθύνω πλην των άλλων αρμοδίων, αντιπεριφερειάρχη, Δημάρχων κλπ και στον Μητροπολίτη Ξάνθης, διότι το ίδιο συμβαίνει και με την γιορτή του Πολιούχου Αγίου της Πόλης.
……
*Σε αργία τέθηκαν από την αποκεντρωμένη διοίκηση Μακεδονίας Θράκης, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης του δήμου Θεσσαλονίκης «Δύναμη Πολιτών» Παναγιώτης Ψωμιάδης και ο αδελφός του, δημοτικός σύμβουλος, Διονύσης Ψωμιάδης.
……
*Η αποκεντρωμένη διοίκηση παρέδωσε στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Δρόσο Τσαβλή, τις αποφάσεις με τις οποίες τίθενται σε αργία τα αδέλφια Ψωμιάδη, που εξελέγησαν δημοτικοί σύμβουλοι στις αυτοδιοικητικές εκλογές του περασμένου Μαϊου 2019.
……
*Το ερώτημα της στήλης…
Πως είναι δυνατόν ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΕΣ παράνομες πράξεις αυτοδιοικητικών της περιοχής μας να μην ελέγχτηκαν ποτέ από την Αποκεντρωμένη Μακεδονίας και Θράκης;
Η οποία όμως σε άλλες περιπτώσεις… επαγρυπνούσε;
……
*Γιατί μόνο… δυο παρελάσεις για την επέτειο Απελευθέρωσης της πόλης κι όχι… τρεις να συμπληρωθεί το καρέ;
Ευκαιρία να «ξεχάσουμε» και όλα τα υπόλοιπα προβλήματά μας!
(σ.σ. Αλήθεια, του έχουν πει του Προέδροιυ της Δημοκρατίας με ποιόν Δήμαρχο θα έχει να κάνει κατά την επίσκεψή του στη Ξάνθη;)

Σύλληψη 21χρονου Έλληνα στη Δράμα 
για άσκηση υπαίθριου εμπορίου χωρίς άδεια
Συνελήφθη την Τρίτη 24-9-2019 το πρωί, στη Δράμα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., διότι ασκούσε υπαίθριο εμπόριο, διαθέτοντας προς πώληση 46 είδη παρεμπορίου (παιχνίδια, ατζέντες κ.α.), στερούμενος της απαιτούμενης άδειας. Κατασχέθηκαν τα παραπάνω είδη παρεμπορίου, ενώ επιβλήθηκε στον δράστη το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο.

Ενδιαφέρον για εξόρυξη μεταλλεύματος από τον ΑΚΤΩΡ στην ορεινή Ξάνθη
Αίτημα για εξόρυξη μεταλλευμάτων από την ορεινή περιοχή της Ξάνθης υπέβαλε στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η κατασκευαστική εταιρεία ΑΚΤΩΡ, που δραστηριοποιείται αυτό το διάστημα στην κατασκευή τμήματος του κάθετου άξονα, κοντά στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα (Δημάριο-Μελίβοια).
Σύμφωνα με το ert.gr, το λατομικό ενδιαφέρον της εταιρείας δεν είναι σαφές σε ποιο μετάλλευμα προσανατολίζεται, πληροφορίες αναφέρουν ότι αντίστοιχο ενδιαφέρον έχει εκδηλωθεί και στη βουλγαρική πλευρά του Σμόλιαν για είδος χαλικιού που σε μείγμα τοποθετείται κάτω από την άσφαλτο.

Σύλληψη 2 ημεδαπών στην Καβάλα για κατοχή ναρκωτικών
Συνελήφθησαν την 25-9-2019 το μεσημέρι, στην Καβάλα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 26 και 20 ετών, διότι κατείχαν στην οικία όπου διαμένουν, επτά (7) νάιλον συσκευασίες με κοκαΐνη, συνολικού βάρους 14,2 γραμμαρίων, δύο (2) νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 3,7 γραμμαρίων, μία (1) νάιλον συσκευασία με κατεργασμένη κάνναβη (σοκολάτα), βάρους 2 γραμμαρίων και δύο (2) ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας. Κατασχέθηκαν οι παραπάνω ποσότητες ναρκωτικών και οι ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας.

Το Εργατικό Κέντρο Ξάνθης συμμετέχει την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ
Αρχικά καταδικάζουμε, τις βίαιες ενέργειες και τραμπουκισμούς εναντίον του συναδέλφου του οργανωτικού γραμματέα της ΓΣΕΕ Ευάγγελου Μουτάφη.
Οι απειλές τους δεν θα μείνουν αναπάντητες διότι οι εργαζόμενοι όλης της χώρας δεν ταυτίζονται με ομάδες ανθρώπων που απειλούν τη δημοκρατία.
Την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 21:00, πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση  των μελών του Δ.Σ. του φορέα μας  και αποφάσισε κατά πλειοψηφία την κήρυξη 24ωρης απεργίας την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019, ενάντια στο πολυνομοσχέδιο που ανήρτησε για διαβούλευση η κυβέρνηση.
Ένα νομοσχέδιο που ισοπεδώνει τα εργασιακά δικαιώματα, ένα νομοσχέδιο που υπονομεύει τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις και υποβαθμίζει καίρια τη θέση της εργατικής πλευράς.
Ένα νομοσχέδιο που στοχεύει στην απαξίωση του συστήματος των συλλογικών συμβάσεων καταστρατηγώντας θεμελιώδεις αρχές.
Καλούμε, όλους τους εργαζόμενους, συνταξιούχους, ανέργους, νέους και πολίτες του νομού μας, να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία την ΤΕΤΑΡΤΗ 2 Οκτώβρη 2019   και ώρα 10:00 στην αίθουσα συγκεντρώσεων του εργατικού κέντρου Ν. Ξάνθης για να διαδηλώσουμε και να αποτρέψουμε την ψήφιση του αντεργατικού νομοσχεδίου της κυβέρνησης.
Για τη διοίκηση
Ο Πρόεδρος                            Ο Γεν. Γραμματέας
Άγγελος Μπεμπεκίδης          Σπύρος Παπαχρήστου

Αυξήθηκαν οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων
Στο ποσό των 1,639 δισ. ευρώ ανήλθαν τον Ιούλιο του 2019 οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις της γενικής κυβέρνησης προς τους ιδιώτες έναντι 1,714 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα Ιούνιο.
Τον Ιούλιο οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων αυξήθηκαν σημαντικά στα 724,9 εκατομμύρια ευρώ έναντι 492,8 εκατ. ευρώ τον Ιούνιο. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους με βάση τα οποία αξιοσημείωτο είναι ότι τόσο τον μήνα Ιούνιο όσο και τον Ιούλιο οι πληρωμές της γενικής κυβέρνησης προς τους ιδιώτες όπως και οι επιστροφές φόρων κινήθηκαν σε μηδενικά επίπεδα. Το ίδιο και με τις εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης.
Σύμφωνα με τα στοιχεία τόσο οι χρηματοδοτήσεις προς τους φορείς όσο και οι τελικές πληρωμές για την καταβολή εκκρεμών συντάξεων ήταν μηδενικές.

Ισχυρός σεισμός στην Τουρκία αισθητός και στη Θράκη
Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,8 Ρίχτερ, σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Ευρωμεσογειακού Ινστιτούτου, έπληξε πριν από λίγη ώρα στην Τουρκία.
O σεισμός σημειώθηκε κοντά στην Κωνσταντινούπολη και συγκεκριμένα 24 χιλιόμετρα νότια της Σηλυβρίας.
H δόνηση είχε εστιακό βάθος 12 χιλιόμετρα και έγινε αισθητός στις 13:59 μ.μ.
Τα στοιχεία του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου κάνουν λόγο για σεισμό της τάξης των 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που εντοπίζεται σε περιοχή 144χλμ. ανατολικά-νοτιανατολικά της Ορεστιάδας.
Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, η αναστάτωση είναι μεγάλη, οι κάτοικοι έχουν βγει στους δρόμους, ενώ τα σχολεία εκκενώθηκαν.
Τον ισχυρό σεισμό ακολούθησαν πολλοί μετασεισμοί (μεγέθους 4,4 - 4,6 Ρίχτερ) και υπολείπεται να γίνει γνωστό αν η σεισμική δόνηση που σημειώθηκε στις 13.59, ήταν η κύρια.
Αυτόπτες μάρτυρες είπαν στο Reuters πως αισθάνθηκαν τα κτήρια να κουνιούνται κατά τη διάρκεια της δόνησης.
Η Τουρκία είναι μία ιδιαιτέρως σεισμογενής χώρα.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »