*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

29 Σεπτεμβρίου

Δεύτερη η ΑΟΞάρα, 3-1 τον Βόλο του Μπέου! Με τους Κιμμεριώτες στο γήπεδο ο Τσέπελης! (αποκλειστικές φώτο)

29 Σεπτεμβρίου



Η Ξάνθη πανηγύρισε την τέταρτη φετινή της νίκη επικρατώντας 3-1 του Βόλου στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της Super League. Τα γκολ για τους ακρίτες σημείωσαν οι Τεσέιρα (40') Ντε Αμορίμ (56') και Φοσέ (89’), ενώ οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στις καθυστερήσεις με τον Γιαχία.
Οι Ξανθιώτες που στο πλαίσιο της αναμέτρησης τίμησαν τον Κώστα Φλίσκα για την 14ετή προσφορά του στο σύλλογο, πήραν το τέταρτο «τρίποντο» σε πέντε παιχνίδια και με 12 βαθμούς βρίσκονται πια στη δεύτερη θέση, με αγώνα περισσότερο από ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.
Το παιχνίδι παρακολούθησαν ο πρώην Υπουργός Αλέξανδρος Κοντός, ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης που πήγε στο γήπεδο συνοδευόμενος από τους Κιμμεριώτες αντιδημάρχους του, ο πρώην αντιπεριφερειάχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης, ο πρώην Υπουργός Σωκράτης Ξυνίδης με τον αδελφό του Θανάση, ο πρώην Πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Γκιρτζίκης  και αρκετός κόσμος, ενώ παρών στο παιχνίδι ήταν φυσικά και ο Δήμαρχος Βόλου και Πρόεδρος της ομάδας Αχιλλέας Μπέος.
ΣΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ Η ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ ΦΛΙΣΚΑ
 


Ξεχωριστή στιγμή στην ανάπαυλα της αναμέτρησης, η βράβευση του Κώστα Φλίσκα από την Xanthi FC μέσω του Προέδρου της κ. Άρη Πιαλόγλου. Στο ημίχρονο, ο πρώην αρχηγός και ποδοσφαιριστής της ομάδας, τιμήθηκε από τον Σύλλογο στον οποίο πρόσφερε πολλά επί σειρά ετών και δέχθηκε το κλειδί του γηπέδου καθώς και μία επετειακή εμφάνιση της Xanthi FC. Παράλληλα, η προσφορά του αναγνωρίστηκε και από τους Xanthifans αλλά και από τους Παλαίμαχους της ομάδας, μέλη των οποίων του πρόσφεραν ανθοδέσμη και πλακέτα. Οι αρχηγοί της ομάδας Δήμος Μπαξεβανίδης και Χρήστος Λισγάρας παρέδωσαν το περιβραχιόνιο στον Κώστα Φλίσκα, ο οποίος στη σύντομη ομιλία του βαθιά συγκινημένος τόνισε πως ήταν τιμή του που αγωνίστηκε για 14 χρόνια με την ομάδα της Ξάνθης. Ευχαρίστησε τον Χρήστο Πανόπουλο, την Διοίκηση της ομάδας που ήταν δίπλα του σε κάθε στιγμή, τον Τεχνικό Διευθυντή και όλο το προσωπικό που συνεργάστηκε όλο αυτό το διάστημα καθώς και τους φιλάθλους και φυσικά την οικογένειά του. «Σας έχω μέσα στην καρδιά μου!», είπε κλείνοντας τον λόγο του και καταχειροκροτήθηκε.
ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ 
Η ομάδα του Κίκο Ραμίρεθ «χτύπησε» τους Θεσσαλούς σε δύο κομβικά χρονικά σημεία: στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου και στις αρχές του δεύτερου. Το σκορ άνοιξε στο 40΄, όταν ο Στάρτζεον πέρασε την μπάλα στον Εντουάρντο, αυτός σούταρε μέσα από την περιοχή και δεξιά και «έγραψε» το 1-0.
Στις καλύτερες στιγμές του αγώνα, στο 2′ ο Μυστακίδης προσπάθησε να αιφνιδιάσει χωρίς αποτέλεσμα. Στο 5′ η κεφαλιά του Ντε Αμορίμ μετά τη σέντρα του Στάρτζεον πέρασε άουτ! Στο 20′ ο Δημόπουλος έκανε το άστοχο σουτ στην κίνηση μέσα από την περιοχή. Στο 34′ η νέα κεφαλιά του Ντε Αμορίμ πέρασε άουτ. Στο 38′ η κεφαλιά του Στάρτζεον δεν βρήκε στόχο αλλά στο 38′ μετά από μία όμορφη ομαδική επιθετική προσπάθεια έκανε το 1-0 ο Εντουάρντο με σουτ. Στο 56′ ο Ντε Αμορίμ με σουτ έκανε το 2-0 δίνοντας το προβάδισμα ασφαλείας στην Xanthi FC. Στο 70′ το σουτ στην κίνηση του Ρενέλα μπλόκαρε ο Γκαραβέλης. Στο 84′ το σουτ του Μπαριέντος μπλόκαρε ο τερματοφύλακας και στο 86′ η νέα του προσπάθεια κατέληξε κόρνερ μετά την κόντρα. Στην εκτέλεσή του, τελικός κάτοχος της μπάλας έγινε ο Τερκί που σούταρε άουτ. Στο 91′ ο Ατιάτ μείωσε σε 3-1 ενώ ο Μπαριέντος νωρίτερα έχασε τετ α τετ με τον τερματοφύλακα για να κάνει το 4-1.
Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Αθανάσιος Τζήλος (ΕΠΣ Λάρισας) με α’ βοηθό την Χρυσούλα Κουρομπύλια (ΕΠΣ Δυτικής Αττικής), β’ βοηθό τον Μιχαήλ Δημόπουλο (ΕΠΣ Δυτικής Αττικής), 4ος διαιτητής ο Ευστάθιος Γκορτσίλας (ΕΠΣ Μακεδονίας), διαιτητής VAR ο Αθανάσιος Σέζος (ΕΠΣ Κιλκίς), διαιτητής ΑVAR ο Ράινχαρντ Μπούξμπάουμ (ΕΠΣ Ανατολικής Αττικής).
XANTHI FC (Κίκο Ραμίρεθ): Άμπαντ, Σόσα, Ντίρεσταμ, Μαλεζάς, Καρασαλίδης, Κοβάσεβιτς, Μουλέν, Εντουάρντο (65′ Τερκί), Στάρτζεον, Ντε Αμορίμ (82′ Μπαριέντος), Ρενέλα (76′ Φοσέ).
ΝΠΣ ΒΟΛΟΣ (Χουάν Φεράντο): Γκαραβέλης, Ντεντάκης, Δημόπουλος, Μπασόνγκ, Φεράρι, Τσοκάνης (67′ Μαξ), Μπαλογιάννης (61′ Μαντζης), Μουνίθ, Τόρες, Μυστακίδης (57′ Ατιάτ), Γέντρισεκ.
Ξάνθη – Βόλος 3-1 (ΕΡΤ)
Γκολ: 40' Τεσέιρα (Ξάνθη), 56' Ντε Αμορίμ (Ξάνθη), 89' Φοσέ (Ξάνθη), 90'+1 Γιάχια (Βόλος)


















Ο Δήμαρχος Τσέπελης με τον αντιδήμαρχό του και ανεψιό του Ψευτομουφτή Ξάνθη κ.Λεβέντ


Share this

Related Posts

Previous
Next Post »