*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

04 Σεπτεμβρίου

Απάντηση στην επιστολή της «Δημοτικής υπαλλήλου» που δημοσίευσε η εφημερίδα «Μαχητής» στις 29-8-2019

04 Σεπτεμβρίου
«Η συντάξασα την επιστολή δημοτική υπάλληλος θα έπρεπε να αναφερθεί πρωτίστως  στην απερχόμενη Δημοτική αρχή η οποία αποδείχθηκε «πατριάρχης» στην ευνοιοκρατία και στο διαχωρισμό των υπαλλήλων σε ημετέρους και μη. Η νέα Δημοτική αρχή θα κριθεί και αυτή όπως  κρίθηκε η προηγούμενη από τις πράξεις  της. Ας μη βιαζόμαστε  να τους κρίνουμε από τώρα με φήμες και κουτσομπολιά που προφανώς διαρρέονται από βολεμένους που χρησιμοποίησαν ανορθόδοξες πρακτικές και μέσα για να ανελιχθούν. Τώρα ανησυχούν και προσπαθούν να προφυλαχθούν και αναγάγουν το δίκαιο πιθανά ξήλωμα τους σε πολιτική δίωξη!!!!!!!
Ακούγονται λέει «φήμες για μετακινήσεις υπαλλήλων και  τάζονται θέσεις προϊσταμένων». Μα η πρακτική των μετακινήσεων και των τοποθετήσεων σε θέσεις ευθύνης των ημετέρων εφαρμόστηκε κατά κόρον επί δημαρχίας του κ. Δημαρχόπουλου, αλλά δεν ακούστηκε καμιά φωνή διαμαρτυρίας γιατί επικρατούσε στον Δήμο ο φόβος, η ρουφιανιά και η αυθαιρεσία. Ποιος τολμούσε να μιλήσει  και κυρίως σε ποιον άραγε; Αυτό το κλίμα  ήταν πρωτοφανές στο Δήμο Ξάνθης. Ουδέποτε στο παρελθόν επί δημαρχίας  Στυλιανίδη, πολύ δε περισσότερο επί Αμοιρίδη οι υπάλληλοι διαχωρίστηκαν σε ημετέρους και μη. Αυτό το κλίμα του διαχωρισμού και του φόβου για πρώτη φορά παρατηρήθηκε και εκτράφηκε επί δημαρχίας Δημαρχόπουλου και εύχομαι ειλικρινά να μην συνεχιστεί επί Τσέπελη.
Συμφωνώ απόλυτα ότι οι θέσεις ευθύνης των υπηρεσιών ανατίθενται μέσα από ειδικές διαδικασίες και όργανα και όχι με αναπληρώσεις, οι οποίες δικαιολογούνται μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις  και για διάστημα όχι μεγαλύτερο των δύο μηνών όπως ο νόμος ορίζει.
Ας μιλήσουμε όμως για τα επιτεύγματα της απερχόμενης δημοτικής αρχής με παραδείγματα και ονόματα. Οι διώξεις και οι μετακινήσεις των υπαλλήλων που δεν ήταν ημέτεροι άρχισαν με το καλημέρα του κ. Δημαρχόπουλου στον Δήμο.  Όλοι το γνωρίζουμε.
Ο αναπληρώσεις σε θέσεις ευθύνης από ημετέρους για πάνω από 2 μήνες σύνηθες φαινόμενο. Παραδείγματα: Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας,  Τμηματάρχες  στο Γραφείο προσωπικού, στο ΚΕΠ,  στην Τεχνική Υπηρεσία και αλλού. Αυτή η αναιτιολόγητη παράταση της αναπλήρωσης προκειμένου να βολευτούν τα δικά μας παιδιά και να αποκτήσουν προβάδισμα σε μελλοντικές κρίσεις σε σχέση με άλλους, είναι παράνομη και καταχρηστική και συνιστά παράβαση καθήκοντος για τον απερχόμενο Δήμαρχο.
Όσο για το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου που διερωτάται ο κ. Παπαδόπουλος τι κάνει για όλα αυτά. Μα είναι γνωστό κ. Παπαδόπουλε ότι οι εργατοπατέρες  του Δήμου «τακτοποιήθηκαν»  όλοι επί Δημαρχίας Δημαρχόπουλου. Ο κ. Γαλανόπουλος διαχρονικά δεν κάνει τίποτε, δεν δούλεψε ποτέ στον Δήμο με την ανοχή του νυν αλλά και του προηγούμενου Δημάρχου.  Συνδικαλίζεται, βόλεψε συγγενικά του πρόσωπα στον Δήμο και ανελίχθηκε πολιτικά (Να τον δούμε και  Χωρικό Αντιπεριφερειάρχη από τον κ. Μέτιο και να τρελαθούμε κυριολεκτικά).
Οι άλλοι μόνιμοι εργατοπατέρες του Δήμου,  Τζανόγλου, Χρηστίδου, Μπαμπάτσος. Μα και οι τρεις έγιναν Διευθυντές επί Δημαρχόπουλου. Τυχαίο!!!!!  Ποιες λοιπόν παρανομίες ή παρατυπίες να καταγγείλουν και ποια συμφέροντα  των υπαλλήλων να διεκδικήσουν από αυτούς που τους ευνόησαν σκανδαλωδώς;;
Προσωπικά δεν φιλοδοξώ να διεκδικήσω θέση ευθύνης ή να ανελιχθώ επαγγελματικά στον Δήμο, δεν παρακάλεσα και δεν θα παρακαλέσω ποτέ κανέναν και προπάντων δεν είμαι εκ των ημετέρων ούτε του νέου Δημάρχου  ούτε του απερχόμενου. Κρατάω όμως την ανωνυμία μου γιατί η «ελίτ» η «καμόρα» του Δήμου Ξάνθης που απαρτίζεται από μια ομάδα ευνοούμενων δημοτικών υπαλλήλων, την οποία εξέθρεψε και γιγάντωσε ο κ. Δημαρχόπουλος,  πολλές φορές αποδεικνύεται ότι είναι πολύ πιο επικίνδυνη από τις πρακτικές που εφάρμοσε ο Δήμαρχος και οι πέριξ αυτού αυλοκόλακες και παρατρεχάμενοι. Αυτή η ελίτ κατάφερε ακόμα και να χειραγωγήσει και να κατευθύνει πολλές φορές τις αποφάσεις της δημοτικής αρχής και είναι βέβαιο ότι θα επιχειρήσει να το κάνει και στην νέα δημοτική αρχή για την διαφύλαξη και διασφάλιση των κεκτημένων.
Αυτό είναι το κλίμα που επικρατεί στον Δήμο. Εύχομαι η νέα Δημοτική Αρχή να αντιληφθεί την κατάσταση, να καταφέρει να ξηλώσει τα κυκλώματα, να σταματήσει τον κατήφορο της ευνοιοκρατίας, της τρομοκρατίας και της φίμωσης των υπαλλήλων και να καταφέρει να αποκαταστήσει την διαταραχθείσα σχέση μεταξύ των υπαλλήλων και της αιρετής διοίκησης. Να επαναφέρει την κανονικότητα και το χαμόγελο στους υπαλλήλους για το καλό του Δήμου και των πολιτών, γιατί οι υπάλληλοι του δήμου πρέπει να υπηρετούν τους δημότες και όχι τα προσωπικά τους συμφέροντα.
Ευχαριστώ πολύ για την φιλοξενία
ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ
Υ.Γ.  Κύριε Παπαδόπουλε ελπίζω ότι στα πλαίσια της μαχητικότητας και της αλήθειας της δημοσιογραφίας που με επιτυχία υπηρετείτε  τόσα χρόνια, να δημοσιεύσετε την επιστολή- απάντηση μου στην εφημερίδα σας. Η επιστολή θα σταλεί και σε άλλα μέσα ενημέρωσης με την ελπίδα ότι κάποιος θα την δημοσιεύσει

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »