*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

18 Σεπτεμβρίου

Εκδηλώσεις εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2019: «ΤΕΧΝΕΣ ΕΝ ΣΕΙΡΑ ΣΤΗ ΓΕΝΙΣΕΑ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΘΕΣ: ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ»

18 Σεπτεμβρίου
Η Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων & Τεχνικών Έργων Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης (ΥΝΜΤΕΑΜΘ), του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού (ΥΠΠΟΑ), ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΕΗΠΚ) 2019 - «ΤΕΧΝΕΣ & ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ - Αναζητώντας τον ελεύθερο χρόνο», διοργανώνει, σε συνεργασία με το Δήμο Αβδήρων, σειρά εκδηλώσεων τέχνης και πολιτισμού, υπό τον τίτλο "ΤΕΧΝΕΣ ΕΝ ΣΕΙΡΑ ΣΤΗ ΓΕΝΙΣΕΑ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΘΕΣ: ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ", στον ιστορικό οικισμό της Γενισέας.
Οι εκδηλώσεις, που στοχεύουν σε ένα ευρύ και ποικίλων ενδιαφερόντων κοινό, θα λάβουν χώρα στον υπαίθριο χώρο του ιστορικού πυρήνα του οικισμού της Γενισέας, του Δήμου Αβδήρων, όπου και το πλούσιο αξιόλογο αρχιτεκτονικό απόθεμα.
Στο πρόγραμμα θα συμμετέχουν ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Γενισέας, ο Σύλλογος Γυναικών Μειονότητας Γενισέας και ο Σύλλογος Γυναικών Γενισέας, το Λύκειο Ελληνίδων Ξάνθης με τη χορευτική ομάδα του Περιφερειακού Τμήματος Γενισέας, τo Θέατρο Σκιών "Τα παραμύθια του Καραγκιόζη", το Κοινωνικό Κέντρο “Σταύρος Χαλιορής” με την εικαστικό Jane Marie Chaplin και το μουσικό σχήμα παραδοσιακών οργάνων των μουσικών Χρήστου και Σοφίας Χατζοπούλου, οι οποίοι θα παρουσιάσουν το πολιτιστικό τους αποτύπωμα που εφαρμόζεται στα δικά τους πεδία δράσεων τέχνης και έκφρασης πολιτισμού.
Η ημερομηνία της εκδήλωσης προσδιορίζεται για την 28η Σεπτεμβρίου 2019 (ημέρα Σάββατο) και θα διαρκέσει τις απογευματινές έως βραδινές ώρες.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019
•17.30-18.00 Προσέλευση κοινού.
•18.00-18.30 Χαιρετισμοί «Γνωριμία με τον τόπο/ Παρουσίαση - Ξενάγηση».
Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων & Τεχνικών Έργων Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης του ΥΠΠΟΑ
•18.30 Γευσιγνωσία / Τοπική Γαστρονομία. Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Γενισέας / Σύλλογος Γυναικών Μειονότητας Γενισέας / Σύλλογος Γυναικών Γενισέας.
•18.30-19.30 Εκπαιδευτική, Ψυχαγωγική Δράση: «Ζωγραφίζοντας τις Καπναποθήκες της Γενισέας». Κοινωνικό Κέντρο Σταύρος Χαλιορής (Με την Εικαστικό Jane Marie Chaplin)
•19.30-20.30 Θέατρο Σκιών. Έργο: «Ο γάμος του Μπαρμπαγιώργου». Θίασος Σκιών "Τα παραμύθια του Καραγκιόζη"
•20.30-21.00 Παραδοσιακοί χοροί. Χορευτική ομάδα του Περιφερειακού Τμήματος Γενισέας, του Λυκείου Ελληνίδων Ξάνθης

•21.00 Μουσική Βραδιά παραδοσιακών οργάνων. Χρήστος & Σοφία Χατζοπούλου

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »