*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

19 Αυγούστου

Σε ακρόαση κάλεσε ο Πλακιωτάκης τους υπευθύνους για το χάος στη Σαμοθράκη -Συνεχίζονται τα έκτακτα δρομολόγια στο νησί

19 Αυγούστου

Σε ακρόαση κάλεσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννης Πλακιωτάκης τους υπευθύνους των Ε/Γ-Ο/Γ "ΣΑΟΣ ΙΙ" και "ΣΑΟΝΗΣΟΣ" για το χάος που προκλήθηκε στη Σαμοθράκη.

Τα δύο πλοία να θυμίσουμε εκτελούσαν τη γραμμή Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη, πριν η ακτοπλοϊκή σύνδεση διακοπεί με τις συνέπειες σε επισκέπτες και μόνιμους κατοίκους στο νησί.
Υπενθυμίζεται ότι την Δευτέρα 19 Αυγούστου (σήμερα), έχει προγραμματιστεί ευρεία μέτρων ενίσχυσης του νησιού, του οποίου ο τουρισμός επλήγη σοβαρά.
Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν οι υπουργοί Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής, Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας και ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστος Μέτιοςκυβερνητική σύσκεψη για την αξιολόγηση της κατάστασης στην Σαμοθράκη και την λήψη.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννης Πλακιωτάκης προχώρησε στην παραπάνω ενέργεια σύμφωνα με όσα προβλέπει ο νόμος, προκειμένου να λάβει εξηγήσεις για την μη εκτέλεση των δρομολογίων των εν λόγω πλοίων στην γραμμή Αλεξανδρούπολης – Σαμοθράκης
Μιλώντας στον ΑΝΤ1, την περασμένη εβδομάδα ο κ. Πλακιωτάκης τόνισε ότι το πρόβλημα στη Σαμοθράκη με τους εκατοντάδες αποκλεισμένους αντιμετωπίστηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, στο πλαίσιο του εφικτού και του δυνατού, δεδομένων των συγκυριών των καιρικών συνθηκών και των παθογενειών του παρελθόντος. Ο υπουργός ζήτησε συγγνώμη για την καθυστέρηση και την ταλαιπωρία του κόσμου. «Είμαστε εδώ για να αλλάξουμε τα πράγματα», είπε.
Ευθύνες στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για τη Σαμοθράκη επιρρίπτει το Μαξίμου
Αλλωστε, σε άτυπο ενημερωτικό σημείωμά της την Παρασκευή, η κυβέρνηση εξηγούσε τι έφταιξε για τον πολυήμερο αποκλεισμό του νησιού και την ταλαιπωρία εκατοντάδων επιβατών. Οπως επισημαίνεται η αιτία του προβλήματος έγκειται στο λιμάνι της Καμαριώτισσας στην Σαμοθράκη το οποίο αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά προβλήματα ασφαλείας.
Στις ελλιπείς υποδομές της Σαμοθράκης και στην αδιαφορία που επέδειξαν η προηγούμενη κυβέρνηση αλλά και η τοπική αυτοδιοίκηση απέδωσε με τη σειρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας τα σοβαρά προβλήματα που ανέκυψαν με την ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού τις τελευταίες ημέρες, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ το Σάββατο.
Συνεχίζουν τα δρομολόγια στη Σαμοθράκη με το Andros Jet
Παρατείνεται η δρομολόγηση του επιβατηγού – οχηματαγωγού – ταχύπλοου Andros Jet στην γραμμή Αλεξανδρούπολης- Σαμοθράκης την Δευτέρα 19 και την Τρίτη 20 Αυγούστου 2019.
Τα αναλυτικά δρομολόγια θα ανακοινωθούν από την διαχειρίστρια εταιρία του «Andros Jet», «SeaJets».
Όπως είναι ήδη γνωστό το επιβατηγό – οχηματαγωγό πλοίο «Άναξ» θα συνεχίσει να εξυπηρετεί την γραμμή μέχρι και την Κυριακή 25 Αυγούστου για την μεταφορά οχημάτων μεταξύ Αλεξανδρούπολης και Σαμοθράκης, ενώ κανονικά εκτελεί τα δρομολόγια του το ταχύπλοο επιβατηγό πλοίο «Ζέφυρος».

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »