*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

24 Αυγούστου

Στην Ξάνθη χθες ο Υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος. βράβευσε τον Λοχία Γκιαουράκη για την αυτοθυσία του

24 Αυγούστου
Στην Ξάνθη βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης στο Δ’ Σώμα Στρατού, συνοδευόμενος, από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Γεώργιο Καμπά.
Αναλυτικότερα: Το πρωί της Παρασκευής πραγματοποίησε επίσκεψη στην έδρα του Δ΄Σώματος Στρατού, όπου τον υποδέχτηκε ο Διοικητής, Αντιστράτηγος Xαράλαμπος Λαλούσης και οι επικεφαλής των σχηματισμών του Σώματος. Ο Υπουργός κατά τις δηλώσεις του ανέφερε ότι επέλεξε να πραγματοποιήσει την πρώτη του επίσκεψη στο σχηματισμό της Θράκης και της Ανατολικής Μακεδονίας, σημειώνοντας ότι το Δ’ Σώμα Στρατού και οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας εγγυώνται την ασφάλεια της περιοχής και την ακεραιότητα της χώρας.
Ακολούθως παρακολούθησε άσκηση στο Πετροχώρι, από δυνάμεις της 25ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας ενώ το βράδυ θα βρεθεί στην ιδιαίτερη πατρίδα του Καβάλα, όπου υπάρχει εορταστική εκδήλωση με τη στρατιωτική μουσική για τα 100 χρόνια της απελευθέρωσης της Ξάνθης.

Βράβευσε το Λοχία Γκιαουράκη για την αυτοθυσία του
Στο περιθώριο της επίσκεψής του ο Υπουργός Άμυνας, τίμησε τον Λοχία Γκιαουράκη, τον Ξανθιώτη στρατιωτικό από το Κουτσό Ξάνθης, ο οποίος πριν από δύο μέρες κατάφερε να σώσει συμπολίτη, ο οποίος κρεμόταν από μπαλκόνι στην οδό Καραολή. Μάλιστα, σημείωσε ότι θα ακολουθήσει και η τυπική διαδικασία για την απόδοση ευφήμου μνείας στον ηρωικό υπαξιωματικό.
Ο Γκιαουράκης, μόλις άκουσε τη σύζυγό του να καλεί σε βοήθεια, έσπασε την είσοδο της οικοδομής, έσπασε και την είσοδο του διαμερίσματος και έφτασε στον άτυχο ηλικιωμένο, ο οποίος κρατιόταν από τα κάγκελα, διασώζοντάς τον με τη βοήθεια άλλων δύο που προσέτρεξαν. Αμέσως μετά μάλιστα, ο άνδρας υπέστη καρδιακή ανακοπή, με αποτέλεσμα να τον επαναφέρει και πάλι ο Λοχίας, εφαρμόζοντας καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση.

Περήφανος για την εκπαίδευσή του
Όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους, αισθάνεται ιδιαίτερη τιμή για την βράβευση από τον Υπουργό και περήφανος για το γεγονός ότι είχε την ευκαιρία να παράσχει πολύτιμη βοήθεια και να σώσει έναν συμπολίτη του, εφαρμόζοντας την εκπαίδευση και τις διαδικασίες που έχει μάθει στο Στρατό και, ειδικότερα, στο 645 Μ/Κ ΤΠ όπου υπηρετεί. ΄Οπως τόνισε, δεν σκέφθηκε ούτε μια στιγμή το ρίσκο και την επικινδυνότητα και έσπευσε να βοηθήσει τον άνδρα που είχε κρεμαστεί, προσπαθώντας να κάνει δουλειές στο μπαλκόνι του.


ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Πτέραρχο Χρήστο Χριστοδούλου και τον  Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Γεώργιο Καμπά επισκέφθηκε το Αρχηγείο του Δ΄ Σώματος Στρατού στην Ξάνθη, όπου τον υποδέχτηκε ο Διοικητής Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης.
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας ενημερώθηκε για την αποστολή και τις δραστηριότητες των Σχηματισμών και των Μονάδων.
Κατά την επίσκεψή του στην έδρα του Δ' Σώματος Στρατού, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η πρώτη επίσκεψη σήμερα από την ανάληψη των καθηκόντων μου στον τόπο μου. Είναι η πρώτη επίσκεψη στη Θράκη κάτι που αποτελεί μεγάλη τιμή και χαρά για εμένα. Ξεκινάμε από το Στρατηγείο του Δ’ Σώματος Στρατού, εδώ στην Ξάνθη. Προηγήθηκε ενημέρωση από τη Διοίκηση προκειμένου να γνωρίζω τα θέματα προκειμένου να επεξεργαστούμε και τις ενέργειες για την επίλυσή τους που απασχολούν εδώ τον κύριο όγκο των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε επίπεδο Χερσαίων Δυνάμεων, του Ελληνικού Στρατού. Ο Στρατός διασφαλίζει σε καιρό ειρήνης με έντονο κοινωνικό αποτύπωμα στη δραστηριότητά του την ασφάλεια της χώρας, την ασφάλεια της Θράκης αλλά και τη μεγάλη αποτρεπτική ισχύ των Ενόπλων Δυνάμεων απέναντι σε κάθε είδους απειλή ή επιβουλή των εθνικών μας δικαίων και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.
Συγχαρητήρια στη Στρατιωτική Διοίκηση του Σώματος, στη Στρατιωτική Ηγεσία του Ελληνικού Στρατού βεβαίως, συγχαρητήρια στην Ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων. Εμείς είμαστε εδώ ως Πολιτική Ηγεσία για να τη συνδράμουμε με όποιο τρόπο μπορούμε έτσι ώστε να επιτελούν στο ακέραιο την αποστολή τους και να διασφαλίζουν την πεποίθηση στους κατοίκους αυτής της χώρας, στους Έλληνες και στις Ελληνίδες ότι είμαστε μικρή αλλά ισχυρή χώρα και αισθανόμαστε ασφαλείς έναντι κάθε δυνητικής απειλής ή σκέψης επιβουλής των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων».
Μετά το πέρας της ενημέρωσης στο Δ΄ Σώμα Στρατού, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας τίμησε τον ΕΠΟΠ Λοχία (ΠΖ) Χρήστο Γκιαουράκη ο οποίος πριν από λίγες ημέρες έσωσε τη ζωή πολίτη που υπέστη καρδιακό επεισόδιο, καθώς βρισκόταν στο μπαλκόνι του σπιτιού του, στην Ξάνθη. Ο Υπουργός συνεχάρη τον υπαξιωματικό για την ανδρεία και το θάρρος που επέδειξε προκειμένου να σώσει τον πολίτη που βρισκόταν σε κίνδυνο, γεγονός που αποδεικνύει εμπράκτως την υψηλή αίσθηση του καθήκοντος και της συνεισφοράς προς το κοινωνικό σύνολο από τους υπηρετούντες στις Ένοπλες Δυνάμεις.
Στη συνέχεια, ο κ. Παναγιωτόπουλος παρακολούθησε τακτική άσκηση μετά στρατευμάτων, με πραγματικά πυρά από τέσσερα άρματα, καθώς και επίδειξη οπλικών συστημάτων στο στρατόπεδο «Τριανταφυλλίδη». Ακολούθως απηύθυνε ομιλία στο προσωπικό των μονάδων Φρουράς Ξάνθης.
Η επίσκεψη του Υπουργού Εθνικής Άμυνας ολοκληρώθηκε με την επίσκεψή του στο στρατόπεδο «Καρακώστα» και στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Καβάλας.



Share this

Related Posts

Previous
Next Post »